3 måter å sjekke ringorm hos hunder

Innholdsfortegnelse:

3 måter å sjekke ringorm hos hunder
3 måter å sjekke ringorm hos hunder

Video: 3 måter å sjekke ringorm hos hunder

Video: 3 måter å sjekke ringorm hos hunder
Video: Смерть в отеле: Что произошло с девушкой, которую никто не знал? 2024, Kan
Anonim

Gjennom livet utvikler mange hunder hudinfeksjoner som ringorm. Hunder som er aktive og tilbringer mye tid utendørs, eller hunder som kommer i kontakt med andre kjæledyr infisert med ringorm, for eksempel katter, er mest utsatt for denne sykdommen. I tillegg til å forårsake ubehag og ganske farlig for hunder, overføres ringorm også lett til mennesker. For å forhindre at denne sykdommen sprer seg til mennesker, samt for å opprettholde kjæledyrets helse, bør du passe på tegn på ringorm hos hunder og søke veterinærhjelp for å forhindre spredning.

Steg

Metode 1 av 3: Gjenkjenning av ringorm

Sjekk en hund for ringorm trinn 1
Sjekk en hund for ringorm trinn 1

Trinn 1. Se etter kløe, tegn på irritasjon eller bitt på hundens kropp

Dette er noen av de tidlige symptomene på ringorm. I tillegg er utseendet på disse symptomene også et tegn på at du må kontrollere hundens tilstand.

Sjekk en hund for ringorm trinn 2
Sjekk en hund for ringorm trinn 2

Trinn 2. Vær nøye med hundens hud

Hvis du mistenker at hunden din har en hudinfeksjon, starter du med å undersøke hele kroppen som mistenkes å være infisert. Del hundens pels slik at du kan se huden tydelig. Vær oppmerksom på alle de kløende områdene, så vel som områder som ofte er infisert, for eksempel hundens hode, ører og frontpoter.

For å redusere risikoen for å spre infeksjon, bør du også vaske hendene etter å ha håndtert dyr som mistenkes for å være infisert med ringorm

Sjekk en hund for ringorm Trinn 3
Sjekk en hund for ringorm Trinn 3

Trinn 3. Se etter hudområder som er skallet på grunn av hårtap

Denne delen er vanligvis plassert på hodet, ørene, potene og frempote til hunder. Er skallethet hos hunder sirkulær? Er kantene lyse røde? Hvis svaret på begge disse spørsmålene er ja, er hunden din mest sannsynlig infisert med ringorm.

Sjekk en hund for ringorm trinn 4
Sjekk en hund for ringorm trinn 4

Trinn 4. Se på det infiserte området i noen dager

Observer alle områder av hundens hud som er infisert eller irritert. Du er kanskje ikke sikker på at ringorm er årsaken, så fortsett observasjonen og hold øye med hundens tilstand.

  • Å skille hunden fra andre dyr mens du vurderer mulige sykdommer, kan være det riktige trekket. Så hold hunden borte fra andre dyr og sett den i et rom som ikke er utstyrt med mange husholdningsapparater. Dette vil gjøre det lettere for deg å støvsuge rommet og redusere faren for forurensning. Hvis det er bekreftet at hunden din er infisert med ringorm, vil det å skille ham fra andre dyr gå langt for å redusere spredningen og risikoen for å overføre infeksjonen til andre dyr.
  • Se etter eventuelle sår på hundens hud som ligner insektbitt eller vanlige hudutslett som ikke er sirkulære. Dette kan være et tegn på en annen sykdom, for eksempel en allergisk reaksjon, som krever annen behandling enn ringorm. Ringorminfeksjon er ofte forårsaket av et svekket immunsystem, mens hudutslett kan skyldes en overreagerende immunrespons.
Sjekk en hund for ringorm Trinn 5
Sjekk en hund for ringorm Trinn 5

Trinn 5. Se etter utseende av betennelse på huden

Hvis hudlesjonene forstørres og blir stadig betent, og fremdeles er sirkulære i form, er dette mest sannsynlig forårsaket av ringorm. Du bør ta hunden din til veterinæren og bruke soppdrepende medisiner for å behandle den.

Metode 2 av 3: Bekreftelse av ringorm hos hunder

Sjekk en hund for ringorm trinn 6
Sjekk en hund for ringorm trinn 6

Trinn 1. Ta hunden til veterinæren

Det første du bør gjøre hvis du mistenker at hunden din har ringorm, er å få sjekket ham av en veterinær. En veterinær kan bekrefte en ringorminfeksjon gjennom forskjellige tester og deretter behandle den.

Sjekk en hund for ringorm trinn 7
Sjekk en hund for ringorm trinn 7

Trinn 2. Forstå veterinærundersøkelser ved hjelp av en Wood's lampe

Wood -lampen er en spesiell lampe utstyrt med en ultrafiolett lyspære og et forstørrelsesglas. Lampen slås på og pæren blir værende i 10 minutter. Dyret vil bli undersøkt under Woods lampe i et mørkt rom, og dets respons vil bli observert gjennom et forstørrelsesglas.

  • Noen arter av ringorm vil avgi et eplegrønt fluorescerende lys når de utsettes for ultrafiolett lys. Hvis dette skjer, er hunden din infisert med ringorm.
  • Veterinæren din kan undersøke funnene sine på nytt ved å undersøke ringormartene i et laboratorium.
  • Vær oppmerksom på at bare omtrent 50% av ringormartene vil avgi denne typen fluorescerende lys. Så med andre ord betyr ikke et negativt resultat på en Woods lampe at hunden din er fri for ringorm. Denne testen er en nyttig måte å få et positivt resultat raskt, men det kan ikke være sikkert at hunden din er fri for ringorm.
Sjekk en hund for ringorm trinn 8
Sjekk en hund for ringorm trinn 8

Trinn 3. Forstå hva veterinæren undersøker en hunds hårsekker under et mikroskop

En annen måte som veterinærer bruker for å få et raskt testresultat, er å plukke hårene ut av kantene på det infiserte området og undersøke det under et mikroskop. Med høy forstørrelse kan legen se soppsporer viklet rundt hundens hårstrå, noe som bekrefter en ringorminfeksjon.

Sjekk en hund for ringorm trinn 9
Sjekk en hund for ringorm trinn 9

Trinn 4. Forstå at veterinæren din bør vokse en soppkultur hvis andre metoder ikke fungerer

Soppkultur vil gi et klart svar. For å gjøre dette vil veterinæren bruke en steril børste (for eksempel en steril tannbørste) og gni den over det infiserte området. Børstehodet presses deretter over soppkulturmediet. Dette mediet blir deretter tett lukket og lagret for å se eventuell soppvekst.

  • Mange veterinærer ser etter misfarging av soppkulturmedier i klinikkene. Resultatene av denne undersøkelsen kan bekrefte tilstedeværelsen av ringorm hos hunder.
  • Gjennomsnittlig tid det tar for soppen å vokse og endre fargen på mediet er 4-5 dager. Resultatene av undersøkelsen ble imidlertid ikke erklært negative før 2 uker hadde gått uten at fargen på media ble endret.
Sjekk en hund for ringorm Trinn 10
Sjekk en hund for ringorm Trinn 10

Trinn 5. Behandle ringorm

Hvis det viser seg at hunden din er infisert med ringorm, vil veterinæren sannsynligvis foreskrive en soppdrepende medisin. Under behandlingen må hunden skilles fra andre dyr, fordi denne sykdommen fortsatt kan overføres til andre dyr og til og med mennesker.

For å sikre at hunden din ikke svelger den medisinske kremen, legg en trakt på hunden under behandlingen

Metode 3 av 3: Forstå ringorm

Sjekk en hund for ringorm Trinn 11
Sjekk en hund for ringorm Trinn 11

Trinn 1. Forstå at ringorm er en soppinfeksjon

Ringorm er ikke en infeksjon forårsaket av ormer eller insektlarver. Denne sykdommen er forårsaket av to sopparter, nemlig microsporum og trichophyton. Denne informasjonen vil hjelpe deg å forstå hvordan ringorm overføres og hvordan du gjenkjenner symptomene.

Sjekk en hund for ringorm Trinn 12
Sjekk en hund for ringorm Trinn 12

Trinn 2. Kjenn utseendet på ringorm

Ringorm danner ofte sirkulære merker på overflaten av huden. I de tidlige stadiene av infeksjonen kan dette tegnet være vanskelig å se og kan bare vises som hårtap. Dette er forårsaket av en sopp som vokser på hårstrået, dyrets kropp vil da avvise den skadede pelsen og til slutt falle ut. Irritasjon av huden kan forårsake kløe, og selv om den ikke er riper, kan ringorm forårsake hårtap på det infiserte området.

Sjekk en hund for ringorm Trinn 13
Sjekk en hund for ringorm Trinn 13

Trinn 3. Vet hvordan ringorm overføres til hunder

En av hovedfaktorene som spiller en rolle ved ringorminfeksjon er hundens immunsystem. Ringorm påvirker oftest eldre valper og hunder, selv om det også kan påvirke dyr med svakt immunsystem. Hunder som er under stress eller på visse medisiner er også utsatt for ringorm. Dette er fordi immunsystemet er i stand til å kontrollere den normale flora og fauna som vokser på huden. Imidlertid, hvis immunsystemet ikke klarer å bekjempe soppen, kan det vokse ut av kontroll og forårsake hudinfeksjon.

  • Mens soppen som forårsaker ringorm er vanlig, kan kontakt med konsentrerte soppsporer øke sjansen for infeksjon. Konsentrerte soppsporer finnes bare hos andre infiserte dyr. Hvis hunden din er frisk, men infisert med ringorm, skyldes dette sannsynligvis kontakt med andre dyr infisert med ringorm.
  • Ringorm er svært smittsom, og infisert og hårskåret hår er en viktig kilde til overføring til mennesker og andre dyr. For å forhindre spredning av ringorm må du skille syke dyr og fjerne løst hår før andre dyr kommer inn i samme rom.

Advarsel

  • Ringorm er smittsom for mennesker og andre dyr. Hvis du mistenker at kjæledyret ditt har ringorm, vask hendene med såpe etter å ha berørt det og hold det infiserte dyret borte fra andre dyr og barn.
  • Hos friske voksne er ringorm irriterende, men lett å behandle. Sykdommen er imidlertid mye mer alvorlig hos spedbarn eller eldre med svekket immunsystem, mennesker med kreft som gjennomgår cellegift eller personer med andre tilstander som påvirker immunsystemet.

Anbefalt: