Hvordan bli en street trader: 15 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bli en street trader: 15 trinn (med bilder)
Hvordan bli en street trader: 15 trinn (med bilder)

Video: Hvordan bli en street trader: 15 trinn (med bilder)

Video: Hvordan bli en street trader: 15 trinn (med bilder)
Video: Tappe ser på nrksuper.no [EDUCATIONAL] 2024, Kan
Anonim

Gateselgere kan karakterisere en by. Å kunne kjøpe varer fra folk som driver sin egen virksomhet er en engasjerende og personlig opplevelse, som gir kundene muligheten til å samhandle med bedriftseieren på en unik måte. Hvis du vil bli en gateleverandør og selge unike produkter, må du lære hvordan du får de riktige dokumentene for å gjøre virksomheten din lovlig, starte en virksomhet og vokse den til en vellykket virksomhet. Se trinn 1 for mer informasjon.

Steg

Del 1 av 3: Komme i gang

Bli en leverandør Trinn 1
Bli en leverandør Trinn 1

Trinn 1. Få den riktige gateselgerlisensen i byen din

Trinnene for å skaffe en gateleverandørlisens varierer sterkt, avhengig av typen vare du ønsker å selge og hvor du selger den. Besøk lokale skattekontorer og offentlige myndigheter for å finne ut hva du trenger å selge på gaten. Generelt må imidlertid gatehandlere skaffe:

  • Momsklarering fra det lokale skattekontoret

    Bli en leverandør Trinn 1 Bullet 1
    Bli en leverandør Trinn 1 Bullet 1
  • Skatteattest

    Bli en leverandør Trinn 1Bullet2
    Bli en leverandør Trinn 1Bullet2
  • Tillatelse til å drive virksomhet fra et lokalt myndighetskontor

    Bli en leverandør Trinn 1 Bullet 3
    Bli en leverandør Trinn 1 Bullet 3
  • Tillatelse for gatehandlere eller kjøpere

    Bli en leverandør Trinn 1 Bullet 4
    Bli en leverandør Trinn 1 Bullet 4
Bli en leverandør Trinn 2
Bli en leverandør Trinn 2

Trinn 2. Utvikle et attraktivt produkt eller en tjeneste

Hva ønsker folk i ditt område? Hva trenger de? Prøv å finne hull i markedet du prøver å angi, og fyll de hullene. Hvis du vil være handelsmann på et bondemarked, hva kan bondemarkedet dra nytte av? Hva trenger konsertgjengere vanligvis hvis du vil selge på en konsert?

  • Prøv å unngå noe helt vanlig til salgs på et bestemt sted. Å være en nykommer på et bakeri i en by full av bakeri står vil være en formidabel utfordring.
  • Hvis du har et vanlig produkt som du trenger å glemme, tenk på hvordan du kan endre det slik at det ser annerledes ut enn andre typer, selv om essensen er den samme. Vurder måter å endre produktet på, slik at det ser annerledes ut. Hvis noen allerede selger håndlaget syltetøy på bondens marked, hva vil gjøre produktet ditt annerledes?
Bli en leverandør Trinn 3
Bli en leverandør Trinn 3

Trinn 3. Forbered utstyret

Hvis du vil selge klær som er spredt ut i en hagebod, er du kanskje klar til å selge. Men hvis du ønsker å starte en mer kompleks eller profesjonell salgstjeneste, må du lage en plan for en hel salgsdag og en enkel måte å få med deg alt du trenger for å selge. Trenger du en vogn? Kassebil? En pose å putte varer i? Hva med en barneseng for å prøve klær?

Tenk på retningslinjer for kjøling og matservering hvis du selger mat. Du trenger en mathåndteringslisens hvis du vil selge noe spiselig

Bli en leverandør Trinn 4
Bli en leverandør Trinn 4

Trinn 4. Lag et merke for deg selv og produktene dine

Hva har du som andre handelsmenn ikke har? Hva gjør at du skiller deg ut fra mange andre handelsmenn? Hvis bakeriet ditt er stilt opp med femti andre bakerier, hvorfor skulle kjøpere komme til deg over de andre? Tenk på hvordan du lager et merke for salgstjenesten din og får den til å skille seg ut. Synes at:

  • Navnet på tjenesten din

    Bli en leverandør Trinn 4 Bullet 1
    Bli en leverandør Trinn 4 Bullet 1
  • Visuell estetikk for salgsstedet eller tjenesten din

    Bli en leverandør Trinn 4Bullet2
    Bli en leverandør Trinn 4Bullet2
  • Det unike med produktet eller tjenesten din

    Bli en leverandør Trinn 4Bullet3
    Bli en leverandør Trinn 4Bullet3
  • Kundeønsker

    Bli en leverandør Trinn 4 Bullet 4
    Bli en leverandør Trinn 4 Bullet 4
Bli en leverandør Trinn 5
Bli en leverandør Trinn 5

Trinn 5. Finn riktig sted for virksomheten din

Det er mulig at det vanlige bondemarkedet eller veikanten ikke er det rette stedet å selge varene dine. Utforsk andre alternativer for å finne et sted du tror kan tjene penger. Gateselgere selger vanligvis på forskjellige steder, for eksempel:

  • Firmakontorpark
  • utenfor baren
  • Utendørs konsertsted
  • Offentlig park
  • dyrehage
  • lekeplass
  • Festival
  • Et travelt kryss eller gatehjørne
  • Downtown forretningsdistrikt
  • Utenfor T -banestasjonen eller bussterminalen

Del 2 av 3: Å tjene penger

Bli en leverandør Trinn 6
Bli en leverandør Trinn 6

Trinn 1. Vurder deretter

Det er to valg av priser for gateleverandører, å gi produktet til en lav pris og forvente å selge mange varer, eller å betale en premiepris og håpe at kvaliteten på varene viser pristilpasning. Generelt vil kundene ha rabatt og føle at de fikk en god pris når de kjøpte noe fra en gateleverandør, eller at de fikk en spesiell vare de ikke fikk andre steder, og de var villige til å betale mer for det.

  • Lav pris kan være lønnsomt fordi du allerede tilbyr en tjeneste til kunden ved å bringe produktet til dem. Du er på veien, på et sted som er lett for dem å få tilgang til, og tilbyr et produkt til en lav pris. Hvis prisen du oppgir er for nær driftskostnadene, får du bare avkastning på investeringen med mindre du selger mye av varene du lager eller leverer.

    Bli en leverandør Trinn 6 Bullet 1
    Bli en leverandør Trinn 6 Bullet 1
  • Høy pris kan være skadelig for virksomheten med mindre produktet ditt er veldig bra. For eksempel, hvis du selger klokker, bør de være relativt billige, fordi kundene kanskje tenker: "Hvorfor ikke gå til butikken og kjøpe en klokke til samme pris der." Hvis du tilbyr noe helt unikt, som hjemmelagde organiske popsicles, kan folk være villige til å bruke litt mer.

    Bli en leverandør Trinn 6Bullet2
    Bli en leverandør Trinn 6Bullet2
Bli en leverandør Trinn 7
Bli en leverandør Trinn 7

Trinn 2. Forenkle salget

Alt du selger skal være enkelt for kjøpere å forstå, med enkle priser og enkel tilgang til produktet. Hvis du har en kompleks liste over funksjoner og prisnivåer for sandwichfyllinger, vil folk nødig komme til standen din. Hvis du setter opp et skilt som sier “20 tusen brød”, vil folk forstå det tydelig.

Bli en leverandør Trinn 8
Bli en leverandør Trinn 8

Trinn 3. Vær en profesjonell handelsmann

Selv om du bare selger billige smykker spredt ut i en bod, bør du behandle det som en seriøs virksomhet og oppføre deg med samme profesjonalitet og alvor som en kontorjobb. Kle deg godt, vær ærlig og behandle kundene med respekt. Du må utvikle et rykte som en seriøs handelsmann som du kan stole på, ikke en luskende person som du ikke kan stole på.

Bli en leverandør Trinn 9
Bli en leverandør Trinn 9

Trinn 4. Vær tålmodig

Folk vil ikke stille opp hos deg med en gang. Ved slutten av de første dagene kan du bli frustrert over mangelen på resultater. Kunder er litt uinteresserte i nye selgere, og det er forståelig nok at noen kan ha gått forbi stedet ditt flere ganger før de bestemte seg for å prøve å kjøpe varen din. Prøv å være positiv, og fortsett. Du kan ikke selge noe hvis det stenger for dagen.

Bli en leverandør Trinn 10
Bli en leverandør Trinn 10

Trinn 5. Hold deg trygg

Prøv å ikke selge ute alene. Det er stor sikkerhet i å være ute og selge med mye penger. Handle med andre mennesker for å sikre at du ikke vil være alene og bli et mål for kriminelle.

Del 3 av 3: Vekst virksomheten din

Bli en leverandør Trinn 11
Bli en leverandør Trinn 11

Trinn 1. Fremskritt merkevaren din med kampanjer og tilbud

Når folk begynner å bli kundene dine, gi dem et tilbud. Gi dem en grunn til å komme tilbake. Gi dem noe å snakke om med vennene sine. Folk vil føle at de har fått noe for en god pris, eller at de vant kuppet av forskjellige årsaker. Markedsføring av virksomheten din med flere typer salgsfremmende taktikk kan bidra til å tiltrekke kjøpere. Vurder å prøve:

  • Kampanje kjøp en få en gratis
  • Halv pris i rolige timer
  • Kupongblad
  • Gratis prøve
  • Kupongkort for gjentagende kunder
Bli en leverandør Trinn 12
Bli en leverandør Trinn 12

Trinn 2. Utvid din tilstedeværelse på internett

Du trenger ikke å ha et dyrt nettsted for å annonsere virksomheten din, men i det minste bør du annonsere på Facebook eller andre sosiale nettverk for å la potensielle kjøpere vite posisjonen din, produktene og andre aspekter ved virksomheten din.

  • Administrering av internettilstedeværelse blir enda viktigere ettersom posisjonen din endres. Hvordan er det mulig for kundene å vite hva du skal tilby utenfor fredagens konsert hvis du ikke kunngjør det på Facebook?
  • Hvis du ikke er så flink til sosiale nettverk, kan du opprette en e -postliste og invitere folk til å melde seg på din bod eller skranke. Send jevnlige oppdateringer om hva du jobber med og hva du selger.
Bli en leverandør Trinn 13
Bli en leverandør Trinn 13

Trinn 3. Samarbeid med andre handelsmenn for å danne en "kjede"

Det er makt i tall. Samarbeid med andre selgere som utfyller hverandre for å lage en serie lignende, men forskjellige boder som vil skape en destinasjon for kjøpere. Denne praksisen eksisterer vanligvis i bondens markeder, boder som ikke er i samsvar med konseptet om et bondemarked, men som gir høy kvalitet og attraktive varer, kan dra fordel av det store antallet kjøpere som kommer. Lag et samarbeid med andre handelsmenn, så får alle fordeler.

Bli en leverandør Trinn 14
Bli en leverandør Trinn 14

Trinn 4. Utvikle virksomheten din

Hvis pengene begynner å komme inn, ansett noen andre til å sette opp tjenestene dine et annet sted og tilby de samme tingene. Hvis du har to bakerier, kan du selge to steder, selge dobbelt så mange varer og nå flere mennesker på samme tid. Spar pengene dine til det er ganske økonomisk rentabelt, og begynn deretter å vokse virksomheten din aggressivt.

Bli en leverandør Trinn 15
Bli en leverandør Trinn 15

Trinn 5. Vurder å gjøre virksomheten din til et selskap

Mange nye restauranter starter som enkle matbord eller salg. Hvis du kommer til det punktet hvor du tror det er på tide å starte en offisiell virksomhet, må du gjøre din offisiell. Flytt til en butikk med fast driftssted og få skjemaer for å danne et selskap, rådfør deg med investorer og få den kapitalen du trenger for å starte en vellykket egen virksomhet.

Tips

  • Gjør ytterligere undersøkelser. Husk at det å være en gateselger ikke er en triviell ting.
  • Prøv å selge en rekke varer, som om du selger armbånd, har mange design og farger tilgjengelig.

Anbefalt: