3 måter å gjenkjenne slag hos hunder

Innholdsfortegnelse:

3 måter å gjenkjenne slag hos hunder
3 måter å gjenkjenne slag hos hunder

Video: 3 måter å gjenkjenne slag hos hunder

Video: 3 måter å gjenkjenne slag hos hunder
Video: Красивая история о настоящей любви! Мелодрама НЕЛЮБОВЬ (Домашний). 2024, Kan
Anonim

Hvis du mistenker at hunden din får et slag, kan du gi passende omsorg og få ham til å føle seg komfortabel ved å kjenne igjen risiko, tegn og symptomer på slag. Selv om alle hunder er utsatt for hjerneslag, er det mer sannsynlig at hunder som er eldre, overvektige eller med visse helseproblemer får slag. Å vite hva du skal se etter og gjøre kan hjelpe deg med å holde deg rolig og gi raskere veterinærråd. Selv om det er viktig å roe hunden din under en opplevelse som kan være skremmende, kan det til og med potensielt redde deg å vite hvordan du kjenner og behandler et slag. liv.

Steg

Metode 1 av 3: Kjenn egenskapene til et slag

Kjenne igjen et slag hos hunder Trinn 1
Kjenne igjen et slag hos hunder Trinn 1

Trinn 1. Gjenkjenne de vanlige symptomene på hjerneslag

Symptomer på slag varierer, fra plutselig tap av balanse til bevissthetstap. Gjennomgå tegn på slag og vær oppmerksom på hunden som mistenkes for å ha den. Alle de viktigste symptomene på hjerneslag må gjenkjennes.

  • Ekstrem svakhet: Det kan være nevrologisk svakhet i lemmer. Dette betyr at nervene ikke fungerer og ikke gir riktig informasjon til beina for å stå opp og støtte hunden. Selv om de er sterke nok til å støtte kroppen, mottar ikke musklene de riktige meldingene fra nervene, noe som resulterer i ved at hunden er veldig svak og ikke klarer å stå.
  • Nystagmus: Nystagmus er et teknisk begrep når øynene beveger seg fra side til side raskt, som om de ser en tenniskamp øke hastigheten. Nystagmus er en vanlig indikator på hjerneslag, selv om det kan oppstå av andre årsaker, for eksempel hjernehinnebetennelse. I tillegg, når det skjer, kan nystagmus vare i flere dager. Nystagmus kan også få kjæledyr til å føle seg kvalme fordi det forårsaker reisesyke. Dette er grunnen til at hunder kan kaste opp eller miste appetitten.
  • Tap av balanse plutselig. Vær oppmerksom på at hunden ikke kan balansere lemmer.
  • Nedsatt bevissthet: Noen hunder kan oppleve anfall eller kramper, mens andre kan miste bevisstheten ved et større hjerneslag. Dette betyr at hunden ikke er klar over hva som skjer rundt ham og ikke reagerer på navn og andre former for stimulering.
Kjenne igjen et slag hos hunder Trinn 2
Kjenne igjen et slag hos hunder Trinn 2

Trinn 2. Skill mellom symptomer på slag og symptomer på andre tilstander

Hjerneslag er en hendelse som plutselig oppstår. Et slag kan mistenkes hvis et kjæledyr som opprinnelig hadde det bra og fungerte normalt for 5 minutter siden, har problemer med å stå opp. Hvis hunden din har problemer med å stå på grunn av svimmelhet, for eksempel hvis han har hjertesykdom, kan dette forsvinne i løpet av få minutter når hunden er i stand til å puste normalt, og kan stå og gå. Imidlertid vil en hund som har hatt et slag forbli desorientert i flere timer eller dager.

  • Husk at dette symptomet ledsages av betennelse i balanseapparatet på innsiden av øret.
  • I tillegg er det en skala for å beregne svakhetsgraden, avhengig av alvorlighetsgraden av hjerneslaget. Noen ganger kan hunden stå opp og gå sakte som om han var full hvis bare milde symptomer oppstår, andre ganger vil hunden bli lam, ligge og knapt bevisst.
Kjenne igjen et slag hos hunder Trinn 3
Kjenne igjen et slag hos hunder Trinn 3

Trinn 3. Forstå varigheten av slag symptomer er svært viktig for å diagnostisere hjerneslag

Teknisk sett må symptomene vare i mer enn 24 timer for å bli klassifisert som et slag. Hvis symptomene stopper før 24 timer, og det fortsatt er sterk mistanke om blokkering i hjernen, er dette kjent som et mindre slag eller TIA (forbigående iskemisk angrep). Et mindre hjerneslag er et tegn på at et fullt slag er nært forestående, så søk alltid veterinær oppmerksomhet slik at den underliggende årsaken kan behandles for å redusere risikoen for et større slag.

Gjenkjenne et slag hos hunder Trinn 4
Gjenkjenne et slag hos hunder Trinn 4

Trinn 4. Vær oppmerksom på at andre forhold enn hjerneslag kan forårsake symptomer som ligner på et slag

Fordi disse forholdene er veldig forskjellige, vil behandlingen også være annerledes. Men ikke bekymre deg for mye om å fastslå hundens tilstand, søk heller omgående hjelp.

Gjenkjenne et slag hos hunder Trinn 5
Gjenkjenne et slag hos hunder Trinn 5

Trinn 5. Ring veterinæren din hvis du mistenker et slag

Det er flere symptomer som kan peke på at et kjæledyr får slag. Imidlertid er det ikke nødvendig å bry deg om å nå en spesifikk diagnose hjemme, for å avslutte et symptom er et slag bare en etikett. Det er enda viktigere at kjæledyr får veterinæroppmerksomhet umiddelbart når et eller flere slag symptomer oppstår.

Metode 2 av 3: Håndtering av hunder mistenkt for hjerneslag

Gjenkjenne et slag hos hunder Trinn 6
Gjenkjenne et slag hos hunder Trinn 6

Trinn 1. Hold deg rolig

Hvis du tror at hunden din får et slag, er det første du må gjøre å være rolig. Hunden din trenger din hjelp for å overleve, så tenk på den og fokuser på å hjelpe den.

Gjenkjenne et slag hos hunder Trinn 7
Gjenkjenne et slag hos hunder Trinn 7

Trinn 2. Sørg for at hunden er komfortabel

Plasser hunden i et stille og varmt miljø. Få ham til å føle seg så komfortabel som mulig ved å plassere ham på en myk seng og fjerne møbler rundt ham som kan skade hunden.

  • Hvis hunden din ikke klarer å stå, må du snu ham til motsatt kropp hver halve time for å redusere risikoen for lungebetennelse ved å samle blod på den ene siden av lungen.
  • Legg vann i nærheten av hunden din slik at han kan drikke uten å stå opp. Hvis hunden din ikke vil drikke på lenge, tørk tannkjøttet med en fuktig klut for å gi fuktighet.
Gjenkjenne et slag hos hunder Trinn 8
Gjenkjenne et slag hos hunder Trinn 8

Trinn 3. Ring til veterinæren din og bestill en øyeblikkelig behandlingstid

Hvis denne nødsituasjonen oppstår på slutten av uken eller midt på natten, ring veterinærens nødnummer. Hvis du ikke får svar, må du kanskje ta med hunden din til en akuttveterinærklinikk.

Lag en logg over hundens symptomer slik at du kan snakke med veterinæren over telefon. Det er viktig å vite styrken og varigheten av symptomene slik at de kan forklare hvor alvorlig hundens tilstand er for veterinæren

Gjenkjenne et slag hos hunder Trinn 9
Gjenkjenne et slag hos hunder Trinn 9

Trinn 4. Forstå hva veterinæren vil gjøre med kjæledyret ditt

Behandlingsprioriteter hos hunder som har hatt slag inkluderer å minimere hjernens hevelse og maksimere oksygenstrømmen til hjernen. Dette gjøres gjennom medisiner og medisinsk behandling. I tillegg kan en veterinærklinikk tilby sekundær omsorg, for eksempel å holde hunden hydrert og komfortabel.

Metode 3 av 3: Bestemme om en hund er utsatt for slag

Gjenkjenne et slag hos hunder Trinn 10
Gjenkjenne et slag hos hunder Trinn 10

Trinn 1. Forstå de grunnleggende aspektene ved slag

Hjerneslag er forårsaket av en forstyrrelse i blodstrømmen til visse deler av hjernen. Disse lidelsene er karakteristiske for slag som forårsaker plutselige angrep, fordi blodproppens natur plutselig kan stenge blodtilførselen til visse deler av hjernen. De eksakte symptomene avhenger av nøyaktig hvilken del av hjernen som påvirkes, men det er noen lignende symptomer som oppstår, uansett hvor blodproppen er blokkert.

  • Hjerneslag er nesten alltid forårsaket av en blodpropp som tetter seg og forårsaker forstyrrelse av blodårene, men det kan også være forårsaket av fettforekomster som frigjøres og sprer seg til hjernen. Hjerneslag kan til og med skyldes en samling bakterier i hjernen.
  • Det har vært en lang debatt blant veterinærer om hjerneslag kan forekomme hos dyr eller ikke. Men nå har argumentet i stor grad blitt vunnet av "ja, slag skjer i dyr" -leiren på grunn av avanserte bildeteknikker, for eksempel MR -skanninger, som kan produsere bilder av blokkeringer i hjernen.
Gjenkjenne et slag hos hunder Trinn 11
Gjenkjenne et slag hos hunder Trinn 11

Trinn 2. Finn ut om hunden din er utsatt for slag

Hunder som er mest utsatt for slag er vanligvis eldre, og har tidligere helsemessige forhold som hjertesykdom, høyt blodtrykk eller hyperkortisolisme. Noen veterinærer rapporterer kort at hunder med underaktive skjoldbruskkjertler har økt risiko for hjerneslag, men dataene viser at dette synet er unøyaktig.

Gjenkjenne et slag hos hunder Trinn 12
Gjenkjenne et slag hos hunder Trinn 12

Trinn 3. Tenk på andre risikofaktorer

Et annet problem som kan påvirke en hunds følsomhet for slag er hjerteormssykdom, som får larvene til å løsne og spre seg til hjernen, noe som resulterer i en blokkering. Hunder som også er utsatt for hjerneslag inkluderer de som tidligere har hatt blodpropp, nyresykdom, høy feber eller kreft.

Gruppen med lavest risiko for hjerneslag var unge og friske hunder uten regelmessig medisinsk behandling for hjerteorm

Gjenkjenne et slag hos hunder Trinn 13
Gjenkjenne et slag hos hunder Trinn 13

Trinn 4. Innse at hunder er forskjellige fra mennesker

Vær oppmerksom på at slag hos hunder har en annen effekt enn mennesker. Hjerneslag hos mennesker kan påvirke evnen til å snakke og bevege ett lem, men dette skjer ikke hos hunder. Effekten som oppstår hos hunder vil vises som beskrevet ovenfor.

Anbefalt: