3 måter å være en god gutt

Innholdsfortegnelse:

3 måter å være en god gutt
3 måter å være en god gutt

Video: 3 måter å være en god gutt

Video: 3 måter å være en god gutt
Video: 10 tegn på at noen liker deg 2024, Kan
Anonim

Å være en god gutt er ikke lett. Noen ganger gjør du feil og vet ikke hvordan du skal fikse dem. Andre ganger er du uenig med foreldrene dine og vet ikke hvordan du skal uttrykke sin mening uten å kjempe. Det viktigste å huske er at det å være gutt har sine utfordringer, det samme gjør foreldre, og det beste du kan gjøre er å vise foreldrene dine kjærlighet og støtte. Til slutt vil foreldrene dine være stolte av deg for å se sønnen vokse opp lykkelig og bli en ansvarlig voksen.

Steg

Metode 1 av 3: Vis din kjærlighet

Vær en god sønn Trinn 1
Vær en god sønn Trinn 1

Trinn 1. Tilbring tiden din med foreldrene dine

En av tingene du kan gjøre for å vise foreldrene dine hvor mye du elsker dem, er ganske enkelt å bruke tid sammen med dem. Selv om du kan ha aktiviteter mellom skolen, leke med venner og privatlivet, bør du alltid tilbringe så mye tid som mulig med familien din. Du kan spise middag med dem, spille spill sammen, se på TV eller bli hjemme i stedet for å reise med vennene dine. Du vet aldri tiden du bruker med dem, betyr mye for dem.

  • Når du bruker tid med dem, ikke klag eller ta det som en nødvendighet. Bedre, du ser etter spesielle øyeblikk som du har sammen.
  • Ha vanlige kvelder å tilbringe sammen, for eksempel søndag eller mandag ettermiddag, så du trenger ikke å anta at det er en del av din travle timeplan.
Vær en god sønn Trinn 2
Vær en god sønn Trinn 2

Trinn 2. Fortell foreldrene dine om hva som skjer i livet ditt

Foreldrene dine elsker deg og vil vite hva som skjer i livet ditt. Kanskje de ikke trenger å vite om vennskapslivet ditt eller hvem du ser på sport med, de vil kanskje vite hva du tenker på, fra innsatsen din i studier til de store problemene du har med vennene dine. De bryr seg virkelig, og selv når de ikke kan hjelpe, vil de bare vite hva som egentlig skjer. Foreldrene dine vil bli irritert hvis de ikke vet om livet ditt.

  • Prøv å la døren til soverommet stå åpent, så hils foreldrene dine ved å ha en samtale med deg når de vil. Ikke la dem anta at du ikke vil gjøre noe med foreldrene dine.
  • Ikke vær redd for å be om råd. Tro det eller ei, foreldrene dine var en gang på din alder og har opplevd det samme som du går gjennom. De vil bli glade hvis du setter pris på deres mening, og du vil lære mye under prosessen.
Vær en god sønn Trinn 3
Vær en god sønn Trinn 3

Trinn 3. Vær takknemlig

Det er veldig enkelt for foreldrene dine å stole på deg. Videre kommer det en tid da de gjør alt for deg, fra å bade deg til å ta vare på kostholdet ditt og la deg sove godt. Når du blir eldre, er det naturlig for deg å glemme ting foreldrene dine gjorde for å ta vare på deg, og du må huske å være takknemlig for det de gjorde. Enten det er ved å si "takk" hver gang foreldrene dine gjør noe hyggelig for deg, skrive et brev for å takke dem, ringe dem eller returnere den tjenesten de gjorde, er det veldig viktig for deg å vise at du virkelig elsker dem.

  • Ikke tro at å skrive brev eller gratulasjonskort til foreldrene dine er ubrukelig bare fordi du lever med dem. De vil elske det du gjør.
  • Når du sier "takk", ser du dem i øynene for å vise at du mener det, og ikke bare takk fordi du er forpliktet til det.
Vær en god sønn Trinn 4
Vær en god sønn Trinn 4

Trinn 4. Lær foreldrene dine forskjellige ting

Foreldrene dine er kanskje mindre teknologiske og lite kunnskapsrike om ting i den moderne verden. Hvis moren din vil vite hvordan den nye iPhone -en fungerer, eller faren din vil opprette en Facebook -konto, kan du hjelpe dem med å bruke de moderne tingene. Prøv å ikke le av dem eller behandle dem som om de ikke vet det, du kan hjelpe dem med å lære nye ferdigheter, husk at de også lærer deg ting.

  • Ved å lære dem, vil forholdet ditt bli enda tettere. Du vil kanskje ikke studere med dem hele tiden, og det kan være mer interessant å tilbringe tid med dem.
  • Ikke klag når du hjelper dem, vis glede når du hjelper dem.
Vær en god sønn Trinn 5
Vær en god sønn Trinn 5

Trinn 5. Gjør aktiviteter sammen med foreldrene dine

Når du tilbringer tid med foreldrene dine hjemme, kan du gjøre noe med foreldrene dine. Aktiviteter kan være fiske, fotturer eller camping med faren din, eller gå en tur, se på film eller spise med moren din. Ikke tro at alle sønnaktiviteter bare utføres med pappa, sørg for at aktivitetene dine er balansert med moren din, for eksempel matlaging, gå tur med hunden eller tilbringe en ettermiddag på det delte biblioteket.

  • Leir med familien flere ganger i året.
  • Tilbring tid sammen ved å lage mat.
  • Gjør husarbeid med mor eller far, for eksempel liming av fliser, polering av møbler eller bygging av bokhyller.
  • Se etter fjernsynssendinger, du og foreldrene dine kan se det sammen og gjøre det til din ukentlige rutine.
  • Frivillig for en park eller et bibliotek i ditt område med foreldrene dine.
  • Se ditt favorittidrettslag spille med din mor eller far.
Vær en god sønn Trinn 6
Vær en god sønn Trinn 6

Trinn 6. Ikke la foreldrene kjempe mot hverandre

Hvis du vil være en god gutt, må du holde forholdet mellom foreldrene dine sterke (hvis foreldrene dine fortsatt er sammen). Forhold er ganske vanskelige å opprettholde, du bør ikke prøve å utløse en kamp mellom foreldre. Følg foreldrenes regler som en enhet, i stedet for å lete etter foreldre som lar deg gjøre hva du vil. Hold forholdet sterkt; det kan gjøre deg glad når du ser foreldrene dine sammen.

Hvis du sier til moren din: "Men pappa sa ja!" Når moren din ikke lar deg gjøre noe, vil du utløse en tvist mellom foreldrene dine

Vær en god sønn Steg 7
Vær en god sønn Steg 7

Trinn 7. Villig til å lytte

Du tror kanskje at forholdet til foreldrene dine er begrenset til ensidig, og de bør lytte til deg og dine problemer og gi deg innspill. Faktisk trenger noen ganger foreldrene dine også at du lytter til dem, når vi sier at de sliter med et av søsken eller har problemer med besteforeldrene dine. De har kanskje ikke et problem, det er bare det at de vil fortelle noe dans som skjedde på jobben eller i noe de leste. Det viktige er at du er der for å lytte i stedet for å late som om du lytter og late som om du er for opptatt på telefonen hvert femte minutt. Gi dem den tiden de trenger til å fortelle hva de tenker på; de fortjener det.

Når foreldrene dine snakker med deg, gi dem din fulle oppmerksomhet. Ikke stikk beinet ut eller se uformelt gjennom soverommet ditt. Ikke få dem til å tro at du har viktigere ting å gjøre enn å snakke med deg

Metode 2 av 3: Utvikle en sterk karakter

Vær en god sønn Trinn 8
Vær en god sønn Trinn 8

Trinn 1. Hjelp til lekser uten å bli spurt

Du kan ha en huskeliste, eller du kan ha et ønske om at du skal hjelpe foreldrene dine når de trenger det. Uansett reglene i huset ditt, må du ta initiativ og hjelpe slektningene dine før de forteller deg det. Enten det er oppvask, klesvask, gressklipping eller henting av dagligvarer, må du gjøre det uten tvang og uten å forvente noe igjen, for det er en av dine forpliktelser som gutt.

Det minste du kan gjøre er å rengjøre deg selv, det være seg å vaske klær eller oppvask selv eller rengjøre ditt eget rom. Men etter det må du hjelpe til med å rengjøre badegulvet, ta ut søppelet eller til og med rengjøre kjøleskapet

Vær en god sønn Trinn 9
Vær en god sønn Trinn 9

Trinn 2. Gå på skolen så godt du kan

Foreldrene dine ville ikke forvente at du skulle være rakettforsker eller gå til Harvard. Imidlertid vil de bli veldig glade hvis du respekterer læreren din, gjør leksene dine og holder karakterene dine oppe. Hvis du trenger hjelp på skolen, kan du be læreren din eller foreldrene om hjelp, og la læring bli en prioritet fremfor sosialt samvær. Dette vil ikke bare føre deg til suksess i fremtiden, men vil også gjøre livet lettere for foreldrene dine.

Det beste du kan gjøre er å respektere utdanningsinstitusjonen din i stedet for å klage på det hele tiden. Foreldrene dine vil ikke tvinge deg til å se verdien av utdanning

Vær en god sønn Trinn 10
Vær en god sønn Trinn 10

Trinn 3. Bygg din uavhengighet

Når du blir eldre, vil du oppdage at du ikke kan stole på familien din for noe. Foreldrene dine vil sette pris på deg når du er uavhengig og vil gjøre ting på egen hånd - selv om de selvfølgelig vil elske og ta vare på deg. Når du er 10-12 år, begynner du å tenke på å rengjøre deg selv, ikke be foreldrene dine om hjelp med grunnleggende gjøremål som å vaske klær eller oppvask, begynne å tenke mer på deg selv. Det kan hjelpe deg med å bygge en sterk karakter og gjøre deg til en bedre gutt.

  • Foreldrene dine vil sette pris på deg hvis du begynner å lære ting på egen hånd, fra å lage din egen mat til å ta initiativ til å rydde opp. Ditt initiativ vil hjelpe deg med å gjøre dette.
  • Ikke vær redd for å være annerledes enn foreldrene dine. De vil ikke tro at du er en klon av seg selv.
Vær en god sønn Trinn 11
Vær en god sønn Trinn 11

Trinn 4. Vær hyggelig mot deg

Noe av det beste du kan gjøre for å være en god sønn og bror, er å være snill mot broren din. Det er ikke lett å komme overens med søsken, det være seg bror eller søster, men du bør prøve å bygge relasjoner med dem som støtter hverandre og ikke konkurrerer. Det vil ikke hjelpe deg å være et godt forbilde for søsken, men det vil hjelpe foreldrene dine mer enn du vet.

Du kan også være en god gutt ved å hjelpe dem med leksene sine, rengjøre eller lære grunnleggende ferdigheter. Dette kan gi foreldrene dine mer tid til å hvile

Vær en god sønn Trinn 12
Vær en god sønn Trinn 12

Trinn 5. Vet når du skal være enig eller ikke

Når du blir eldre og utvikler din personlighet og idealer, vil du oppdage at du og foreldrene dine i utgangspunktet er uenige om mange ting. Kanskje foreldrene dine var katolske da du prøvde å tro på noe annet. Kanskje foreldrene dine var konservative da du var liberal. Det viktigste å vite er at du ikke trenger å være enig i det foreldrene dine tror, men du må vite hvordan du respektfullt er uenig i stedet for å starte en kamp om hver lille forskjell du har.

Hvis foreldrene dine vil at du skal gjøre noe du ikke vil gjøre, for eksempel å gå til kirken, kan du prøve å forklare dem hvorfor du ikke vil. Ikke bare nekt, men kom med en mening rolig når du forklarer hva du tror. Hvis foreldrene dine ikke gir seg, finn måter å holde deg rolig og unngå temaer som kan utløse konflikter

Vær en god sønn Trinn 13
Vær en god sønn Trinn 13

Trinn 6. Prøv å se på foreldrene dine som mennesker

Når du blir eldre, må du begynne å se foreldrene dine som mennesker som er mer enn bare "mamma" og "pappa". De har travle liv, vennskap, forhold til sine egne foreldre, karrierer de liker eller ikke liker, og minst ett barn å passe på. Ta deg tid til å reflektere over hvor travelt og overveldet foreldrenes liv kan være, og reflektere over hvor vanskelig situasjonen de var i før du protesterte for mye.

  • Det krever karakter for å bli en person. Når du krangler med en av foreldrene dine, kan du prøve å se på situasjonen fra deres synspunkt for å se om det gir et bedre bilde av hvorfor de er uenige med deg. Dette kan hjelpe deg med å styrke forholdet ditt og forstå dypere hvem foreldrene dine egentlig er.
  • For å se dem som mennesker kan du også spørre dem om vennene deres, arbeidet, barndommen eller noe annet som kan belyse hvem de egentlig er.
Vær en god sønn Trinn 14
Vær en god sønn Trinn 14

Trinn 7. Beklager når du gjør noe galt

Som en anal mann er det naturlig for deg å gjøre feil, og foreldrene dine forventer ikke perfeksjon av deg. De vil imidlertid tro at du må ta ansvar for feilen du har gjort, og det viktigste du kan gjøre er å be om unnskyldning når du gjør en feil. Hvis du gjør noe galt, uansett hvor stort eller lite det er, er det veldig viktig at du setter deg ned med foreldrene dine, ser dem i øynene og forteller dem at du har gjort en feil. Det er også viktig for deg å si at du ikke kommer til å gjøre det igjen.

  • Sørg for at de vet hva du mener, og du sier det ikke bare for å gjøre foreldrene dine ikke sure på deg.
  • Hvis du gjør et av søsknene dine opprørt, er det lurt å be dem om unnskyldning også.

Metode 3 av 3: Vær en god gutt som voksen

Vær en god sønn Trinn 15
Vær en god sønn Trinn 15

Trinn 1. Kommuniser med foreldrene dine så ofte som mulig

Enten du er ute av huset, på campus eller bor i en annen by på grunn av jobb, er det veldig viktig at du holder kontakten med foreldrene dine. Ring dem minst en gang i uken, send dem en e -post når du tenker på dem, og lag en plan for å komme hjem for ferier, langhelger eller så ofte du kan. De vil sette pris på tiden du gir dem, og de vil føle seg elsket og tatt vare på på grunn av innsatsen du legger ned for å møte dem.

Husk jubileer og fødselsdager. Det er viktig for deg å sende et bursdagskort eller en gave på bryllupsdagen eller morsdagen eller farsdagen (hvis familien din feirer det). Dette viser dem at de fortsatt er i tankene dine, selv om du er fra hverandre

Vær en god sønn Trinn 16
Vær en god sønn Trinn 16

Trinn 2. Vær glad - og berolig foreldrene dine når du er ulykkelig

Forskning viser at foreldre er lykkeligste når deres voksne barn er lykkelige. Dette betyr ikke at du må ha et perfekt liv eller måtte sørge når katastrofen rammer deg, men det betyr at du bør strebe etter å leve et meningsfylt liv. Hvis du hele tiden klager på jobb, romantikk eller livssituasjoner til dem, vil de føle seg som en fiasko ved å gi deg et dårlig liv. Snakk til dem om de gode tingene i livet ditt og forskjønn problemene du går gjennom så mye som mulig, så lenge du føler at det ikke er løgn.

Vet at din lykke er viktigere for foreldrene dine enn om du tjener en stor lønn, bor i et luksuriøst miljø eller dater deg med den vakreste kvinnen i byen din. Det er viktigere for dem at du får det beste ut av det du har, enn å oppnå litt vag lykke

Vær en god sønn Trinn 17
Vær en god sønn Trinn 17

Trinn 3. Be om og godta hjelp når du trenger det

Du ville føle at foreldrene dine ville bli skuffet hvis du ba om økonomisk hjelp, eller til og med emosjonell hjelp som voksen, men forskning viser at foreldre er veldig glade for å kunne hjelpe barna sine. De er glade når de fortsatt kan hjelpe deg, og du skal ikke skamme deg over å be om hjelp. Dette kan hjelpe forholdet ditt til å vokse tettere og gjøre deg mer moden.

Selv om det er veldig viktig for deg å bli uavhengig av foreldrene dine når du blir eldre og utvikler ditt eget syn på verden din og følger den valgte retningen, kan du fortsatt få hjelp fra dem nå og da

Vær en god sønn Trinn 18
Vær en god sønn Trinn 18

Trinn 4. Ikke prøv å lære foreldrene dine

Når du blir eldre, kan du ha et ønske om å fortelle foreldrene dine hvordan de skal leve. Når de trenger hjelp når de blir eldre, spesielt hvis de har problemer med å ta vare på seg selv, bør du fortsatt ikke få dem til å føle seg maktesløse overfor seg selv. Gi dem hjelpen de trenger uten å snakke eller som om de hadde en mellommann, så vil de elske deg for det.

  • Unngå å nedsette seg selv, være trassig eller å kommentere noe de gjorde på sin egen måte. Selv om veien din er raskere eller mer effektiv, vil de kanskje holde seg til den gamle rutinen, og du kan ikke kjempe mot den.
  • Vær tålmodig med dem. Når de blir eldre, vil de ta lengre tid å gjøre ting enn vanlig, men det betyr ikke at du er frustrert.
Vær en god sønn Trinn 19
Vær en god sønn Trinn 19

Trinn 5. Behandle foreldrene dine som alle andre eldre kollegaer

En annen ting du kan gjøre for å holde forholdet ditt sterkt når du blir eldre, er å behandle dem som dine gamle ledsagere, i stedet for hele tiden å tro at de er i "mamma" eller "pappa" -rollen. Dette kan hjelpe deg å snakke om emner som økonomi eller foreldre, og kan oppmuntre deg til å få gode råd. Selv om du ikke ser ned på foreldrene dine når du tror du må passe på dem, kan det å behandle dem som alle andre gamle partnere bidra til å legge til et dynamisk element i forholdet ditt.

Hvis du behandler dem som gamle kamerater, kan du være ærlig med dem i stedet for bare å fortelle dem hva du tror de vil høre fra en fornuftig mann. De vil sette pris på din åpenhet

Tips

  • Tenk før du snakker! Hvert ord som kommer ut av munnen din kan påvirke dem. (De er foreldrene dine) Så vær forsiktig.
  • Å klemme foreldrene dine når de kommer hjem fra jobb og når du våkner om morgenen, kan hjelpe deg med å bygge et veldig sterkt bånd.
  • Hjelp foreldrene dine overalt. De vil sette pris på det!
  • Vet hva de liker. Alle har sin egen frisyre, følelser, hobbyer osv. Hvis du vil være nærmere foreldrene dine, må du vite alt de liker og ikke liker.
  • Husk at du kan være avhengig av foreldrene dine, så fortell dem hva som plager deg, slik at de kan hjelpe.
  • Du må la foreldrene dine vite at du bryr deg om familien din, selv om du virkelig vil gå ut med venner.
  • Du kan dele noe interessant eller en spøk med foreldrene dine på middag.

Advarsel

  • Prøv aldri å ha makt over foreldrene dine.
  • Aldri forbanne foreldrene dine.
  • Hvis foreldrene dine tar feil, ikke rettferdiggjør dem direkte.
  • Prøv aldri å bevise at foreldrene dine tar feil.

Anbefalt: