Hvordan skjule depresjon: 15 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan skjule depresjon: 15 trinn (med bilder)
Hvordan skjule depresjon: 15 trinn (med bilder)

Video: Hvordan skjule depresjon: 15 trinn (med bilder)

Video: Hvordan skjule depresjon: 15 trinn (med bilder)
Video: Смерть в отеле: Что произошло с девушкой, которую никто не знал? 2024, Kan
Anonim

Å lide av depresjon er vanskelig nok uten den ekstra følelsen av å måtte holde det hemmelig. Å holde følelsene i sjakk er faktisk farlig fordi det får deg til å føle deg enda mer isolert fra verden rundt deg. I stedet for å prøve å skjule depresjonen din, kan du se om det finnes måter å håndtere det på som kan hjelpe deg å komme i kontakt med andre og holde deg tro mot den du er. Hvis du føler deg presset fra familie eller venner for å holde følelsene dine under heftet, er det viktig å søke hjelp fra noen som lar deg snakke.

Steg

Del 1 av 3: Å håndtere depresjon rundt andre

Skjul depresjon Trinn 01
Skjul depresjon Trinn 01

Trinn 1. Prøv å forklare depresjon for dine nærmeste

Folk som aldri har opplevd depresjon, skjønner kanskje ikke hvor alvorlig det er. De har en tendens til å tro at du kan "bli kvitt det" hvis du virkelig vil. Men hvis du tar deg tid til å få dem til å forstå, kan de være mer sympatiske og støttende, eller i det minste slutte å gjøre påtrengende kommentarer som "Smil!" eller "Hvorfor kan du ikke bare være lykkelig?" Når det gjelder familiemedlemmer og mennesker i nærheten av deg, er det best hvis du får dem til å forstå.

  • Tidligere diskuterte folk ikke depresjon åpent. Situasjonen har imidlertid endret seg sterkt de siste årene. Å modellere kjente mennesker som våget å snakke om sine erfaringer med depresjon vil hjelpe.
  • Du kan også se etter bøker og artikler skrevet fra perspektivet til en person med depresjon, slik at dine nærmeste kan ha en ide om hvordan du føler deg.
Skjul depresjon Trinn 02
Skjul depresjon Trinn 02

Trinn 2. Unngå å henge med mennesker som presser deg til å være lykkelig

Hvis du har prøvd å forklare synspunktet ditt for noen, men uten resultat, ikke tving deg selv til å være i nærheten av dem. Du vil ikke være synkronisert med alle, og det er greit. Hvis du trenger å komme bort midlertidig (eller for alltid) fra folk som ser ut til å ønske at du skal være munter hele tiden, gjør det. Det er viktig at du ikke setter deg selv i en situasjon som får deg til å føle deg dårlig.

  • Tilbring mer tid med mennesker som godtar deg, og mindre tid med mennesker som ikke prøver å forstå deg.
  • Hvis du må se personen ofte, kan du prøve å begrense tiden du bruker med ham. Planlegg tid sammen og sørg for at det er en bestemt slutt. For eksempel kan du spise lunsj sammen i en time og prøve å bare snakke om nøytrale temaer. Etter det, gjør noe hyggelig for deg selv, slik at du kan gå tilbake til en fredelig sinnstilstand.
Skjul depresjon Trinn 03
Skjul depresjon Trinn 03

Trinn 3. Ikke tving deg selv til å delta på arrangementer som krever at du forfalsker et smil

Du trenger ikke å godta alle invitasjoner til middag med en stor gruppe mennesker eller komme sammen på en fest. Hvis det er visse situasjoner som ikke ser ut til å tillate deg å være deg selv, kan du slå dem ned. Organiser sosiale arrangementer som lar deg føle deg komfortabel. Når du kjemper mot depresjon, kan du oppleve at kaffesamlinger alene eller i små grupper er mer komfortable enn store sosiale arrangementer.

  • Hvis du har et arrangement du må delta på, for eksempel et familiemedlems bryllup, bør du begrense tiden der og la det stå i tide. Når du er deprimert, har du begrenset energi. Så ikke tving deg til å feste sent på kvelden med mindre du har lyst.
  • Ikke gå til alkohol eller narkotika som din sosiale støtte. Å sette seg fast i vanen med å bruke skadelige stoffer for å hjelpe deg med å delta på sosiale arrangementer kan føre til avhengighet.
Skjul depresjon Trinn 04
Skjul depresjon Trinn 04

Trinn 4. Forbered et svar for personen som spør: “Hvordan har du det?

Når det er deprimert, føles dette spørsmålet som om det har en annen betydning og er vanskelig å svare på. De fleste som spør hvordan har du det, vil bare ha en samtale. Hvis du har forberedt et svar som føles ærlig og ikke er for overveldende, vil du finne det lettere å komme forbi de små, dagligdagse samtalene som kan tappe energien din når du er deprimert.

  • Å si "bra" kan få deg til å føle deg uærlig, men et "ok" eller "godt" svar er en bedre beskrivelse av situasjonen din. Svaret er enkelt og nøytralt nok til å unnslippe behovet for å forklare den virkelige situasjonen.
  • Når du ikke har det bra, er et annet alternativ å avlede spørsmålet. I stedet for å svare, si: "Hvordan har du det?" eller bytt samtalen til et annet emne.
  • Et annet valg? Fortell meg hvordan du egentlig har det. Hvis den andre personen er ukomfortabel, er det problemet, ikke ditt. Selv om du ikke føler deg bra, er det ikke din jobb å sørge for andres komfort ved å late som om du er annerledes.
Skjul depresjon Trinn 05
Skjul depresjon Trinn 05

Trinn 5. Be om tillatelse fra arbeidet hvis du trenger det

Hvis du føler deg så deprimert at dine daglige oppgaver og produktivitet synker, kan det være bedre å ta en liten pause i stedet for å prøve å late som om ingenting er galt. Det er normalt å prøve å skjule depresjon på jobben, fordi en persons personlige problemer ikke alltid er et ønskelig diskusjonstema. Imidlertid kan lidelse i stillhet gjøre depresjonen din verre og også ha negative konsekvenser knyttet til arbeidet ditt.

  • Hvis du ikke tror det tar noen dager fri, kan du prøve å diskutere problemene du har med personalavdelingen. Mange selskaper har retningslinjer for å hjelpe ansatte som opplever psykiske lidelser.
  • Hvis det ikke er et alternativ, kan du vurdere å dele tilstanden din med lederen din eller noen du stoler på. Å ha en kollega som vet hva du går gjennom er mer enn nyttig enn å bare holde følelsene i sjakk hele tiden.

Del 2 av 3: Lær å være deg selv

Skjul depresjon Trinn 06
Skjul depresjon Trinn 06

Trinn 1. Ikke prøv å være noen du ikke er

Når du er deprimert, vil det bare gjøre følelsene dine verre å prøve å forandre deg selv eller bli noen du ikke er. Faktisk kan undertrykkelse av følelser faktisk føre til selvmordstanker. Det er veldig viktig at du aksepterer deg selv som du er, sammen med depresjonen din og alt.

  • Å oppleve depresjon er ingenting å skamme seg over. Depresjon kan komme og gå gjennom en persons liv. Mange mennesker opplever depresjon på et tidspunkt i livet. Du er ikke alene.
  • Det er ikke å si at du ikke bør søke hjelp. Du kan godta det faktum at du er deprimert og fortsette å prøve å finne måter å leve med depresjon og få livet til å føle seg bedre.
Skjul depresjon Trinn 07
Skjul depresjon Trinn 07

Trinn 2. Tilbring tid med mennesker som elsker deg for den du er

Å ha noen som vet hva du går igjennom og er villig til å akseptere deg helt er veldig viktig. Å være deprimert betyr ikke at det er noe galt med deg. Du må finne noen som forstår det og ser på deg som mer enn bare depresjonen din. Å prøve å skjule hvem du egentlig er fra verden vil ta mye energi og vil gjøre depresjonen din verre. Med mennesker som bryr seg, har du ingenting å skjule.

  • Kanskje det vil være folk som bryr seg, men ikke kan godta depresjonen din. Noen mennesker er redde for tristhet. Selv foreldrene dine kan ikke snakke med deg om dette uten å klandre seg selv eller prøve å "fikse" ting. Derfor er det så viktig at du bruker tid med mennesker som aksepterer deg for den du er.
  • Finn en slektning eller venn du kan være deg selv med. Hvis du ikke kan tenke på noen, finn en depresjonsstøttegruppe. Du vil kunne dele følelsene dine med mennesker som går gjennom det samme.
Skjul depresjon Trinn 08
Skjul depresjon Trinn 08

Trinn 3. Delta i aktiviteter du virkelig liker

Hvis du noen ganger kan stimulere deg selv ved å gjøre noen av tingene du liker i stedet for å tvinge deg selv til å delta i aktiviteter du ikke vil gjøre, er det ikke nødvendig å late som om du er glad. Er det en aktivitet som underholder eller midlertidig kan distrahere deg fra ulykkelige tanker? Se om du kan planlegge mer tid til å gjøre det du liker, og mindre tid til ting som bare får deg til å føle deg alene eller annerledes enn menneskene rundt deg.

  • Kanskje du liker bøker eller filmer, og du liker å snakke om dem med andre som deler dine interesser. Jo mer tid du bruker på å gjøre det du liker, desto mindre tid vil du måtte bruke på å late som andre mennesker.
  • Det høres kanskje klisjé ut, men frivillig arbeid kan være en fin måte å trene talentene dine på og legge problemene dine til side en stund. Det er vitenskapelig bevist at frivillig arbeid øker lykke. La oss se om du kan finne frivillig arbeid som er morsomt og passer dine interesser.
Skjul depresjon Trinn 09
Skjul depresjon Trinn 09

Trinn 4. Ta vare på deg selv

Det vil komme dager hvor du føler deg sliten og ikke bryr deg om hva du gjør, enten det er å prøve å være deg selv eller å ta på et lykkelig ansikt for andres skyld. Å ha triks for å bringe glede er veldig viktig. Å ta vare på kroppen og sjelen din kan hjelpe deg med å håndtere smerten som følger med depresjon når hele verden virker lykkelig. Her er noen ting du kan prøve:

  • Ta deg tid hver dag til å gi næring til kroppen din. Spis mat som inneholder mye vitaminer, drikk mye vann og mosjon. Å holde kroppen sterk vil hjelpe deg med å takle det som kommer deg.
  • Ha en avledning som kan muntre deg opp på tøffe dager. Du kan distrahere deg selv ved å se på favoritt -TV -programmet ditt eller unne deg din favorittmat for å hjelpe deg med å løfte humøret.

Del 3 av 3: Søker hjelp

Skjul depresjon Trinn 10
Skjul depresjon Trinn 10

Trinn 1. Del tilstanden din med noen du stoler på

Å ha et kjent støttesystem er veldig nyttig for å håndtere depresjon. Vend deg til de nærmeste, fortell dem at du er deprimert og klar til å motta hjelp. Å vite hvem du kan lene deg på i tøffe tider kan være veldig nyttig. Det er veldig viktig at du har folk som vet hva du går gjennom.

  • Har du venner eller familiemedlemmer som også har slitt med depresjon? Han kan være den rette personen å snakke med når du føler at ingen forstår hva du går gjennom. Når du spør andre mennesker om hjelp, vil de vanligvis gjøre alt de kan.
  • Hvis du ikke kjenner noen som har opplevd depresjon, snakk med noen som er empatisk og medfølende. Fortell dem hvordan du føler det, og be om støtte når du får hjelp.
Skjul depresjon Trinn 11
Skjul depresjon Trinn 11

Trinn 2. Vær sammen med andre mennesker i stedet for å isolere deg selv

Når du er deprimert, er det noen ganger vanskelig å tvinge deg selv til å tilbringe tid med andre mennesker. Energinivået ditt er veldig lavt, og det kan være overveldende å føle seg rundt mennesker som er på samme bølgelengde. Mening, bare gå og gjør det som trengs for å pleie relasjoner og involvere andre mennesker i din verden. Tilbring tid med mennesker i stedet for å være alene hele tiden. Jo mer isolert du er fra andre mennesker, desto farligere blir depresjonen din.

  • Hvis du føler deg virkelig nede, finn ut om en venn eller et familiemedlem kan bli hos deg en stund. Du trenger ikke å ha en hjerte-til-hjerte-samtale; selv å være i samme rom hjelper.
  • Den menneskelige berøring inneholder kraft. Planlegg en avtale med en massasjeterapeut hvis du ikke har hatt nok fysisk kontakt med andre mennesker nylig. Berøring frigjør endorfiner og hjelper deg med å være mer knyttet til kroppen din og til verden.
Skjul depresjon Trinn 12
Skjul depresjon Trinn 12

Trinn 3. Søk hjelp fra en rådgiver eller terapeut i ditt område

Når negative tanker begynner å overgå de positive, er det på tide å søke hjelp utenfra. Å snakke om tilstanden din med en profesjonell rådgiver eller terapeut kan ha store fordeler for å håndtere depresjon. Be om referanser fra folk du kjenner, eller undersøk i telefonboken eller internett for å få hjelp.

  • En fastlege er den rette personen til å spørre om du leter etter en terapeut. Se om legen kan henvise deg til en kvalifisert fagperson i ditt område.
  • Det kan ta noen forsøk før du finner noen som passer. Hvis du ikke føler deg komfortabel med en terapeut eller rådgiver, kanskje fordi du ikke liker hans eller hennes tilnærming til problemet ditt eller av en annen grunn, kan du prøve å bestille time med noen andre. Du finner en kamp til slutt; det viktige er at du ikke gir opp.
Skjul depresjon Trinn 13
Skjul depresjon Trinn 13

Trinn 4. Snakk med en psykiater om medisiner som kan hjelpe

Noen ganger er samtaleterapi ikke nok til å bekjempe depresjon, spesielt hvis du har hatt store depresjoner i lang tid. Medisin kan være det beste svaret, i hvert fall for nå. Hvis du vil prøve depresjonsmedisin for å se om medisiner kan få deg til å føle deg bedre, må du bestille time hos en psykiater som kan hjelpe deg med å finne den rette medisinen.

  • Husk at depresjonsmedisiner vanligvis tar en måned eller mer før du får deg til å føle deg bedre. Medisinering hjelper ikke med en gang, men du bør begynne å føle deg bedre gradvis.
  • Effekten av stoffet vil være forskjellig for hver person. De første medisinene du prøver gir kanskje ikke resultatene du ønsker. Vær forberedt på å jobbe med en psykiater i flere måneder før du finner en passende medisin.
Skjul depresjon Trinn 14
Skjul depresjon Trinn 14

Trinn 5. Søk øyeblikkelig hjelp hvis du har selvmordstanker

Hvis du har tanker om å skade deg selv, eller allerede har skadet deg selv, må du søke hjelp umiddelbart. Ikke prøv å skjule tankene dine for andre mennesker; tanken vil ikke forsvinne, den vil bare bli verre. Hvis du allerede har en terapeut eller rådgiver, ta kontakt med en gang. Ellers kan du ringe selvmordsforebyggende hjelpelinje på (021) 7256526, (021) 7257826 eller (021) 7221810. Amerika har en rekke alternativer for innbyggerne å prøve:

  • Ring National Suicide Prevention Lifeline på 1-800-273-8255.
  • Ring eller send e -post (kan gjøres anonymt) til Samaritans selvmordsforebyggende senter.
  • Homofile, lesbiske, bifile eller transpersoner kan ringe 1-888-THE-GLNH (1-888-843-4564).
  • Veteranmedlemmer kan ringe 800-273-TALK og ringe 1.
  • Tenåringer kan kontakte Covenant House NineLine på 1-800-999-9999.
  • Se etter en liste over terapeuter i telefonboken, og ring deretter på telefon for deretter å avtale en avtale.
Skjul depresjon Trinn 15
Skjul depresjon Trinn 15

Trinn 6. Søk nødhjelp hvis selvmordstanker ikke forsvinner

Hvis du føler at du er i fare for å skade deg selv, hjelper det bare å snakke, du må komme deg ut av skade. Ring noen for å kjøre deg til sykehuset, eller gå selv og registrer deg. Det er tjenester for å sikre at du er trygg til de selvmordstanker avtar.

  • Hvis det ikke er noen å ringe og du ikke kan komme til sykehuset selv, ring nødetatene.
  • Ikke la frykten for å uttrykke depresjon hindre deg i å få den hjelpen du trenger. Husk at mange mennesker er deprimerte, og det er mennesker som er klare til å hjelpe deg når du ber dem om det.

Tips

Hvis du opplever symptomer på depresjon, snakk med legen din eller psykolog. Selv om du ønsker å skjule depresjonen din for kolleger eller venner, bør du ikke unngå hjelp og behandling

Anbefalt: