Hvordan forhindre graviditet uten hormoner: 9 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan forhindre graviditet uten hormoner: 9 trinn (med bilder)
Hvordan forhindre graviditet uten hormoner: 9 trinn (med bilder)

Video: Hvordan forhindre graviditet uten hormoner: 9 trinn (med bilder)

Video: Hvordan forhindre graviditet uten hormoner: 9 trinn (med bilder)
Video: Hvordan behandler man klamydia? | SundhedsTV 2024, Kan
Anonim

Det finnes forskjellige prevensjonsmetoder på markedet, men mange av de mest populære typene prevensjon - inkludert p -piller, injeksjoner, plaster og ringer - er avhengige av syntetiske hormoner for å forhindre graviditet. Selv om de fleste leger tror at hormonell prevensjon er trygt for de fleste pasienter, foretrekker noen kvinner å forhindre graviditet uten hormoner. Kanskje du opplever uønskede bivirkninger fra hormonelle prevensjonsmidler, eller du bare vil unngå forstyrrelser i kroppens naturlige kjemi. Uansett årsak, har du tonnevis av alternativer!

Steg

Metode 1 av 2: Del 1: Velge grunnmetoden

Forhindre graviditet uten hormoner Trinn 1
Forhindre graviditet uten hormoner Trinn 1

Trinn 1. Vurder kondomer

For mange mennesker er kondomer en fantastisk prevensjonsmetode: de er veldig billige, lett tilgjengelige på apotek og supermarkeder, og effektive når de brukes riktig. Kondomer gir også beskyttelse mot seksuelt overførbare infeksjoner, noe som gjør dem til førstevalget for mennesker som ikke er forpliktet til et monogamt forhold.

  • Mens mannlige kondomer er mer kjent for de fleste, må du huske på at kvinnelige kondomer - en plastpose som beskytter innsiden av skjeden - også er tilgjengelige. Det kvinnelige kondomet er et flott alternativ hvis du vil ta kontroll over prevensjonsmetoden din selv i stedet for å stole på partneren din.
  • Personer som er allergiske mot latex bør ikke bruke latex -mannskondomer. Men hvis du er en kvinne som er allergisk mot latex, kan du fortsatt bruke et kvinnelig kondom.
Forhindre graviditet uten hormoner Trinn 2
Forhindre graviditet uten hormoner Trinn 2

Trinn 2. Prøv en prevensjonssvamp

Svamper, som er laget av skum og dekker livmorhalsen for å forhindre at sædceller når livmoren, er nå tilgjengelig uten resept, noe som gjør dem rimelig og enkle å kjøpe.

  • Svamper er mye mer effektive for kvinner som aldri har født. Innse at hvis du har født før, er dette kanskje ikke det beste alternativet for deg.
  • Kvinner med sulfa -allergi bør ikke bruke svampe med prevensjon.
Forhindre graviditet uten hormoner Trinn 3
Forhindre graviditet uten hormoner Trinn 3

Trinn 3. Spør legen din om du kan få en barriere metode resept

Legen din kan foreskrive en passende barriere for kroppen din, inkludert en membran og en cervical cap (en fleksibel silikoninnretning som dekker livmorhalsen).

  • Både membranen og livmorhalshetten bør justeres på nytt hvis du går opp eller går betydelig ned i vekt.
  • En cervical cap, som en svamp, er mye mer effektiv for kvinner som aldri har født. Hvis du har født før, er en membran et bedre valg.
Forhindre graviditet uten hormoner Trinn 4
Forhindre graviditet uten hormoner Trinn 4

Trinn 4. Spør legen din om kobberspiral

Det finnes forskjellige typer lUD (intrauterine enheter) på markedet, men "Copper-T" lUD bruker ikke hormoner. Legen kan sette spiralen inn i livmoren, mens kobberet vil forhindre at sædcellen befrukter egget. Kobberspiralen er veldig effektiv, og kan vare mer enn ti år; når du er kommet inn, kan du bokstavelig talt gå et tiår uten å tenke på prevensjon. IUD er imidlertid veldig dyrt med mindre dekkes av forsikringen din.

  • I motsetning til prevensjonsmetoder som ikke er hormonelle, kan kobberspiral forårsake uønskede symptomer hos noen kvinner, inkludert kramper og kraftig menstruasjonsblødning.
  • Fordi den er i livmoren hele tiden, lar kobberspiralen deg også ha samleie spontant; ingen forhåndsplanlegging nødvendig.
Forhindre graviditet uten hormoner Trinn 5
Forhindre graviditet uten hormoner Trinn 5

Trinn 5. Bruk naturlige metoder med forsiktighet

Det finnes forskjellige metoder for å spore menstruasjonssyklusen og estimere fruktbare og ufruktbare dager. Kvinner som bruker naturlige prevensjonsmetoder, unngår ganske enkelt samleie på deres fruktbare dager. Hvis du har forutsigbare sykluser og bruker denne metoden veldig nøye, er den relativt effektiv; Du bør imidlertid ikke stole på naturlige metoder hvis det er svært viktig å forhindre graviditet. Det er forskjellige variabler involvert i denne metoden.

  • De vanligste naturlige metodene er å markere dagene for eggløsning og menstruasjon i en kalender, ta daglig kroppstemperatur og se etter endringer som signaliserer eggløsning, og se etter endringer i livmorhalsslim. Den mest effektive måten å kontrollere fødselen naturlig er å kombinere alle disse metodene.
  • Hvis du vil prøve naturlige metoder, er det mange bøker og leksjoner tilgjengelig - og nå også mobilapper - som kan hjelpe deg.
Forhindre graviditet uten hormoner Trinn 6
Forhindre graviditet uten hormoner Trinn 6

Trinn 6. Vurder en permanent løsning

Hvis du er i et engasjert forhold, kan partneren din velge å få vasektomi, en operasjon som låser vas deferens for å forhindre at sæd kommer inn i partnernes sæd. Alternativt kan du få en tubal ligering, kirurgi som binder eller kutter egglederen for å forhindre befruktning av egget. Begge metodene endrer retning noen ganger, men det er ikke alltid mulig, så du kan betrakte denne metoden som en permanent løsning.

Hvis partneren din hadde vasektomi, må du bruke en prevensjonsmetode for sikkerhetskopiering i flere måneder til oppfølgingstester bekrefter at det ikke er sædceller i partnernes sæd. Følg legens instruksjoner

Metode 2 av 2: Del 2: Maksimering av prevensjonseffektivitet

Forhindre graviditet uten hormoner Trinn 7
Forhindre graviditet uten hormoner Trinn 7

Trinn 1. Følg instruksjonene nøye

Alle metodene ovenfor - bortsett fra kobberspiralen, som legen din setter inn - vil være mindre effektive hvis du ikke følger instruksjonene nøyaktig. Ikke anta at du vet hvordan du bruker alle disse metodene, og ikke anta at partneren din vet hvordan du bruker dem heller. Les instruksjonene og følg bokstavene.

Forhindre graviditet uten hormoner Trinn 8
Forhindre graviditet uten hormoner Trinn 8

Trinn 2. Kombiner flere metoder

Du kan nesten alltid øke effektiviteten av prevensjon ved å kombinere flere metoder. For eksempel, hvis partneren din bruker et mannskondom, kan du også bruke en svamp, membran eller cervical cap. Eller du kan kombinere naturlige metoder med barriereverktøy.

Forhindre graviditet uten hormoner Trinn 9
Forhindre graviditet uten hormoner Trinn 9

Trinn 3. Følg med sæddråper

Mange av alternativene som er diskutert ovenfor, fungerer best når de kombineres med sæddråper i skum-, film-, gel- eller stikkpilleformer. Spermicid inneholder et kjemikalie, nonoxynol-9, som ødelegger de fleste sædceller. Spermicider er ikke pålitelige nok til å brukes alene, men de kan gjøre kondomer og andre barriereutstyr mye mer effektive.

Vær oppmerksom på at sæddrepende midler ikke kan forhindre seksuelt overførbare sykdommer, selv om det tidligere ble antatt å være det. Faktisk viser noen studier at sæddrepende midler alene kan øke risikoen for å pådra seg HIV og andre smittsomme sykdommer fordi kjemikaliene kan forårsake irritasjon. Bruk et sæddrepende middel med kondom med mindre du er i et monogamt forhold

Tips

  • Hvis du er i et forpliktet forhold, er prevensjon et problem som bør diskuteres med partneren din. I hovedsak er det din kropp og avgjørelsen er din, men partneren din må være involvert i prosessen og støtte planene dine.
  • En gynekolog du kan snakke med om prevensjonsalternativer vil være veldig nyttig. Selv om du har lest denne informasjonen og forsket andre steder, kan det være lurt å diskutere dette emnet med legen din. Legen din kan gi ytterligere råd tilpasset dine spesifikke behov.

Advarsel

  • Hvis du har samleie, vil ingen prevensjonsmetode være 100% effektiv. Hvis du savner mensen, kan du kjøpe en reseptfri graviditetstest eller oppsøke lege.
  • Innse at bare kondomer vil beskytte deg mot HIV og andre smittsomme infeksjoner. Hvis du ikke er i et monogamt forhold, er kondom den sikreste metoden.

Anbefalt: