Hvordan holde maur unna peoner: 9 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan holde maur unna peoner: 9 trinn (med bilder)
Hvordan holde maur unna peoner: 9 trinn (med bilder)

Video: Hvordan holde maur unna peoner: 9 trinn (med bilder)

Video: Hvordan holde maur unna peoner: 9 trinn (med bilder)
Video: Sådan Trimmer Du Ruhårede Hunde - Cairn Terrier 2024, Kan
Anonim

Peoner er planter kjent for sine store, velduftende blomster. Imidlertid er et vanlig problem som piondyrkerne står overfor, maur som samler seg på blomstene. Pionknoppene skiller ut en saft som er rik på karbohydrater, og mauren lever av dette stoffet. Forholdet mellom maur og pioner har eksistert så lenge at det antas at maur på en eller annen måte spiller en viktig rolle for å få peoner til å blomstre. Denne troen er imidlertid ikke sann. Så det spiller ingen rolle om du holder maur unna peoner i hagen din eller kutter peoner hjemme.

Steg

Metode 1 av 2: Fjerne maur fra Peony Clump

Hold maur utenfor peoner Trinn 1
Hold maur utenfor peoner Trinn 1

Trinn 1. For en rask løsning, spray peonene med vann

For å bli kvitt maurangrep midlertidig, spray pionklumpene med en sterk vannstrøm. Dette vil drepe alle maur i klumpen, men vil ikke permanent forhindre ankomsten av andre maur.

Hold maur utenfor peoner Trinn 2
Hold maur utenfor peoner Trinn 2

Trinn 2. Spray peonene med et insektmiddel for en løsning som varer lenger

Se etter en insektdrepende spraysåpe og sørg for at etiketten spesifikt angir at produktet er effektivt for å bli kvitt maur. Påfør insektmiddel i henhold til bruksanvisningen, vanligvis 2-3 ganger i uken i 2 uker.

Denne metoden fungerer vanligvis ikke hvis du er forpliktet til organisk hagearbeid eller ikke vil drepe de nyttige insektene som hjelper pollinere planter

Hold maur utenfor peoner Trinn 3
Hold maur utenfor peoner Trinn 3

Trinn 3. Velg et naturlig mauravstøtende middel for å unngå å bruke insektmidler

Bland 2-3 ss (30-45 ml) peppermynteolje med 1 L vann i en sprayflaske for å lage et naturlig mauravstøtende middel. Spray løsningen på pionstenglene og rundt klumpen for å forhindre at maur kommer.

I stedet for peppermynteolje kan du også bruke 2-3 ss (30-45 ml) hakket rød pepper eller hvitløk. Bland ingrediensene med 1 L vann og spray løsningen på peonklumpene. Eller prøv en løsning laget av 1 del eplecidereddik til 1 del vann

Hold maur utenfor peoner Trinn 4
Hold maur utenfor peoner Trinn 4

Trinn 4. Unngå at maur klatrer på plantestammer med en hjemmelaget felle

Hvis målet ditt er å unngå at maur svermer peonene for alltid, må du bare lage en enkel maurfelle med papir og vaselin. Skjær papiret i sirkler på 15 cm. Del papiret ved å lage et rett kutt fra ytterkanten til midten av sirkelen, og slå deretter et hull i midten av papiret. Belegg den ene siden av papiret med vaselin. Deretter vikler du papiret rundt stilken til peonplanten, med stilken i midten av sirkelen.

Hvis oljen påføres på siden av papiret vendt opp, vil maurene som klatrer på planten bli fanget i oljen

Hold maur utenfor peoner Trinn 5
Hold maur utenfor peoner Trinn 5

Trinn 5. Planter pioner nær mauravvisende planter

En annen måte å forhindre at maur samler seg på peoner er å plante mauravvisende planter i nærheten. Noen vanlige planter som kan avvise maur er geranium, mynte, hvitløk og calendula (ringblomst).

Metode 2 av 2: Hold maur unna kuttpioner

Hold maur utenfor peoner Trinn 6
Hold maur utenfor peoner Trinn 6

Trinn 1. Klipp og skyll peonen mens blomstene fortsatt spirer og er i “marshmallow -stadiet”

De nye pionknoppene viser noen av kronbladene og føles myke som marshmallows når de er forsiktig æltede, klare til å skjære. Før du tar inn, skyll med kaldt vann for å bli kvitt maur. Legg blomstene i en vase for å blomstre.

For en mer effektiv rengjøring kan du legge til noen dråper oppvaskmiddel i vannet. En mild såpevann vil ikke skade blomstene

Hold maur utenfor peoner Trinn 7
Hold maur utenfor peoner Trinn 7

Trinn 2. Rist de blomstrende peonene forsiktig før du tar dem med inn

Hvis du kutter av en blomstrende peon for å ta den inn, holder du blomsten opp ned og rister den forsiktig en eller to ganger. Se etter maur som fremdeles kan være igjen på blomsterkronen, og klikk dem ut med fingrene.

Du kan også skylle peonene i kaldt vann

Hold maur utenfor peoner Trinn 8
Hold maur utenfor peoner Trinn 8

Trinn 3. Unngå at maur nærmer seg peonene med honning og boraks

Lag en maurfelle ved å blande 1 ss (15 ml) honning, 1 ss (15 ml) varmt vann og 1 ss (26 gram) boraks. Spred løsningen på en flat overflate, for eksempel et stykke papir eller papp, og legg den nær blomstene. Maur vil bli tiltrukket av honningen, men vil dø etter å ha spist boraks.

Denne løsningen er ikke trygg hvis du har små barn eller kjæledyr hjemme, fordi den er giftig ved svelging

Hold maur utenfor peoner Trinn 9
Hold maur utenfor peoner Trinn 9

Trinn 4. Dryss kanelpulver på blomstene for å avvise maur naturlig

Maur liker ikke kanel. Så hvis du ikke har noe imot at blomstene lukter krydret, dryss litt kanel på buketter eller blomsterkroner. Du kan også plassere kanelstang i nærheten av peoner.

Tips

  • Tenk på at maur og pioner lever i harmoni. Ofte skader mauren ikke peonen, men spiser bare nektar.
  • Ikke plant peoner i nærheten av huset, spesielt i nærheten av kjøkkenet. Maurene i blomstene kan lettere komme inn i huset.

Anbefalt: