4 måter å handle trygg på

Innholdsfortegnelse:

4 måter å handle trygg på
4 måter å handle trygg på

Video: 4 måter å handle trygg på

Video: 4 måter å handle trygg på
Video: ПОПУТЧИКОВ НОЧЬЮ НЕ ПОДБИРАЙ. Страшные истории на ночь.Страшилки на ночь. 2024, April
Anonim

De fleste føler seg trygge i noen situasjoner, men den tilliten går tapt i andre. Kanskje du føler deg trygg på skolen fordi karakterene dine er gode. Men hvis du er på en fest, føler du deg som en fisk fanget i et garn og blir sjenert og klønete. Det kan være at du føler deg trygg når du henger med klassekamerater, men mangler tillit til et arbeidsmiljø. Uansett årsak kan det være situasjoner der du føler at du trenger å øke selvtilliten din. Å opptre selvsikkert er et skritt mot å bygge tillit. Du kan oppnå dette ved å gjøre noen endringer i måten du ser deg selv og måten du oppfører deg på.

Steg

Metode 1 av 4: Imitere tillitige mennesker

Handle selvsikker trinn 1
Handle selvsikker trinn 1

Trinn 1. Se etter selvsikre mennesker du kan etterligne

Tenk på folk du kjenner som har høy selvfølelse. Disse menneskene kan være modeller for selvsikker handling. Du kan velge foreldre, lærere eller til og med kjendiser. Observer personens oppførsel, tale og kroppsspråk. Etterlign denne oppførselen til den smelter sammen med deg.

Handle selvsikker trinn 2
Handle selvsikker trinn 2

Trinn 2. Smil ofte og vær vennlig

Å være vennlig mot andre og smile får deg til å virke trygg. Folk vil tro at du er en morsom og glad person og liker å henge med andre mennesker. Som et resultat vil de bli tiltrukket av å være i nærheten av deg.

  • Å delta i forskjellige aktiviteter gir deg muligheten til å være vennlig og vise tillit.
  • Når du blir introdusert, oppgi navnet ditt. Dette vil gi den andre personen inntrykk av at du respekterer deg selv og fortjener å bli hørt når du snakker.
Handle selvsikker Trinn 3
Handle selvsikker Trinn 3

Trinn 3. Når du snakker og lytter, gjør det riktig

Trygge mennesker snakker ikke for mye, vandrer eller spytter. De snakker ordentlig og lytter til hva andre har å si, engasjerer seg i samtaler i henhold til gjeldende sosiale normer.

  • For eksempel, ikke snakk om deg selv hele tiden. Hvis du fortsetter å snakke om prestasjonene dine, vil folk begynne å tro at du leter etter godkjenning og anerkjennelse. Trygge mennesker prøver ikke å søke godkjenning utenfor. Prøv heller å spørre om andres prestasjoner og liv!
  • Godta komplimenter nådig. Hvis du får positive tilbakemeldinger, kan du si takk og ta komplimentet. Trygge mennesker vet at de fortjener ros og respekt. Ikke bebreid deg selv ved å si at du ikke er god til noe, eller at du oppfører deg som suksess bare var flaks.
Handle trygg trinn 4
Handle trygg trinn 4

Trinn 4. Ha selvsikker kroppsspråk

Trygge mennesker virker vanligvis ikke engstelige eller nervøse. Å gjøre justeringer i kroppsspråket ditt kan formidle en følelse av selvtillit, selv om du føler noe annet.

  • Stå med ryggen og skuldrene rett.
  • Få øyekontakt når du snakker med noen.
  • Ikke vis angst.
  • Slipp spenningen i musklene.
Handle selvsikker Trinn 5
Handle selvsikker Trinn 5

Trinn 5. Rist hånden til den andre personen godt

Når du møter nye mennesker, må du få øyekontakt og håndhilse. Dette vil gi inntrykk av at du er en selvsikker og interessert person.

Handle selvsikker trinn 6
Handle selvsikker trinn 6

Trinn 6. Snakk oppriktig og tydelig

Snakk ordene dine med en klar og trygg stemme. Hvis stemmen din er sjenert og ustabil, gir du ikke inntrykk av selvtillit. Hvis du snakker ord raskt, formidler du beskjeden om at du ikke forventer at folk skal høre deg.

Prøv å fjerne ord som "em" og "ng" fra ordforrådet ditt

Handle selvsikker trinn 7
Handle selvsikker trinn 7

Trinn 7. Kle deg selvsikkert og hensiktsmessig

Folk gjør ofte umiddelbare vurderinger basert på en persons utseende. Noen ganger betyr det å opptre selvsikkert at du må ha det riktige utseendet. Hvis du bruker klær som får deg til å se ut som om du nettopp våknet, tar folk deg vanligvis ikke på alvor. På den annen side, hvis du ser ut som om du er klar til å få ting gjort, vil folk tro at du er trygg og har en tendens til å vise mer respekt.

Hvis du prøver å ta utseendet ditt på alvor, vil det føre til at kravene dine blir tatt mer alvorlig

Handle selvsikker Trinn 8
Handle selvsikker Trinn 8

Trinn 8. Si hva du vil si

Ikke la andre snakke for deg, for da vil de lett dra fordel av deg. Ved å fortelle deg selv hva du vil si og vise andre at du ikke ville godta å bli behandlet uten respekt, vil de se din tillit og vise deg den respekten du fortjener.

For eksempel, hvis du prøver å snakke og noen avbryter, kan du si: "Beklager, jeg ville bare fullføre det jeg ønsket å si."

Handle selvsikker trinn 9
Handle selvsikker trinn 9

Trinn 9. Ikke kritiser deg selv foran andre

Folk pleier å behandle deg så godt som du behandler deg selv. Hvis du alltid er avskrekkende fra deg selv, vil andre begynne å behandle deg på den måten. Ved å ha respekt for deg selv kan du vise at du ikke vil godta å bli behandlet som dårligere enn andre.

For eksempel, ikke fortell folk at du virkelig hater håret ditt. Se etter noe i utseendet ditt som får deg til å føle deg stolt og fokusere på det. Eller bytt hårklipp og gjør et negativt selvbilde til et positivt

Handle selvsikker Trinn 10
Handle selvsikker Trinn 10

Trinn 10. Tenk deg at du er i en annen situasjon

Hvis du har problemer med å være trygg i en situasjon, kan du bare tenke deg å være i en annen situasjon som fikk deg til å føle deg trygg. For eksempel har du kanskje ikke noe problem med å snakke med andre på skolen, men du holder kjeft når du starter en samtale på en fest. Så når du er på en fest, tenk deg at du har en samtale med noen i klassen.

Bekjemp de negative tankene som løper gjennom hodet på en fest ved å overbevise deg selv om at du også har sosiale ferdigheter og lett kan snakke i andre situasjoner

Handle selvsikker Trinn 11
Handle selvsikker Trinn 11

Trinn 11. Gi ros til andre

I tillegg til å se seg selv i et positivt lys, kjenner selvsikre mennesker også på positive egenskaper hos andre. Hvis din medarbeider har gjort en god jobb og vunnet en pris for sine prestasjoner, gratulerer han med et smil. Gi ros til andre for små og store ting. Denne handlingen får deg til å virke trygg i andres øyne.

Handle selvsikker Trinn 12
Handle selvsikker Trinn 12

Trinn 12. Pust dypt

Begynn å roe kroppen din ved å slå av kampen eller fluktresponsen. Selv om du ikke føler deg mer selvsikker akkurat nå, kan det å roe ned kroppen ta pusten dypt.

Hvis du for eksempel føler deg nervøs for å gå inn i et jobbintervju, kan du aktivere kroppens beroligende respons ved å ta ti dype åndedrag: pust inn for å telle fire, hold pusten for å telle fire, og pust deretter ut for å telle fire. Kroppen din blir mer avslappet, noe som kan bidra til at du ser mer selvsikker ut

Handle selvsikker Trinn 13
Handle selvsikker Trinn 13

Trinn 13. Snakk heller aldri om andre mennesker bak ryggen

Noen mennesker kan foreslå at du er ond mot andre for å være populær. Dette forslaget er imidlertid helt ubegrunnet. Badmouthing andre er aldri en del av selvtillit.

Metode 2 av 4: Practice to Act Confident

Handle selvsikker Trinn 14
Handle selvsikker Trinn 14

Trinn 1. Kommuniser avgjørende

Å kommunisere på en ærlig og grei måte vil gjøre deg trygg i enhver situasjon. Streng kommunikasjon er med på å sikre at alles rettigheter, både foredragsholdere og lyttere, er beskyttet. I tillegg sikrer assertiv kommunikasjon også at alle som ønsker å delta i samtalen forstår at de må samarbeide. Det betyr også at alles mening vil bli tatt i betraktning når man ser etter en løsning.

  • For eksempel, hvis du vil opptre trygt under et intervju, kan du vurdere intervjuet som en mulighet til å se hvordan din arbeidserfaring og kunnskap kan bidra til å dekke selskapets behov. Du kan si: “Basert på beskrivelsen din, er en av ferdighetene du trenger å bidra til å utvide bruken av intermodale jernbanetjenester fra eksisterende klienter. I min stilling hos ABC Transport kunne jeg hjelpe tre av de største nasjonale klientene med å utvide bruken av intermodale jernbanetjenester, og generere ytterligere ti milliarder i inntekter for selskapet. Jeg vil gjøre det samme, enda mer, for XYZ Intermodal.”
  • Du vil virke trygg på potensielle arbeidsgivere fordi du har klart å formidle dine tidligere prestasjoner på en saklig måte, og ikke høres arrogant ut. I tillegg formidler du din entusiasme for å være en del av teamet.
Handle selvsikker Trinn 15
Handle selvsikker Trinn 15

Trinn 2. Ta en fast beslutning

Når du må ta en beslutning, ikke la deg påvirke av valgene. Vær avgjørende og fast, og stå ved din beslutning.

  • Det kan være noe så trivielt som å bestemme hvilken restaurant du skal gå til til middag. Ikke tenk på det for lenge. Bare velg en restaurant og ha det gøy.
  • Hvis beslutningen innebærer noe viktig, for eksempel å godta en ny jobb, kan du bruke mer tid på å veie fordeler og ulemper med beslutningen. Bare pass på at du ikke veier for lenge.
Handle selvsikker Trinn 16
Handle selvsikker Trinn 16

Trinn 3. Jobb hardt

Gjør energien som gjør deg nervøs til noe produktivt. Skift fokus for å jobbe hardt. Trygge mennesker nøler ikke med å ta skritt som vil føre dem til forbedring fordi det de gjør ikke påvirker deres oppfatning av seg selv. De vet at de alltid vil gjøre sitt beste i enhver situasjon, så de vil være trygge selv om de gjør feil.

Handle selvsikker Trinn 17
Handle selvsikker Trinn 17

Trinn 4. Ikke gi opp lett

Trygge mennesker gir seg ikke lett i enhver situasjon. I stedet vil de fortsette å prøve til de finner en løsning eller en måte å oppnå suksess på. Hvis du vil være trygg, ikke slapp av så snart du står overfor et problem eller en utfordring.

Metode 3 av 4: Bygge tillit fra innsiden og ut

Handle selvsikker Trinn 18
Handle selvsikker Trinn 18

Trinn 1. Tro på deg selv

Den beste måten å være trygg på er å føle seg trygg. Det er flere ting du kan gjøre for å øke din selvtillit og selvfølelse, noe som igjen vil hjelpe deg til å føle deg bedre i mange situasjoner. Å tro på deg selv er hemmeligheten bak selvtillit. Selv om du kan være trygg, vil holdningen din være mye mer overbevisende hvis du tror på deg selv. Se dypt inne i deg selv og erkjenn dine beste egenskaper. Kanskje du ikke føler at du har noe spesielt med deg, men det har du faktisk. Denne tilliten til deg selv får deg naturlig til å føle og se bra ut.

  • Sett deg realistiske mål og oppnå dem. Stol på deg selv for å vite at du kan oppnå disse målene med hell.
  • Elsk deg selv som du er. Godta dine styrker og svakheter. Gi deg selv spillerom hvis du gjør en feil og belønne deg selv når du lykkes.
  • Snakk med folk du bryr deg om. Folk som elsker deg kan hjelpe deg med å se det positive i deg selv. De elsker deg av en grunn, og deres innflytelse vil ha en positiv innvirkning på selvfølelsen din.
Act Confident Trinn 19
Act Confident Trinn 19

Trinn 2. Lag en liste over alle dine positive egenskaper

For å være trygg, skift fokus til ting som bygger tillit. Tenk på dine positive egenskaper. Tenk på tingene du gjorde godt og lyktes (uansett stor eller liten). skriv ned alt det positive du kan si til deg selv. Eksempler er som følger:

  • Jeg er en god venn.
  • Jeg er en hardtarbeidende ansatt.
  • Jeg utmerker meg i matte, naturfag, rettskrivning, grammatikk, etc.
  • Jeg vant pokalen for sjakkmesterskapet.
Handle selvsikker Trinn 20
Handle selvsikker Trinn 20

Trinn 3. Husk de fine tingene folk har sagt til deg

Husk i hvilke situasjoner folk ga deg komplimenter. Dette vil hjelpe deg med å tenke positivt om deg selv, noe som igjen vil hjelpe deg med å være mer selvsikker.

Handle selvsikker Trinn 21
Handle selvsikker Trinn 21

Trinn 4. Finn ut hva som gjør deg trygg

Når du forstår hvilke situasjoner du føler deg trygg i, kan du overføre denne selvtillitskapende evnen til andre situasjoner.

  • Skriv ned alle situasjoner som får deg til å føle deg trygg. Skriv ned for hver situasjon hvilke ting som kan få deg til å føle deg trygg når du er i den situasjonen. For eksempel: “Jeg føler meg trygg når jeg er sammen med vennene mine. Grunnen til at jeg føler meg trygg: Jeg har kjent dem veldig lenge. Jeg vet at de ikke vil dømme meg. De godtar meg som jeg er.”
  • Skriv ned alle situasjoner der du ikke føler det på samme måte. Skriv ned for hver av disse situasjonene hva som hindrer deg i å føle deg trygg. For eksempel: “Jeg føler meg ikke trygg når jeg er på jobb. Grunnen til at jeg ikke føler meg trygg: Det er en ny jobb, og jeg er ikke sikker på hvordan jeg har det så langt. Sjefen min er en chomp, og han kritiserer arbeidet jeg har gjort."
Handle selvsikker Trinn 22
Handle selvsikker Trinn 22

Trinn 5. Fokuser på å forbedre deg selv

En annen ferdighet du kan finpusse er å prøve hardt for å lykkes med det du gjør på jobb, skole eller til og med i forholdet ditt. Alt avhenger av fokus. Trygge mennesker fokuserer på å finne måter å forbedre det de gjør til de lykkes. Personer som er usikre vil fokusere på hva andre mennesker tenker om dem, bekymre seg for det de ser som feil (noe som ofte ikke er sant), og bekymre seg for fiasko i stedet for å prøve å finne ut hvordan ting skal fungere.

Reflekter over en nylig situasjon som involverte deg, for eksempel offentlige taler eller et jobbintervju. Tell minst tre ting som gikk bra i situasjonen. Dette vil bidra til å forhindre inntasting av negative tanker

Handle selvsikker Trinn 23
Handle selvsikker Trinn 23

Trinn 6. Taus intern kritikk

Mange mennesker lider sterkt av negative tanker. Negative tanker kommer ofte fra selvtillit som ikke nødvendigvis er sant. Denne typen tenkning kan omfatte "jeg er ikke god nok", "jeg er uheldig" eller "jeg roter alltid ting."

  • Godta det når slike tanker dukker opp. Dårlige vaner kan dannes i løpet av livet ditt. Du kan endre den vanen.
  • Bekjempe negative tanker. Hvis den tanken kommer opp, kan du motvirke den med en positiv tanke og teste hvilken som er riktig. For eksempel, hvis du finner deg selv å si "jeg er uheldig", kan du motvirke tanken med alt du har som gjør deg heldig. For eksempel, minne deg selv på: “Jeg har ly, har mat og bruker klær. Jeg har venner og familie som elsker meg. Jeg vant et lotteri på 500 000 IDR i fjor.”
  • Innrøm at selvkritikk aldri er helt nøyaktig. Å dempe denne indre kritikeren kan få deg til å føle deg mer trygg fordi du vil føle deg mer trygg uten at noen (deg selv) kritiserer deg hele tiden.
Handle selvsikker Trinn 24
Handle selvsikker Trinn 24

Trinn 7. Tro på din evne til å møte utfordringer

Du kan bruke en liste over positive ting du har for å øke troen på at du vil klare utfordringer og gjøre ditt beste i enhver situasjon.

Hvis du alltid tenker på feilene du har gjort, vil din "empowerment" (troen på at du faktisk kan få ting gjort store og små) avta. Som et resultat vil disse tankene ødelegge din selvtillit og få deg til å handle mindre selvsikker. Tro derfor at du kan overvinne utfordringene

Metode 4 av 4: Ta vare på deg selv

Handle selvsikker Trinn 25
Handle selvsikker Trinn 25

Trinn 1. Feire din personlighet

Det kan være ting du vil endre på deg selv. Men du må fortsatt godta deg selv som du er før du kan sette i gang endring. Ikke sammenlign deg selv med andre. Prøv å ikke bekymre deg for hva andre mennesker synes om deg. Lær å gå din egen vei og gjør det du vil.

Handle selvsikker trinn 26
Handle selvsikker trinn 26

Trinn 2. Gjør noe som får deg til å føle deg sterk

Oppnå noe i livet som du alltid har ønsket å oppnå. Ta et kurs, bli med i en klubb, eller gjør noe annet du vet du er god på. Å oppnå noe som får deg til å føle deg sterk vil forbedre selvtilliten din.

Handle selvsikker trinn 27
Handle selvsikker trinn 27

Trinn 3. Skriv en journal

Hver dag skriver du ned noe som gjør deg stolt, enten det er en god gjerning mot noen eller en positiv egenskap du nettopp har oppdaget hos deg selv. Når du trenger å øke din selvtillit, les journalen på nytt og minne deg selv på de store egenskapene du besitter.

Handle selvsikker Trinn 28
Handle selvsikker Trinn 28

Trinn 4. Oppretthold gode relasjoner til dine nærmeste

Ta deg tid til å være sammen med menneskene du er glad i og bryr deg om. Å omgi deg med støttende mennesker vil bidra til å bygge tillit i mange situasjoner. Personer det er snakk om inkluderer familie, venner og ektefeller.

Handle selvsikker Trinn 29
Handle selvsikker Trinn 29

Trinn 5. Oppretthold en sunn livsstil

Ta vare på kroppen din slik at du har det bra med deg selv. Når du har det bra med deg selv og kroppen din, vil du føle deg mer trygg. Dette vil hjelpe deg med å være mer selvsikker.

Sikt på å få 30 minutter fysisk aktivitet hver dag

Tips

Du trenger bare å imponere deg selv, ikke andre. Se etter et lykkelig liv i stedet for et liv der du føler at du må leve opp til alles forventninger, og aldri få sjansen til å gjøre de tingene du liker

Anbefalt: