Slik kontrollerer du: 14 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik kontrollerer du: 14 trinn (med bilder)
Slik kontrollerer du: 14 trinn (med bilder)

Video: Slik kontrollerer du: 14 trinn (med bilder)

Video: Slik kontrollerer du: 14 trinn (med bilder)
Video: Смерть в отеле: Что произошло с девушкой, которую никто не знал? 2024, Kan
Anonim

Å håndtere revisorer kan være svært upraktisk fordi den reviderte har mange vanskelige oppgaver. Det kan virke urettferdig, men virkeligheten er at revisors jobb ikke er mindre. Forskjellen er at revisor har mye forskning før ansettelse, og den reviderte får mange oppgaver under revisjonsprosessen. Revisor er en veldig god karriere, selv om prosessen er den samme, endres arbeidet alltid slik at det hver dag er noe nytt og annerledes. Selvfølgelig må du vite hvordan du skal revidere før du blir revisor. Men når det grunnleggende er lært, er revisjon en ganske enkel og givende jobb.

Steg

Del 1 av 4: Planlegging av revisjonen

Revisjonstrinn 1
Revisjonstrinn 1

Trinn 1. Kontroller at du er kvalifisert for revisjonen

Alle revisorer må være objektive i vurderingen. Dermed må revisor være helt uavhengig av selskapet. Dette betyr at revisor ikke må ha noe forhold til selskapet utenfor revisjonen, inkludert:

  • Har ingen interesse i selskapet (eier ikke reviderte selskapets aksjer eller obligasjoner).
  • Ikke ansatt i selskapet på annen måte.
  • Rotert regelmessig gjennom revisjonsprosessen for å få en ny mening om materialet som vurderes.
Revisjon trinn 2
Revisjon trinn 2

Trinn 2. Vurder størrelsen på revisjonen

Før revisor eller revisjonsteam går inn i revisjonsprosessen, må de analysere og vurdere omfanget av arbeidet som skal utføres. Dette inkluderer estimering av hvor mange teammedlemmer som brukes og lengden på arbeidet. I tillegg bør en vurdering av alle spesielle eller arbeidskrevende undersøkelser utføres under revisjonen. Alle disse omfangsvurderingene vil hjelpe revisor med å bygge et team (om nødvendig) og gi en tidsramme for selskapet som skal revideres.

Revisjonstrinn 3
Revisjonstrinn 3

Trinn 3. Finn mulige feil

Før revisjonen påbegynnes, bør revisor bruke erfaring og kunnskap om bransjen for å forutsi områder der selskapets finansielle informasjon er feilinformert. Dette krever inngående kjennskap til selskapets nåværende driftsmiljø. Selvfølgelig er denne vurderingen veldig subjektiv. Derfor må revisor stole på sin egen vurdering.

Revisjonstrinn 4
Revisjonstrinn 4

Trinn 4. Utvikle en revisjonsstrategi

Når den foreløpige vurderingen er gjort, må du planlegge revisjonen. Forbered alle slags handlinger som må utføres, inkludert områder som kan ha stor betydning. Delegere hvert teammedlem til hver oppgave, hvis mulig. Lag deretter en tidslinje for hver handling som må fullføres. Vær oppmerksom på at denne tidslinjen kan endre seg betydelig under revisjonsprosessen på grunn av ny informasjon.

Del 2 av 4: Gjennomføre revisjonen

Revisjonstrinn 5
Revisjonstrinn 5

Trinn 1. Oppgi varselbrev

Du må gi tilstrekkelig tid til selskapet som blir revidert til å forberede all selskapsinformasjon. Angi revisjonsperioden (f.eks. Regnskapsåret) og en liste over dokumenter som må utarbeides for revisjonen, inkludert:

  • Kontoutskrifter for året som ble revidert.
  • Avstemmingsrapport for bankkonto. Det er her kontoutskrifter vil bli sammenlignet med kontantkvitteringer og betalingssedler.
  • Sjekk register for perioden som skal revideres.
  • Avlyste sjekker.
  • En liste over transaksjoner registrert i en generell journal (enten manuelt eller et online system som sporer selskapstransaksjoner, inkludert inntekter og fortjeneste).
  • Forespørsler om sjekker og returskjemaer, inkludert kvitteringer og kvitteringer for alle utgifter.
  • Innskuddskvittering.
  • Årlig budsjett og månedlige kassererrapporter.
Revisjonstrinn 6
Revisjonstrinn 6

Trinn 2. Bevis at alle utstedte sjekker er riktig signert, registrert og bokført på de riktige kontoene

Det er bedre hvis det kan bevises. Som ekstern revisor er dette imidlertid utenfor ditt virkeområde. Du trenger bare å sørge for at hver transaksjon er bokført til den aktuelle kontoen.

For eksempel kan det være to forskjellige leverandørgjeld, en for råvarer og en for kontorrekvisita

Revisjonstrinn 7
Revisjonstrinn 7

Trinn 3. Kontroller at alle innskudd er bokført riktig

Det vil si at innskuddet føres inn på den aktuelle kontoen og linjen på hovedbok. På det mest grunnleggende nivået er denne kontoen kundefordringer, men den kan videre brukes til spesifikke kundefordringer, avhengig av selskapets kompleksitet.

For eksempel vil inntekt fra produktsalg bli inkludert i kundefordringer, mens utbytte vil være inkludert i beholdt fortjeneste

Del 3 av 4: Revisjon av finansielle rapporter og rapporter

Revisjonstrinn 8
Revisjonstrinn 8

Trinn 1. Gjennomgå alle regnskapene

Gjennomgå oversikten over finansiell stilling og resultatregnskap for den reviderte perioden. Sørg for at alle transaksjoner er riktig beregnet og registrert i hovedbok. Alle uvanlige innskudd eller uttak bør registreres og bekreftes. Sjekk om alle kontoene er avstemt hver måned.

  • Uvanlige innskudd kan være store eller komme fra en forretningsenhet i utlandet. Uvanlige uttak inkluderer å flytte store mengder penger til én person eller forretningsenhet over lang tid.
  • Forsoning betyr å sammenligne to forskjellige rapporter eller dokumenter. For eksempel sammenlignes kontanter og investeringer på kontoutskrifter og meglerfirmaer. I tillegg må kundefordringer og kundefordringer sammenlignes med kundekvitteringer og betalinger. For varelager utføres fysiske tellinger og verdivurderinger over en periode på minst et år for å sikre at regnskapet i hovedboka er nøyaktig.
  • For avstemning trenger ikke revisor å undersøke alle transaksjoner individuelt. Å ta et statistisk utvalg av summen av alle transaksjoner (dvs. analysere et lite antall og deretter tildele en prosentvis feil til hele transaksjonen) kan gi lignende resultater på kort tid.
Revisjon trinn 9
Revisjon trinn 9

Trinn 2. Sørg for at selskapet overholder landets lover og forskrifter

Hvis du foretar en revisjon av et forprofit-selskap, beviser du selskapets skattefrie status og gyldigheten av å fylle ut skjemaet. Sørg for at selskapet overholder alle krav og fyll ut alle skjemaer som beviser at selskapet får skattefritak fra staten.

Revisjonstrinn 10
Revisjonstrinn 10

Trinn 3. Gjennomgå alle kassererrapporter

Sørg for at alle rapporter er registrert og at tallene fra rapportene til hovedboka er nøyaktig de samme. Kontroller at den årlige kassererrapporten er utarbeidet og levert.

Del 4 av 4: Fullføre revisjoner og komme med meninger

Revisjonstrinn 11
Revisjonstrinn 11

Trinn 1. Fullfør arbeidsrevisjonen om finansiell revisjon

Denne artikkelen er et sammendrag av alle aktivitetene i perioden som blir revidert (vanligvis årlig, men noen ganger kvartalsvis). Blant dem:

  • Kontantbalanse ved begynnelsen av perioden
  • Alle kvitteringer i den reviderte perioden
  • Alle betalinger i den reviderte perioden
  • Kontanter ved slutten av perioden
Revisjonstrinn 12
Revisjonstrinn 12

Trinn 2. Foreslå forbedringer til internkontrollavdelingen

Sørg for å ta hensyn til eventuelle avvik. Vurder selskapets ytelse hvis du blir bedt om det, mot budsjetter eller andre beregninger.

Du kan for eksempel foreslå at det tar to personer å signere alle sjekker, ikke bare én. Det kan være dokumenter som fremdeles bør oppbevares skattemessig, men som skal kastes på slutten av året. Gi beskjed om at originaler skal oppbevares, ikke kopier. Beskriv tidsperioden for alle e -poster, vanligvis 7 år

Revisjonstrinn 13
Revisjonstrinn 13

Trinn 3. Bestem din mening

Etter endt revisjon må revisor avgi en uttalelse. Dette dokumentet angir om finansiell informasjon fra selskapet er feilfri og korrekt rapportert i henhold til Statement of Financial Accounting Standards (PSAK). Hvorvidt selskapets regnskap oppfyller kriteriene eller ikke, avhenger av revisors vurdering. Hvis regnskapet rapporteres riktig og er feilfritt, avgir revisor en ukvalifisert uttalelse, en ukvalifisert uttalelse med et forklarende avsnitt eller en ukvalifisert uttalelse. Ellers gir revisor en negativ oppfatning eller fraskriver seg en mening. Denne oppfatningen brukes også hvis revisor føler seg ute av stand til å fortsette revisjonen (av en eller annen grunn).

Revisjonstrinn 14
Revisjonstrinn 14

Trinn 4. Send inn revisjonsresultatdokumentet du har signert

Dette er en erklæring om at du har fullført revisjonen og rapporterer at alle regnskap er nøyaktige eller problematiske hvis det er avvik. Hvis du støter på problemer, for eksempel manglende sjekker (uten forklaring) eller feilberegninger, vennligst avslør dem alle i denne rapporten. Det er nyttig å inkludere all informasjonen du mener kan rette opp problemet eller forhindre at det oppstår igjen i neste revisjonsperiode.

Tips

Ærlighet er det viktigste kravet for alle revisorer. Selskapet forventer 100% ærlighet fra revisorer. Hvis du vil være i denne karrieren, gjør det til en vane å være ærlig hele tiden. Hvis du ikke har råd, er denne karrieren ikke noe for deg. Revisorer har som oppgave å oppdage løgner, ikke å lage dem

Anbefalt: