3 måter å bli reiseleder på

Innholdsfortegnelse:

3 måter å bli reiseleder på
3 måter å bli reiseleder på

Video: 3 måter å bli reiseleder på

Video: 3 måter å bli reiseleder på
Video: How To Cancel Your Amazon Prime 30 Day Free Trial (So You Won't Be Charged) 2024, Kan
Anonim

Reiseleder er et godt karrierevalg for folk som liker å reise, liker å være rundt mennesker og kan gjøre mange ting samtidig. Hvis du har slike attributter, kan du begynne å lete etter jobbmuligheter som reiseleder fra internett eller lokal informasjon. Sjansene dine for å bli ansatt er større hvis du har et faglig sertifikat eller en grad. Når du har fått jobb, vær forberedt på å ta utfordringene i denne morsomme og unike stillingen som noen ganger kan være utmattende.

Steg

Metode 1 av 3: Finne muligheter

Bli reiseleder Trinn 1
Bli reiseleder Trinn 1

Trinn 1. Søk etter forskjellige ledige stillinger på internett

Turledere jobber i parker, historiske bygninger, reiseselskaper, cruiseskip og mange andre steder. Tenk på stedet du liker best. Begrens søket til den posisjonen.

For å komme i gang, skriv inn "Bli en reiseleder på et cruise til Karibia" i søkemotoren. Deretter kan du bla gjennom jobbalternativer fra forskjellige selskaper, krav og lønn

Bli reiseleder Trinn 2
Bli reiseleder Trinn 2

Trinn 2. Ta en tur for å se hva du liker

I et forsøk på å bestemme hvor du vil jobbe, ta ulike turer. Dra til museer og historiske bygninger i ditt område, og ta en sightseeingtur med buss. Legg merke til fordeler og ulemper med alt arbeidet.

  • Kanskje du må sette et budsjett for reiser fordi det noen ganger kan være dyrt. Budsjett for en tur annenhver uke eller så. Når du leter etter en jobb, er det en god idé å ta en tur i stedet for å spise ute eller delta i andre underholdende aktiviteter.
  • Inviter venner og familie på en tur. De kan oppgi hva de liker og ikke liker, så du kan bli en bedre guide når du får jobben
Bli reiseleder Trinn 3
Bli reiseleder Trinn 3

Trinn 3. Skriv ned tankene dine om turene du var på

Sørg for å ta med deg en notatbok for å skrive ned opplevelsene dine. Du kan referere til notatet igjen når du vurderer et jobbtilbud. Notes kan også bidra til å utvikle din egen særegne kjørestil.

Bli reiseleder Trinn 4
Bli reiseleder Trinn 4

Trinn 4. Sjekk reiselederforeningens nettsted

Vanligvis er turledere samlet i visse organisasjoner. Organisasjonen hjelper turledere med å fremme karrieren og fremmer reiselederyrket som et positivt aspekt av internasjonal turisme. Organisasjoner kan hjelpe deg med å finne utdanningsmuligheter og gi ledige stillinger.

Se etter informasjon på nettstedet til Indonesian Tour Guide Association, eller reiselederforeninger rundt om i verden. Prøv å besøke

Bli reiseleder Trinn 5
Bli reiseleder Trinn 5

Trinn 5. Besøk et reisebyrå for å be om en brosjyre

Et reisebyrå kan samarbeide med et reiseselskap for reklame. Plukk brosjyren, og spør hvilke turselskaper de anbefaler til klienter oftest. Kontakt de beste arbeidsgiverne basert på informasjonen du finner i brosjyren, og spør om de har noen ledige stillinger.

Vær oppmerksom på at reisebyråer kan anbefale visse selskaper de jobber med, selv om det har problemer. Sørg for at du gjør din egen forskning ved å søke på internett for informasjon eller besøke selskapets kontor

Bli reiseleder Trinn 6
Bli reiseleder Trinn 6

Trinn 6. Kontakt de store reiseselskapene i ditt område

Hvis du bor i en storby, kan det være et reiseselskap i nærheten. Kontakt dem via e -post eller telefon, og spør om det er ledige plasser. Lokale muligheter er en god start på en karriere som reiseleder.

  • Du kan også søke etter ledige stillinger på internett, siden mange annonserer ledige stillinger på nettstedene sine.
  • Hvis du vil være reiseleder i håp om å reise gratis, er kanskje ikke lokalt arbeid ditt favorittalternativ. Husk at det å jobbe på et lokalt turiststed kan hjelpe deg med å fylle ut din CV og få erfaring uten å forlate komfortsonen din. Du kan alltid finne reisejobber til andre regioner eller deler av verden mens du jobber i din egen by.

Metode 2 av 3: Få jobb

Bli reiseleder Trinn 7
Bli reiseleder Trinn 7

Trinn 1. Ta de nødvendige testene

Mange byer og land krever at turledere består en test før de kan veilede gjester. Noen reisefirmaer vil at du skal bestå testen før du søker jobb. Finn ut om ditt område krever en slik lisensieringstest, og betal gebyrene som kreves for å ta det.

  • Du kan også slå opp testdetaljer, studieguider og registreringsinformasjon online. Prøv å søke etter "profesjonell reiseleder -tillatelsestest i Bandung" for å finne alt du trenger for å forberede deg til testen.
  • Ta testen på alvor. Hvis det mislykkes, må du betale igjen for å gjøre om.
Bli reiseleder Trinn 8
Bli reiseleder Trinn 8

Trinn 2. Ta opplæring for å få erfaring og opprette kontakter

Finn ut om profesjonelle reiselederforeninger og grupper tilbyr profesjonelle kurs for håpefulle turledere. Kurset lærer i taler, turisme og reiselivsnæringen, ledelse og teamarbeid og andre ferdigheter som er nyttige for turledere. De vil gi deg et sertifikat etter at du er ferdig med programmet.

  • Sørg for å melde deg på kurset for en reiseleder, ikke en regissør. Direktøren eller vaktmesteren har ansvaret for logistikk og ledelse, mens guiden leder gruppen av gjester og gir informasjon om stedene gjestene besøker.
  • I programmet kan du møte mennesker som er involvert i reiselivsverdenen. Lærere kan koble deg til folk som leter etter guider.
Bli reiseleder Trinn 9
Bli reiseleder Trinn 9

Trinn 3. Ta kurs innen relevante felt for å utvide kunnskapen

Hvis du bor i nærheten av et universitet eller jobbtrening, sjekk om de tilbyr kurs som er relevante for dine mål. Søk kurs hvis du har kurs i språk, ledelse, gjestfrihet og/eller turisme. Kurset vil berike din CV og øke sjansene for å få jobb som reiseleder.

Sørg for at du har tid og penger til å ta kurset. Hvis du for tiden jobber heltid, kan du se etter kurs om kveldene

Bli reiseleder Trinn 10
Bli reiseleder Trinn 10

Trinn 4. Få en grad i gjestfrihet eller turisme hvis du har råd til det

Selv om en grad ikke er en garanti for sysselsetting, vet arbeidsgivere at du har grunnleggende reiseferdigheter. Hvis du fortsatt er på skolen og ønsker å bli reiseleder, bør du vurdere å satse på turisme.

Bli reiseleder Trinn 11
Bli reiseleder Trinn 11

Trinn 5. Søk på jobber over internett eller personlig

Etter å ha valgt flere selskaper, fyll ut skjemaet de gir eller send ditt eget følgebrev. Oppgi kontaktinformasjon, arbeidserfaring, referanser og CV.

  • Bedrifter med godt omdømme vil vanligvis sjekke bakgrunnen til kandidater før de ansetter dem.
  • Hvis arbeidsgiveren er interessert etter å ha sett søknaden din, vil de kontakte deg for et intervju før du gir et tilbud.
Bli reiseleder Trinn 12
Bli reiseleder Trinn 12

Trinn 6. Vær forberedt på å svare på spesifikke spørsmål

Reiseselskaper vil at kandidater skal vise at de er villige til å bli reiseledere. Spørsmålene er designet for å finne ut hvordan du håndterer en krise, se om din personlighet er riktig for en guide, og sørg for at du er interessert i å jobbe som reiseleder.

Et eksempel på et spørsmål ville være: "Hva ville du gjort hvis bussen gikk i stykker?" eller "Hva gjorde deg interessert i å bli reiseleder hos oss?"

Bli reiseleder Trinn 13
Bli reiseleder Trinn 13

Trinn 7. Godta det beste tilbudet

Hvis du er så heldig å få flere jobbtilbud, kan du lage en liste over fordeler og ulemper. Vurder beliggenhet, arbeidstimer og lønn. Bestem hvilken jobb som gir den beste balansen mellom morsomme og økonomiske aspekter, og velg den jobben.

Metode 3 av 3: Møte utfordringen

Bli reiseleder Trinn 14
Bli reiseleder Trinn 14

Trinn 1. Nyt selskap med mange mennesker på jobb

Reiselederen er en sosial person. Gjør deg klar til å svare på tilsynelatende uendelige spørsmål, håndtere vanskelige personligheter og lede grupper av mennesker på interessante steder og steder. Du må være munter og morsom på jobben.

Kanskje du må planlegge litt alene tid i løpet av ferien for å balansere arbeidsplanen

Bli reiseleder Trinn 15
Bli reiseleder Trinn 15

Trinn 2. Absorber og lagre mye informasjon utenat

Din viktigste oppgave er å gi interessante fakta om stedene du besøker. Lær om disse stedene. Se etter informasjon fra selskaper, regionale biblioteker og internett for å utvide kunnskapen.

  • Gjester vil spørre ting som er litt utenfor temaet. Evnen til å svare vil imponere dem og gjøre deg til en bedre guide.
  • Hvis du ikke vet svaret på et spørsmål, vær ærlig. Si at du ikke er sikker, men at du vil finne ut og finne svaret så raskt som mulig.
Bli reiseleder Trinn 16
Bli reiseleder Trinn 16

Trinn 3. Ta hurtig handling når ting går galt

Når du koordinerer mennesker, reiseplaner og besøk, er det mange muligheter for kriser. Ikke få panikk hvis en gjest er syk, bussen går i stykker eller parken stenger uten informasjon. En av dine oppgaver er å tenke raskt og håndtere ubehagelige situasjoner.

Du kan kontakte selskapet for å få hjelp, men også være på nivå. Du er leder for gjestegruppen, og de forventer veiledning av deg

Bli reiseleder Trinn 17
Bli reiseleder Trinn 17

Trinn 4. Forbered deg på å bli frilanser

En av de tøffeste aspektene ved å være reiseleder er bare å bli ansatt som vikar. Hvis du bor i et land som tilbyr helseforsikring gjennom arbeidsgiveren din, må du kanskje skaffe deg privat forsikring. Du er også ansvarlig for å føre sysselsettings- og skatteregistre.

Bli reiseleder Trinn 18
Bli reiseleder Trinn 18

Trinn 5. Plasser dine behov nederst på listen etter behovene til den guidede gjesten

Husk at gjestene dine er på ferie, og du jobber. Bare gjør det for å gjøre dem lykkelige og trygge. Fokuser på dem i arbeidstiden.

Dette kan være vanskelig hvis du guider gjester til et vakkert og avslappende sted, men hold ut. Du får betalt for å ta dem dit

Bli reiseleder Trinn 19
Bli reiseleder Trinn 19

Trinn 6. Kjenn de fysiske kravene som kreves

Turledere må ofte stå opp og gå. Du må være fysisk frisk og frisk for å holde tritt med rytmen i dette aktive arbeidet.

Bli reiseleder Trinn 20
Bli reiseleder Trinn 20

Trinn 7. Lær hvordan du forteller historier for å gjøre fakta mer interessante

For å få turen til å føles livlig og engasjerende, fortell oss noen ting. Ikke bare oppgi navn, datoer og hendelser. Gi gjestene noe interessant ved å fortelle noveller på forskjellige steder du har besøkt, fra begynnelsen, midten og slutten til klimakset.

  • Sørg for at du og dine gjester respekterer miljøet. Du er ansvarlig for å håndheve reglene.
  • Behandle gjester når du leder og snakker med dem.

Tips

  • Hvis du leter etter arbeid i et land der du ikke snakker et offisielt språk, kan du lære språket ved å ta kurs eller bruke språkopplæringsprogramvare.
  • Ta førstehjelp og HLR -opplæring. Enkelte jobber krever kanskje ikke disse ferdighetene, men som reiseleder bør du vite hva du skal gjøre i en nødssituasjon. Opplæringen gjør også CV -en enda mer imponerende.

Advarsel

  • Innse at selv om du er på ferie, er du ikke på ferie selv. Mesteparten av tiden din vil bli brukt på å jobbe.
  • Som reiseleder kan arbeidstiden din være lang. Stedet kan være interessant, men sørg for at du kan jobbe med en tøff tidsplan.
  • Vær oppmerksom på at de fleste jobber som reiseleder er sesongmessige. Dette betyr at du ikke har konsekvent arbeid på ett sted. Men hvis du ikke har noe imot å reise, kan du alltid gå frem og tilbake rundt om i verden.

Anbefalt: