Hvordan lære en hund å elske buret sitt (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan lære en hund å elske buret sitt (med bilder)
Hvordan lære en hund å elske buret sitt (med bilder)

Video: Hvordan lære en hund å elske buret sitt (med bilder)

Video: Hvordan lære en hund å elske buret sitt (med bilder)
Video: Dansk Kennel Klub - Når hunden ikke kan være alene hjemme 2024, Kan
Anonim

Kasseopplæring er veldig gunstig for både hunder og deres eiere. Noen sier at klamreøvelser vil holde hunden tilbake og føles unaturlig. Imidlertid ligner den lille, lukkede plassen på en kennel et hundereservat i naturen, så hunden vil føle seg trygg og naturlig i den. Hvis du gradvis introduserer kassen din for valpen din med mye positiv støtte, vil kassen snart bli et trygt sted for hunden din å hvile. Du kan trene både valper og voksne til gradvis å like kassen sin i løpet av noen dager eller til og med uker, eller bare over helgen. Alt avhenger av fritiden din. Voksne hunder tar lengre tid enn valper å bli trent til å like kassen sin. Vær derfor tålmodig, og med tiden vil hunden like kassen.

Steg

Del 1 av 3: Klargjøring av buret

Lær hunden din å elske kassen Trinn 1
Lær hunden din å elske kassen Trinn 1

Trinn 1. Velg riktig størrelse på buret

Kassen skal være stor nok til at hunden kan stå, snu og ligge komfortabelt i den. En av grunnene til at buretrening er effektiv ved siden av potttrening, er at hunder ikke bauter i sengene sine. Hvis kassen er for stor, kan hunden gjøre avføring i det ene hjørnet og sove i det andre.

  • Hvis valpen din fortsatt vokser, kan du kjøpe en kasse som passer hundens størrelse som voksen. Blokker av noe av kennelplassen med en "romdeler" (vanligvis selges med kassen) slik at kasserommet ikke er for stort for valpen.
  • Dyrebutikker eller veterinærer kan ha bur tilgjengelig for utleie. Prøv å låne og bytte ettersom hunden vokser i størrelse.
  • Hvis buret er tenkt brukt til ombordstigning, må du bruke et bur autorisert av flyselskapet.
Lær hunden din å elske kassen Trinn 2
Lær hunden din å elske kassen Trinn 2

Trinn 2. Velg riktig type bur

Det er mange forskjellige typer bur å kjøpe, inkludert wire, plast og myk. Velg rasen som passer best for hunden din og omstendighetene i hjemmet ditt.

  • Ledningsbur er vanligvis den billigste og har god luftsirkulasjon. Vanligvis kommer disse burene med romdelere for å imøtekomme voksende hunder.
  • De fleste hunder føler seg mer komfortable i en plastkasse. Dette buret kan også brukes på et fly. Denne kassen er imidlertid ikke ideell i varmt vær, da hunden vil overopphetes.
  • Myksidige bur er veldig lette og lette å bære. Imidlertid kan mange hunder bite i veggene til de går i stykker og kassen er vanskelig å rengjøre.
Lær hunden din å elske kassen Trinn 3
Lær hunden din å elske kassen Trinn 3

Trinn 3. Finn et godt sted for buret

Når du starter buropplæring, er det en god idé å plassere buret på et sted som ofte brukes av familiemedlemmer i løpet av dagen, for eksempel kjøkkenet eller familierommet. Hunder er sosiale dyr og liker å føle seg som en del av en flokk. Buret bør ikke plasseres på et isolert sted, for eksempel en kjeller eller garasje. Bur skal ikke føles som et straffested for hunder.

  • Det er en god idé å planlegge å flytte kassen til soverommet når du trener valpen, for å gjøre det lettere for valpen å bli tatt med ut for å avlaste seg selv.
  • Noen arbeidsgivere har to bur, ett i stua, ett på soverommet.
Lær hunden din å elske kassen Trinn 4
Lær hunden din å elske kassen Trinn 4

Trinn 4. Gjør buret så behagelig som mulig for hunden

Legg et teppe eller håndkle på gulvet i kennelen slik at hunden kan sove på. Hvis du bruker et maske- eller trådbur, kan du også spre et teppe eller et lett håndkle over taket på kassen for å gjøre det mer behagelig og føles som et ly for hunden din for å føle seg tryggere.

Noen hunder og valper tar feil av sengen som et tyggeleker eller et sted å gå på toalettet. Ta i så fall sengetøyet og rengjør buret, og gjenta prosessen uten sengetøyet. Du kan sette den tilbake når hunden er litt eldre

Lær hunden din å elske kassen Trinn 5
Lær hunden din å elske kassen Trinn 5

Trinn 5. Bli begeistret for kennelen

Når kassen er installert, kan hunden komme bort og inspisere kassen. Si positive ting om kassen for å vise din entusiasme, og la hunden utforske kassen. Imidlertid må du ikke tvinge hunden inn i kassen eller lukke døren umiddelbart når hunden er inne. Det tar mye tid og tålmodighet å venne hunden din til kassen. Jo mer entusiastisk du er om kassen, desto lykkeligere blir hunden din.

Del 2 av 3: Gjøre burøvelser trinn for trinn

Lær hunden din å elske kassen Trinn 6
Lær hunden din å elske kassen Trinn 6

Trinn 1. Åpne burdøren

La kassedøren stå åpen og overtale hunden til å sjekke innholdet i kassen. Hunden kan se seg rundt, eller ikke virke overbevist. Hvis hunden din ikke er i kassen, må du gi ham positiv ros for å virke fornøyd.

Ikke lukk døren hvis hunden kommer inn i kassen. Vent til hunden føler seg trygg i kassen før du lukker døren

Lær hunden din å elske kassen Trinn 7
Lær hunden din å elske kassen Trinn 7

Trinn 2. Legg noen katler i buret

Du kan sette godbiter i kassen for å vekke hundens interesse, eller la hunden din spise dem med en gang. Det er greit hvis hunden bare stikker hodet i kassen først. Arbeid godbitene sakte dypere i kassen til hunden er helt i kassen.

Lær hunden din å elske kassen Trinn 8
Lær hunden din å elske kassen Trinn 8

Trinn 3. Legg hundens favorittleketøy i kassen

Hvis hunden din ikke reagerer på godbiter, kan du prøve å sette leken (eller en ny leketøy som interesserer hunden) i kassen.

Lær hunden din å elske kassen Trinn 9
Lær hunden din å elske kassen Trinn 9

Trinn 4. Mat hunden i kassen

Når hunden er villig til å gå inn i kassen frivillig, kan du begynne å sette mat der. Fyll en tallerken med hundemat og legg den dypt i kassen, og la døren stå åpen mens hunden spiser.

Lær hunden din å elske kassen Trinn 10
Lær hunden din å elske kassen Trinn 10

Trinn 5. Begynn å lukke døren

Når hunden din er vant til å stå og spise i kassen, kan du prøve å lukke kassedøren mens han spiser. Du bør holde deg nær og være synlig for hunden når den spiser. Åpne burdøren umiddelbart når hunden er ferdig med å spise. Deretter kan du sakte legge til noen minutter for å åpne døren etter at hunden har spist ferdig. Fortsett til døren kan ventes 10 minutter før den åpnes.

Lær hunden din å elske kassen Trinn 11
Lær hunden din å elske kassen Trinn 11

Trinn 6. Oppfordre hunden til å bli lenger i kassen

Når hunden din er vant til å spise i et bur med lukket dør, kan du la den stå en stund. Kall hunden inn i kassen og gi den en godbit. Velg deretter en kommando, for eksempel "enter" mens du peker på kassen, og lokk hunden inn i den. Når hunden kommer inn, gi ham en godbit og lukk kassedøren. Hold deg i nærheten av hunden de første 5-10 minuttene, og forlat deretter rommet en stund. Gå tilbake til rommet, og ta hunden ut av kassen.

Gjenta denne prosessen flere ganger om dagen i noen dager. Øk gradvis tiden hunden er i kassen

Lær hunden din å elske kassen Trinn 12
Lær hunden din å elske kassen Trinn 12

Trinn 7. Bur hunden når du forlater huset

Når hunden din er villig til å bli i kassen i 30 minutter uten å sutre eller se stresset ut, kan du la hunden ligge i kassen mens du er borte hjemmefra en stund. Sørg for at hunden har avføring før du legger den i kassen. Legg igjen en leke eller to med hunden din.

Lær hunden din å elske kassen Trinn 13
Lær hunden din å elske kassen Trinn 13

Trinn 8. Bur hunden om natten

Det er en god idé å beholde kassen på soverommet fra starten, spesielt hvis du har en valp som popper om natten. Når hunden er vant til å sove i kassen om natten, kan kassen flyttes til den den vil.

Lær hunden din å elske kassen Trinn 14
Lær hunden din å elske kassen Trinn 14

Trinn 9. Ikke la hunden ligge i kassen for lenge

Hunder trenger trening og sosialisering for å holde seg fysisk og psykisk frisk. Hvis du holder det for lenge, vil det forårsake problemer. Sørg for at du følger retningslinjene for kenneltiden og ikke forlater hunden din i mer enn 5 timer, unntatt om natten.

  • Alder 9-10 uker: 30-60 minutter.
  • 11-14 ukers alder: 1-3 timer.
  • Alder 15-16 uker, 3-4 timer.
  • over 17 uker: 4-6 timer.
Lær hunden din å elske kassen Trinn 15
Lær hunden din å elske kassen Trinn 15

Trinn 10. Svar riktig på en hunds sutring

Ikke la hunden din komme ut av kassen bare fordi han sutrer, med mindre han virkelig vil gå på do. I tillegg støtter du dårlig oppførsel ved å gi etter for hundens sutring. Ignorer hundens sutring i noen minutter. Hvis det ikke stopper, ta det ut så snart som mulig og få ting gjort. Etter det, returner hunden til kassen. Sørg for at du ikke lærer hunden din å sutre for å komme seg ut av kassen.

Del 3 av 3: Leksetrening i helgen

Lær hunden din å elske kassen Trinn 16
Lær hunden din å elske kassen Trinn 16

Trinn 1. Planlegg og trene hunden din på slutten av uken

Mange har ikke tid til å trene hunder på hverdager/skoler. Hvis du følger trinnene som er foreslått her, og forblir positiv og tålmodig med hunden din, kan de fleste hundene bli betinget av å elske kassen sin innen en ukes tid.

Lær hunden din å elske kassen Trinn 17
Lær hunden din å elske kassen Trinn 17

Trinn 2. Forbered buret på forhånd

Kjøp et bur og legg det der du vil ha det. Du kan gjøre dette noen dager i forveien for å venne hunden din til kassen. La kassedøren stå åpen for hunden å utforske.

Lær hunden din å elske kassen Trinn 18
Lær hunden din å elske kassen Trinn 18

Trinn 3. Begynn å legge godbiter i coop hver lørdag kveld

Legg noen godbiter i kassen på fredag når det er sent, og bytt ut godbitene når hunden din har spist dem. Fortsett å mate inn i buret etter den første treningsperioden for å opprettholde en positiv tilknytning til buret.

Lær hunden din å elske kassen Trinn 19
Lær hunden din å elske kassen Trinn 19

Trinn 4. Mat hunden i kassen lørdag kveld

Legg tallerkenen til hundemat dypt i kassen. Hvis hunden fortsatt er motvillig, legg matfatet nær døren til kassen. Men når hunden din skal begynne å spise, kan du prøve å skyve tallerkenen lenger inn i kassen. Hvis hunden virker behagelig, lukk kassedøren til hunden har spist ferdig, men bare hvis alt er bra.

Lær hunden din å elske kassen Trinn 20
Lær hunden din å elske kassen Trinn 20

Trinn 5. Start aktiv trening lørdag morgen

For den første treningsøkten, sitte i nærheten av kassen og ring hunden din. Vis hunden en godbit, og be ham om å gå inn i kassen (for eksempel bruk kommandoen "kom inn") og kast deretter godbiten inn i kassen. Når hunden din kommer inn i kassen for en godbit, gi ham ros entusiastisk og gi ham en annen godbit mens hunden er i kassen. Gi hunden en annen kommando (for eksempel "gå ut" eller "OK") for å komme seg ut av kassen.

Gjenta denne prosessen 10 ganger og ta en pause. Etter det, gjenta 10 ganger til

Lær hunden din å elske kassen Trinn 21
Lær hunden din å elske kassen Trinn 21

Trinn 6. Be hunden om en godbit

Følgende lørdag morgen, gjør en ny treningsøkt. Gi hunden de første godbitene som vanlig. Etter en stund, i stedet for bare å kaste godbiten i kassen, gi kommandoen og ikke gi godbiten før hunden er i kassen. Gi deretter ordre om å forlate kassen og gi godbiter tilbake når hunden forlater kassen.

  • Gjenta denne prosessen 10 ganger, eller til hunden forstår hva du vil.
  • Ta en liten pause, og gjenta deretter 10 reps.
Lær hunden din å elske kassen Trinn 22
Lær hunden din å elske kassen Trinn 22

Trinn 7. Lukk burdørene på lørdag ettermiddag

Begynn å sende hunden inn i kassen og behandle den noen ganger som før. Etter noen reps, legg hunden i kassen, gi ham en godbit og lukk sakte døren sakte. Behandle hunden din gjennom kassedøren, og åpne den. Gi kommandoen om å få hunden ut, og gjenta.

  • Gjør øvelsen 10 ganger, og la burdøren stå åpen lenger og gradvis. Prøv å sette et mål på 10 sekunder, opptil 30 sekunder
  • Hvis hunden virker opphisset, er døren første gang bare halvt lukket.
  • Bruk mye positiv støtte under denne prosessen for å redusere hundens angst.
Lær hunden din å elske kassen Trinn 23
Lær hunden din å elske kassen Trinn 23

Trinn 8. Øk tiden i buret

Hvil, og gjenta treningsprosessen ovenfor. Denne gangen, når du har lukket burdøren, kan du sitte i nærheten av buret for lengre perioder, til du føler deg komfortabel i buret i mer enn et minutt om gangen.

Lær hunden din å elske kassen Trinn 24
Lær hunden din å elske kassen Trinn 24

Trinn 9. Bli vant til hunden alene i kassen

På lørdag ettermiddag starter du med å la hunden være alene en stund. Start med noen korte opphold i buret som ovenfor. Sett deretter hunden i kassen, og gå til hunden er ute av syne før du returnerer og belønner hunden. Gjenta denne prosessen 10 ganger. Ta deretter en halv times pause, og gjør det igjen.

Lær hunden din å elske kassen Trinn 25
Lær hunden din å elske kassen Trinn 25

Trinn 10. Gjør en lengre tilbakeholdenhetsøvelse søndag morgen

Skaff deg en tyggeleker eller en KONG -leke fylt med godbiter, og be hunden om å komme inn i kassen. Gi deretter hunden et leketøy, lukk døren og slapp av i samme rom i en halv time mens hunden tygger på leken. Når tiden er ute, gi hunden en godbit og be ham komme ut og åpne døren og få hundeleken. Gjenta denne prosessen en time eller to senere.

Det er best å ikke bli for spent når hunden din kommer ut av kassen. Du vil at hunden din skal være begeistret for å komme inn i kassen, og ikke omvendt

Lær hunden din å elske kassen Trinn 26
Lær hunden din å elske kassen Trinn 26

Trinn 11. Gi hunden god mosjon

for neste økt bør hunden trene og være klar til å hvile. Ta den en lang tur eller lek, og slit hunden din.

Lær hunden din å elske kassen Trinn 27
Lær hunden din å elske kassen Trinn 27

Trinn 12. Gå ut av rommet

Ta med hunden inn i kassen, og gi ham favorittleketøyet hans. Lukk døren og la rommet stå i 10 minutter. Gå tilbake og ta hunden ut en stund, og gjenta denne prosessen gradvis i lengre perioder. Sørg for at hunden har leker og tid til å gå i mellom, og la hunden være i kassen i totalt en time.

Lær hunden din å elske kassen Trinn 28
Lær hunden din å elske kassen Trinn 28

Trinn 13. Forlate huset

Søndag kveld var det på tide å forlate huset. Sett hunden i kassen og gi ham favorittleketøyet hans. Deretter forlater du huset i 10 minutter. Når du kommer hjem, fjern hunden fra kassen og fortsett nattaktivitetene. Ikke feir eller gled deg når du forlater huset eller går hjem. Du må vise at det er normalt å gå og komme hjem.

Lær hunden din å elske kassen Trinn 29
Lær hunden din å elske kassen Trinn 29

Trinn 14. Gå på mandag morgen

Etter helgetreningen bør hunden din være klar til å bli i kassen i noen timer, avhengig av hundens alder. Tren hunden grundig om morgenen, og legg hunden i kassen og gi ham favorittleketøyet hans. Ikke skynd deg ut av huset, og gå bare noen timer før du går hjem og gir hunden en lur. Husk, følg retningslinjene for hundealder nedenfor, og ikke la hunden din stå i kassen for lenge:

  • Alder 9-10 uker: 30-60 minutter.
  • 11-14 ukers alder: 1-3 timer.
  • Alder 15-16 uker, 3-4 timer.
  • Alder over 17 uker: 4-6 timer.

Advarsel

  • Ikke bruk buret som en form for straff. Du vil at hunden din skal like kassen og ikke hate den. Å bruke buret som straff vil forbinde buret med negative ting.
  • La aldri en syk hund stå i en kennel. Hvis hunden din kaster opp, har diaré eller har feber, ikke la den ligge i kassen og ta den med til veterinæren umiddelbart.

Anbefalt: