5 måter å forhindre graviditet

Innholdsfortegnelse:

5 måter å forhindre graviditet
5 måter å forhindre graviditet

Video: 5 måter å forhindre graviditet

Video: 5 måter å forhindre graviditet
Video: NeilMed Sinus Rinse 2024, April
Anonim

Hvem sa at det var enkelt å forhindre og unngå graviditet? Faktisk er begge personlige beslutninger som ikke alltid er enkle å oversette til hverdag. Heldigvis, i disse dager er det mange alternativer tilgjengelig for å forhindre uønskede graviditeter. Før du velger et alternativ, ikke glem å vurdere dine personlige behov, livsstil og fysiske helse.

Steg

Metode 1 av 5: Bruk av prevensjonsmidler

Forhindre graviditet Trinn 1
Forhindre graviditet Trinn 1

Trinn 1. Bruk kondom

Latexkondomer er den vanligste typen kondom plassert på en manns penis før vaginal penetrasjon. Bruk av kondomer er i stand til å forhindre sæd i å samhandle med fruktbare egg, slik at det er effektivt for å forhindre graviditet. I Indonesia kan kondomer enkelt kjøpes på apotek og supermarkeder.

  • Kondomer er også i stand til å beskytte alle parter som har sex mot overføring av seksuelt overførbare sykdommer, i tillegg til å være effektive for å forhindre graviditet.
  • Kondomer er laget av tynn latex, slik at de kan rive under bruk. Hvis "ulykken" skjer, vil sikkert andelen graviditeter øke.
  • Noen mennesker er allergiske mot latex, så de foretrekker kondomer laget av plast.
Forhindre graviditet Trinn 2
Forhindre graviditet Trinn 2

Trinn 2. Bruk kondom spesielt for kvinner

I likhet med vanlige kondomer, er kvinnelige kondomer også laget av latex. Forskjellen er at formen er mer som en lommering. Senere må du sette posen inn i skjeden og la ringen henge utenfor. Det kvinnelige kondomet er nyttig for å holde sæd som kommer ut under samleie og forhindre at det kommer inn i kvinnens kropp. I Indonesia selges også kondomer på flere store apotek til varierende priser.

  • Kvinnelige kondomer kan redusere risikoen for seksuelt overførbare sykdommer ved å beskytte skjeden mot direkte berøring.
  • Effekten av kvinnelige kondomer er litt lavere enn vanlige kondomer. Noen mennesker hevder til og med at bruk av kvinnelige kondomer ikke er like behagelig som vanlige kondomer.
Forhindre graviditet Trinn 3
Forhindre graviditet Trinn 3

Trinn 3. Membran

Dette grunne kuppelformede prevensjonsmidlet er laget av silikon og må settes inn i skjeden for å forhindre at sæd og egg møtes under samleie. Vanligvis er bruk av en membran kombinert med et spermicid i form av en gel som kan forhindre at sæd beveger seg, for å øke effektiviteten.

  • Fordi hver kvinne har en annen kroppsform, velger du en membran med riktig størrelse. Rådfør deg med lege om nødvendig membranstørrelse!
  • Membranen har en ganske god effektivitet, men er ikke i stand til å forhindre overføring av seksuelt overførbare sykdommer.

Metode 2 av 5: Bruk av hormonelle prevensjonsmidler

Forhindre graviditet Trinn 4
Forhindre graviditet Trinn 4

Trinn 1. P -piller

Disse prevensjonene, ofte referert til som "p -piller", inneholder syntetiske østrogen- og progestinhormoner som kan forhindre at en kvinnes egg forlater eggstokkene. Som et resultat vil graviditet ikke forekomme. Hvis det tas riktig, er effektiviteten av p -piller veldig høy! I tillegg kan du enkelt kjøpe dem på forskjellige apotek og sykehus med resept fra lege.

  • P -piller må tas hver dag samtidig for at det skal fungere effektivt. Dette betyr at hvis du hopper over pillen, reduseres effektiviteten betydelig.
  • P -piller kan ha negative bivirkninger for noen kvinner. I tillegg inneholder forskjellige pille merker også forskjellige nivåer av østrogen og gestagen. Det er derfor legen din kan foreskrive en annen pille hvis pillen du tar for øyeblikket har negative bivirkninger for deg.

Trinn 2. Hormonelle prevensjonsmidler

Faktisk kan hormonene som brukes til å lage p -piller, fordeles over hele kroppen på andre måter. Hvis du ikke vil ta en pille hver dag, bør du vurdere følgende alternativer:

  • Depo-Provera eller injiserbare prevensjonsmidler. Injeksjon av prevensjonsmidler bør gjøres hver tredje måned i armområdet. Selv om det er veldig effektivt for å forhindre graviditet, rapporterer noen mennesker om bivirkninger som kan oppstå etter bruk.

    Forhindre graviditet Trinn 5 Bullet1
    Forhindre graviditet Trinn 5 Bullet1
  • Prevensjonsmidlet er i form av en gips. Vanligvis er denne enheten plassert på armen, ryggen eller låret, og fungerer ved å distribuere hormoner gjennom huden. Gipsformede prevensjonsmidler bør skiftes noen få uker.

    Forhindre graviditet Trinn 5 Bullet2
    Forhindre graviditet Trinn 5 Bullet2
  • Ringformet prevensjon. Dette ringformede prevensjonsmidlet må settes inn i skjeden en gang i måneden, og virker ved å frigjøre hormoner som kan forhindre graviditet.

    Forhindre graviditet Trinn 5 Bullet3
    Forhindre graviditet Trinn 5 Bullet3
  • Implanterbare prevensjonsmidler. Formet som et lite rør og satt inn i armen, er denne enheten i stand til å frigjøre hormoner for å forhindre graviditet i maksimalt tre år. Husk at implanterbar prevensjon bare skal settes inn og fjernes av en spesialist!

    Forhindre graviditet Trinn 5 Bullet4
    Forhindre graviditet Trinn 5 Bullet4
Forhindre graviditet Trinn 6
Forhindre graviditet Trinn 6

Trinn 3. Bruk intrauterine enheter (IUD)

Spiralen er en liten metallinnretning som fungerer når den er satt inn i livmoren av en lege. En type lUD fungerer ved å frigjøre hormoner. I mellomtiden er det også en spiral som er laget av kobber og er nyttig for å påvirke sædmobilitet og forhindre at det befrukter et egg.

  • Spiralen er veldig effektiv og kan vare opptil 12 år. Imidlertid vil prisen selvfølgelig være dyrere enn andre prevensjonsmidler.
  • Hvis du er bekymret for at menstruasjonssyklusen din vil bli forstyrret, kan du prøve å bruke en lUD av kobber, spesielt siden det ikke vil forstyrre hormonbalansen eller forårsake hormonelle bivirkninger.

Metode 3 av 5: Korrigere atferd

Forhindre graviditet Trinn 7
Forhindre graviditet Trinn 7

Trinn 1. Ikke ha sex

Ved ikke å ha sex, vil det selvfølgelig ikke være noe gap for sæd å samhandle med egget. Som et resultat er denne metoden også 100% effektiv for å forhindre graviditet hvis den brukes konsekvent.

  • Noen mennesker slutter til og med å ha noen form for seksuell kontakt. Men faktisk, for å forhindre graviditet, er den eneste seksuelle aktiviteten som må unngås vaginal penetrasjon.
  • Fordi denne metoden må utstyres med en sterk intensjon, synes mange det er vanskelig å bruke den som et prevensjonsmiddel som man kan stole på lenge.
  • Ikke glem å bruke en annen prevensjon hvis du begynner å ha sex igjen!

Trinn 2. Øk bevisstheten om fruktbarheten din

Ofte referert til som et naturlig prevensjonsmiddel, tillater denne metoden bare kvinner å ha sex utenfor sin fruktbare periode. Når de er i sin fruktbare periode, noe som selvfølgelig åpner muligheten for graviditet, må kvinner som bruker denne metoden helt slutte å ha sex. For å øke effektiviteten må du fullt ut forstå og sette pris på omkretsen av fruktbarheten.

  • For å forbedre din personlige fruktbarhetstilstand, er det tre måter å beregne din fruktbare periode på: kalendermetoden, slimmetoden og temperaturmetoden. Når de kombineres, er disse tre metodene svært effektive for å bestemme en kvinnes fruktbare periode!
  • Kalendermetoden krever at du holder styr på de tre forskjellige fasene i menstruasjonssyklusen ved hjelp av en kalender. Etter det må du finne det samme mønsteret og bruke det mønsteret til å forutsi neste eggløsning.

    Forhindre graviditet Trinn 8 Bullet2
    Forhindre graviditet Trinn 8 Bullet2
  • Slimmetoden krever at du sjekker tilstanden til slimet i skjeden. Med andre ord må du observere endringer i fargen og konsistensen på slimet når den fruktbare perioden kommer.

    Forhindre graviditet Trinn 8 Bullet3
    Forhindre graviditet Trinn 8 Bullet3
  • Temperaturmetoden krever at du sjekker basal kroppstemperatur hver dag og er oppmerksom på en økning i tallet som indikerer eggløsning.

    Forhindre graviditet Trinn 8 Bullet4
    Forhindre graviditet Trinn 8 Bullet4
  • Ulempen med naturlige prevensjonsmidler ligger i kompleksiteten i prosessen. Med andre ord må du bruke mye tid og oppmerksomhet på å få nøyaktige resultater. Hvis du glemmer å spore slimtilstanden eller basal kroppstemperatur i noen dager, vil nøyaktigheten av resultatene sannsynligvis redusere betydelig.
  • I mellomtiden er fordelen med naturlige prevensjonsmidler at prosessen er helt naturlig. Med andre ord trenger du ikke å ta ekstra hormoner, bruke verktøy som ikke føles behagelig, eller betale en viss avgift for å gjøre det.

Metode 4 av 5: Bruk av den operative prosedyren

Forhindre graviditet Trinn 9
Forhindre graviditet Trinn 9

Trinn 1. Utfør steriliseringsprosedyrer for kvinner

Hos kvinner er den operative prosedyren for å forhindre graviditet å lukke egglederne gjennom en prosess som kalles tubal ligation. Denne metoden er svært effektiv for å forhindre graviditet, men må gjøres med stor omtanke, spesielt fordi tilstanden som dannes ikke vil bli endret i fremtiden.

Forhindre graviditet Trinn 10
Forhindre graviditet Trinn 10

Trinn 2. Utfør en vasektomi for menn

Faktisk kan menn som ikke ønsker å befrukte sine partnere ha en operativ prosedyre for å blokkere vas deferens, som er kanalen som lar sædceller flyte. Som et resultat vil sæd ikke blande seg med sæd, og når mannen ejakulerer, vil sæd som ikke inneholder sæd, ikke være i stand til å befrukte sin seksuelle partner. I noen tilfeller kan kanalen som ble kuttet i en vasektomi -prosedyre settes sammen igjen. Denne prosedyren bør imidlertid bare utføres hvis du har som mål å være permanent steril.

Metode 5 av 5: Forhindre graviditet etter sex

Forhindre graviditet Trinn 11
Forhindre graviditet Trinn 11

Trinn 1. Bruk nødprevensjon

Nødpreventjonen er kjent som Plan B og er pakket i form av to piller som inneholder levonorgestrel. Pillen bør tas umiddelbart etter samleie for å maksimere fordelene. Jo før pillen er tatt, desto større er dens effektivitet for å forhindre graviditet.

  • Nødprevensjon er tilgjengelig på de fleste større apotek og sykehus.
  • Husk at nødprevensjon ikke skal brukes som erstatning for vanlig prevensjon. Forstå at nødprevensjon er den siste metoden for å beskytte deg mot graviditet etter ubeskyttet sex!

Anbefalt: