10 måter å være positiv når du har problemer

Innholdsfortegnelse:

10 måter å være positiv når du har problemer
10 måter å være positiv når du har problemer

Video: 10 måter å være positiv når du har problemer

Video: 10 måter å være positiv når du har problemer
Video: Kolonial.no | Hopp over butikken | Det er ikke lørdag i dag 2024, Kan
Anonim

Setninger som gir valg når noen ser et glass som er halvfullt med vann som halvfullt eller halvtomt, avslører hvordan personens tankegang er. Mange blir frustrerte når de har det vanskelig, men ved å være positiv kan du løse problemet og finne den beste løsningen. Selv om det er vanskelig å implementere, er det noen tips som gjør at du kan være positiv når du møter motgang, for eksempel å forbedre humøret og møte problemer med et positivt perspektiv.

Steg

Metode 1 av 10: Vær takknemlig for de gode tingene du har hatt

Hold deg positiv i vanskelige tider Trinn 1
Hold deg positiv i vanskelige tider Trinn 1

Trinn 1. Lær å være takknemlig for alt du har

I stedet for å tenke på vanskelighetene som skjer, tenk på de gode tingene som har skjedd med deg. Vær takknemlig for alt du har, ikke angre på det du ikke har.

  • For eksempel, hvis du opplever økonomiske problemer, kan du lære å være takknemlig ved å tenke på hva du har, for eksempel et komfortabelt hjem og deilig spiseklar mat.
  • Takk for alt du har, enten det er håndgripelig eller immaterielt, for eksempel en kjærlig familie eller god helse!
  • Om nødvendig lager du en liste ved å merke deg alle tingene som er verdt å være takknemlig for.
  • Selv om du står overfor en veldig vanskelig situasjon, for eksempel en god venns eller kjærestes død, må du uttrykke takknemlighet når du minner om den gode tiden med dem.

Metode 2 av 10: Ansikt motgang med et nytt, positivt perspektiv

Hold deg positiv i vanskelige tider Trinn 2
Hold deg positiv i vanskelige tider Trinn 2

Trinn 1. Tenk på de gode tingene som kan skje

Når du møter motgang eller problemer, kan du komme til å skylde på deg selv eller noen andre. I stedet for å oppføre deg slik, prøv å finne ut hvorfor du har det så vanskelig at livet er så vanskelig. Tenk på de gode tingene som kan skje, og hva som kan gjøres for å fikse problemet.

  • Du kan komme til roten til problemet ved å stille spørsmål. For eksempel, hvis du ikke består eksamen, spør deg selv hvorfor, og tenk deretter på hva du kan gjøre for å forhindre at dette skjer igjen.
  • Som et annet eksempel, hvis du har blitt permittert eller permittert på grunn av en nedbemanning, må du ikke anta at det ikke er noen løsning. Vurder i stedet de nye mulighetene du kan dra nytte av og jobbmulighetene som venter deg.

Metode 3 av 10: Fokuser tankene dine på tingene du kan kontrollere

Hold deg positiv i vanskelige tider Trinn 3
Hold deg positiv i vanskelige tider Trinn 3

Trinn 1. Ikke bekymre deg for det du ikke kan kontrollere

Du kan føle deg engstelig når du står overfor vanskeligheter, men prøv å fokusere tankene dine på tingene som må prioriteres. Selv om det er mye å forholde seg til akkurat nå, ikke bekymre deg for andres problemer. Bestem hva du må gjøre for å løse problemet.

  • For eksempel, hvis du er arbeidsledig og har problemer med å finne en jobb, kan du fokusere på det du kan gjøre, for eksempel å ta deg tid til å lete etter stillinger, utarbeide biodata og sende inn jobbsøknader, i stedet for å bekymre deg for å vente på intervju eller bekymre deg for ikke å bli akseptert. arbeid.
  • Et annet eksempel, hvis du har helseproblemer, for eksempel fedme, spør deg selv: "Hva skal jeg gjøre for å opprettholde helsen min?" Svar deretter på spørsmålet ved å spesifisere en løsning på problemet, for eksempel "Jeg spiser grønnsaker til hvert måltid og går i minst 30 minutter hver dag."

Metode 4 av 10: Minn deg selv på at du har overvunnet motgang

Hold deg positiv i vanskelige tider Trinn 4
Hold deg positiv i vanskelige tider Trinn 4

Trinn 1. Husk at ting vil bli bedre

Når du føler deg virkelig nede, kan du prøve å huske vanskeligheter du har vært gjennom, men det var håndterbart. Dette betyr at du er i stand til å overvinne problemet fordi du har gjort det. Overbevis deg selv om at du kan komme gjennom tøffe tider, og denne opplevelsen vil gjøre deg til en sterkere person.

  • Å løse problemer er ikke lett, men du har bevis på at vanskeligheter kan overvinnes basert på hendelser som har blitt opplevd.
  • For eksempel, hvis du er syk eller har en skade, kan du prøve å huske en gang du kom deg etter en medisinsk tilstand. Selv om det tar tid, beviser det at du kan komme deg gjennom tøffe tider.

Metode 5 av 10: Tilbring tid med positive mennesker

Hold deg positiv i vanskelige tider Trinn 5
Hold deg positiv i vanskelige tider Trinn 5

Trinn 1. Samhandle med mennesker som får deg til å føle deg bra

Å svare og reagere på menneskene rundt deg er en menneskelig ting. Vanligvis har du en tendens til å være negativ når du samhandler med mennesker som har en negativ holdning. Dessverre er dette ille hvis du har problemer. Bruk derfor tid sammen med mennesker som er positive i ditt daglige liv. Dette trinnet kan forbedre humøret ditt og gjøre deg mer forberedt på å håndtere problemer.

Ikke henge med mennesker som utløser negative følelser og får deg til å føle deg deprimert

Metode 6 av 10: Gjør morsomme aktiviteter

Hold deg positiv i vanskelige tider Trinn 6
Hold deg positiv i vanskelige tider Trinn 6

Trinn 1. Ikke forlat eller ignorere ting som får deg til å føle deg bra

Hobbyer og hobbyer kan forbedre humøret. Ta deg tid til å gjøre aktiviteter du liker eller som matcher dine hobbyer, slik at du kan takle stress når du opplever vanskeligheter.

  • Når du har et problem, må du ikke slutte å glede deg over hobbyene dine, som å male, spille musikk, sy klær eller ta en tur i parken. Denne aktiviteten er veldig nyttig for å redusere stress.
  • Ta deg tid til å utvikle en ny hobby eller gjør en favorittaktivitet som har ventet. For eksempel, hvis du har utsatt planer om å trene yoga eller hekle et korssting, sett av litt tid til å gjøre det hver dag!

Metode 7 av 10: Slå av elektroniske enheter for å opprettholde mental helse

Hold deg positiv i vanskelige tider Trinn 7
Hold deg positiv i vanskelige tider Trinn 7

Trinn 1. Ta tankene dine fra telefonen, datamaskinen og TV -en

Når du har det vanskelig, føler du deg enda verre hvis du leser dårlige nyheter på elektroniske enheter eller ser andre menneskers polerte liv på sosiale medier. Bruk heller tid på å trene, lese en motiverende bok, nyte en hobby eller drikke kaffe med en støttende venn. Foreløpig ikke se på TV, få tilgang til sosiale medier eller bruke distraherende og tidkrevende apper. Dette trinnet er veldig bra for å opprettholde mental helse.

Mange bruker sosiale medier til å dele sitt beste utseende eller polering. Ikke sammenlign deg selv med andre fordi det er ubrukelig, til og med dårlig for psykisk helse. Hvis sosiale medier får deg til å føle deg mindre trygg, unngå det en stund

Metode 8 av 10: Tren puste meditasjon

Hold deg positiv i vanskelige tider Trinn 8
Hold deg positiv i vanskelige tider Trinn 8

Trinn 1. Ro deg, så du kan tenke klart

Mange opplever psykisk stress når de føler seg deprimerte eller står overfor problemer. Meditasjonspraksis kan hjelpe deg med å tenke objektivt, slik at du kan finne den beste løsningen for å overvinne problemet. Ta deg tid til å meditere pusten mens du lukker øynene og trekker pusten dypt ved å puste inn gjennom nesen og puste ut gjennom munnen.

Pustemeditasjon gjør at du føler deg rolig og avslappet, noe som er spesielt gunstig når du er under mye stress

Metode 9 av 10: Gi en donasjon gjennom en veldedig organisasjon

Hold deg positiv i vanskelige tider Trinn 9
Hold deg positiv i vanskelige tider Trinn 9

Trinn 1. Frivillig ved å gi tid eller en donasjon

Du kan være mindre motivert til å hjelpe andre når du er i trøbbel selv, men forskning viser at folk som melder seg frivillig pleier å være lykkeligere enn de som ikke gjør det. Gi derfor hjelp til andre ved å bli med i et fellesskap eller en frivillig gruppe. Dette trinnet lar deg akseptere deg selv og håndtere problemer med en positiv holdning.

  • Ta deg for eksempel tid til å frivillig hjelpe ofre for naturkatastrofer eller donere klær til fattige og trengende. Du kan bidra oppriktig uten å bruke penger.
  • Hvis du kan gi økonomisk bistand, donerer du penger til en veldedig organisasjon eller veldedig organisasjon som har som mål å oppfylle et bestemt oppdrag. Dette trinnet lar deg respektere deg selv og andre.

Metode 10 av 10: Be om hjelp om nødvendig

Hold deg positiv i vanskelige tider Trinn 10
Hold deg positiv i vanskelige tider Trinn 10

Trinn 1. Ikke nøl med å be om støtte, enten det er moralsk, materielt eller følelsesmessig

Be en klassekamerat eller kollega om hjelp hvis du har problemer med å fullføre et oppdrag innen frist. Hvis du ikke vet hvordan du løser et problem, kan du be en støtteperson om råd. Du kan gråte når du deler byrdene dine med en venn eller et familiemedlem. Ikke undertrykk følelsene dine og møt motgang alene. Det er mennesker som er klare til å hjelpe fordi de elsker og bryr seg om deg.

For eksempel, hvis du ikke kan godta det faktum at en kjær har dødd, ikke vær taus. Det er en god idé å ringe eller se en nær venn eller et familiemedlem for å fortelle hvordan du har det, selv om det bare er for å uttrykke følelser eller gråte

Tips

  • Ikke la deg mangle søvn. Sørg for at du får en god natts søvn hver dag for å holde deg energisk og kunne tenke klart.
  • Ta deg tid til å trene hver dag for å forbedre humøret, forbedre konsentrasjonsevnen og gjøre kroppen mer energisk. Dette trinnet er veldig nyttig hvis du står overfor vanskeligheter.
  • Ta vare på din fysiske og psykiske helse ved å spise næringsrik mat. For det, spis grønnsaker, frukt, fullkorn og nøtter.

Anbefalt: