Hvordan gjennomføre et avgiftningsprogram: Hva er fordelene?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan gjennomføre et avgiftningsprogram: Hva er fordelene?
Hvordan gjennomføre et avgiftningsprogram: Hva er fordelene?

Video: Hvordan gjennomføre et avgiftningsprogram: Hva er fordelene?

Video: Hvordan gjennomføre et avgiftningsprogram: Hva er fordelene?
Video: A cleanse won't detox your body -- but here's what will | Body Stuff with Dr. Jen Gunter 2024, Kan
Anonim

Kanskje du har støtt på forskjellige metoder for å rense eller avgifte kroppen og fjerne skadelige giftstoffer. Talsmenn hevder at regelmessig rensing kan ha fordeler for den generelle helsen, for eksempel å være mer energisk, sove bedre og kunne gå ned i vekt. Alt dette ser vakkert ut, men dessverre er det ingen vitenskapelig bevis for at kroppsrensing er gunstig for helsen. Du kan imidlertid fortsatt dra nytte av denne metoden! Hvis du virkelig vil gjøre kroppsrens, må du leve en sunn livsstil. Leger er enige om at disse livsstilsendringene er langt mer fordelaktige enn planene for kroppsrensing. Så bare følg trinnene i denne artikkelen for å nyte et renere liv.

Steg

Metode 1 av 2: Rensing av kroppen på en sunn måte

Hvis du vil gjøre en kroppsrens, er dette et flott alternativ! En sunn livsstil kan gjøre deg bedre og leve lenger. Legene er imidlertid enige om at måten å gjøre det riktig på er ikke å gjøre en detox eller rense. På den annen side kan noen små endringer i livsstil gi bedre resultater. Prøv trinnene nedenfor for å leve en renere livsstil.

Rens kroppen din naturlig trinn 1
Rens kroppen din naturlig trinn 1

Trinn 1. Følg et sunt, balansert kosthold til enhver tid

I stedet for å gå på et spesielt "detox" eller "rensende" kosthold, anbefaler leger å holde seg til et sunt, balansert kosthold. Dette er den beste metoden for å forbedre helsen, og et bedre alternativ enn slanking eller avrusning.

  • Som en generell veiledning er et balansert kosthold å spise minst 5 porsjoner frukt og grønnsaker, fullkorn, fisk og magert protein og fettfattige meieriprodukter hver dag.
  • Unngå så mye som mulig søt mat, stekt, fet og bearbeidet mat.
  • Hvis du lider av en helsetilstand, for eksempel diabetes eller hjertesykdom, må du alltid følge kostbegrensningene som er anbefalt av legen din.
Rens kroppen din naturlig trinn 2
Rens kroppen din naturlig trinn 2

Trinn 2. Tren hver dag

Å holde seg aktiv er en viktig del av en sunn livsstil. Tren minst 30 minutter de fleste dagene. Du kan gjøre alt på en gang, eller dele det inn i flere øvelser i løpet av dagen hvis du ikke har mye tid.

Rens kroppen din naturlig Trinn 3
Rens kroppen din naturlig Trinn 3

Trinn 3. Hold vekten din i et sunt område

Overvekt kan øke risikoen for å utvikle ulike helseproblemer. Gjør ditt beste for å holde vekten din i et sunt område. Rådfør deg med legen din om et diett- og treningsprogram som passer for deg for å komme til din ideelle vekt.

Den gode nyheten er at å følge et sunt kosthold og å være aktiv for å rense kroppen din vil gjøre det lettere for deg å opprettholde en sunn vekt

Rens kroppen din naturlig trinn 4
Rens kroppen din naturlig trinn 4

Trinn 4. Drikk rikelig med vann hver dag

Enhver sunn livsstil må inneholde vann. Generelt er det en god dose å drikke 8 glass vann hver dag. Så prøv å følge disse generelle retningslinjene så godt du kan.

  • La kroppen din fortelle deg når du skal drikke. Hvis urinen er mørk i fargen og du føler deg tørst, begynner du å miste væske.
  • Generelt er vann bedre enn juice, og definitivt bedre enn brus. Begge typer av disse drikkene vil øke sukker og kaloriinntak.
Rens kroppen din naturlig trinn 5
Rens kroppen din naturlig trinn 5

Trinn 5. Prøv å få 7 til 9 timers søvn om natten

Søvn er veldig viktig for fysisk og psykisk helse, og mangel på søvn kan forårsake helseproblemer. Voksne trenger 7-9 timers søvn hver natt. Jobb hardt for å følge denne tidsrammen for å holde deg frisk.

Rens kroppen din naturlig 6
Rens kroppen din naturlig 6

Trinn 6. Drikk alkohol med måte

Selv om du kan drikke det av og til mens du prøver å rense kroppen din, må du gjøre det på en kontrollert måte. Drikk bare med måte, eller ikke drikk i det hele tatt.

De amerikanske sentrene for sykdomskontroll og forebygging (CDC / Centers for Disease Control and Prevention) anbefaler at kvinner bare bruker 1 drink om dagen og 2 drinker for menn. Følg disse anbefalingene, slik at du ikke drikker for mye

Rens kroppen din naturlig trinn 7
Rens kroppen din naturlig trinn 7

Trinn 7. Slutt å røyke eller aldri begynne

Røyking er tydeligvis ikke sunt, uavhengig av antall sigaretter som røykes. Så aldri gjøre det en gang. Hvis du røyker, prøv å slutte så snart som mulig. Hvis du ikke er en røyker, må du aldri begynne.

Rens kroppen din naturlig trinn 8
Rens kroppen din naturlig trinn 8

Trinn 8. Gå til legen hvis du lider av helseproblemer

Hvis du har et problem som du tror må avgifte, kan du ha et underliggende helseproblem. Hvis dette skjer, bør du overlate dette til en lege. Ikke nøl med å gå til legen for en sjekk hvis du føler at noe er galt. Dette er det beste tiltaket for å holde deg frisk.

Metode 2 av 2: Kroppsrensing som skal unngås

Kanskje du har støtt på en rekke programmer for kroppsrensing og avgiftning på internett. Det er en industri som fokuserer på å selge kroppsrensende design og produkter til mennesker som ønsker å leve et sunt liv. Dessverre er de fleste leger enige om at de fleste av disse designene ikke gir noen reell helsegevinst, og til og med kan være skadelige. Du skal ikke la deg friste av tilbudet, og bare følge en sunnere livsstil.

Rens kroppen din naturlig trinn 9
Rens kroppen din naturlig trinn 9

Trinn 1. Rådfør deg med lege før du gjennomgår rensing og avgiftning av kroppen

Det finnes en rekke planer for kroppsrensing på markedet, fra dietter til juice og spesialdrikker. I de fleste tilfeller vil disse designene ikke gi gode resultater, og noen av dem kan være farlige. Hvis du fortsatt vil prøve det, må du først kontakte legen din.

Rens kroppen din naturlig trinn 10
Rens kroppen din naturlig trinn 10

Trinn 2. Unngå å kaste bort penger på kroppsrensende produkter

Kroppsrensing er en stor virksomhet, og noen av produktene er veldig dyre. Piller, juice, fotputer og profesjonelle behandlinger kan selge for millioner av rupiah. Siden leger sier at denne behandlingen er ubrukelig, bør du bruke pengene til andre formål.

Rens kroppen din naturlig 11
Rens kroppen din naturlig 11

Trinn 3. Unngå å bruke kroppsvask med juice eller flytende dietter

Velkjente metoder for kroppsrensing for vekttap krever vanligvis at du bruker juice eller andre væsker i løpet av få dager til en uke. Dette er en farlig handling fordi du vil bli fratatt viktige næringsstoffer. Denne ekstreme rensingen er faktisk kontraproduktiv fordi den tapte vekten kommer tilbake igjen når du begynner å spise normalt. Denne typen diett anbefales ikke av leger, og de anbefaler at du holder deg til et sunt kosthold og trener for å gå ned i vekt.

Rens kroppen din naturlig trinn 12
Rens kroppen din naturlig trinn 12

Trinn 4. Unngå kolonrensing, med mindre det er anbefalt av lege

Tarmrensing er en populær detox -plan som innebærer rensing av tykktarmen ved hjelp av et klyster. Det er ingen vitenskapelige bevis som tyder på at rensing av tykktarmen er gunstig og til og med kan være skadelig for noen mennesker. Aldri gjennomgå denne metoden.

Den største risikoen ved kolonrensemetoder er dehydrering og mineralsk ubalanse. Tykktarmen er også i fare for å bli skadet når du bruker for mange klyster

Medisinsk oversikt

Å gjøre kroppsrens er en god beslutning! Dette indikerer at du er seriøs med helsen din og prøver å gjøre positive endringer. Men i stedet for å prøve kroppsrensingsplaner, anbefaler leger at du fører en generell sunn livsstil. Ingenting kan erstatte et sunt kosthold, regelmessig mosjon, tilstrekkelig søvn og slutte med skadelige vaner (for eksempel røyking og alkohol). Ved å gjøre disse endringene, kan du rense kroppen din vellykket og høste fordelene.

Anbefalt: