Hvordan slutte å be om unnskyldning (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan slutte å be om unnskyldning (med bilder)
Hvordan slutte å be om unnskyldning (med bilder)

Video: Hvordan slutte å be om unnskyldning (med bilder)

Video: Hvordan slutte å be om unnskyldning (med bilder)
Video: ОЧИЩЕНИЕ ОРГАНИЗМА и ВКУСНЯШКИ в посылке IHERB АйХерб 2024, Kan
Anonim

Når du fortsetter å be om unnskyldning, presenterer du deg selv som en patetisk person for de rundt deg. Selv om unnskyldning bør gjøres etter at du har gjort noe galt, vil det å be om unnskyldning for ofte skape skyldfølelse for å være den du er. Til å begynne med, kanskje du mener det bra, vil du være en snill, kjærlig og sensitiv person. Ironisk nok vil de rundt deg føle deg fremmedgjort og forvirret av dine overdrevne unnskyldninger. Start derfor en endring i deg selv og reduser vanen med å be om unnskyldning.

Steg

Del 1 av 3: Forstå vanen med å be om unnskyldning

Slutt å beklage trinn 1
Slutt å beklage trinn 1

Trinn 1. Vet hvor overdreven unnskyldning kan påvirke deg

Å be om unnskyldning i overdreven grad innebærer skam og anger for å være deg selv. Dette er spesielt tydelig når du ikke har gjort noe galt (for eksempel å be om unnskyldning for å støte på en stol). Hvis ingen ble skadet, hvorfor be om unnskyldning?

  • Sensitive mennesker bryr seg mer om andres følelser og erfaringer enn sine egne, og har derfor en tendens til å be om unnskyldning oftere. Dette kan føre til en sterk, men subtil voksende følelse av respektløshet eller fornektelse av egen verdi.
  • Forskning tyder på at unnskyldning unødvendig gjenspeiler skam fremfor skyld for feil gjort.
Slutt å beklage trinn 2
Slutt å beklage trinn 2

Trinn 2. Forstå kjønnsforskjeller mellom mennesker

Kvinner pleier å be om unnskyldning oftere enn menn, og forskning tyder på at dette er fordi kvinner er mer følsomme for atferd som støter andre. Menn har vanskeligere for å bli fornærmet. Derfor føler kvinner oftere ansvar for å vite mer om ting som kan støte andre.

Kvinner som ber om unnskyldning for mye kan skyldes sosiale og miljømessige problemer, slik at vanen med å be om unnskyldning ikke er din feil. Å endre denne vanen er ganske vanskelig, men du kan i det minste slappe av fordi denne vanen ikke er et resultat av "unormalitet" hos deg

Slutt å beklage trinn 3
Slutt å beklage trinn 3

Trinn 3. Undersøk virkningen på andre

Hvordan reagerer andre mennesker rundt deg når du ber om unnskyldning for ofte? Ikke bare vil du bli oppfattet som elendig og inkompetent, men de nærmeste vil lide konsekvensene. Å be om unnskyldning for ofte kan føre til at den andre personen føler seg fremmedgjort fordi de ikke vet hva som er galt, eller de kan ha vært for harde og aggressive.

For eksempel, hvis du sier "Beklager, jeg kom for tidlig," vil den andre personen føle at de har skremt deg. Det er også mulig at han vil føle at du ikke blir ønsket velkommen og ignorert når du kommer inn

Del 2 av 3: Spore og endre unnskyldningsvanene dine

Slutt å beklage trinn 4
Slutt å beklage trinn 4

Trinn 1. Vær oppmerksom på dine dårlige vaner

Hvor mye unnskyldning er for mye? Hvis unnskyldningen din begynner å høres lik ut, er det vanligvis for sent. Husk at følgende unnskyldninger er unnskyldninger for normale omstendigheter og aktiviteter og bør ikke støte noen.

  • "Beklager, jeg ville ikke trenge meg inn"
  • "Beklager, jeg hadde bare en morgenløp og nå er jeg dekket av svette."
  • Beklager, huset mitt er så rotete."
  • "Beklager, jeg glemte å tilsette salt til denne popcornen."
Slutt å beklage trinn 5
Slutt å beklage trinn 5

Trinn 2. Registrer din unnskyldning

Gjør mentale og skrevne notater om unnskyldningene dine og vær nøye med det. Spør deg selv om det du gjorde var forsettlig eller farlig. Forsettlige eller ondsinnede feil krever at du beklager.

  • Prøv å spore unnskyldningen din i en uke.
  • Du vil kanskje oppdage at de fleste unnskyldninger skyldes at du vil unngå en tvist eller vil fremstå som ydmyk og høflig.
Slutt å beklage trinn 6
Slutt å beklage trinn 6

Trinn 3. Gå tilbake når det er på tide at unnskyldningen din fungerer

Vær oppmerksom på om unnskyldningen løser problemet med den andre personen eller er standarden for deg selv. Prøv å føle når en unnskyldning blir gjort veldig enkelt, som om du ber om tillatelse for dine handlinger og meninger på en subtil måte.

  • Hvis du føler deg forvirret, trekk en grense for rollen din i et arrangement og hold deg til det. Dette er vanskelig å gjøre hvis du beklager at den andre personen skal unngå tvist. Å be om unnskyldning for andres handlinger avler imidlertid ofte harme, fordi du har tatt ansvar for andres.
  • Riktig tidspunkt å be om unnskyldning er alltid alles avgjørelse, og hver person tar en annen beslutning.
Slutt å beklage trinn 7
Slutt å beklage trinn 7

Trinn 4. Erstatt unnskyldningen med en dum spøk

Når du begynner med unødvendige unnskyldninger, erstatt dem med dumme ord som "ecapede" eller "yawla." Dette vil få unnskyldninger til å føles vittige, og du vil lettere kunne spore unnskyldninger.

  • Ved å redusere bruken av ordet "beklager", prøver du allerede å forbedre dine dårlige vaner.
  • Bruk denne metoden for å søke etter unnskyldningen din. Start med å erstatte unnskyldningen med et mer meningsfylt uttrykk for bekymring.
Slutt å beklage trinn 8
Slutt å beklage trinn 8

Trinn 5. Vis takknemlighet

I visse situasjoner er det bedre å si "takk". For eksempel har en venn tatt ut søpla før du rekker å gjøre det. I stedet for å be om unnskyldning for at du er sen med et oppdrag, kan du takke vennen din for at du var snill nok til å hjelpe deg. Fokuser på vennens gode gjerninger i stedet for dine feil.

På denne måten unngår du unødvendig skyldfølelse og ansvar, og du vil ikke belaste vennene dine med skyldfølelser

Slutt å beklage trinn 9
Slutt å beklage trinn 9

Trinn 6. Erstatt unnskyldningen med empati

Empati er en persons evne til å sette seg selv i andres sko. Empati brukes til å bygge solidaritet (som sannsynligvis er grunnen til at du beklager). Empati vil bli verdsatt mer av dine kjære fordi du viser bekymring uten å sette deg ned.

  • Få de rundt deg til å føle deg hørt og forstått, i stedet for å føle deg skyldig i unnskyldningen din.
  • Du kan uttrykke de samme følelsene som den andre personen angående situasjonen. For eksempel, når vennen din har en dårlig dag på jobben, kan du prøve å si: "Jeg vet hvordan det er å bli skjelt ut av sjefen din." På den måten vet vennen din at du har lyttet og forstår følelsene hans.
Slutt å beklage trinn 10
Slutt å beklage trinn 10

Trinn 7. Ler av deg selv

Mange ganger kan du uttrykke skyldfølelse uten å be om unnskyldning. For eksempel søler du kaffe eller ber om å få spise på en lukket restaurant. I stedet for å be om unnskyldning for feilen, kan du le av deg selv. En sans for humor er ganske effektiv for å lette spenningen og berolige de rundt deg.

Ved å le av feilene dine i stedet for å beklage, innrømmer du og de rundt deg feilene dine uten å ta dem for alvorlig

Del 3 av 3: Finne årsaken til langsiktig endring

Slutt å beklage trinn 11
Slutt å beklage trinn 11

Trinn 1. Spør deg selv

Hva er hensikten med unnskyldningen din? Prøver du å krympe deg selv? Eller du prøver å unngå konflikt eller vil føle deg akseptert. Utforsk alle disse spørsmålene grundig. Skriv ned svaret ditt for å se din mening om dette.

Dessuten, hvem beklager du mest til? Paret ditt? Sjef på kontoret? Undersøk alle disse forholdene og se hvilken innvirkning en unnskyldning har på disse menneskene

Slutt å beklage trinn 12
Slutt å beklage trinn 12

Trinn 2. Utforsk følelsene dine

Når du ber om unnskyldning for ofte, kan følelsene dine bli mer kvalt. Du kan be om unnskyldning basert på den andre personens synspunkter i stedet for dine egne følelser om situasjonen. Grav ned i følelsene dine når du skal be om unnskyldning og ta hensyn til det du finner.

  • Ofte er unnskyldninger knyttet til indre skam som kan overvinnes ved å godta deg selv og fornye synet på dine styrker og verdi.
  • Du kan få hjelp fra en psykiater eller terapeut for å justere dine selvfølelsesvaner.
Slutt å beklage trinn 13
Slutt å beklage trinn 13

Trinn 3. Innrøm feilene dine

Alle må ha gjort feil. Dette betyr at du ikke trenger å beklage de minste feilene. Alle disse feilene kan være flaue, men vet at alle har gjort dem, og det er ikke så farlig, så du trenger ikke å bli helt opphengt i det. Skift fokus for å vokse og endre til det bedre.

Å innrømme feilene dine vil hjelpe deg med å utvikle deg selv. Hvis en feil forårsaker ubehag eller smerte, er det alltid en mulighet til å lære av erfaringen og forbedre seg

Slutt å beklage trinn 14
Slutt å beklage trinn 14

Trinn 4. Bli kvitt eventuelle rester av din skyld

Å be om unnskyldning og klandre deg selv for ofte er et tegn på at du er en person som alltid føler seg skyldig i stedet for å bare føle skyld for det du gjorde galt. Fix skylden din ved å begynne å elske deg selv, tilpasse deg til urealistiske standarder og innrøm at det er ting du ikke kan kontrollere.

  • For eksempel kan du føle at "burde" være en munter person hele tiden, og føle deg skyldig når du er mindre munter. Dette er en urealistisk standard som du setter deg selv. Vis kjærlighet til deg selv når du føler deg litt trist. Si til deg selv: "Det er greit, jeg er ikke lykkelig i dag fordi i dag er en vanskelig dag."
  • Husk at du kan kontrollere dine egne handlinger og svar. For eksempel, hvis du har reist tidlig, men fortsatt er sent til møtet på grunn av trafikkork, er dette ikke din feil. Du kan ikke kontrollere trafikkorket. Du kan forklare hva som skjedde, men ikke føle deg skyldig i det.
Slutt å beklage trinn 15
Slutt å beklage trinn 15

Trinn 5. Utvikle verdiene dine

Overdreven unnskyldning viser noen ganger din mangel på forståelse av verdiene dine. Dette er fordi unnskyldninger fokuserer på den andre personens reaksjon for å finne rett og galt. I stedet for å basere deg på andres verdier, begynn å utvikle dine egne.

  • Å definere verdiene dine vil tydeliggjøre måter å håndtere situasjoner og ta beslutninger basert på dine verdier.
  • For eksempel, etterlign folkene du beundrer. Hvilke verdier respekterer du hos den personen? Hvordan kan du bruke disse verdiene i livet ditt.
Slutt å beklage trinn 16
Slutt å beklage trinn 16

Trinn 6. Forbedre forholdet ditt

Å be om unnskyldning kan ofte skade forholdet ditt til de rundt deg. Når du jobber med å redusere unnskyldninger, må du la de rundt deg vite om innsatsen din og hvorfor. Uten å be om unnskyldning for dine tidligere handlinger, si at du vil gjøre endringer som du håper vil ha en positiv innvirkning på deg selv og andre.

  • Du kan si noe sånt som: "Jeg skjønner at jeg beklager for mye, og som et resultat av dette føler mine nærmeste seg rastløse når jeg er i nærheten. Jeg jobber hardt for å fikse det."
  • Del det du har lært om å be om unnskyldning eller noe om deg selv som er relevant for noen andre. Sørg for at du blir mer og mer trygg, slik at den andre personen kan vite at du virkelig vil forbedre forholdet ditt.
  • Hvis du har et forhold som er avhengig av din unnskyldende eller feilaktige oppførsel, er dette forholdet usunt og bør utføres.
Slutt å beklage trinn 17
Slutt å beklage trinn 17

Trinn 7. Dra nytte av dine styrker

Ordet "beklager" kan også brukes til å komme med en direkte uttalelse, eller uttrykke din mening uten å virke pretensiøs eller støtende. Du har unnskyldt nok ganger til at ordet "beklager" skal brukes på en dyktig måte. Omfavn dine styrker ved å innse at du egentlig ikke er en frekk eller egoistisk person.

  • På den annen side kan dine styrker påvirke andre ved å være den du er. Denne makten gir deg innflytelse over verden rundt deg.
  • Legg merke til og vær takknemlig for evnene og egenskapene du har og blir anerkjent av andre. Sett pris på dine sterke sider og ikke nekt dem.
  • Hvis du vil uttrykke din mening, ikke begynn med "Beklager å avbryte." Si din mening direkte, trygt og respektfullt. For eksempel, "Jeg har noen ideer jeg vil dele. Kan dere spare et minutt? " Meninger kommer ikke til uttrykk på en tvangsmessig eller aggressiv måte, men det trenger heller ikke å være unnskyldende.
Slutt å beklage trinn 18
Slutt å beklage trinn 18

Trinn 8. Finn en annen kilde til trøst

Noen ganger brukes unnskyldninger for å søke trøst fra sine kjære. Vi føler at vi fremdeles er elsket og akseptert av venner, familie eller andre respekterte mennesker når de sier "det er greit" eller "ikke bekymre deg for det." Her er noen andre måter å finne trøst på uten å be andre om unnskyldning:

  • Bekreftelser er mantraer for deg selv for å hjelpe deg med å få tillit og gjøre en positiv endring. For eksempel "Jeg er god nok som meg selv."
  • Å snakke positive ting til deg selv vil gjøre negative tanker som spiser deg til positive ideer som oppmuntrer og hjelper deg. For eksempel, når tankene dine er selvkritiske, utfordre dem med en positiv uttalelse: "Jeg har en god idé som fortjener å bli hørt av andre.

Anbefalt: