Slik fjerner du en Lotus: 12 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik fjerner du en Lotus: 12 trinn (med bilder)
Slik fjerner du en Lotus: 12 trinn (med bilder)

Video: Slik fjerner du en Lotus: 12 trinn (med bilder)

Video: Slik fjerner du en Lotus: 12 trinn (med bilder)
Video: EarthWiseTV - How to Prune Pear Trees 2024, Mars
Anonim

Lotus er generelt foretrukket som prydplante, men noen ganger kan lotusbestanden i dammer eller innsjøer eksplodere. Hvis mer enn halvparten av vannet er dekket med lotus, har du et problem. Lotus kan fjernes manuelt eller kjemisk, men begge metodene kan være tidkrevende. Det anbefales heller ikke at du rengjør alle lotusene som flyter over vannets overflate, da lotuser vanligvis oksiderer vannet for fisk og gir skygge for alt undervannsliv.

Steg

Metode 1 av 2: Fjerne Lotus manuelt

Fjern Lily Pads Trinn 1
Fjern Lily Pads Trinn 1

Trinn 1. Ro båten over lotusen

Hvis denne lotusfylte vannoverflaten er en stor innsjø eller dam, og du vil skyve lotusene ut for å få plass til båten, er det bare å ro båten gjennom lotusbassenget. Vanligvis er dette nok til å bane vei og avsløre vannoverflaten. De mest passende båtene for denne metoden er robåter i stedet for motorbåter, ettersom lotusen risikerer å bli fanget i bladene på motoren.

Fjern Lily Pads Trinn 2
Fjern Lily Pads Trinn 2

Trinn 2. Rip opp lotusen

Hvis dammen er relativt uforstyrret og lotusrøttene ikke er for flokete, er raking av dammen en flott løsning for rengjøring av lotusene. Padle båten inn i midten av dammen eller gå til midten av dammen hvis vannet er grunt nok. Bruk en standard hagerake for å trekke lotusen av overflaten av vannet. De tøffere variantene har vanligvis robuste røtter, noe som vil gjøre harving vanskelig og du kan ikke trekke lotusen fra røttene. Denne metoden er god som en kortsiktig løsning, men lotusen vil vokse tilbake etter det.

Fjern Lily Pads Trinn 3
Fjern Lily Pads Trinn 3

Trinn 3. Fyll dammen med fisk

Hvis lotus vokser i en privat dam, kan du bare legge til et par gresskarper (hvis denne arten ikke er hjemmehørende i området ditt, kan den være invasiv) eller annen fisk som spiser vannliljer for å naturlig redusere lotusantallene fra dammen. Vanligvis er den effektive mengden å legge til to fisk per 4000 m2. Velg ung fisk fordi ungene vil spise mer enn de gamle.

Fjern Lily Pads Trinn 4
Fjern Lily Pads Trinn 4

Trinn 4. Bruk en spade

Du kan bruke en spade hvis bassenget er grunt nok og kan senkes, men vanskelig for dypere dammer og innsjøer. Mens du står i dammen, stikker du spaden under lotusroten. Trekk røttene på plass, løft deretter lotusen fra overflaten av vannet. Denne metoden vil ta lang tid og kan være vanskelig hvis bassenget er stort og du jobber alene. Imidlertid er denne metoden ganske effektiv og kan rengjøre lotusen direkte til roten til problemet.

Fjern Lily Pads Trinn 5
Fjern Lily Pads Trinn 5

Trinn 5. Bruk en akvatisk gressklipper

En akvatisk gressklipper er et spesialdesignet verktøy og fungerer som en ugressklipper, men den er nyttig for trimming av ugress og vegetasjon som vokser over vannoverflaten. Dette verktøyet brukes vanligvis til å utrydde alger og tang, men kan også brukes til å kutte lotus. Den akvatiske gressklipperen kan brukes fra en båt, slik at du kan bruke den til både dype og grunne bassenger.

Metode 2 av 2: Kjemisk utryddelse

Fjern Lily Pads Trinn 6
Fjern Lily Pads Trinn 6

Trinn 1. Påfør kjemikaliet etter at hovedblomstringstiden er over

Bruken av disse kjemikaliene er den mest effektive måten og har minst sjanse for permanent skade på dammenes økosystem etter at den første blomstringstiden er over.

Fjern Lily Pads Trinn 7
Fjern Lily Pads Trinn 7

Trinn 2. Finn ut hvor du skal bruke kjemikaliet

Kjemikalier påføres vanligvis fra midten av bassenget og utover, i et lite område i hver applikasjon. Sprøyting av hele dammen på en gang vil råtne mange planter og ødelegge oksygenet som er verdifullt for vannlevende liv under vannoverflaten. For å unngå dette, bruk kjemikaliet på områdene i dammen der lotusen vokser mest, før du sprayer små områder i løpet av de neste ukene.

Fjern Lily Pads Trinn 8
Fjern Lily Pads Trinn 8

Trinn 3. Påfør landbruks overflateaktivt middel

Noen ganger virker det å påføre ugressmiddelet direkte på lotusen, men ofte må du først bruke et overflateaktivt middel for å smelte det beskyttende voksbelegget på lotusens ytre overflate. Spray rikelig med overflateaktivt middel over lotusen.

Fjern Lily Pads Trinn 9
Fjern Lily Pads Trinn 9

Trinn 4. Velg riktig type ugressmiddel

Et glyfosatbasert ugressmiddel er den vanligste typen som brukes til å drepe lotus, men du kan også bruke et imazapyrbasert ugressmiddel. Begge er ikke-selektive bredspektrede ugressmidler som i hovedsak dreper overflaten av planten de kommer i kontakt med, men ikke i den grad det dreper planter som lever under vannoverflaten.

Fjern Lily Pads Trinn 10
Fjern Lily Pads Trinn 10

Trinn 5. Påfør ugressmiddel på lotusoverflaten

Følg instruksjonene på herbicidetiketten for å bestemme riktig dose. Vanligvis sprayes akvatiske ugressmidler direkte på lotusen til overflaten er grundig og jevnt belagt.

Fjern Lily Pads Trinn 11
Fjern Lily Pads Trinn 11

Trinn 6. Skrap den døde lotusen

Herbicidet vil drepe lotusen og la den døde planten flyte på overflaten av vannet. Gå eller båt til dammen og rive en død lotus. Trekk ut røttene hvis det er mulig. Selv om ugressmidler har drept rotvev, vil damforholdene ikke være sunne hvis det er for mange døde røtter som legger seg til bunns og råtner bort.

Fjern Lily Pads Trinn 12
Fjern Lily Pads Trinn 12

Trinn 7. Gjenta denne prosessen i noen uker

Vent to til tre uker på neste påføring, og spray små områder om gangen for å holde damens økosystem i balanse. Etter at hele dammen har blitt sprayet med ugressmiddel, går du tilbake til området som tidligere ble sprayet hvis den første sprayen fortsatt etterlater mange levende lotus.

Advarsel

  • Bruk verneutstyr når du rengjør lotus fra dammer eller innsjøer. I det minste bør du bruke vanntette støvler og beskyttelse når du går inn i dammen for å spraye lotus. Hvis du bruker kjemikalier, må du også bruke hansker og vernebriller.
  • Finn ut forskriftene i ditt område om utryddelse av vannplanter. Rengjøring som bryter reglene kan bli straffet. Hvis du kaster lotusen i en privat dam, vil det selvfølgelig ikke være noe problem. Men hvis du vil utrydde lotus eller andre vannplanter i offentlige farvann, for eksempel innsjøer, må du kontakte lokale myndigheter for å få forskrifter først.

Anbefalt: