3 måter å redusere hevelse i lymfeknuter

Innholdsfortegnelse:

3 måter å redusere hevelse i lymfeknuter
3 måter å redusere hevelse i lymfeknuter

Video: 3 måter å redusere hevelse i lymfeknuter

Video: 3 måter å redusere hevelse i lymfeknuter
Video: How does your body turn food into poop? Human digestive system 2024, Kan
Anonim

Faktisk har menneskekroppen flere lymfeknuter som har ansvaret for å filtrere virus og dårlige bakterier, slik at de ikke kommer inn i kroppen. Hvis en eller flere av lymfeknuter er hovne, kan du prøve å tømme dem ved å behandle den underliggende skaden, sykdommen eller infeksjonen. Generelt oppstår hevelse i lymfeknuter i nakken, lysken og armhulene. Hvis antallet hovne lymfeknuter ikke bare er én, er det sannsynlig at det er et generelt problem med helsen din. Hvis hevelsen er forårsaket av en bakteriell infeksjon, vil legen din vanligvis foreskrive antibiotika for å behandle den. Men hvis hevelsen er forårsaket av en virusinfeksjon, vil legen din foreskrive medisiner for å behandle de underliggende symptomene, men vanligvis må du vente på at lymfeknuten krymper i størrelse alene. Hvis legen mistenker at kreft kan være tilstede, vil han eller hun mest sannsynlig ta en biopsi for å få en diagnose og den mest passende behandlingsmetoden. Ikke nøl med å konsultere alle dine bekymringer og spørsmål til legen!

Steg

Metode 1 av 3: Reduser hevelse raskt

Gjenkjenne mannlig brystkreft Trinn 10
Gjenkjenne mannlig brystkreft Trinn 10

Trinn 1. Finn den hovne lymfeknuten

Når smerten begynner å vises, må du umiddelbart spore huden med fingrene til du finner plasseringen av den problematiske lymfeknuten. Først av alt, forstå at mennesker har lymfeknuter rundt halsen, armhulene og lysken. Vær også oppmerksom på at størrelsen på hevelsen varierer sterkt, fra så liten som en ert til størrelsen på en oliven eller enda større.

Husk at antallet hovne lymfeknuter kan være mer enn en om gangen

Lindre ømhet i brystet Trinn 9
Lindre ømhet i brystet Trinn 9

Trinn 2. Ta reseptfrie legemidler

Acetaminophen eller ibuprofen kan bidra til å kontrollere hevelse rundt lymfeknuter. I tillegg er disse stoffene også i stand til å lindre andre symptomer, for eksempel feber. Sørg for å ta reseptfrie medisiner i henhold til anbefalt bruk og doseringsinstruksjoner som er angitt på pakken!

Lindre halebein Trinn 10
Lindre halebein Trinn 10

Trinn 3. Komprimer lymfeknuter med et varmt håndkle

Fukt en klut eller et håndkle med varmt rennende vann. Etter at temperaturen er varm nok, komprimere den umiddelbart til lymfeknuter; la stå til temperaturen på håndkleet blir normal. Gjenta denne prosessen 3 ganger om dagen til størrelsen på lymfeknuten er redusert og smertene er redusert.

Varme kompresser er effektive for å forbedre blodstrømmen til det hovne området

Lett herpes smerter med hjemmemedisiner Trinn 2
Lett herpes smerter med hjemmemedisiner Trinn 2

Trinn 4. Komprimer lymfeknuter med et kaldt håndkle

Legg et kaldt håndkle eller en klut på lymfeknuter i 10-15 minutter. Gjenta denne prosessen 3 ganger om dagen til størrelsen er redusert.

Rens kroppen din naturlig 9
Rens kroppen din naturlig 9

Trinn 5. Utfør en lymfatisk massasje

Gni lymfeknuter forsiktig for å bringe blod til området og redusere hevelse. Om nødvendig, avtale en avtale med en spesialisert terapeut eller prøv selvmassasje hvis lymfeknuten er innen rekkevidde. Når du masserer lymfeknuter, skyv fingrene mot hjertet ditt for best resultat.

Utfør lymfatisk dreneringsmassasje Trinn 1
Utfør lymfatisk dreneringsmassasje Trinn 1

Trinn 6. Ikke legg press på den hovne huden

Intensiteten av trykk som er for høyt på lymfeknuten, risikerer å ødelegge de omkringliggende blodårene og forverre tilstanden. Denne regelen bør spesielt vektlegges for barn ettersom de har en tendens til lettere å bli frustrert og prøver å presse hovne lymfeknuter.

Metode 2 av 3: Gjøre medisinsk behandling

Ta tak i en nylig grenseoverdiagnose Trinn 10
Ta tak i en nylig grenseoverdiagnose Trinn 10

Trinn 1. Avtal time med lege

I mange tilfeller kan lymfeknuter hovne opp og tømmes uten å skade kroppen. Du bør imidlertid oppsøke lege hvis størrelsen på lymfeknuten fortsetter å øke og teksturen begynner å stivne. Mest sannsynlig vil legen utføre en fysisk undersøkelse, samt en kroppsskanning eller blodarbeid om nødvendig.

  • Hovne lymfeknuter kan skyldes ulike typer infeksjoner som mononukleose, tuberkulose, ørebetennelse, ondt i halsen på grunn av bakterielle infeksjoner og meslinger.
  • Oppsøk lege umiddelbart hvis størrelsen på lymfeknuten plutselig forstørres eller svulmer over natten.
Handle umiddelbart for å redusere hjerneskade fra et slag trinn 15
Handle umiddelbart for å redusere hjerneskade fra et slag trinn 15

Trinn 2. Behandle infeksjonen umiddelbart for å unngå alvorlige helsekomplikasjoner

Hvis hevelsen i lymfeknuter skyldes en infeksjon, vil de mest sannsynlig ikke krympe i størrelse før du er helt frisk. Behandle derfor infeksjonen som oppstår umiddelbart, slik at hevelsen ikke blir til en abscess fylt med pus! I mer ekstreme tilfeller kan pasienter til og med oppleve blodforgiftning på grunn av bakterier som forårsaker infeksjon.

Lindre fordøyelsesbesvær Trinn 5
Lindre fordøyelsesbesvær Trinn 5

Trinn 3. Ta antibiotika foreskrevet av legen

Hvis legen din tror at hevelsen er forårsaket av bakterier, vil du mest sannsynlig få foreskrevet antibiotika. Sørg for at du er ferdig med antibiotika, selv om kroppen din føler seg bedre midtveis. Antibiotika vil ikke bli gitt hvis hevelsen er forårsaket av en virusinfeksjon.

Pust trinn 13
Pust trinn 13

Trinn 4. Se etter andre symptomer

Hvis hevelsen i lymfeknuter skyldes en infeksjon eller sykdom, vil kroppen din sannsynligvis vise en rekke andre symptomer. Prøv å identifisere det slik at legen din kan forstå tilstanden din bedre og kan anbefale den mest passende behandlingsmetoden. Noen andre symptomer som kan vises er feber, vedvarende rennende nese, kaldsvette om natten eller ondt i halsen.

Cure Insomnia Trinn 13
Cure Insomnia Trinn 13

Trinn 5. Vær tålmodig da gjenopprettingsprosessen ikke er umiddelbar

Faktisk er sjansene for at en lymfeknute bedres over natten svært små. Ofte vil smerten i lymfeknuter avta etter noen dager, men hevelsen vil avta etter noen uker.

Lindre halebein Trinn 5
Lindre halebein Trinn 5

Trinn 6. Tøm væsken fra lymfeknuter

Hvis infeksjonen forverres, kan lymfeknuten forvandle seg til en abscess fylt med pus. Pus må fjernes av lege umiddelbart for å forhindre en mer alvorlig infeksjon. Vanligvis utføres denne prosedyren hvis absessen er plassert i nakkeområdet.

Metode 3 av 3: Behandling av lymfeknuter med naturmedisiner

Bruk hvitløk som forkjølelse og influensamiddel Trinn 10
Bruk hvitløk som forkjølelse og influensamiddel Trinn 10

Trinn 1. Spis rå hvitløk

Noen av de kjemiske komponentene i hvitløk kan bidra til å bekjempe infeksjoner i lymfesystemet. Prøv derfor å knuse 2-3 fedd rå hvitløk med en støter, spre det på et brød og spise det. Gjenta denne prosessen hver dag og følg resultatene.

1620028 9
1620028 9

Trinn 2. Drikk eplecidereddik fortynnet med vann

Forbered et glass vann, og oppløs deretter 1 ss. eplecidereddik i den. Drikk løsningen 2 ganger om dagen til tilstanden din føles bedre. Faktisk kan eddiksyreinnholdet i eplecidereddik drepe dårlige bakterier som kan forårsake abscesser i hovne lymfeknuter.

Unngå svangerskapsdiabetes Trinn 10
Unngå svangerskapsdiabetes Trinn 10

Trinn 3. Øk forbruket av vitamin C

Kroppen til en person som mangler vitamin C vil ikke kunne bekjempe infeksjoner effektivt. For å øke inntaket av vitamin C i kroppen, kan du prøve å ta kosttilskudd eller spise mat som er rik på vitamin C, for eksempel appelsiner og jordbær. Rådfør deg med legen din før du tar kosttilskudd!

Bruk essensielle oljer Trinn 14
Bruk essensielle oljer Trinn 14

Trinn 4. Gni den hovne huden med tea tree olje

Bland 2-3 dråper essensiell olje av tea tree med 2-3 dråper kokosolje. Påfør deretter løsningen på de irriterte lymfeknuter. Gjør denne prosessen maksimalt to ganger om dagen, slik at huden ikke blir irritert.

Tips

Sørg for at du alltid sover minst 8 timer hver natt, spesielt hvis kroppen din ikke har det bra

Anbefalt: