3 måter å redusere hevelse på uvula

Innholdsfortegnelse:

3 måter å redusere hevelse på uvula
3 måter å redusere hevelse på uvula

Video: 3 måter å redusere hevelse på uvula

Video: 3 måter å redusere hevelse på uvula
Video: Tappe ser på nrksuper.no [EDUCATIONAL] 2024, Kan
Anonim

Uvula er en liten struktur som henger på baksiden av halsen. Noen ganger sveller uvulaen og forårsaker svelging, trang til å kveles eller kveles, og til og med en tendens til å sikle hos små barn. Det er flere ting som får uvulaen til å hovne opp, inkludert virus- og bakterieinfeksjoner, allergier, munntørrhet, sur refluks eller til og med genetikk. Hvis uvulaen din er rød eller hovent, kan du lindre symptomene ved å gurgle med varmt vann, suge på pastiller og tygge isflis. Hvis symptomene dine ikke forbedres, eller hvis barnet ditt har hevelse i drøvelen, bør du oppsøke lege så snart som mulig.

Steg

Metode 1 av 3: Håndtering av uvula -hevelse

Reduser uvula -hevelse Trinn 1
Reduser uvula -hevelse Trinn 1

Trinn 1. Gurgle med varmt vann og bordsalt

Varmt vann er en lettelse, og salt kan behandle betennelse i drøvelen. Ikke bruk varmt vann som kan brenne halsen og forårsake ytterligere skade. Tilsett teskje bordsalt i 250 ml varmt vann, og rør til saltet er oppløst.

Du kan gurgle med varmt saltvann opptil tre ganger om dagen, men ikke svelg det. For mye salt i kroppen kan forårsake andre problemer

Reduser Uvula -hevelse Trinn 2
Reduser Uvula -hevelse Trinn 2

Trinn 2. Suge på pastiller

Bruk et hvilket som helst merke, men hvis du føler deg ubehagelig eller har problemer med å svelge, er det best å velge en type som gir en bedøvende effekt.

Se etter sukkerfrie halstabletter, du kan se beskrivelsen på emballasjen. Den sukkerfrie typen er bra for personer som har andre klager som diabetes

Reduser uvula -hevelse Trinn 3
Reduser uvula -hevelse Trinn 3

Trinn 3. Drikk varm te og drikk nok væske

Varmt vann er veldig beroligende for halsen og hjelper til med å holde kroppen hydrert mens du prøver å redusere hevelse. Tilsett honning for å belegge halsen for lettere svelging.

  • Urtete er flott for å kurere ondt i halsen. Kamille te og litt honning vil lindre smerten.
  • Du kan også lage kanelte for å berolige halsen. Ingrediensene til denne oppskriften kan være litt vanskelige, men prøv det hvis du får tak i det. Bland 10 gram glatt almebark (Ulmus rubra) og marshmallowrot (Althaea officinalis), 8 gram kanel, 5 gram tørket appelsinskall og 3 hele fedd i 3 kopper (750 ml) vann og la det småkoke i 20 minutter. Sil og tilsett litt honning hvis du vil. Tilbring på 36 timer.
Reduser Uvula -hevelse Trinn 4
Reduser Uvula -hevelse Trinn 4

Trinn 4. Tygg isflisen

Is kan redusere hevelse i uvula enda litt. Kulden kan dempe halsen litt, noe som gjør det lettere å svelge.

Reduser uvula -hevelse Trinn 5
Reduser uvula -hevelse Trinn 5

Trinn 5. Se lege

Det er mange årsaker til en hovent uvula. Når du oppsøker lege, må du dele alle symptomene dine. Leger kan foreskrive medisiner for å redusere symptomene og behandle årsaken.

Legen din kan ta en halskulturprøve (vattpinne) for å diagnostisere årsaken til en hovent drøvel. Prosessen vil være relativt enkel hvis du kan slappe av halsen så mye som mulig, og prøve å ikke belaste deg

Reduser uvula -hevelse Trinn 6
Reduser uvula -hevelse Trinn 6

Trinn 6. Ta antibiotika

Leger kan foreskrive antibiotika hvis drøvelen svulmer på grunn av infeksjon. Sørg for å følge oppskriften nøye. Ta antibiotika på samme tid hver dag til de er borte, slik at infeksjonen blir fullstendig helbredet.

Metode 2 av 3: Gjenkjenne symptomer

Reduser uvula -hevelse Trinn 7
Reduser uvula -hevelse Trinn 7

Trinn 1. Legg merke til om du har problemer med å svelge

Hvis det er vanskelig å svelge mat, væsker eller til og med spytt, kan drøvelen din hovne opp. Prøv å svelge et par ganger for å se om det gjør vondt, ikke bare en drink eller et for stort stykke mat.

Ring legen din umiddelbart hvis du har problemer med å svelge og puste

Reduser uvula -hevelse Trinn 8
Reduser uvula -hevelse Trinn 8

Trinn 2. Legg merke til om du noen gang kveles eller kveles

Hvis drøvelen din er hoven, kan du kveles eller kveles selv om det ikke er noe i halsen. Fordi drøvelen henger på baksiden av halsen, kan hevelse føles kvelende.

Reduser uvula -hevelse Trinn 9
Reduser uvula -hevelse Trinn 9

Trinn 3. Legg merke til om barnet sikler

Dette symptomet er spesielt viktig hos barn, som kanskje ikke kan fortelle hva de føler. Hvis barnet ditt sikler oftere enn vanlig, kan drøvelen hans være hoven og han trenger øyeblikkelig legehjelp.

Reduser uvula -hevelse Trinn 10
Reduser uvula -hevelse Trinn 10

Trinn 4. Kontroller kroppstemperaturen

Hovnet uvula er vanligvis forårsaket av en bakteriell infeksjon som vanligvis er ledsaget av feber. Hvis du har problemer med å svelge og kveles eller kveles, må du ta temperaturen for å se om du har feber. Alles normale temperatur er annerledes, men hvis det er mer enn 37 grader Celsius, har du feber.

Kontakt lege umiddelbart hvis du har feber. Feber kan indikere et mer alvorlig problem, og feber hos barn, selv lav, kan være svært farlig

Reduser Uvula -hevelse Trinn 11
Reduser Uvula -hevelse Trinn 11

Trinn 5. Se om det er hevelse eller rødhet

Hvis du mistenker at drøvelen din er hoven, sjekk i et speil. Bruk et speil som er høyt nok, eller hold et håndspeil. Åpne munnen så bred som mulig og se på uvulaen din. Oppsøk lege hvis det er rødt eller hovent.

Metode 3 av 3: Forebygge en hovent uvula

Reduser uvula -hevelse Trinn 12
Reduser uvula -hevelse Trinn 12

Trinn 1. Unngå alkohol

Å drikke for mye alkohol kan føre til at drøvelen hovner opp. Hvis uvula er hovent og helbreder av seg selv, kan du prøve å redusere alkoholinntaket.

Hvis en reduksjon av alkoholinntaket ikke forbedrer tilstanden din, og uvulaen din fortsatt er hoven, se lege

Reduser uvula -hevelse Trinn 13
Reduser uvula -hevelse Trinn 13

Trinn 2. Slutt å røyke

Sigaretter og røyken deres er irriterende, og hvis halsen utsettes for mye røyk, kan uvulaen hovne opp. Hvis problemet med hovent uvula vedvarer, slutte å røyke.

Reduser uvula -hevelse Trinn 14
Reduser uvula -hevelse Trinn 14

Trinn 3. Ta allergimedisinering

Siden en hoven uvula er et tegn på en allergisk reaksjon, ta din vanlige allergimedisin. Hvis du aldri har blitt diagnostisert med allergi, men uvulaen din hovner opp når du spiser visse matvarer, må du oppsøke lege umiddelbart. En matallergisk reaksjon som forårsaker hevelse i halsen, bør behandles umiddelbart fordi den kan påvirke evnen til å puste.

Trinn 4. Overvinn problemet med acid reflux

Hvis økningen i magesyre bidrar til en hovent uvula, kan du prøve å håndtere symptomene. I tillegg til å ta antacida, prøv å spise mindre porsjoner og unngå matvarer som utløser reaksjoner. Hvis det er vanskelig å kontrollere, snakk med legen din for å planlegge spesifikk behandling.

Anbefalt: