3 måter å forhindre seksuell trakassering

Innholdsfortegnelse:

3 måter å forhindre seksuell trakassering
3 måter å forhindre seksuell trakassering

Video: 3 måter å forhindre seksuell trakassering

Video: 3 måter å forhindre seksuell trakassering
Video: Tappe ser på nrksuper.no [EDUCATIONAL] 2024, Kan
Anonim

Seksuell trakassering kan referere til uønsket fysisk kontakt. I tillegg inkluderer seksuell trakassering også blant annet å vise kroppsdeler, be om noe av seksuell karakter, vise usømmelige bilder og kaste seksuelt suggestive kommentarer eller vitser. På arbeidsmiljøet må ledere eller overordnede bygge et arbeidsmiljø som er trygt for seksuell trakassering for sine ansatte ved å etablere klare regler, gi tilstrekkelig opplæring og vedvarende forsterkning. I mellomtiden må skoleadministratorer i skolemiljøet etablere eller gi de samme reglene for studenter og ansatte.

Steg

Metode 1 av 3: Opprette et trakasseringssikkert arbeidsmiljø

Forhindre seksuell trakassering Trinn 1
Forhindre seksuell trakassering Trinn 1

Trinn 1. Skriv ned regler for trakassering

Som arbeidsgiver er du ansvarlig for seksuell diskriminering som skjer på arbeidsplassen. I lov nr. 13 fra 2003 om arbeidskraft står det at arbeidere (inkludert arbeidere eller ansatte) har krav på beskyttelse for sikkerhet og helse, moral og anstendighet og behandling i samsvar med menneskelig verdighet og verdier samt religiøse verdier. Derfor er den beste måten å beskytte ansatte mot seksuell trakassering og forhindre at du må risikere mulig trakassering, å forhindre det tidlig.

  • Hold møter med personalstyret og ansattledere, og skriv en fast policy mot seksuell trakassering. Legg vekt på at ledelsen selv er ansvarlig for å forhindre seksuell trakassering på arbeidsplassen eller kontormiljøet.
  • Forklar definisjonen på seksuell trakassering bredt. Gjør forbud mot ulovlig seksuell diskriminering, uønskede seksuelle fremskritt eller stimulanser, seksuelle oppfordringer og seksuell atferd eller handlinger (verbalt, visuelt eller fysisk) på arbeidsplassen.
  • Gjør forbud mot plikten til å godta seksuelle handlinger som betingelse eller betingelse for ansettelse, eller som grunnlag for å bestemme ansettelse.
  • Forby all oppførsel som tar sikte på eller har en virkning på å svekke ansattes ytelse, inkludert oppførsel som skaper et skremmende, uvennlig eller forstyrrende arbeidsmiljø.
  • Nevn eksempler på seksuell trakassering, men understreke at definisjonen av seksuell trakassering ikke bare er eksemplene som er nevnt.
  • Gjennomgå lov nummer 13 fra 2013 og reglene i byen din for å sikre at reglene som er gjort dekker alle gjeldende lover.
Forhindre seksuell trakassering Trinn 2
Forhindre seksuell trakassering Trinn 2

Trinn 2. Utarbeid eller planlegg en klar protokoll for rapportering av seksuell trakassering

I retningslinjene mot seksuell trakassering må du inkludere klare trinn for rapportering av seksuell trakassering. Retningslinjer som gjøres, må kunne oppmuntre ofre til å rapportere trakassering de opplever. Forbered et spesielt team eller styre som er autorisert til å motta klager eller rapporter om seksuell trakassering.

Sørg for at det er flere alternativer for offiserer som kan kontaktes eller besøkes av ofre når de vil rapportere seksuell trakassering. Dette gjøres for eksempel for å hindre offeret i å rapportere overgrepet hun har opplevd/vært vitne til trakasseren eller en nær venn av gjerningsmannen

Forhindre seksuell trakassering Trinn 3
Forhindre seksuell trakassering Trinn 3

Trinn 3. Tren ansatte for å forhindre og rapportere seksuell trakassering

Gi hver ansatt en kopi av policyen som er opprettet. Politikken for forebygging av seksuell trakassering bør inkluderes i medarbeiderhåndboken, sendes til ansatte på e-post og gjennomgås eller gjennomgås i diskrimineringsøvelser som gjennomføres årlig.

  • Gi regelmessig mosjon. Tren opplærere og ansatte på alle ledelsesnivåer til å søke, forebygge og straffe seksuell trakassering og diskriminering. I tillegg skal du lære ansatte å rapportere seksuell trakassering i passende trinn.
  • Følg gjeldende krav eller forskrifter i ditt land eller by. Husk at hvert land eller by kan ha forskjellige regler eller retningslinjer for seksuell trakassering.
Forhindre seksuell trakassering Trinn 4
Forhindre seksuell trakassering Trinn 4

Trinn 4. Nevn eksempler på seksuell trakassering som ansatte kanskje ikke visste om

De trenger å forstå former for seksuell søking eller oppførsel, og oppførsel av en sexistisk eller transfobisk karakter kan betraktes som seksuell diskriminering, og hvis noen ansatte viser slik oppførsel, kan han eller hun bli utsatt for oppsigelse. Vis ansatte at for eksempel mannlige ansatte er ansvarlige og skyldige hvis de trakasserer andre mannlige ansatte, ikke bare kvinnelige ansatte. I tillegg til mannlige ansatte, er kvinnelige ansatte også skyldige i å trakassere andre mannlige eller kvinnelige ansatte. Forklar også at en triviell ting som et kompliment kan betraktes som en form for trakassering hvis det blir vist eller sagt på feil måte.

  • I USA anses arbeids- eller kontorledelse som krever at ansatte overholder kjønnsnormer som seksuell trakassering, i henhold til reglene i tittel VII. I Indonesia gjelder reglene for å oppfylle kjønnsnormer fremdeles, og ting som ikke er i samsvar med disse normene anses som tabu. For eksempel, i Indonesia, må mannlige ansatte kle seg eller kle seg etter kjønn (f.eks. Er mannlige ansatte forbudt å bruke skjørt eller kle seg som kvinner). Dette er virkelig vanskelig for noen parter (spesielt transpersoner), og noen ganger er det det som gjør det vanskelig for disse partene å finne arbeid.
  • I noen land (f.eks. USA) er det derfor forbudt for ansatte å advare en kvinnelig ansatt som ser ut til ikke å oppføre seg eller oppføre seg på en feminin måte (eller hvis en mannlig ansatt ikke er mannlig nok). I tillegg er det forbudt for ansatte å fortelle transpersoner at deres utseende eller bruk av pronomen er uakseptabelt. I selve Indonesia er det ikke noe forbud mot å minne andre ansatte om deres oppførsel som kanskje ikke er i samsvar med gjeldende kjønnsnormer.
  • Forklar for dine ansatte at du som leder er ansvarlig hvis en klient eller selger trakasserer dem seksuelt.
  • Fortell dem at når de er i tvil, bør de snakke med personalansvarlig (HR) eller deg.
Forhindre seksuell trakassering Trinn 5
Forhindre seksuell trakassering Trinn 5

Trinn 5. Vær oppmerksom på arbeidsmiljøet ditt

Se etter tegn på seksuell trakassering (på alle nivåer) i din bedrift. Fjern og slett eventuelle diskriminerende vitser, tegn eller klotter du ser. Ta umiddelbare tiltak mot ansatte som utviser upassende oppførsel. Hvis du føler at din medarbeider blir trakassert, kan du oppmuntre ham eller henne til å snakke om det han eller hun går gjennom og iverksette umiddelbare tiltak for å stoppe trakassering.

Hvis du merker seksuell trakassering eller befinner deg i en situasjon der det er potensial for seksuell trakassering, må du ta umiddelbare skritt for å løse trakasseringen eller hjelpe offeret til å iverksette tiltak mot gjerningsmannen

Forhindre seksuell trakassering Trinn 6
Forhindre seksuell trakassering Trinn 6

Trinn 6. Gjennomfør en policy uten unntak

Når det er en klage, eller du merker trakassering, må du umiddelbart undersøke og ta opp situasjonen. Disiplinere og handle på selskapets medlemmer som trakasserer andre ansatte. I tillegg skal du beskytte og oppmuntre ansatte som opplever trakassering.

  • Du må etablere en nulltoleranse for gjerningsmenn som gjentar seksuell trakassering eller svært alvorlige tilfeller av seksuell trakassering eller overgrep.
  • Forklar at alle ledelsesnivåer må følge gjeldende forskrifter eller retningslinjer.

Metode 2 av 3: Svar på seksuell trakassering på jobb

Forhindre seksuell trakassering Trinn 7
Forhindre seksuell trakassering Trinn 7

Trinn 1. Anerkjenn seksuell trakassering på arbeidsplassen

I USA er seksuell trakassering delt inn i to kategorier basert på tittel VII, nemlig trakassering som er quid pro quo og trakassering i form av et fiendtlig miljø. Den første formen for trakassering oppstår når du må "tolerere" trakassering som en "gjengjeldelse" for en forfremmelse, tildeling av en stilling eller bare en mulighet til å bli i jobben. Ofte utføres denne typen trakassering av overordnede, men denne trakasseringen kan også utføres av andre ansatte som har stillinger eller støttes av andre parter som har høye stillinger.

  • Et "uvennlig" arbeidsmiljø påvirker ikke stabiliteten i jobben din, verken eksplisitt eller implisitt, men det kan fortsatt påvirke arbeidsytelsen og skape et arbeidsmiljø som er stressende, kaldt eller får deg til å føle deg ydmyket.
  • Generelt trenger en hendelse med trakassering bare å inntreffe én gang for å betraktes som en quid pro quo -form for trakassering. Andre former for trakassering (fiendtlig miljø) må imidlertid forekomme flere ganger for å betraktes som en form for trakassering, med mindre atferden er veldig åpenbar (f.eks. Seksuelle overgrep eller uønsket fysisk berøring).
  • Begge former for trakassering kan oppstå for en eller flere personer, og kan bli begått av en eller flere personer. Trakassering kan utføres av en kollega eller veileder, mann eller kvinne, og verbalt, fysisk eller begge deler.
  • Trakassering (i noen form) er fortsatt ulovlig.
Forhindre seksuell trakassering Trinn 8
Forhindre seksuell trakassering Trinn 8

Trinn 2. Registrer tilfeller av seksuell trakassering som skjedde på arbeidsplassen

Registrer og registrer hendelser med seksuell trakassering som har skjedd. Skriv også ned tid og sted for hendelsen, hva hver enkelt involverte sa, og hvem som så eller var vitne til hendelsen. I tillegg må du holde bevis på seksuell trakassering som har skjedd. Hvis du mottar en uanstendig e -post eller et notat, må du beholde dem som bevis.

Se gjennom retningslinjene for seksuell trakassering som gjelder på arbeidsplassen. Følg retningslinjene, med mindre arbeidsplassen din ikke har retningslinjer for seksuell trakassering

Forhindre seksuell trakassering Trinn 9
Forhindre seksuell trakassering Trinn 9

Trinn 3. Kjemp eller konfronter trakasseren hvis du føler deg trygg på å gjøre det

Hvis du føler deg trygg med å snakke med trakasseren direkte, gjør det personlig. Forklar for ham at oppmerksomheten eller oppførselen plager deg. Fortell og forklar hva han gjorde mot deg. Etter det, be ham slutte å opptre eller oppføre seg slik.

  • Du kan for eksempel si: "Jeg har vært ukomfortabel med oppførselen din siden du prøvde å spørre meg. Jeg har takket nei og fortsatt er hyggelig fordi vi er kolleger, men det faktum at du fortsetter å vise tegn på at du vil fortsette å date meg, og det stresser meg. Jeg vil at du skal slutte å oppføre deg slik."
  • Eller du kan si: “Jeg vil at du skal forstå at vitser om kjolen min og seksuell legning må stoppe. Jeg hater den vitsen. Jeg vil ikke at noen skal spekulere i mitt personlige liv, og jeg vil ikke at du skal gjøre narr av meg. Forstå?"
  • Hvis du ikke føler deg trygg, snakker du direkte til gjerningsmannen, møt og snakk med din veileder eller personalansvarlig.
Forhindre seksuell trakassering Trinn 10
Forhindre seksuell trakassering Trinn 10

Trinn 4. Rapporter trakassering på arbeidsplassen

Hvis du konfronterer og snakker direkte med overgriperen, må du fortelle arbeidsplasslederen om oppførselen som overgriperen viser og at du har snakket direkte med ham. Hvis du ikke snakker med gjerningsmannen direkte, snakk med din veileder eller personalansvarlig på jobb. Gi dem beskjed om at du ikke føler deg trygg med å snakke direkte og iverksette tiltak mot trakasseren, og forklare hvorfor.

Sørg for å fortelle veilederen din umiddelbart etter at du har snakket med trakassereren, i tilfelle mobberen ønsker å prøve å ta hevn

Forhindre seksuell trakassering Trinn 11
Forhindre seksuell trakassering Trinn 11

Trinn 5. Send et krav eller klage gjennom Equal Employment Opportunity Commission

I USA, hvis du har et søksmål om noen aspekter av tittel VII, kan du prøve å sende inn en diskrimineringsklage gjennom Equal Employment Opportunity Commission innen 180 dager etter at trakasseringen skjedde. Du trenger ikke en advokat for å sende inn en klage eller søksmål. Etter at du har sendt inn en klage, vil kommisjonen varsle veilederen og starte en etterforskning.

  • Kommisjonen vil prøve å løse søksmålet gjennom en mekler, frafalle søksmålet (og stoppe etterforskningen) eller bringe søksmålet for retten.
  • Hvis kommisjonen ikke er i stand til å utstede en straff eller løse problemet, vil de sende deg et søksmål. Du kan be om brevet hvis du fortsatt vil anlegge søksmål før etterforskningen er fullført.
  • Under tittel VII er du lovlig beskyttet mot gjengjeldelse etter at du har søkt, vitnet eller deltatt i en etterforskning, prosess eller rettssak.
  • Det er en god idé å finne ut om beskyttelsen fra regionen eller staten. Noen byer eller land kan gi sterkere beskyttelse enn tittel VII (eller indonesisk lov).

Metode 3 av 3: Forebygging av seksuell trakassering på flere steder

Forhindre seksuell trakassering Trinn 12
Forhindre seksuell trakassering Trinn 12

Trinn 1. Lag en kultur for seksuell trakassering på ungdomsskoler

Tren lærere til å håndtere upassende kommentarer fra studenter. I Indonesia kan du bruke kilder og referere til skolelover eller forskrifter for å trene skolepersonalet og spre informasjon til dem. Med lærere og rådgivere/veiledere (eller Tittel IV -administratorer hvis du bor i USA), lag regler slik at elevene kan identifisere og rapportere seksuell trakassering som oppstår på skolene.

  • Skriv opp reglene i elevhåndboken, og inviter gjesteforelesere til timen.
  • Involver foreldre til elever. Hold et skolemøte for å lære foreldre om seksuell trakassering og de skadelige effektene av det.
  • Gi gaver eller belønninger for studentens selvsikkerhet. Oppfordre elevene til å si ifra eller rapportere seksuell trakassering de har opplevd eller sett. Ta klager fra studenter på alvor.
  • Ta klager på at lærere seksuelt trakasserte studenter på alvor.
Forhindre seksuell trakassering Trinn 13
Forhindre seksuell trakassering Trinn 13

Trinn 2. Forhindre seksuell trakassering i skolen/høyskolen

I tillegg til å ta de anbefalte tiltakene for å forhindre seksuell trakassering på arbeidsplassen eller i videregående skole, må elevene også bli utdannet om sine rettigheter. De må sende inn en klage gjennom Komnas HAM hvis klager over trakasseringen de opplever ikke blir tatt på alvor av skoleadministratorer, eller hvis de blir tvunget til å signere en taushetsplikt for å rapportere overgrepet.

Forhindre seksuell trakassering Trinn 14
Forhindre seksuell trakassering Trinn 14

Trinn 3. Legg vekt på vennene dine og partneren din for å respektere deg

Seksuell trakassering er uønsket seksuell oppførsel eller diskriminering. Husk også at trakassering ikke bare skjer på arbeidsplassen. Seksuell trakassering kan gjøres av venner, partnere, til og med eks-kjæreste. Hvis en venn kommer med seksuelle eller sexistiske kommentarer om deg eller en annen venn, fortell dem om ikke å komme med disse kommentarene igjen.

  • Forklar hvordan du føler for en annen venn. Lytt også til hvordan han har det.
  • Hvis vennen din fortsatt ikke setter pris på eller respekterer deg, avslår du invitasjoner til å leke eller henge med dem.

Anbefalt: