Hvordan håndtere å bli kalt stygg: 11 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan håndtere å bli kalt stygg: 11 trinn (med bilder)
Hvordan håndtere å bli kalt stygg: 11 trinn (med bilder)

Video: Hvordan håndtere å bli kalt stygg: 11 trinn (med bilder)

Video: Hvordan håndtere å bli kalt stygg: 11 trinn (med bilder)
Video: Эти вещи и предметы приносят в дом удачу, счастье и деньги. Самые правдивые народные приметы 2024, April
Anonim

Hvis noen sier at du er stygg, kan du tro at det de sier er sant. Uansett hva andre mennesker tenker eller sier om deg, er det hva du tenker om deg selv som betyr noe. I stedet for å bli sint eller opprørt når noen håner deg, svarer du rolig. Lær å akseptere deg selv og utvikle selvtillit. Vær en person som har indre skjønnhet, ikke bare prioriterer utseende. Hvis du fortsatt ikke er trygg, kan du be en venn, et familiemedlem eller en terapeut om støtte.

Steg

Del 1 av 3: Svar på latterliggjøring

Behandle å bli kalt stygg Trinn 1
Behandle å bli kalt stygg Trinn 1

Trinn 1. Kontroller sinne

Kanskje du blir opprørt eller såret når noen sier at du er stygg. I stedet for å bli sint med en gang, kontroller du følelsene dine og handler moden. tid til å tenke før snakke. Pust dypt når du blir klar over at du er sint eller opprørt. Pust inn og pust ut sakte og sakte.

  • Utfør abdominal pust, i stedet for å bare puste inn i brysthulen.
  • Pust mens du teller. For eksempel, pust inn i 4 sekunder, pust ut i 4 sekunder.
Deal with Being Called Ugly Trinn 2
Deal with Being Called Ugly Trinn 2

Trinn 2. Ignorer menneskene som gjør narr av deg

En måte å vise at du har kontroll over deg selv på er å ikke la hva andre mennesker sier til deg. Hvis noens ord påvirker deg og skader deg, betyr det at de kontrollerer deg. Ikke la ham gjøre dette ved å ignorere ordene hans og ikke være impulsiv. Hvem du egentlig er, er tydeligere gjennom karakter enn gjennom utseende.

  • Husk at dette trinnet er lettere sagt enn gjort. Du må også øve deg på å kunne ignorere sårende kommentarer.
  • Si til deg selv om og om igjen: "Hans ord og meninger endrer ikke min mening om meg selv."
Behandle å bli kalt stygg Trinn 3
Behandle å bli kalt stygg Trinn 3

Trinn 3. Vis stativet ditt

Ta det han sier og ikke bli motløs. Hvis du føler behov for å svare, si det trygt. Vis standpunktet ditt ved å si at ordene hans gjør vondt og ikke gjenspeiler hvem du egentlig er.

  • Si for eksempel til ham: "Jeg vet ikke hvorfor du sier at jeg er stygg. Din mening om hvordan jeg ser ut spiller ingen rolle for meg."
  • Som et annet eksempel kan du si: "Jeg føler meg vakker fordi jeg er kjærlig og snill. Jeg trenger ikke dømmekraften din fordi du ikke er en skjønnhetskonkurransedommer."
Behandle å bli kalt stygg Trinn 4
Behandle å bli kalt stygg Trinn 4

Trinn 4. Gjør vurderingen til en uttalelse

Kanskje han synes du er stygg fordi du har et fysisk aspekt som han synes er lite attraktivt, for eksempel flat nese, krøllete hår eller store føtter. Kroppsfunksjoner som dette er ikke en dårlig ting. Minn deg selv på at han dømmer deg. Ikke ta det negativt.

  • Fortell ham for eksempel: "Du har rett! Jeg har en stor nese. Du har veldig skarpe øyne."
  • Et annet eksempel, "Armhåret mitt er tykt, men utseendet er ikke alt for meg."
Behandle å bli kalt stygg Trinn 5
Behandle å bli kalt stygg Trinn 5

Trinn 5. Vær humoristisk

Humor kan smelte spenning, men ikke bruk humor for å slå tilbake. Humor er en fin måte å vise at det han sier ikke støter deg.

Svar ved å overdrive det han sier, for eksempel "Ser ut som jeg er stygg. Kanskje jeg bare ble til en svane!"

Del 2 av 3: Godta deg selv og bygge tillit

Deal with Being Called Ugly Trinn 6
Deal with Being Called Ugly Trinn 6

Trinn 1. Lær å respektere din egen mening, ikke bare andres

Tross alt er hvordan du ser deg selv langt viktigere enn hva andre mennesker synes om deg. Folk har forskjellige meninger, men det du tenker om deg selv er det viktigste. Lær å sette din oppfatning av deg selv over andres vurderinger.

Hvis noen dømmer deg dårlig, må du minne deg selv på at din mening er viktigere enn deres, og ikke la deg påvirke av det de sier

Deal with Being Called Ugly Trinn 7
Deal with Being Called Ugly Trinn 7

Trinn 2. Fokuser på dine styrker, ikke på dine svakheter

Mange mennesker er vant til selvkritikk. Hvis du ofte finner unnskyldninger for å tro at du ikke er god nok, kan du skrive ned ting som får deg til å like deg selv. Stå i speilet og bestem de fysiske aspektene som får deg til å se attraktiv ut, for eksempel øyefarge, hudfarge, leppeform, håndflater og så videre. Ikke vær oppmerksom på kroppsdeler som du synes er mindre attraktive!

  • Skriv ned et fysisk aspekt du liker, og les deretter dette notatet for å muntre deg opp når du er lei deg.
  • Noter også ned fysiske aktiviteter som du liker, for eksempel "Jeg er atletisk" eller "Jeg kan danse godt."
Behandle å bli kalt stygg Trinn 8
Behandle å bli kalt stygg Trinn 8

Trinn 3. Godta deg selv som du er

Det er et ordtak som sier: "Skjønnhet avhenger av persepsjonen til personen som ser det", og dette gjelder også attraktivitet. Så ingen kan definere ordet vakkert, stygt eller attraktivt. Hvis du føler deg mindreverdig fordi du synes du ikke ser pen ut eller hører negative meninger om deg, kan du lære å akseptere og elske deg selv. Godta det faktum at du ikke er perfekt, og prøv å godta disse feilene.

  • Si for eksempel til deg selv: "Jeg er ikke perfekt og jeg ser ikke attraktiv ut, men jeg kan godta meg selv, inkludert mine mangler."
  • Hvis noen synes du er lite attraktiv, så hva? Andre mennesker tror ikke nødvendigvis det samme om deg. Godta deg selv som du er. Husk at du ikke kan glede alle.
Behandle å bli kalt stygg Trinn 9
Behandle å bli kalt stygg Trinn 9

Trinn 4. Si positive bekreftelser

Hvis du føler deg mindreverdig fordi du blir sett på som stygg, kan du prøve å overvinne det. Si uttrykk som får deg til å føle deg trygg og tenke positivt. Gjør bekreftelser med positive ord og si dem hver dag. Til å begynne med tror du kanskje ikke det du sier, men fortsett å gjøre det konsekvent og observer endringene.

  • For eksempel, skriv og si til deg selv: "Jeg er vakker" eller "Min egenverdi er viktigere enn hvordan jeg ser ut."
  • Skriv bekreftelser på et stykke papir eller Post-It ved hjelp av fargede markører, og fest dem på speilet på badet slik at du kan lese dem hver morgen!
Behandle å bli kalt stygg Trinn 10
Behandle å bli kalt stygg Trinn 10

Trinn 5. Vis tillit til dine daglige aktiviteter

Hvis du føler at du ikke kan vise tillit eller ikke vet hvordan, later som om du er trygg. Spør deg for eksempel: "Når en selvsikker person var i en lignende situasjon, hva ville de gjort? Hvordan ville svaret deres vært?" Begynn å bære deg selv som en selvsikker person, selv om det bare later som om. Hvis du høres selvsikker ut, er det mindre sannsynlig at andre vil nedgripe eller latterliggjøre deg.

  • Som det sies, "Fake it 'til you make it", kan du forfalske det til du virkelig føler deg trygg. Dette trinnet viser seg å være lettere hvis du gjør det konsekvent
  • Du kan for eksempel høre noen som håner mens du passerer foran dem. Hold hodet oppe for å vise at du er trygg.
Behandle å bli kalt stygg Trinn 11
Behandle å bli kalt stygg Trinn 11

Trinn 6. Gjør morsomme ting

Hvis du synes synd på deg selv fordi noen dømte deg dårlig, gjør noe som får deg til å respektere deg selv. Siden du ikke kan endre utseendet ditt på et øyeblikk, kan du gjøre aktiviteter som får deg til å føle deg glad, rolig, avslappet eller komfortabel for å håndtere stress og slappe av, for eksempel ved å:

  • Ta en tur, ta et varmt bad, skriv en journal eller lytt til musikk.
  • Nyt hobbyer, for eksempel å trene, trene kampsport, spille gitar eller lage mat.
Behandle å bli kalt stygg Trinn 12
Behandle å bli kalt stygg Trinn 12

Trinn 7. Hold kroppen ren

Gjør en innsats for å ta vare på deg selv regelmessig. Hold kroppen ren hver dag ved å bytte klær (inkludert undertøy og sokker), bade, pusse tenner og bruke deodorant. Å ta vare på deg selv gjør deg mer selvsikker, for eksempel ved å sette av tid hver morgen til å gre håret, gå med rene og rene klær og kle deg etter personlige preferanser.

  • Velg en motestil som gjenspeiler din personlighet. Bruk klær som er behagelige, fine og får deg til å føle deg trygg.
  • Kallenavnene "stygge" og "ute av stand til egenomsorg" er forskjellige. Arbeid med å opprettholde og forbedre ditt selvbilde ved å ta vare på deg selv og gjøre de nødvendige endringene.

Del 3 av 3: Be andre om støtte

Deal with Being Called Ugly Trinn 13
Deal with Being Called Ugly Trinn 13

Trinn 1. Del problemet ditt med en støttende voksen

Hvis du trenger støtte eller noen å snakke med, snakk med noen, for eksempel en lærer, forelder, samfunnsleder eller religiøs leder. De er klare til å lytte eller gi råd om hvordan de skal håndtere et problem som fikk noen til å skade deg. Om nødvendig kan de sette deg i kontakt med dem.

Voksne har erfarne ungdommer og kan gi råd basert på deres erfaring. Kanskje du aldri trodde at de virkelig bryr seg og er klare til å hjelpe

Deal with Being Called Ugly Trinn 14
Deal with Being Called Ugly Trinn 14

Trinn 2. Finn ekte venner

Hvis personen du trodde var en venn, viser seg å være dårlig for deg, bør du vurdere om du trenger å være venn med dem. Sanne venner vil støtte og ta vare på deg, i stedet for å fornærme eller håne deg. Sørg for at du bare kommuniserer med venner som får deg til å føle deg trygg. Husk at du vil fortsette å føle deg skuffet hvis du forventer at din dårlige "kule" venn skal være hyggelig mot deg.

  • I stedet for å få venner med disse menneskene, må du sørge for å finne venner som er hyggelige mot deg, setter pris på deg og får deg til å føle deg trygg.
  • Velg venner som godtar deg for den du er, ikke de som krever at du skal se kul eller attraktiv ut. Sørg for at han setter pris på og liker deg ubetinget, i stedet for bare å fokusere på hvordan du ser ut.
Deal with Being Called Ugly Trinn 15
Deal with Being Called Ugly Trinn 15

Trinn 3. Se en terapeut

Hvis du opplever mobbing, selvbildeproblemer eller føler deg lav, snakk med en terapeut for å komme over det. Lær hvordan du kan kontrollere følelsene dine og øke selvfølelsen din. Hvis du har en angstlidelse eller depresjon på grunn av mobbing eller overgrep, kan en terapeut forklare hvordan du bygger opp selvtillit.

Finn en autorisert terapeut ved å ringe en psykisk helseklinikk eller forsikringsagent. I tillegg kan du be om anbefalinger fra leger eller venner. Be foreldrene om nødvendig ringe for informasjon

Tips

  • Tenk på hvem som håner deg. Hvis en mobber er kjent som en som liker å fornærme andre eller være frekk, ikke kast bort tid og krefter. Ordene hans er ikke nyttige eller kan hjelpe deg med å forbedre ditt selvbilde.
  • Du har et dårlig selvbilde hvis negative kommentarer kommer fra deg selv, ikke fra andre mennesker. Finn noen du kan stole på og klar til å hjelpe deg med å forbedre ditt selvbilde.

Anbefalt: