Hvordan mate ville fugler (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan mate ville fugler (med bilder)
Hvordan mate ville fugler (med bilder)

Video: Hvordan mate ville fugler (med bilder)

Video: Hvordan mate ville fugler (med bilder)
Video: How To Feed Wild Birds The Right Way 2024, April
Anonim

De fleste glemmer at kyllinger er ville dyr. Det beste tiltaket for ville dyr i de fleste situasjoner er å la dem være i fred, spesielt siden det er ulovlig å holde dem i hjemmet uten tillatelse. Men hvis du må bære og mate ham, vil denne artikkelen gi informasjonen du trenger for å ta vare på ham.

Steg

Del 1 av 3: Bestem om ungene trenger hjelp eller ikke

Feed Wild Baby Birds Trinn 1
Feed Wild Baby Birds Trinn 1

Trinn 1. Ta på hansker

Hvis du planlegger å berøre fuglen, må du bruke hansker. På den måten hakker ikke kyllingen deg.

Feed Wild Baby Birds Trinn 2
Feed Wild Baby Birds Trinn 2

Trinn 2. Sjekk pelsen

Fugler som allerede er fjæret er småfugler (nylig flygende kyllinger), mens de som ikke er fjæret ennå er nestlinger (babyfugler).

Feed Wild Baby Birds Trinn 3
Feed Wild Baby Birds Trinn 3

Trinn 3. La den nye

Fledgling har all grunn til å være ute av reiret. Hvis fjærene er fullvoksne, lærer kyllingen sannsynligvis å fly og bør være utenfor reiret. Selv om den er på bakken, vil moren fremdeles mate den.

Feed Wild Baby Birds Trinn 4
Feed Wild Baby Birds Trinn 4

Trinn 4. Returner nestlingen til reiret

Det er mer sannsynlig at Nestling trenger hjelp. Hvis du finner en nestling, kan du returnere den til reiret. Plasseringen av reiret skal ikke være langt. Hvis du ikke finner det, kan det hende du trenger andres hjelp for å finne det.

  • Prøv å høre lyden av fuglens bror. Reiret vil være ganske enkelt å finne hvis du følger den pipende lyden av kyllingene som blir matet av moren.
  • For å fange en nestling, nærmer du fuglen ved å holde hodet og ryggen med den ene hånden og holde magen og bena med den andre. Ikke bekymre deg for moren vil avvise det fordi du berører det. Moren vil godta det tilbake til reiret.
  • Varm reiret ved å holde det i hånden til fuglen ikke lenger er kald å ta på.
Feed Wild Baby Birds Trinn 5
Feed Wild Baby Birds Trinn 5

Trinn 5. Se etter andre fugler

Hvis du finner et rede og finner ut at de andre nestlingene er døde, kan du konkludere med at reiret har blitt forlatt av moren, og du bør ta med en annen nestling som fortsatt lever.

Feed Wild Baby Birds Trinn 6
Feed Wild Baby Birds Trinn 6

Trinn 6. Hvis du er usikker, må du sjekke fingeren

Hvis du ikke kan fastslå at fuglen du har funnet er en spedbarn eller en nestling, kan du prøve å la fuglen sitte på fingrene. Hvis du kan holde den nok, er fuglen sannsynligvis en spedbarn.

Feed Wild Baby Birds Trinn 7
Feed Wild Baby Birds Trinn 7

Trinn 7. Vær oppmerksom på reiret

Hvis du er bekymret for å la fuglen være alene i reiret, kan du sjekke om moren er tilbake ved å se på reiret i noen timer. Sørg imidlertid for å holde avstand, da moren kanskje ikke kommer tilbake hvis du kommer for nært.

Feed Wild Baby Birds Trinn 8
Feed Wild Baby Birds Trinn 8

Trinn 8. Lag et midlertidig reir

Fuglens opprinnelige rede kan ha blitt ødelagt av vær, rovdyr eller mennesker. Hvis du ikke finner det opprinnelige reiret, kan du bygge et selv. Du kan bruke en plastbeholder og dekke beholderen med en klut, et lite håndkle eller et teppe.

Hold reiret på et mørkt sted nær fuglen ble funnet. Du kan også spikre dem til trær i området. Plasser fuglen i den, og sørg for å plassere føttene under kroppen

Feed Wild Baby Birds Trinn 9
Feed Wild Baby Birds Trinn 9

Trinn 9. Vask hendene

Vask alltid hendene etter berøring av fugler. Det er en god idé å vaske hendene grundig når du er ferdig, da fugler kan bære sykdom.

Del 2 av 3: Å vite riktig tidspunkt for å søke hjelp

Feed Wild Baby Birds Trinn 10
Feed Wild Baby Birds Trinn 10

Trinn 1. Undersøk moderfuglen

Hvis moren ikke kommer tilbake til reiret innen få timer, eller hvis du tror at moren er død, må du kontakte en profesjonell for å få hjelp.

Feed Wild Baby Birds Trinn 11
Feed Wild Baby Birds Trinn 11

Trinn 2. Sjekk om fuglen har pådratt seg skader

Fugler som har problemer med å bevege seg eller klappe med vingene kan bli skadet. Rystende fugler kan også være i trøbbel. Ring en profesjonell hvis fuglen er skadet.

Feed Wild Baby Birds Trinn 12
Feed Wild Baby Birds Trinn 12

Trinn 3. Ikke prøv å vedlikeholde det selv

Lagring og vedlikehold av ville fugler er faktisk ulovlig. For å holde ville dyr må du få tillatelse fra regjeringen.

Feed Wild Baby Birds Trinn 13
Feed Wild Baby Birds Trinn 13

Trinn 4. Kontakt byrået som rehabiliterer ville dyr

Disse partiene har kompetanse og innsikt til å ta vare på babyfugler. Du finner dem på lokale myndigheters nettsteder. Eller prøv å kontakte din lokale veterinær eller dyrehjem for referanser til et rehabiliteringsbyrå for dyreliv i området.

Be om råd om hvordan du kan varme og mate og drikke kyllinger. Spør høflig og be om ytterligere råd ved å spørre "Er det noe annet jeg bør vite (eller ta hensyn til)?"

Del 3 av 3: Identifisere og mate fugler

Feed Wild Baby Birds Trinn 14
Feed Wild Baby Birds Trinn 14

Trinn 1. Forstå risikoen

Husk at det er ulovlig å holde fugler. Fuglen vil også dø hvis den blir tatt vare på uten innsikt eller kompetanse for å mate den ordentlig. Vedlikehold er heller ikke lett fordi fugler må mates hvert 20. minutt. Til slutt kan du heller ikke lære fugler hva mødrene deres gjør, som å jakte på mat eller rovdyr.

Vedlikehold kan også være farlig hvis fuglen blir veldig vant til mennesker, ikke kan fly, og alltid forventer mat fra mennesker

Feed Wild Baby Birds Trinn 15
Feed Wild Baby Birds Trinn 15

Trinn 2. Identifiser fugletypen

Du kan identifisere arten ved å se på nettsteder som "Cornell Lab of Ornithology" eller "Audubon Society's Guide".

Nøyaktig identifisering vil være enklere hvis du har sett forelderen. Men hvis den fortsatt er der, la babyfuglen bli tatt vare på av moren. Voksne fugler har et sterkt instinkt for å ta vare på ungene sine og er i stand til å gjøre det

Feed Wild Baby Birds Trinn 16
Feed Wild Baby Birds Trinn 16

Trinn 3. Identifiser fuglens matkilde

Babyfuglens diett vil avhenge av mors diett. For eksempel spiser kardinaler frø, mens kråker spiser alt fra nøtter, bær, insekter til små gnagere.

Feed Wild Baby Birds Trinn 17
Feed Wild Baby Birds Trinn 17

Trinn 4. Gi altetende katt- eller hundemat

For altetende, prøv hund- eller kattemat. Mange ville fugler er altetende, og når de er unge, blir de matet av moren med insekter. Derfor er mat som inneholder mye protein, for eksempel hunde- eller kattemat, egnet for disse fuglene.

  • Hvis du bruker tørr mat, suge den først. Bløtlegg maten i en time. Sørg imidlertid for at maten ikke drypper vann når den blir gitt, da vann kan komme inn i fuglens lunger og forårsake død. Maten skal være seig, men ikke dryppe.
  • Lag en liten ball. Lag maten til små erter i størrelse. Gi fuglen mat ved å slippe maten i munnen. Popsicle pinner eller spisepinner kan være nyttige for denne prosessen. Du kan også kutte enden av halmen for å lage en liten skje. Babyfugler vil være klare til å ta imot og spise dem. For tørr hund eller kattemat, hvis pellets er for store, må du først knuse dem. I utgangspunktet bør alle matvarer gjøres på størrelse med en ert.
Feed Wild Baby Birds Trinn 18
Feed Wild Baby Birds Trinn 18

Trinn 5. Gi den planteetende fuglefuglfrøformelen (en spesiell blanding av korn til fugler)

Hvis fugler bare spiser frø, bruk en fuglefrøformel som kan kjøpes i en dyrebutikk. Den type frøformel som ofte selges i dyrebutikker er beregnet på papegøyekyllinger.

Bruk en spray for å skyve mat gjennom glottis, som er ved foten av luftrøret. Du vil se en liten åpning i munnen eller på baksiden av halsen når luftrøret åpnes. Sørg for at tuppen av sprayen rettes forbi glottis for å hindre at mat eller vann kommer inn i fuglens luftrør

Feed Wild Baby Birds Trinn 19
Feed Wild Baby Birds Trinn 19

Trinn 6. Gi mat til babyfuglen ser full ut

Når de er sultne, spiser babyfugler aktivt. Fugler kan være mett hvis de ikke virker entusiastiske over å spise.

Feed Wild Baby Birds Trinn 20
Feed Wild Baby Birds Trinn 20

Trinn 7. Ikke gi fuglen vann

Hvis maten er våt nok, trenger fuglefugler ikke ekstra vann før de lærer å fly (blir en spedbarn). Vann vil faktisk skade eller til og med få fuglen til å dø hvis den kommer inn i lungene.

Hvis fuglen din virker dehydrert første gang du blir hentet inn, kan du bruke en isoton drink eller Ringers acetatløsning. Legg væsken på fuglens nebb med hånden din slik at fuglen kan suge den. Noen tegn på dehydrering er munntørrhet og rød hud. Når dehydrert, vil huden på baksiden av nakken heller ikke umiddelbart hoppe hvis den blir klemt

Feed Wild Baby Birds Trinn 21
Feed Wild Baby Birds Trinn 21

Trinn 8. Tilbered maten hvert 20. minutt

Babyfugler trenger konstant mat for å holde seg energiske. Du trenger imidlertid ikke stå opp om natten for å mate ham.

Feed Wild Baby Birds Trinn 22
Feed Wild Baby Birds Trinn 22

Trinn 9. Ikke rør den for ofte

For å kunne slippe den senere må du kontrollere at fuglen ikke er i slekt med deg eller antar at du er moren. Begrens interaksjonen din med fuglen og ikke behandle den som et kjæledyr.

Faktisk vil babyfugler, spesielt de under 2 uker gamle, nesten alltid tenke på personen som bryr seg om dem som sin mor

Feed Wild Baby Birds Trinn 23
Feed Wild Baby Birds Trinn 23

Trinn 10. La fuglen spise sin egen mat ved 4 ukers alder

Omtrent fire uker gamle vil babyfugler begynne å lære å spise sin egen mat. Prosessen kan imidlertid ta omtrent en måned. Du bør fortsatt mate ham i denne perioden, men la en liten beholder mat ligge i buret hans. I løpet av denne perioden kan du også skaffe en veldig grunne beholder med vann.

Over tid vil babyfugler ikke lenger tiltrekkes av bestikkelser

Feed Wild Baby Birds Trinn 24
Feed Wild Baby Birds Trinn 24

Trinn 11. Mat nestlingen til den blir en nyfødt

Prosessen med å bli en spedbarn (en fugl som utvikler vingene) kan ta flere uker. Fugler vil ikke overleve før vingene vokser og de kan fly. Fugler kan bare prøves å slippes ut i naturen hvis de kan fly.

  • Hvis du ammer fuglen til voksen alder, må du endre dietten til en diett for voksne fugler. Denne dietten er forskjellig fra den forrige.
  • Når babyfuglen hopper rundt sidene av esken, kan du også overføre den til et bur.

Anbefalt: