3 måter å unngå problemer når du ikke gjør lekser

Innholdsfortegnelse:

3 måter å unngå problemer når du ikke gjør lekser
3 måter å unngå problemer når du ikke gjør lekser

Video: 3 måter å unngå problemer når du ikke gjør lekser

Video: 3 måter å unngå problemer når du ikke gjør lekser
Video: De beste rådene før eksamen - basert på vitenskap 2024, April
Anonim

Lekser (PR) er i utgangspunktet ikke morsomt. Men generelt er PR et av kravene som i stor grad påvirker karakterene dine. Så hvis du vil (eller må) utmerke deg i en klasse, er det viktig å få leksene dine gjort. Så hva skjer hvis du glemmer å gjøre en av de tildelte oppgavene? Du har flere alternativer; Det første og beste alternativet er selvfølgelig ikke å glemme det. Men hvis det ikke er et alternativ, er det andre måter du kan prøve å unnslippe PR -en din. Les denne artikkelen for å finne ut.

Steg

Metode 1 av 3: Utnytte god dømmekraft

Unngå å få problemer for ikke å gjøre leksene Trinn 1
Unngå å få problemer for ikke å gjøre leksene Trinn 1

Trinn 1. Fortell sannheten

I noen tilfeller er det å være ærlig og ærlig det riktige. Denne handlingen viser at du er villig til å innrømme dine feil og ta ansvar. Du viser også at du setter pris på at læreren din ikke forveksler ham med en langt hentet historie.

  • Forklar hvorfor du ikke gjorde leksene dine - kanskje du glemte oppgaven, kom hjem sent på kvelden, sovnet osv. Ikke dekk over årsakene dine, men begrunn forklaringen; hvis du ikke gjorde leksene dine fordi du festet hele natten, må du bare forklare generelle ting (for eksempel "jeg kom hjem sent på kvelden"), i stedet for å si ting som er for spesifikke (for eksempel " Jeg var opptatt med å feste hele natten ").
  • Be om unnskyldning. Etter å ha oppgitt begrunnelsen, beklager jeg oppriktig. Ikke gjør dette trinnet halvhjertet-ærligheten til unnskyldningen vil ha innvirkning på hvor sannsynlig læreren din vil hjelpe deg.
  • Gjør det klart at du ikke kommer til å gjøre det igjen - og sørg for at det er det du gjør. La læreren din vite at dette bare var en feil, og du vil ikke gjenta det igjen. Og denne delen er veldig viktig-se ordene dine. Hvis du har for vane å ikke gjøre leksene dine, vil ikke bare læreren slutte å tro på unnskyldningene dine, men de vil også være mindre sympatiske for unnskyldningen din.
  • Be om en dag til for å fullføre oppgaven. Det beste scenariet er at læreren din vil gi deg ekstra tid til å fullføre oppgaven og ikke straffe deg for å være forsinket med en oppgave. Mest sannsynlig vil læreren din la deg levere oppgaven med en lengre tidsfrist, men karakteren din blir delvis trukket fra. Ikke klag eller vær utakknemlig når karakterene dine er kuttet - sjansen er stor, læreren din vil gi deg den samme muligheten i fremtiden.
Unngå å få problemer for ikke å gjøre leksene Trinn 2
Unngå å få problemer for ikke å gjøre leksene Trinn 2

Trinn 2. Forklar at du har prøvd å gjøre det, men fremdeles ikke forstår oppgaven

Denne unnskyldningen får det til å se ut som om du prøver å utføre oppgaven, men blir stammet av en logisk grunn.

Be læreren din hjelpe deg med å forstå oppgaven og gi deg en ny sjanse til å fullføre den. Begge disse vil ta tid, og du vil få direkte hjelp av læreren din

Unngå å få problemer for ikke å gjøre leksene Trinn 3
Unngå å få problemer for ikke å gjøre leksene Trinn 3

Trinn 3. Vær kreativ

Hvis andre måter ikke fungerer, og du må finne på en historie, kan du i det minste komme med en god grunn.

  • Hvis historien er kreativ og interessant nok, vil læreren din ikke straffe deg for at du alltid har gitt forskjellige unnskyldninger.
  • For eksempel, kanskje foreldrene dine var utenbys i går kveld og du bodde hjemme hos en venn. Det viser seg at vennen din er en spåkone som brente alle leksene dine fordi han så på fremtiden og så at hvis han ikke ødela den, ville katten din rive leksene dine mens du sov og papirrester ville bli inhalert så du kan kveles av det.

Metode 2 av 3: Unngå dårlige unnskyldninger

Unngå å få problemer for ikke å gjøre leksene Trinn 4
Unngå å få problemer for ikke å gjøre leksene Trinn 4

Trinn 1. Ikke bli sett på som skryt

En av de viktigste delene ved å få tilgivelse fra læreren din er ikke å fornærme hans intelligens. Du er ikke den første studenten som glemmer å gjøre lekser og prøver å unngå å få problemer på grunn av det. Læreren din kan ha hørt mange unnskyldninger fra elever på din alder, så ikke bruk den første grunnen du tenker på. Den unnskyldningen lar deg ikke gå.

  • Årsakene dine burde være klare, men ikke bruk unnskyldningen "min hund spiste leksene". Hvis du gjør det, er det best hvis du ikke gidder unnskyldninger fordi du blir fanget.
  • Ikke bare si "jeg mistet det" med mindre du kan komme med en logisk situasjon for å forklare hvordan du ble kvitt det. Hvis du sier at du bare utelot det, er det lett å bli fanget.
Unngå å få problemer for ikke å gjøre leksene Trinn 5
Unngå å få problemer for ikke å gjøre leksene Trinn 5

Trinn 2. Ikke klandre teknologien

Å si at skriveren din ikke fungerer eller at datamaskinen din har et problem, er unnskyldningen fra den siste generasjonen. Med sofistikering av skrivere og skylagringsteknologi er det en utrolig unnskyldning å si at teknologien saboterer PR -en din.

  • I stedet for å skylde på en skriver, bærbar datamaskin eller annen enhet, forklar du at du hadde et problem med å prøve å skrive ut leksene før timen begynte, men at du ville sende den til læreren din på slutten av dagen. Du vil bli mer klarert av læreren din.
  • Bare sørg for at du faktisk sender den på slutten av dagen - helst innen 17.00.
Unngå å få problemer for ikke å gjøre leksene Trinn 6
Unngå å få problemer for ikke å gjøre leksene Trinn 6

Trinn 3. Ikke stol på likegyldighet

Å si at du ikke visste at oppgaven måtte sendes inn i dag eller at du ikke var i klassen da læreren ga oppgaven, vil ikke fungere, av tre grunner.

  • For det første, siden det er ditt ansvar, ikke din lærer, å sørge for at du er oppdatert med de siste oppgavene, synes denne unnskyldningen å antyde at dette er din egen feil.
  • For det andre, fra lærerens synspunkt, siden alle klassekameratene kjenner oppgaven og fullfører den, er det ikke så vanskelig å vite når de skal levere oppgaver.
  • Og til slutt vil unnskyldninger som viser likegyldighet ikke fungere, for når du ikke går på skole, vil lærerne forvente at du finner ut hva du savnet. Ellers vil læreren din også vurdere det som din egen feil.

Metode 3 av 3: Unngå denne situasjonen fra begynnelsen

Unngå å få problemer for ikke å gjøre leksene trinn 7
Unngå å få problemer for ikke å gjøre leksene trinn 7

Trinn 1. Lag en PR -plan

Å stole på unnskyldninger for å komme vekk fra PR er ikke en god plan på lang sikt. Hvis du merker at du ofte glemmer oppgaver eller er lat for å gjøre dem, trenger du en bedre plan.

  • Start med å skrive ned alle oppgavene og datoen de skulle betales umiddelbart etter oppdraget.
  • Sørg for å skrive ned alle oppgavene på samme sted, slik at du ikke går glipp av informasjon eller ser deg om etter forfallsdatoer når du trenger dem. En dagbok, notater laget spesielt for lekser eller en planlegger -app er alle gode valg.
Unngå å få problemer for ikke å gjøre leksene Trinn 8
Unngå å få problemer for ikke å gjøre leksene Trinn 8

Trinn 2. Lag en tidsplan for lekser

Vet når oppgavene dine må sendes inn, og lag en tidsplan som vil hjelpe deg med å fullføre dem før tiden er inne.

  • Når du mottar en oppgave, må du anslå hvor lang tid det vil ta å fullføre, og registrere tiden deretter.
  • Hvis denne oppgaven tar flere dager eller til og med uker å fullføre, sett av så mye tid som mulig fordi du må fullføre den innen denne tidsrammen.
Unngå å få problemer for ikke å gjøre leksene Trinn 9
Unngå å få problemer for ikke å gjøre leksene Trinn 9

Trinn 3. Gjør lekser til rutine

Sett av noen timer til lekser hver kveld. Det er bedre hvis du gjør det på samme tid hver kveld, slik at lekser blir en del av rutinen din.

  • Ikke utsett på lekser-Ikke la deg spille videospill eller chatte på Facebook før du er ferdig med leksene dine for natten.
  • Fullfør de tøffe oppgavene først. Prioritering av vanskelige oppgaver vil føles mer effektivt og utnytte tiden din bedre.
Unngå å få problemer for ikke å gjøre leksene Trinn 10
Unngå å få problemer for ikke å gjøre leksene Trinn 10

Trinn 4. Ta deg tid til å slappe av mens du gjør leksene dine

Hvis du finner ut at du har problemer med å få gjort leksene dine på grunn av tidsbegrensningen, kan du ta litt tid for å hjelpe deg med å fokusere mer på leksene dine.

Hvis du har fri på skolen, ledig tid eller omtrent 10-15 minutter på bussen, kan du bruke disse tidene som lekser. Selvfølgelig foretrekker du å chatte med vennene dine eller se på telefonen, men hvis du vil gjøre leksene dine, må du ta deg tid til å gjøre det

Unngå å få problemer for ikke å gjøre leksene Trinn 11
Unngå å få problemer for ikke å gjøre leksene Trinn 11

Trinn 5. Be om hjelp

Hvis du innser at du er "under angrep" av PR og ikke kan fullføre leksene fordi du ikke forstår problemet, kan du be om hjelp.

  • Start med å henvende deg til læreren. Forklar problemet ditt og be om hjelp. Det er derfor læreren er der for å hjelpe deg med å lære (og hvis læreren ikke virker villig til å hjelpe, må du minne ham på dette faktum). Læreren er en god kilde til hjelp fordi det er han som lager og vurderer leksene dine. Å få hjelp fra innsidere er uvurderlig.
  • Be klassekameratene om hjelp. Hvis læreren din ikke kan hjelpe deg så mye du vil, kan du legge til litt hjelp ved å spørre en klassekamerat som forstår materialet og har det bra i timene. Hvis du ikke er sikker på hvem som kan gjøre det, kan du spørre læreren din om råd.
  • Lei en veileder. De fleste skoler tilbyr gratis veiledningstjenester som kan hjelpe deg. Spør læreren eller administrasjonen om tjenesten er tilgjengelig eller ikke. Hvis ikke, bør du vurdere å ansette en veileder. Det er en rekke profesjonelle opplæringstjenester å velge mellom, eller du kan prøve å ansette en student til veileder.
Unngå å få problemer for ikke å gjøre leksene Trinn 12
Unngå å få problemer for ikke å gjøre leksene Trinn 12

Trinn 6. Unngå ting som kan distrahere

Liker det eller ei, læring krever høyt fokus og konsentrasjon. Følgelig har det meste av de uferdige leksene å gjøre med avledning.

  • Selv om du føler at du kan gjøre flere ting samtidig, prøver du å gjøre leksene dine mens du skriver, chatter på Facebook og tweeter om hvor mye du hater PR, faktisk gjør deg enda mer vondt.
  • Hva mer er, mens multitasking kan være et aktivum for noen aktiviteter, er det ikke helt en ressurs når du lærer. Når du gjør mange ting samtidig, vil tankene dine bevege seg bort fra hovedfokuset ditt (for eksempel trigonometri) og tenke på andre ting (for eksempel å sende en tekst til en venn for morgendagens planer), og som et resultat vil du ikke klare å fullføre oppgaven ordentlig.
  • Finn et stille, distraksjonsfritt sted å studere. Jo bedre konsentrasjon du har, desto bedre blir jobbytelsen når du gjør det, og jo raskere vil du gjøre det. Behold eller slå av alt som distraherer deg (mobiltelefoner, Facebook, you name it).
  • Hvis du merker at fokuset ditt blir distrahert av tanker om andre ting du bør og vil gjøre, må du alltid ha med deg et stykke papir, slik at du kan skrive ned tankene når de dukker opp. Ikke hold det inne, bare skriv det ned og vet at du kommer tilbake til det.
  • Sett deg små mål og belønne deg selv når du fullfører dem. Sett deg for eksempel et mål om å lese i 15-20 minutter, og belønn deg selv med en liten matbit når du gjør det.

Anbefalt: