4 måter å få et seriøst svar

Innholdsfortegnelse:

4 måter å få et seriøst svar
4 måter å få et seriøst svar

Video: 4 måter å få et seriøst svar

Video: 4 måter å få et seriøst svar
Video: My 5-Day Glute Transformation Experiment 2024, Kan
Anonim

Ignorerer andre mennesker det du sier og tar deg ikke seriøst? Vil du at de skal behandle deg som en voksen? Les disse tipsene for å få dem til å virkelig lytte til det du har å si.

Steg

Metode 1 av 4: I vanlige situasjoner

Bli tatt seriøst Trinn 1
Bli tatt seriøst Trinn 1

Trinn 1. Se inn i øynene til personen du snakker med

Hovedformålet med denne metoden er å vise dem at du er seriøs med det du sier, og at du er engasjert i denne samtalen. Det lar dem ikke bare vite at du snakker med dem, det lar deg også få kontakt med dem. Ved å se på ansiktene deres kan du lese ansiktsuttrykkene deres for å se hvordan de reagerer på det du sier. Hvis du ikke ser dem, vil de sannsynligvis ikke se deg heller, og oppmerksomheten deres blir distrahert fra deg.

Bli tatt seriøst Trinn 2
Bli tatt seriøst Trinn 2

Trinn 2. Snakk tydelig

Si det du trenger å si, og kom til poenget. Du må vite når du ikke trenger å gå for mye i detalj fordi det vil være lettere for dem som lytter til deg å være oppmerksom hvis du snakker mer direkte. Snakke! Ikke mumle eller snakk for fort/sakte. Si det du vil si - bare si det.

Bli tatt seriøst Trinn 3
Bli tatt seriøst Trinn 3

Trinn 3. Ikke spøk hele tiden

Hvis forholdene er riktige, er det greit å spøke og nyte. Men hvis du alltid gjør narr av alt, hvordan kan du forvente at du blir tatt på alvor? Gjenkjenne de riktige situasjonene når du kan spøke, men prøv å være mer alvorlig.

Bli tatt seriøst Trinn 4
Bli tatt seriøst Trinn 4

Trinn 4. Ikke snakk hyperbole

Hyperbole brukes til å overdrive for å gi et dramatisk inntrykk. Denne stilen brukes vanligvis i Amerika når han holder taler, men den er også kjent generelt over hele verden. Et eksempel kan være å beskrive noe som "veldig stort" når det egentlig bare er en stor ting. Hvis du overdriver hyperbol, vil folk begynne å tro at du alltid overdriver, og de vil ikke ta det du sier.

Bli tatt seriøst Trinn 5
Bli tatt seriøst Trinn 5

Trinn 5. Kle deg for å se vellykket ut

Ta vare på utseendet ditt ved å venne deg til å bade regelmessig, og styler håret og klærne dine slik at de er presentable. Dette forhindrer deg i å virke loslitt, selvbevisst eller se ut som en slapp. Du trenger ikke kle deg som om du skal på et styremøte (med mindre du skal på et styremøte), men du bør kunne vise at du prøver å kle deg riktig.

Bli tatt seriøst Trinn 6
Bli tatt seriøst Trinn 6

Trinn 6. Oppretthold et godt rykte

Hvis du vil bli tatt på alvor, ikke gjør ting som får andre til å se ned på deg. Hold deg unna å drikke offentlig, narkotika, kriminalitet og andre dårlige beslutninger. Spør Anthony Weiner hvis du ikke tror meg. Du kan også få problemer hvis du bare blir til latter.

Metode 2 av 4: I familien din

Bli tatt seriøst Steg 7
Bli tatt seriøst Steg 7

Trinn 1. Gi en forklaring på hver av handlingene dine

Hvis du virkelig vil gjøre noe, men familien din ikke er enig med deg eller ikke tror du mener alvor med denne planen, bør du forklare dem hva den virkelige, spesifikke grunnen er til hvorfor du vil gjøre det. Hvis du kan, kan du vise dem hvorfor de andre alternativene ville være verre.

Bli tatt seriøst Trinn 8
Bli tatt seriøst Trinn 8

Trinn 2. Jobb hardt

Vis familien din at du mener det ved å jobbe hardt og elske det du gjør. Dette vil tillate deg å få mer respekt fra dem og få dem til å ta deg på alvor. De må også SE at du jobber hardt, så gi dem en sjanse til å se hva du gjør best.

Bli tatt seriøst Trinn 9
Bli tatt seriøst Trinn 9

Trinn 3. Hold løftene dine

Hvis du har sagt før at du ville gjøre noe for familiemedlemmene dine, hold det du lover. Hvis de ser på deg som noen som liker å gi tomme løfter, er det ingen måte at de kommer til å ta deg på alvor.

Bli tatt seriøst Trinn 10
Bli tatt seriøst Trinn 10

Trinn 4. Fortell sannheten

Hvis du alltid lyver, ikke forvent at folk skal tro deg. De vil ikke bry seg om deg fordi de ikke lenger kan stole på at du vil gi dem riktig informasjon. Spesielt familien din, de vil kunne fortelle om du lyver, så stå opp for sannheten slik at du ikke blir ignorert.

Metode 3 av 4: I en debatt

Bli tatt seriøst Trinn 11
Bli tatt seriøst Trinn 11

Trinn 1. Hold deg rolig

Når du krangler med noen, prøv å være rolig og snakk i en jevn tone. Ikke bli emosjonell. Dette får deg til å ligne en person som ikke kan tenke rett, eller at du leser en liste med forhåndsarrangerte argumenter i stedet for å tenke på det virkelige problemet.

Bli tatt seriøst Trinn 12
Bli tatt seriøst Trinn 12

Trinn 2. Kom med bevis

Kom med solide bevis (ikke bare stol på anekdoter!) For å komme med ditt argument. Sterke bevis kan ikke komme fra ting som ofte er omstridt, for eksempel Bibelen. Sterke bevis må være noe som ingen kan argumentere med, uavhengig av hva de tror eller hvordan de føler om et problem. Du kan bruke mindre solide bevis, men det vil ikke gjøre mye for å få folk til å ta deg på alvor.

Bli tatt seriøst Trinn 13
Bli tatt seriøst Trinn 13

Trinn 3. Forklar årsakene dine

Når du kommer til en konklusjon, må du forklare personen du krangler med hva konklusjonen din var og hvordan du kom til denne konklusjonen. Dette vil vise hvordan tankeprosessen din er og la dem forstå deg og ideene dine bedre.

Bli tatt seriøst Trinn 14
Bli tatt seriøst Trinn 14

Trinn 4. Ikke bruk feil logiske oppfatninger og feil ekvivalenser

Falske logiske oppfatninger og falske ligninger er feilaktige argumenter fordi du ser problemet på feil måte eller bruker bevis som du virkelig ikke kan bevise. Prøv å revurdere argumentet ditt på nytt, og prøv å se det fra den andres synspunkt.

  • Et eksempel på en logisk feil er å si at hvis noe er sant i en gitt situasjon, er det alltid sant.
  • Et annet eksempel er ved å angripe personen og ikke deres argument.

Metode 4 av 4: På jobb

Bli tatt seriøst Trinn 15
Bli tatt seriøst Trinn 15

Trinn 1. Ta det på alvor

Hvis du virkelig vil at folk skal begynne å ta deg seriøst, må du ta det på alvor først. Sørg for at du virkelig vil gjøre det, og prøv å gjøre ditt beste. Ikke fortsett å tulle og være lat. I stedet opptre som en ansvarlig voksen. Sett på et fast og seriøst ansikt!

Ikke gjør deg selv til en spøk eller gjør deg selv til en nedlatende spøk. Dette vil gjøre folk mindre sannsynlig å se deg som en seriøs person

Bli tatt seriøst Trinn 16
Bli tatt seriøst Trinn 16

Trinn 2. Vær selvsikker

Når du snakker med noen, si navnet hans, se dem i øynene og sørg for at de vet at du snakker med dem, og at du vil at de skal lytte. Prøv å ta hensyn til det du sier, eller la dem få vite at dette er viktig.

Bli tatt seriøst Trinn 17
Bli tatt seriøst Trinn 17

Trinn 3. Trygg og i stand til å ta avgjørelser

Hvis du allerede har tatt en beslutning - utfør beslutningen. Hvis du har bestemt deg for at du skal gjøre noe - gjør det. Hvis du har bestemt deg for å si noe - si det! Gjør ditt beste, og når du kommer i gang, må du sørge for at du gjør det gjennom handlingene dine. Vær glad for å være den du er og for det du gjør. Hvis du enkelt gir opp avgjørelsen din bare fordi folk irriterer deg og prøver å få deg ned, vil de aldri ta det du har å si på alvor.

Bli tatt seriøst Trinn 18
Bli tatt seriøst Trinn 18

Trinn 4. Vær ansvarlig

Selvfølgelig betyr dette å akseptere ansvar hvis du har gjort noe galt (i stedet for å peke noen andre på det), og du må også ta ansvar. Jobb mer, uten å forvente belønninger. Prøv å finne måter å gjøre jobben din bedre, mer effektivt, eller hvis det er et problem som ingen andre har funnet. Denne metoden viser sjefen din og kolleger at du er en seriøs person på jobben.

Tips

  • Si hva du mener og mener det du sier.
  • Tenk på avgjørelsen din før du tar den.
  • Smil om nødvendig, men ikke for ofte. Hvis du smiler, tar de deg kanskje ikke på alvor, eller de tror du lyver.
  • Ikke snakk for mye om noe.
  • Det er veldig nyttig hvis man har en god utdanningsbakgrunn og forståelse for det som diskuteres.
  • Prøv å sette deg selv i andres sko og prøv å se deg selv i deres.
  • Prøv å ikke bekymre deg for hva andre mennesker synes.
  • Vær deg selv.

Advarsel

  • Handle naturlig, eller du vil se latterlig ut for å prøve å høres seriøs ut.
  • Ikke prøv å endre deg selv over natten.

    Personlighet og omdømme kan ikke endres på bare en dag. Gjør dette ønsket til en langsiktig plan, og vær stolt hvis du ser at det blir bedre.

Anbefalt: