Hvordan fortelle partneren din at du har herpes

Innholdsfortegnelse:

Hvordan fortelle partneren din at du har herpes
Hvordan fortelle partneren din at du har herpes

Video: Hvordan fortelle partneren din at du har herpes

Video: Hvordan fortelle partneren din at du har herpes
Video: Stoichiometry Basic Introduction, Mole to Mole, Grams to Grams, Mole Ratio Practice Problems 2024, Kan
Anonim

Å fortelle partneren din at du har genital herpes er en vanskelig samtale å ha. Imidlertid må disse seksuelt overførbare infeksjonene (STI) diskuteres slik at du kan utøve trygt sex og opprettholde tillit til forholdet ditt. Genital herpes er en sykdom forårsaket av herpes simplex virus type 2 (HSV-2) eller herpes simplex virus type 1 (HSV-1), viruset som forårsaker forkjølelsessår. Men med de riktige tiltakene kan du kontrollere herpes og holde deg nær partneren din.

Steg

Del 1 av 2: Utarbeidelse av diskusjonsmateriell

Fortell partneren din at du har herpes Trinn 1
Fortell partneren din at du har herpes Trinn 1

Trinn 1. Lær så mye du kan om genital herpes

Det er veldig viktig å vite forskjellig informasjon om genital herpes. Dette kan hjelpe deg med å forberede deg hvis partneren din spør om herpes.

  • Genital herpes er en vanlig infeksjon som kan overføres gjennom seksuell kontakt eller direkte kontakt med infiserte blemmer eller sår. Det kan også være forårsaket av HSV-1, viruset som forårsaker forkjølelsessår på leppene og ansiktet gjennom oral eller genital kontakt.
  • Dette viruset kan overføres selv om personen du har sex med ikke har symptomer på herpes og vanligvis blir uoppdaget og diagnostisert. Faktisk er omtrent 80% av den amerikanske befolkningen allerede smittet med HSV-1 og fanger den noen ganger som barn når han blir kysset av foreldre, venner og slektninger.
  • Genital herpes kan behandles og er ikke livstruende. Imidlertid har personer som ofte har sex en høyere risiko for å få denne sykdommen uavhengig av kjønn, etnisitet eller sosial klasse.
  • HSV-2 overføres vanligvis gjennom vaginal eller analsex. HSV-1 overføres vanligvis gjennom oralsex (munn til genital kontakt).
Fortell partneren din at du har herpes Trinn 2
Fortell partneren din at du har herpes Trinn 2

Trinn 2. Finn ut hvilke behandlingsalternativer som passer for deg

Dette er viktig informasjon slik at du og din partner kan roe ned. De fleste med herpes behandles med antivirale legemidler. Denne behandlingen kan ikke kurere, men kan redusere smerte og overføring av herpes.

  • Første behandling: Hvis du hadde symptomer som sår og støt da du først ble diagnostisert med herpes, vil legen din gi deg et kort antiviralt behandlingsforløp (7 til 10 dager) for å lindre symptomene og forhindre at sykdommen blir verre.
  • Tidsbestemt medisinering: Legen din vil gi deg antiviral medisin i tilfelle huden blemmer tilbake. Du kan ta pillen i to til fem dager hvis det oppstår sår eller andre symptomer. Sår kan gro og forsvinne av seg selv, men å ta stoffet kan fremskynde helingsprosessen.
  • Regelmessig behandling: Hvis kroppen din ofte har bobler som sprenger (denne perioden kalles et utbrudd), kan du spørre legen din om antivirale legemidler som du kan ta hver dag. Alle som opplever utbrudd mer enn seks ganger i året, bør ta denne trykkbehandlingen. Denne terapien kan redusere utbrudd med 70% til 80%. De fleste som tar antivirale legemidler daglig, har ikke et utbrudd.
Fortell partneren din at du har herpes Trinn 3
Fortell partneren din at du har herpes Trinn 3

Trinn 3. Forstå hvordan herpes overføres

Selv om genital herpes er en seksuelt overførbar sykdom, vil du ikke få det hvis du sover med noen med denne sykdommen. De fleste som har herpes, vil bare overføre en liten del av sykdommen.

Faktisk er mange partnere seksuelt aktive, men en partner får ikke herpes fra den andre partneren. Å gjenkjenne og fortelle partneren din om denne sykdommen kan være det riktige trinnet for å forhindre overføring av viruset til andre

Del 2 av 2: Fortelle partneren din

Fortell partneren din at du har herpes Trinn 4
Fortell partneren din at du har herpes Trinn 4

Trinn 1. Velg et rolig og privat sted å diskutere

Inviter partneren din til å spise middag hos deg eller ta en tur i parken. Du vil ha en intim og personlig samtale med partneren din. Velg derfor et miljø som gjør deg både komfortabel og rolig for å ha en seriøs samtale.

Fortell partneren din at du har herpes Trinn 5
Fortell partneren din at du har herpes Trinn 5

Trinn 2. Snakk med partneren din før du har sex

Unngå å fortelle partneren din akkurat når du ligger i sengen eller har sex. Hvis du ikke har vært sammen med partneren din på lenge og det er på tide at dere begge føler trang til å ha sex, må dere først fortelle partneren om sykdommen. Dette er ikke bare en måte å ha trygt sex på, men holder også forholdet åpent og ærlig.

  • Selv om du er i et uformelt forhold, fortjener partneren din å vite fakta før dere to har sex. Hvis du ikke føler deg komfortabel med å fortelle partneren din om sykdommen din, er du fremdeles ikke klar til å ha sex med ham.
  • Hvis du allerede har hatt sex med partneren din, unngå å ha sex igjen til du forteller sannheten. Å snakke om dette er virkelig en skummel ting. Den motbydelige stigmaen til herpes skremmer ofte både de som har det, og de som blir fortalt. Imidlertid kan herpes brukes som et verktøy for å teste forholdet ditt. Hvis partneren din ikke vil jobbe med deg og finne ut hvordan du skal behandle herpes, er det ikke sikkert at han er den rette personen for deg.
Fortell partneren din at du har herpes Trinn 6
Fortell partneren din at du har herpes Trinn 6

Trinn 3. Start med en hyggelig samtale

Åpne samtalen på en snill måte, for eksempel:

  • “Jeg føler meg veldig komfortabel med deg, og jeg ville elske det hvis vi ble nærmere. Jeg har noe å fortelle deg. Kan vi snakke nå?"
  • “Når to mennesker blir så nære som oss to, synes jeg de skal være ærlige mot hverandre. Derfor vil jeg informere deg om tilstanden jeg er i nå.”
  • "Jeg tror jeg kan stole på deg, og jeg vil være ærlig med deg. Jeg vil fortelle deg om noe.”
Fortell partneren din at du har herpes Trinn 7
Fortell partneren din at du har herpes Trinn 7

Trinn 4. Unngå å bruke negative ord og ordet “sykdom”

Hold samtalen enkel og positiv.

  • For eksempel: “For to år siden oppdaget jeg at jeg hadde herpes. Heldigvis kan det behandles og behandles. Kan vi snakke om hva dette betyr for oss begge?”
  • Bruk "seksuelt overførbare infeksjoner" eller STI i stedet for "seksuelt overførbare sykdommer" eller STD. Selv om de betyr det samme, gjør ordet "sykdom" det mer sannsynlig at du har tilbakevendende symptomer, mens "infeksjon" virker mer behandlingsbar.
Fortell partneren din at du har herpes Trinn 8
Fortell partneren din at du har herpes Trinn 8

Trinn 5. Hold deg rolig og forklar fakta

Husk at partneren din vil be deg om å lede samtalen mer. Ikke vær flau eller traumatisert av din egen diagnose, vær heller rolig og forklar fakta om herpes.

Sørg for at partneren din forstår at herpes er et vanlig virus som er tilstede hos de fleste voksne i Amerika. Noen mennesker som har genital herpes, noen ganger er det ingen symptomer, og hvis de vises, regnes det ofte som et symptom på en annen sykdom. Nesten 80-90% av de som har herpes, vet ikke at de har det. Du er bare en av få mennesker som er klar over å ha herpes alene

Fortell partneren din at du har herpes Trinn 9
Fortell partneren din at du har herpes Trinn 9

Trinn 6. Beskriv eventuelt behandlingen du er i gang med og hvordan du kan utøve trygt sex

Forklar partneren din om medisinene du tar for å behandle symptomene og gjentakelse av herpes.

  • Diskuter måter å ha trygt sex som du og partneren din kan gjøre uten å bli herpes. Bruk alltid kondom når du har sex. Risikoen for å få herpes reduseres med 50% hvis du bruker kondom. Ikke ha sex når du har forkjølelsessår for å forhindre spredning av viruset.
  • Forklar for partneren din om symptomene på genital herpes, som sår og irritasjon som kan dukke opp kontinuerlig fra tid til annen. Dette er fordi når du fanger herpesviruset, forblir det i kroppen din for alltid.
  • Visse forhold eller situasjoner kan utløse en gjentakelse av herpes. La partneren din vite situasjoner som kan utløse deg, for eksempel stress på jobb eller hjemme, tretthet, søvnløshet og menstruasjon (hvis du er kvinne).
Fortell partneren din at du har herpes Trinn 10
Fortell partneren din at du har herpes Trinn 10

Trinn 7. Svar på eventuelle spørsmål partneren din har om herpes

Vær åpen for eventuelle spørsmål. Hvis du blir spurt, gir du informasjon om behandlingen din og måter å ha trygt sex på.

Du kan også be partneren din om å finne ut om herpes. Det kan hjelpe dem å forstå sykdommen bedre hvis de søker på internett etter informasjon på egen hånd

Fortell partneren din at du har herpes Trinn 11
Fortell partneren din at du har herpes Trinn 11

Trinn 8. Gi partneren din tid til å forstå informasjonen

Uansett hvilken reaksjon partneren din gir, enten det er negativt eller positivt, prøv å være fleksibel og vær åpen. Husk et tidspunkt da du trengte tid for å motta diagnosen. Gi partneren din litt plass til å forstå samtalen.

  • Husk at noen par reagerer negativt på det du sier eller hvordan du sier det. Reaksjonene deres er ikke forårsaket av handlingene dine. Hvis partneren din ikke kan godta sykdommen din, kan du prøve å respektere reaksjonen deres og ta det som et tegn på at han eller hun ikke er den rette partneren for deg.
  • De fleste partnere reagerer godt og setter pris på ærligheten din. Mange par blir sammen og har sex til tross for herpesdiagnosen.
Fortell partneren din at du har herpes Trinn 12
Fortell partneren din at du har herpes Trinn 12

Trinn 9. Ta forhåndsregler før du har sex med partneren din

Hvis dere begge godtar visse forholdsregler, er risikoen for overføring av herpes til partneren din svært lav. Å ha genital herpes betyr ikke at du ikke kan ha sex.

  • Bruk alltid kondom når du har sex. De fleste par velger å unngå genital hudkontakt i den aktive perioden med herpes fordi risikoen for overføring av viruset på dette tidspunktet blir høyere.
  • Hvis du har infiserte sår på rumpa, lår eller munn, kan partneren din få det som med kjønnsområdet. Du og partneren din bør unngå direkte kontakt med infiserte deler av kroppen din når du har sex.
  • Unngå oralsex hvis du eller partneren din har forkjølelsessår på kroppen.
  • Du vil ikke få genital herpes hvis du bruker et glass, håndkle eller badevann, eller fra det samme toalettsetet. Selv når herpes har et utbrudd, bør du bare unngå hudkontakt med delene av partnerens kropp som har sår. Du kan fortsatt klemme, sove ved siden av hverandre og kysse partneren din.

Anbefalt: