4 måter å være en ansvarlig person

Innholdsfortegnelse:

4 måter å være en ansvarlig person
4 måter å være en ansvarlig person

Video: 4 måter å være en ansvarlig person

Video: 4 måter å være en ansvarlig person
Video: Hvordan reagerer børn, når man fortæller, at der ikke er råd til at holde jul? 2024, April
Anonim

Ønsket om å være en ansvarlig person fortjener beundring. Ansvarlige mennesker holder alltid løfter og holder de forpliktelsene som noen gang er gjort. Han er i stand til å forvalte tid og forvalte penger godt. I tillegg tar han alltid vare på seg selv og andre ved å dekke sine fysiske og følelsesmessige behov. Dette kan virke vanskelig i begynnelsen, men du vil bli en ansvarlig person ved å gjøre følgende trinn konsekvent.

Steg

Metode 1 av 4: Omsorg for deg selv og andre

Vær ansvarlig trinn 1
Vær ansvarlig trinn 1

Trinn 1. Hold ting ryddig uten å bli spurt

Hvis verktøy eller søppel er spredt etter at du har jobbet, må du rengjøre og rydde opp umiddelbart. Ikke forvent at noen andre skal gjøre det. Du er årsaken, du er ansvarlig for å holde ting ryddig. Tenk hvordan den andre personen føler seg når han eller hun går inn i et rotete rom eller noen har ryddet opp.

For eksempel har du nettopp laget smørbrød, og kjøkkenet er rotete. Sveip de oppskårne grønnsakene på gulvet, rens opp ketchup -søl på kjøkkenbenken, vask deretter de brukte oppvasken eller legg dem i oppvaskmaskinen

Vær ansvarlig Trinn 2
Vær ansvarlig Trinn 2

Trinn 2. Sett tingene der de trenger å være

Ikke utsett lagring av nylig brukte varer. Du må beholde alt du trenger selv, for eksempel sko og motorsykkelnøkler. Ved å bli vant til å sette ting på plass, trenger du ikke lete etter dem når du trenger dem. I tillegg til å opprettholde ryddigheten, viser denne metoden at du verdsetter det du har.

For eksempel, etter å ha lukket døren når du kommer hjem, gjør det til en vane å sette motorsykkelnøkkelen på en nøkkelring eller på et bord, slik at du vet hvor den er

Vær ansvarlig Trinn 3
Vær ansvarlig Trinn 3

Trinn 3. Gjør noe uten å bli spurt

Å gjøre en oppgave som er en forpliktelse er en ansvarlig holdning. Men for å vise omtanke for deg selv og andre, gjør noe uten å bli spurt. Denne metoden viser at du er ansvarlig nok for å tenke på hva du skal gjøre og gjøre det godt.

  • For eksempel vet du at romkameraten din i dag ikke har tid til å ta ut søppelet. Ikke vent til han gjør jobben sin. Ta initiativ til å hjelpe ham.
  • Et annet eksempel, det er allerede kveld, men du og romkameratene dine har ikke bestemt deg for middagsmenyen ennå. Spør om deres mening og lag deretter et måltid for alle.
Vær ansvarlig trinn 4
Vær ansvarlig trinn 4

Trinn 4. Prioriter andres interesser, ikke dine egne

Å være ansvarlig betyr å sette interessene til familie, venner eller kjæledyr over personlige interesser. Dette betyr imidlertid ikke at du ignorerer deg selv. Utsett egeninteresse hvis dine nærmeste trenger deg akkurat nå.

  • For eksempel vil du spise middag, men barnets finger er kuttet av en kniv og trenger øyeblikkelig behandling. Selvfølgelig må du hjelpe ham selv om du må tåle sult.
  • Noen ganger er beslutningen om å prioritere andres interesser bestemt av hva vi "trenger" og "ønsker". For eksempel vil du gå på kino med vennene dine, men moren din ber deg om å holde søsteren din hjemme. Kanskje for deg er det en nødvendighet å se filmer, men dette er faktisk et ønske.
Vær ansvarlig Trinn 5
Vær ansvarlig Trinn 5

Trinn 5. Vær konsekvent

Du er ikke den som er ansvarlig for å slippe plikter eller mangle avtaler. Sett en gjennomførbar tidsplan og bruk den konsekvent. For eksempel, i stedet for å studere sent og deretter slappe av i 3 uker, sett av 1 time hver dag til å studere materialet du nettopp forklarte på skolen.

  • Å være konsekvent betyr å holde løfter og holde forpliktelser overfor deg selv og andre.
  • Hvis du er pålitelig, vil andre mennesker tro at du vil gjøre det du sier.

Metode 2 av 4: Vær taktfull når du samhandler med andre

Vær ansvarlig trinn 6
Vær ansvarlig trinn 6

Trinn 1. Vis ansvar for handlingene dine

Hvis du gjorde noe galt, innrøm at du tok feil. Alle kan gjøre feil, inkludert deg. En måte å vise at du er ansvarlig på er å innrømme at du er skyldig.

Selv om ingen vet hva du gjorde feil, si ærlig at du gjorde det. For eksempel, hvis du ved et uhell knuser en venns briller, ikke stå stille. Fortell ham: "Beklager, jeg ødela glassene dine ved et uhell. Jeg skal bytte dem"

Vær ansvarlig trinn 7
Vær ansvarlig trinn 7

Trinn 2. Fortell sannheten for å opprettholde et ekte forhold

Du kan ikke bare lyve for å opprettholde et godt forhold, for eksempel kan du fortelle en venn at du liker skjerfet hennes, men det gjør du ikke. Når løgner farger forholdet ditt, som å lyve når du forklarer at du er veldig opptatt, vær forberedt på å ta konsekvensene. Vær ærlig fordi ærlighet viser at du er en ansvarlig person for å fortelle sannheten.

Pluss at du får problemer senere, for når du først lyver, må du fortsette å lyve

Vær ansvarlig Trinn 8
Vær ansvarlig Trinn 8

Trinn 3. Oppretthold et godt forhold til kjære og venner

Ikke la forholdet gå i stykker. Ha et møte eller en aktivitet sammen for å vise at du har ansvaret og ønsker å møte dem.

  • Tilby hjelp til andre når de trenger det. Du vet ikke når du trenger andres hjelp.
  • Sett av tid til å møte noen personlig. Du er en ansvarlig person hvis du klarer å administrere tiden din godt og legge planer for å møte noen.
  • Behold telefonen når du kommuniserer direkte med andre mennesker. Prioriter menneskene du møter, over sosiale medier.
Vær ansvarlig Trinn 9
Vær ansvarlig Trinn 9

Trinn 4. Bestem den beste løsningen, i stedet for å klandre noen andre

Problemer kan alltid oppstå i et forhold. I stedet for å klandre andre, prøv å finne en løsning. Den ansvarlige er i stand til å finne den beste løsningen, ikke bestemme hvem som har skylden.

  • For eksempel har du et argument med søsteren din fordi det var en misforståelse mens du chatte via WA.
  • I stedet for å klandre søsteren din, inviter henne til å diskutere hvordan du kommuniserer bedre. Kanskje du godtar å sende en tydeligere melding eller be om en forklaring hvis du ikke forstår.
  • Når det er et argument, må du ikke skade den andre personens følelser fordi dette ikke vil løse problemet. Prøv å finne en løsning.
Vær ansvarlig Trinn 10
Vær ansvarlig Trinn 10

Trinn 5. Vis bekymring ved å tenke før du snakker

Når de kommuniserer, vil uansvarlige mennesker umiddelbart si hva de synes, inkludert å rope til samtalepartneren. Tenk på hvert ord du vil si først. Ikke la sinne komme til deg.

Hvis du er så sint at du har problemer med å kontrollere deg selv, kan du telle til 10 stille mens du puster dypt. Fortell ham: "Vi snakkes igjen når jeg har roet meg. Jeg vil ikke si hva jeg kommer til å angre senere."

Vær ansvarlig Trinn 11
Vær ansvarlig Trinn 11

Trinn 6. Lær å forstå andres tanker og følelser

Empati betyr å kunne føle hva andre mennesker føler. Tenk på hvordan han eller hun vil føle før du sier eller gjør noe til en annen person. Hvis du er usikker, tenk på hvordan du ville føle det. Hvis du ikke er fornøyd, må du revurdere hva du vil gjøre eller si.

Du er ikke ansvarlig for andres følelser, men du er ansvarlig for det du sier og gjør mot andre. Ansvarlige mennesker er i stand til å føle empati ved å tenke på hvordan andre mennesker føler seg når de står overfor visse situasjoner

Metode 3 av 4: Stille inn tiden

Vær ansvarlig Trinn 12
Vær ansvarlig Trinn 12

Trinn 1. Lag en tidsplan for å stille inn tiden

Tidsplaner kan opprettes ved hjelp av en agenda eller telefonapp, og er nyttige for å hjelpe deg med å oppfylle ditt ansvar. I tillegg til å minne deg på hva du skal gjøre, viser timeplanen deg hvor og hva du bruker tiden din på.

  • Hold oversikt over møteplaner, aktivitetssteder og oppgaver som skal utføres hver dag. Skriv ned en detaljert aktivitetsplan, for eksempel "Musiktime 15.15-15.45", "Gjør lekser 15.45-17.00", etc.
  • Les timeplanen så ofte som mulig, slik at den kan brukes konsekvent.
Vær ansvarlig Trinn 13
Vær ansvarlig Trinn 13

Trinn 2. Fullfør oppgaven før du har det gøy

En måte å oppfylle ansvar på er å ikke ha det gøy før du fullfører en oppgave. Gjør oppgavene som må fullføres først, slapp av og ha det gøy.

For eksempel, hvis du må gjøre leksene dine, men vil gå på kino, må du først fullføre leksene dine, slik at du kan se filmen i fred fordi du har oppfylt ditt ansvar

Vær ansvarlig Trinn 14
Vær ansvarlig Trinn 14

Trinn 3. Finn ut hvor lenge du bruker sosiale medier

Uten å innse det tar sosiale medier vanligvis mye tid. Du kan føle at du går tom for tid til å gjøre oppgaver, men du har faktisk tid hvis du ikke bruker telefonen, nettbrettet eller datamaskinen til å få tilgang til sosiale medier hele dagen.

Bruk apper for å begrense tiden du bruker telefonen eller datamaskinen. Denne metoden hjelper deg å lære å være ansvarlig for å administrere tiden din

Vær ansvarlig Trinn 15
Vær ansvarlig Trinn 15

Trinn 4. Sett av tid til å tjene fellesskapet

I tillegg til å ta vare på ditt personlige liv, må du vise omtanke for samfunnet. Du er medlem av samfunnet som må delta i å hjelpe andre. Sett av tid til å være frivillig en gang i måneden.

Gjør aktiviteter du liker! For å gjøre sosiale aktiviteter, velg aktiviteter du liker, for eksempel de som er knyttet til naturen eller bøker. For eksempel, frivillig med samfunnet for å rydde hagen eller hjelpe til med å legge bøker på hyllene i biblioteket

Vær ansvarlig Trinn 16
Vær ansvarlig Trinn 16

Trinn 5. Opprettholde langsiktige forpliktelser

Å begå er enkelt når det er morsomt å gjøre en ny aktivitet, men vanskelig når den samme aktiviteten er kjedelig. Bli i samfunnet hvis du allerede er i en klubb, blir organisasjonsleder eller frivillig.

Etter å ha forpliktet deg til å gjøre noe, gjør det så godt du kan, men ikke for alltid. For eksempel, hvis du er valgt som leder av organisasjonen med en periode på 1 år, må du utføre dine oppgaver i minst 1 år, med mindre du er fraværende av gode grunner

Vær ansvarlig Trinn 17
Vær ansvarlig Trinn 17

Trinn 6. Bestem de personlige målene som skal nås

Sett deg langsiktige mål, for eksempel å bli lege eller være en god venn. Sett deg også kortsiktige mål, for eksempel å legge sengen din hver morgen eller delta i et 5K-løp etter en måneds trening. Uansett hvilket mål du har, skriv det ned og bestem deretter trinnene for å få det til å skje.

Etter å ha satt mål, bestem de konkrete trinnene som må tas hver dag for å nå dem. For eksempel, hvis du vil kjøre et 5K -løp etter en måneds trening, må du bestemme hvor lenge du må gå eller løpe hver dag for å være klar for løpet

Metode 4 av 4: Forvaltning av penger

Vær ansvarlig Trinn 18
Vær ansvarlig Trinn 18

Trinn 1. Sett personlige mål i ditt økonomiske liv

Som ungdomsskoleelev eller voksen må du sørge for at du kjenner dine økonomiske mål. På den måten vet du hva som må gjøres, og det er en grunn til å spare. I tillegg trenger du ikke å be andre mennesker om penger hele tiden.

For eksempel vil du spare for å kjøpe bil. Finn ut prisen på bilen du vil ha, og begynn deretter å spare, så du har penger til å kjøpe bil

Vær ansvarlig Trinn 19
Vær ansvarlig Trinn 19

Trinn 2. Finn måter å tjene penger på deg selv

Selv om du fortsatt bor hos foreldrene dine, kan du jobbe med å tjene penger, for eksempel ved å oversette artikler eller selge varer gjennom nettbutikker.

Du kan jobbe deltid utenfor hjemmet, for eksempel å undervise i privatundervisning eller være trener

Vær ansvarlig Trinn 20
Vær ansvarlig Trinn 20

Trinn 3. Utarbeide et økonomisk budsjett

Et finansbudsjett er et dokument som viser hvor mye penger som vil bli mottatt og fordelingen av dem. Lag et månedlig finansbudsjett ved å beregne mengden penger som vil bli mottatt hver måned. Deretter bestemmer du hvor mye penger du bruker, for eksempel for å kjøpe mat og hvor mye du sparer for å forutse uventede omstendigheter og forberede deg på fremtiden. Trekk utgifter fra kvitteringer, slik at du kan beregne hvor mye penger du har tilgjengelig for moro skyld.

Du kan opprette et økonomisk budsjett manuelt på et stykke papir ved hjelp av Excel eller telefonappen

Vær ansvarlig Trinn 21
Vær ansvarlig Trinn 21

Trinn 4. Ikke gå i gjeld

Når du handler med kredittkort, må du begrense det til det beløpet du har råd til å bruke hver måned, unntatt i nødstilfeller. Ikke lån penger fra venner og slektninger. Begynn i stedet å spare, slik at du kan være forberedt på uventede utgifter.

Å komme i gjeld betyr å betale mer for noe du har kjøpt. Du må også låne penger fra en venn eller et familiemedlem. Det er heller ikke en ansvarlig måte å bruke penger på, selv om det kan oppstå en nødssituasjon

Anbefalt: