Hvordan kaste medisiner: 9 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan kaste medisiner: 9 trinn (med bilder)
Hvordan kaste medisiner: 9 trinn (med bilder)

Video: Hvordan kaste medisiner: 9 trinn (med bilder)

Video: Hvordan kaste medisiner: 9 trinn (med bilder)
Video: HOW TO REMOVE SCREENPRINTING FROM ANY SHIRT, PANT, OR BAG 2024, Kan
Anonim

Visste du at det å skylle medisiner i toalettet eller skylle det i avløpet kan være skadelig for miljøet? Det er sikrere måter å kvitte seg med utgått medisin som gjør et rot i baderomsskapet ditt. Fortsett å lese denne artikkelen for å lære hvordan du kan kvitte deg med ubrukte medisiner på en måte som sikrer at de ikke faller i feil hender eller forurenser grunnvann i ditt område.

Steg

Metode 1 av 2: Kast mesteparten av medisinene

Kast medisinering Trinn 1
Kast medisinering Trinn 1

Trinn 1. Ikke skyll det meste av medisinen

De siste årene har det blitt funnet at spyling av visse legemidler som inneholder hormoner, antibiotika og andre stoffer kan forårsake forurensning av grunnvannet og andre negative effekter. I stedet for å skylle disse medisinene, er den sikreste måten å kvitte seg med dem å skjule dem og deretter kaste dem med søppelet.

  • Les medisinemballasjen og se etter instruksjoner for sikker avhending.
  • Det er visse legemidler som anses for potensielt skadelige hvis de kastes med søppelet. Hvis stoffet er et forbudt stoff, bortsett fra under tilsyn av en lege som alvorlig kan skade helsen til andre hvis de inntar det, anbefaler Food and Drug Administration å kaste det på andre måter.
  • Hvis du ikke er sikker på om medisinen du vil kaste anses som strengt forbudt eller ikke, spør apoteket hva du skal gjøre.
Kast medisinering Trinn 2
Kast medisinering Trinn 2

Trinn 2. Bland medisinen med kattesand eller kaffegrut

Hvis du blander en pille eller væske med et skittent stoff, for eksempel kattesand eller kaffegrut, reduseres sjansen for at stoffet blir funnet og svelget av et barn eller kjæledyr.

Hvis pillen er stor eller fargerik, knus eller oppløs pillen før du blander den med andre stoffer

Kast medisinering Trinn 3
Kast medisinering Trinn 3

Trinn 3. Ha blandingen i en plastpose og forsegl den godt

Denne ekstra beskyttelsen er en annen måte å sikre at stoffet ikke faller i feil hender.

Kast medisinering Trinn 4
Kast medisinering Trinn 4

Trinn 4. Kast posen sammen med søppelet

Når denne medisinen er helt forkledd og forseglet i posen, kast den med søpla.

Kast medisinering Trinn 5
Kast medisinering Trinn 5

Trinn 5. Fjern etiketten fra den tomme medisinflasken

Skrap etikettene til utskriften er uleselig før du kaster flasken. Dette trinnet er tatt for å beskytte din identitet.

Metode 2 av 2: Kasting av potensielt skadelige legemidler

Kast medisinering Trinn 6
Kast medisinering Trinn 6

Trinn 1. Bestem om medisinen din anses som potensielt skadelig

Food and Drug Administration har publisert en liste over legemidler som ikke skal kastes med søppel. Hvis noen skulle finne og innta disse stoffene, kan han få alvorlige helsemessige konsekvenser.

Kast medisinering Trinn 7
Kast medisinering Trinn 7

Trinn 2. Spør gjennom fellesskapsprogrammer for avhending av narkotika

Mange lokalsamfunn har programmer som lar deg samle disse ubrukte medisinene for sikker og riktig avhending.

  • Besøk ditt lokale apotek for å se om de kan avhende medisinene dine. I noen land, men ikke alle, har apotek ubrukte programmer for avhending av legemidler som de også kan implementere for å avhende medisiner som er utgått.
  • Vurder å donere ubrukte medisiner til tredjeland. Det er organisasjoner du kan finne på nettet. Eller vurdere å kontakte din lokale legevakt, noen ganger vil de samle forsyninger og medisiner som kan brukes til utenlandske donasjoner.
  • Besøk din lokale søppeltjeneste - de kan ha et husholdningsavfall som brenner stoffet.
  • Kontakt det lokale sykehuset eller helsesenteret som vil plassere ubrukte medisiner i en spesiell beholder for biologisk fare for forbrenning. Alle sykehus har denne handlingsmuligheten, så det er aldri nødvendig å dumpe eller skylle ubrukt medisin.
Kast medisinering Trinn 8
Kast medisinering Trinn 8

Trinn 3. Skyll medisinen hvis du ikke har noe annet valg

Hvis medisinen din er på FDAs liste over legemidler som ikke bør kastes, og du ikke har noen annen rask måte å bli kvitt den, kan spyling være det beste alternativet.

Kast medisinering Trinn 9
Kast medisinering Trinn 9

Trinn 4. Ferdig

Tips

  • De fleste apotek i Storbritannia vil godta medisiner for avhending.
  • Hvis du er bekymret for personvernet ditt, må du fjerne all konfidensiell informasjon fra legens gamle reseptbelagte medisinbeholder før du kaster den. Ta deg litt tid til å ødelegge etikettene som beskriver stoffet, navnet ditt, legens navn, reseptnummer, apotekets navn og i de fleste tilfeller helsetilstanden din. Du vil ikke ha informasjon publisert av noen som sorterer søppelet ditt
  • Det vil være sporadiske konflikter mellom instruksjonene og retningslinjene gitt i denne artikkelen. Noen medisiner er ledsaget av dokumenter som sier at de ikke skal skylles, for eksempel, men BPOM anbefaler å skylle stoffet. Det er ingen klar enighet om hvordan stoffet skal kastes.
  • Hvis du har en medisinsk tilstand som du ikke har forsikring for, eller håper å være usikret en dag, bør du vurdere å beholde medisinen i stedet for å kaste den. På den måten vil du ha det i de vanskelige tider; mange mennesker opplever kne- og ryggskader som de ikke er forsikret for, men har fordel av reseptbelagte smertestillende midler.

Anbefalt: