3 måter å få perfekt hud

Innholdsfortegnelse:

3 måter å få perfekt hud
3 måter å få perfekt hud

Video: 3 måter å få perfekt hud

Video: 3 måter å få perfekt hud
Video: Hvordan bestemme budsjett 2024, April
Anonim

Mange mennesker opplever hudproblemer eller andre klager i en viss alder, for eksempel akne, flekker, ansiktsrynker, tørr, sensitiv eller fet hud. Selv om dette problemet er vanskelig å unngå, kan du behandle eller forhindre det ved å ta vare på huden din i henhold til instruksjonene i denne artikkelen. Sett deg realistiske mål, men ikke bli motløs hvis du ser resultater etter noen måneder. Rådfør deg med en hudlege hvis du trenger detaljert informasjon om hudtilstanden din.

Steg

Metode 1 av 3: Vanlig hudpleie

Velg Laser Skin Resurfacing Trinn 1
Velg Laser Skin Resurfacing Trinn 1

Trinn 1. Bestem hudtypen din

Vask ansiktet med rent vann, klapp ansiktet med et tørt håndkle og vent i 1 time. Forbered et rent vev, trykk på nesen, haken, kinnene og pannen, og observer om det er oljeflekker på vevet. Bestem deretter hudtypen din i henhold til følgende retningslinjer:

  • Hvis det ikke er fet flekker på vevet og huden din ikke føles stram eller tørr, har du normal hud.
  • Hvis det er oljeflekker på vevet, har du lett fet hud og hudutbrudd.
  • Hvis det ikke er oljemerker på vevet, men huden din føles stram og litt grov, har du tørr hud.
  • Kombinasjonshud betyr at du har både tørr og fet hud. Hvis du har kombinasjonshud, er huden på kinnene tørr og litt grov, men T -området (panne, nese og hake) er fet. Kombinert hudporer er vanligvis mer synlige bare i T -området.
  • Hvis huden din ofte er rød og irritert, har du sensitiv hud.
  • Hvis det er fine linjer eller rynker i ansiktet, opplever du for tidlig aldring (for unge voksne).
Vær mentalt motstandsdyktig Trinn 8
Vær mentalt motstandsdyktig Trinn 8

Trinn 2. Klargjør hudpleieprodukter etter hudtype

Når du leter etter produkter for å rense, fukte eller stramme porene, må du velge riktig produkt for din hudtype. Les ingrediensene på produktemballasjen eller se etter informasjon på etiketten på flasken om "hudtype".

  • Hvis du har tørr eller sensitiv hud, ikke bruk produkter som inneholder tørre ingredienser, for eksempel salisylsyre.
  • Hvis du har fet hud, unngå renseprodukter eller oljebasert sminke, da de kan tette porene dine.
  • Hvis huden din er utsatt for utbrudd, bruker du et produkt av en lotion-type som ikke irriterer huden og ikke tetter porene.
  • Hvis huden din er sensitiv, bruk et produkt som inneholder maksimalt 10 typer ingredienser.
  • Hvis huden din eldes for tidlig, velger du produkter som inneholder fuktighetskremer og fukter huden.
Unngå å lage sminkefeil Trinn 15
Unngå å lage sminkefeil Trinn 15

Trinn 3. Rengjør ansiktet ditt fra sminke ved hjelp av sminkefjerner (produkter for å løfte kosmetikk) hvis du sminker deg

Rengjør ansiktet etter sminke før du legger deg om natten eller etter trening med et spesielt vått vev eller en bomullspinne tilsatt sminkefjerner. Tørk forsiktig av det våte vevet/bomullen i ansiktet, spesielt på sminkeområdet. Rengjør ansiktet ditt i sirkulære bevegelser til det ikke er noe kosmetikk på vevet/bomullen, og fortsett deretter med ansiktsrutinen.

  • For å rense ansiktet ditt fra sminke, bruk en oljefri sminkefjerner, micellært vann eller et spesielt vått vev for ansiktet.
  • Hvis den forlates over natten, vil kosmetikk tette ansiktsporene og hindre utvinning av hudceller som opplever stress i det daglige livet. Dette kan føre til hudormer, kviser, veldig fet hud og andre problemer!
Bli kvitt en dyp kvise Trinn 1
Bli kvitt en dyp kvise Trinn 1

Trinn 4. Rengjør ansiktet 2 ganger om dagen med en ikke-irriterende ansiktssåpe

Fukt ansiktet med lunkent vann. Hell nok ansiktssåpe på håndflatene, fordel jevnt på begge håndflatene, og gni såpen forsiktig i ansiktet. Skyll ansiktet med vann for å fjerne såpen, og tørk deretter ansiktet med et tørt håndkle.

  • Varmt vann åpner hudens porer og irriterer huden. Kaldt vann lukker porene i huden, men olje og smuss blir fanget i porene. Bruk lunkent vann til å rengjøre ansiktet ditt på en trygg måte.
  • Før du vasker ansiktet ditt, hold håret tilbake med bobby pins eller et pannebånd, slik at ansiktet ditt kan rengjøres grundig.
Få blek hud trinn 10
Få blek hud trinn 10

Trinn 5. Påfør nok fuktighetskrem til å holde huden hydrert

Hell fuktighetskrem på fingertuppene og påfør jevnt på begge håndflatene. Påfør deretter fuktighetskrem på ansiktet ditt, spesielt på områder i ansiktet som er veldig tørre, for eksempel panne, hake og kinn. La fuktighetskremen trekke inn i huden i minst 5 minutter før du bruker et annet produkt.

  • Hvis huden din er normal (ikke tørr, ikke fet), bruk en vannbasert fuktighetskrem.
  • Hvis huden din er tørr, bruk en oljebasert fuktighetskrem som fukter huden din.
  • Hvis du har fet eller akneutsatt hud, bruk en fuktighetskrem i form av en vannbasert lotion.
  • Huden som opplever tidlig aldring er vanligvis veldig tørr. Så bruk en fuktighetskrem i form av en olje- eller petrolatumbasert krem.
Få blek hud trinn 9
Få blek hud trinn 9

Trinn 6. Eksfolier ansiktshuden en gang i uken for å fjerne døde hudceller

Du kan bruke en fast eksfoliant eller en kjemisk væske. Tette eksfolianter kommer vanligvis i form av en skrubbe, men ifølge mange hudleger er denne metoden veldig dårlig for huden. Men hvis du vil bruke en skrubbe, ikke mer enn en gang i uken. Hvis du bruker den for ofte, blir huden rød og irritert, spesielt hvis du har sensitiv hud. Fukt ansiktet ditt med rent vann, tilbered en passende mengde eksfoliant i håndflaten, og ta det med fingertuppene. Påfør forsiktig peeling på huden din i sirkulære bevegelser, spesielt på oljeaktige områder i ansiktet, men unngå nedre øyelokk og hud som er utsatt for akne. Skyll ansiktet med rent vann og tørk deretter med et tørt håndkle.

  • Tette eksfolieringsmidler inneholder små, slipende partikler for å fjerne døde hudceller og forynge huden. Hvis huden din er veldig tørr, spør en hudlege om kjemiske eksfolieringsmidler. Selv om det ser farlig ut, eksfolierer bruk av kjemiske væsker minimerer hudirritasjon og er trygt for alle hudtyper. Se etter en eksfoliant som inneholder en alfahydroksysyre (AHA), for eksempel glykolsyre, melkesyre eller mandelsyre.
  • Exfoliants gjør huden veldig tørr. Så påfør fuktighetskrem etter eksfoliering av huden din.
Fade acne arr Trinn 16
Fade acne arr Trinn 16

Trinn 7. Beskytt huden din med solkrem før du går ut

Forbered en solkrem som inneholder en SPF på minst 30 og påfør den deretter på huden før du reiser. Solkrem beskytter huden mot solen, slik at den ikke brenner, tørker og rynker i fremtiden.

Ikke glem å bruke solkrem hvis du vil reise fra morgen til kveld, inkludert i regntiden eller snøsesongen. Selv om været er overskyet, er du fortsatt utsatt for solen og dens effekter når du er utendørs

Metode 2 av 3: Overvinne hudlidelser

Bli kvitt en hard kvise Trinn 21
Bli kvitt en hard kvise Trinn 21

Trinn 1. Behandle akne ved å bruke produkter som normaliserer huden

Velg en ansiktsrens som inneholder triclosan, benzoylperoksid og salisylsyre. Bruk en oljefri fuktighetskrem i form av en lotion for å forhindre at tørr hud bruker disse produktene. Kontakt en hudlege hvis kvise ikke har grodd.

  • Kviser er et svært vanlig problem og oppleves av mange mennesker, spesielt tenåringer og unge voksne.
  • I tillegg til å ta vare på huden din regelmessig, kan du behandle kviser ved hjelp av reseptfrie medisiner, vanligvis i form av kremer eller salver. Medisiner som inneholder visse ingredienser, for eksempel benzoylperoksid, salisylsyre, retinoider og eddiksyre er svært effektive i behandling av akne. Selv om aktuelle kremer er tilgjengelig reseptfritt på apotek, trenger du en legemelding for å kjøpe en akne medisin med en høyere konsentrasjon av ingredienser.
  • Ikke rør eller klem kvise for ikke å bli verre eller forårsake ansikts arr.
Få vakker afroamerikansk hud Trinn 2
Få vakker afroamerikansk hud Trinn 2

Trinn 2. Fjern ansiktsrynker ved å bruke produkter som inneholder antioksidanter

Kjøp en fuktighetsgivende krem eller lotion som inneholder antioksidanter. Antioksidanter er nyttige for å nøytralisere frie radikaler som skader hudceller og forårsaker symptomer på for tidlig aldring. Antioksidanter finnes i flere grunnleggende ingredienser i hudpleieprodukter, for eksempel teekstrakt, retinoider (forbindelser som er kjemisk relatert til vitamin A) og kinetin (en planteforbindelse som antas å øke kollagen i huden).

  • Ansiktsrynker er vanlige med alderen og er ikke en dårlig ting. Du trenger ikke å skjule noe naturlig i aldringsprosessen!
  • Snakk med en hudlege om hvordan du kan bli kvitt ansiktsrynker ved hjelp av retinoidsyre, som er en form for vitamin A som du kan kjøpe hvis du har resept fra lege.
Forhindre akne etter barbering Trinn 12
Forhindre akne etter barbering Trinn 12

Trinn 3. Fjern flekker ved hjelp av retinoidprodukter

Kjøp hudpleieprodukter som inneholder retinoider og bruk dem hver dag. Retinoider er nyttige for å eksfoliere huden ved å løfte det øverste hudlaget som har forskjellige farger, slik at et nytt lag med sunn hud gjør hudtonen jevn og ansiktet ser friskere ut.

  • Årsakene til flekker er svært forskjellige, for eksempel eksponering for sollys, graviditet, overgangsalder, medisiner eller akne.
  • Hvis du bruker retinoidprodukter, vil hudens tilstand bli bedre etter noen måneder.
  • Den beste måten å forhindre flekker på er å beskytte huden ved å bruke solkrem.

Trinn 4. Bruk en ansiktsmaske for å fukte og hydrere huden

Ansiktsmasker er vanligvis i form av tykk krem som skal påføres ansiktet og deretter tørkes for å fukte, hydrere og lyse opp huden. Velg en maske som passer din hudtype for maksimale resultater. Bruk en ansiktsmaske maks en gang i uken, slik at huden ikke får problemer.

Du kan bruke hjemmelagde eller kjøpte ansiktsmasker

Heal Chafed Skin Trinn 5
Heal Chafed Skin Trinn 5

Trinn 5. Behandle sensitiv hud med forsiktighet hvis huden din er sensitiv

Når du kjøper produkter for sensitiv hud, for eksempel ansiktssåper, fuktighetskremer, etc., velg produkter som ikke er farget og parfymert fordi disse ingrediensene vanligvis utløser uønskede reaksjoner. Velg et produkt som inneholder en liten mengde ingredienser. Se etter fuktighetsgivende såper og kremer i ansiktet med maksimalt 10 ingredienser.

  • Kjennetegnene på sensitiv hud er veldig forskjellige. Huden din er sensitiv hvis den er rød eller irritert etter bruk av hudpleieprodukter eller kosmetikk i ansiktet.
  • Bruk produkter eller sminke som inneholder antiinflammatoriske ingredienser og er trygge for huden, for eksempel kamille, koffeinfri te, aloe vera, calendula, havre og marine planter.

Trinn 6. Se en hudlege hvis hudtilstanden din er spesielt problematisk

Rådfør deg med en hudlege for å finne den beste behandlingen hvis du har hyppig kviser, psoriasis, rødme eller dype arr. Ta en avtale med en hudlege for å diskutere løsningen.

Hudleger kan foreskrive medisiner i form av kremer, lotioner eller salver for å holde huden din problemfri

Metode 3 av 3: Endre livsstil

Få Super Skinny Trinn 5
Få Super Skinny Trinn 5

Trinn 1. Kjør en diett ved å spise mat med mye vitaminer og en balansert meny

Hold kroppen din frisk, slik at huden din også er sunn ved å spise frukt, grønnsaker, fullkorn, fettfrie proteinkilder og sunt fett. Hudens tilstand påvirkes av kroppens helse. Derfor må du opprettholde en sunn kropp hvis du vil ha en sunn og ungdommelig hud.

Du kan ta spesielle kosttilskudd for hår og hudpleie som inneholder vitamin B og vitamin K

Bli kvitt rød og irritert hud på en nese Trinn 13
Bli kvitt rød og irritert hud på en nese Trinn 13

Trinn 2. Få for vane å drikke ca 8 glass vann om dagen for å holde kroppen hydrert

Selv om det ikke er noen direkte sammenheng mellom en hydrert kropp og sunn hud, spiller drikkevann en viktig rolle for å opprettholde en sunn kropp. Ta med deg en flaske vann når du reiser, slik at du kan drikke når du føler deg tørst for å holde deg hydrert hele dagen.

Unngå væske som forårsaker dehydrering, for eksempel kaffe eller alkohol

Stopp brudd og skade på afrikansk hår Trinn 19
Stopp brudd og skade på afrikansk hår Trinn 19

Trinn 3. Venn deg til å sove minst 8 timer hver dag, slik at huden alltid ser frisk ut

Mangel på søvn får de nedre øyelokkene til å mørkne og huden ser sliten ut. Bruk en konsekvent søvnplan slik at du blir vant til å få minst 8 timers søvn hver natt. Huden gjenoppretter og reparerer mens du sover.

  • For tenåringer, vane med å sove 9-10 timer hver dag.
  • En god natts søvn er nyttig for å opprettholde fysisk og mental helse.
Behandle Chin Acne Trinn 6
Behandle Chin Acne Trinn 6

Trinn 4. Avlast stress slik at hudhelseproblemer ikke blir verre

Stress har en negativ innvirkning på hudens helse, for eksempel utløser overdreven oljesekresjon, akne, rød hud, følsomhet og rynker i ansiktet. Ta deg tid til å gjøre aktiviteter som er nyttige for å redusere stress regelmessig, for eksempel å trene yoga, meditasjon, male, lese bøker eller tegne.

Måter å lindre stress på er svært forskjellige, og resultatene er forskjellige for hver person. Så gjør forskjellige måter til du finner den mest effektive metoden

Få vakker afroamerikansk hud Trinn 15
Få vakker afroamerikansk hud Trinn 15

Trinn 5. Ikke røyk

Innholdet av ingredienser i sigaretter forårsaker flekker og rynker i ansiktet. I tillegg ser huden mye eldre ut enn den faktiske alderen. Hvis du røyker, må du bli kvitt denne vanen så snart som mulig for sunnere og friskere hud.

  • Å slutte å røyke er ikke lett, men med sterk besluttsomhet og støtte fra venner eller familie kan du gjøre det.
  • Bruk lapper og nikotintyggegummi for å minne deg på å ikke røyke.

Tips

  • Før du bruker et produkt for å behandle huden din, gjør en test ved å bruke en liten mengde lotion eller krem på håndleddet eller underarmen for å se hvilken effekt det har.
  • Ikke rør ansiktet ditt under daglige aktiviteter, bortsett fra når du vasker eller tar vare på ansiktshuden.
  • Ikke la håret ta på ansiktet ditt, slik at porene ikke tettes av olje eller smuss.

Anbefalt: