4 måter å tørke gressløk på

Innholdsfortegnelse:

4 måter å tørke gressløk på
4 måter å tørke gressløk på

Video: 4 måter å tørke gressløk på

Video: 4 måter å tørke gressløk på
Video: Ønske om å bli gründer? Da må du ha ideen på plass! 2024, Kan
Anonim

Tørking av gressløk er en god måte å beholde friskheten når den brukes til matlaging hele året. Ofte brukt som urt i matlaging, gir gressløk en frisk, løkaktig smak til matvarer, inkludert poteter, egg og fisk. Hvis du leter etter en rask måte å tørke gressløk, kan du prøve å sette dem i mikrobølgeovnen i 2-3 minutter. Men hvis du har god tid, kan du tørke dem på tradisjonelle måter, for eksempel tørke dem i ovnen, bruke en dehydrator eller lufttørke dem.

Steg

Metode 1 av 4: Tørking i mikrobølgeovn

Tørr gressløk Trinn 1
Tørr gressløk Trinn 1

Trinn 1. Vask gressløken med kaldt vann, og tørk deretter

Fyll en vask eller bolle med kaldt vann og tilsett gressløk. La det trekke i 1-2 minutter, og skyll deretter gressløken under rennende vann. Fortsett å suge og skyll gressløk om nødvendig før du tørker dem med tørkepapir.

Gjenta dette trinnet så mange ganger som nødvendig eller til gressløken er helt ren og tørr

Tørr gressløk Trinn 2
Tørr gressløk Trinn 2

Trinn 2. Legg 4-5 stilker av gressløk mellom to tørkepapir i mikrobølgeovnen

Bekle tallerkenen med tørkepapir før du setter den i mikrobølgeovnen. Legg gressløken på et fat og dekk med papirhåndklær slik at gressløken er belagt med tørkepapir i mikrobølgeovnen. Før du slår på mikrobølgeovnen, må du kontrollere at gressløken er dekket med papirhåndklær slik at de tørker jevnt.

Tørr gressløk Trinn 3
Tørr gressløk Trinn 3

Trinn 3. Slå på mikrobølgeovnen på høy varme i minst to minutter

La gressløken tørke i mikrobølgeovnen i noen minutter. Når en tørkesyklus er fullført, må du kontrollere om gressløken er sprø og smuldret å ta på. Hvis ikke, fortsett å varme den i ytterligere 30 sekunder. Hvis gressløken fremdeles ikke er tørr, fortsett å varme opp kort til gressløken er helt tørr.

Hvis mikrobølgeovnen din har en lavere spenning, kan du først varme gressløken i 3 minutter i stedet for bare 2 minutter

Tørr gressløk Trinn 4
Tørr gressløk Trinn 4

Trinn 4. Ha den tørkede gressløken i en lufttett beholder

Oppbevar tørr gressløk ved å legge dem i en lufttett beholder, for eksempel en glassburk. Når den er lagret, kan tørket gressløk vare i flere år. Før du bruker den til matlaging, må du imidlertid kontrollere om gressløken ikke blir helt brun.

Hold tørr gressløk ute av solen, da dette kan fjerne smaken

Metode 2 av 4: Tørking av gressløk i ovnen

Tørr gressløk Trinn 5
Tørr gressløk Trinn 5

Trinn 1. Vask gressløken grundig med kaldt vann, og tørk deretter

Vask under rennende vann og fjern visne eller døde stilker. Fokuser på å tørke gressløken med et rent kjøkkenhåndkle eller et papirhåndkle til den er helt tørr. Rull eventuelt gressløken på et papirhåndkle for å fjerne overflødig vann.

Tørr gressløk Trinn 6
Tørr gressløk Trinn 6

Trinn 2. Forvarm ovnen til laveste temperatur

Slå ovnen på så lavt som 60 ° C, hvis mulig. Ideelt sett vil du tørke gressløk, ikke steke dem. Hvis ovnen din ikke kan stilles til den laveste temperaturen, må du sørge for at den ikke er høyere enn 93 ° C.

Tørr gressløk Trinn 7
Tørr gressløk Trinn 7

Trinn 3. Skjær gressløken i ca 1/2 cm tykk og legg den på stekeplaten

Skjær gressløken i små biter før du fordeler den over flere panner. Når du er ferdig med å sette gressløken i pannen, fortsett å sette den i den forvarmede ovnen.

For å unngå at urtene kleber seg sammen, må du først klede en stekeplate med bakepapir

Vet du?

Hvis du ikke vil bruke ovnen, kan du la gressløken lufte ut i pannen for å tørke naturlig. Dekk gressløken med en ostesil og legg bakeplaten i et godt ventilert område slik at gressløken tørker helt. For å holde tørkeprosessen konsekvent, snu gressløk om nødvendig. Om en uke er gressløken din tørr!

Tørr gressløk Trinn 8
Tørr gressløk Trinn 8

Trinn 4. Slå av ovnen og la gressløken sitte i ovnen i to dager

Pass på at ovnen ikke er på og at det ikke kommer varme inn i ovnen når du setter gressløken i pannen. La gressløken stå i ovnen i minst to dager. Om 2-3 ganger om dagen, slå ovnen på igjen i 1-3 timer for å holde en jevn strøm av varm, tørr luft strømme mellom gressløken.

Sjekk gressløk med jevne mellomrom. Avhengig av ovnstype og hvor mye gressløk som ble tørket, kan du trenge opptil tre dager før gressløken tørker helt

Tørr gressløk Trinn 9
Tørr gressløk Trinn 9

Trinn 5. Ha den tørkede gressløken i en glassburk med et tettsittende lokk

Bruk bakepapir til å helle den tørkede gressløken i glassene. Når all tørket gressløk er i glasset, må du huske å lagre gressløken på et kjølig sted vekk fra sollys.

Når du heller den tørkede gressløken i en krukke eller annen lufttett beholder, må du kontrollere at den er helt tørr og sprø. Ovnstørket gressløk eller spesialverktøy som dehydrator kan vare i flere år. Et tegn på at gressløken ikke lenger er fersk er tapet av den løklignende aromaen

Metode 3 av 4: Tørking av gressløk med dehydrator

Tørr gressløk Trinn 10
Tørr gressløk Trinn 10

Trinn 1. Vask gressløken med kaldt vann, og tørk deretter

Vask gressløken under rennende vann og tørk med et rent håndkle eller en kjøkkenklut. Når de er flatet ut på tørkepapir, la gressløken sitte i noen minutter for å lufte dem til de er helt tørre.

Du kan også tørke dem ved å rulle dem på et håndkle

Tørr gressløk Trinn 11
Tørr gressløk Trinn 11

Trinn 2. Skjær 1/2 cm tykk med en kniv eller en spesiell kjøkkenskjær

Sørg for at bitene er små og like store, slik at de tørker jevnt. Etter at gressløken er kuttet, sett til side en stund.

Tørr gressløk Trinn 12
Tørr gressløk Trinn 12

Trinn 3. Dryss jevnt på bakeplaten

Fjern først kjelen fra dehydratoren. Dryss deretter gressløken på stekeplaten og la det være litt mellomrom mellom gressløken slik at den tørker jevnt. Prøv å ikke legge til for mye gressløk på en gang. Om nødvendig kan du dele tørkeprosessen i flere tørkesykluser.

  • Ikke sett temperaturen på dehydratoren før alt gressløken er tilsatt.
  • Tenk på denne verktøypannen på samme måte som ovnen. Hvis du vil at gressløken skal tørke jevnt, må den legges forsiktig på bakeplaten.
  • Legg gressløken på lagringsområdet på forhånd hvis du ikke skal tørke den med en gang.
Tørr gressløk Trinn 13
Tørr gressløk Trinn 13

Trinn 4. Varm en panne med gressløk i en dehydrator i to timer ved 35 ° C

La gressløken ligge i apparatet i minst to timer. Kontroller med jevne mellomrom om gressløken lett kan falle mellom fingrene. La gressløken stå i apparatet i opptil seks timer.

Hvis hjemmet ditt har en tendens til å være fuktig, kan det hende du trenger mer tid til å tørke gressløken

Tørr gressløk Trinn 14
Tørr gressløk Trinn 14

Trinn 5. Ha gressløken i en glassburk med et tett lokk

Slå av dehydratoren og fjern gressløk. Om nødvendig, bruk en trakt for å plassere den tørkede gressløken i en lufttett beholder, for eksempel en glassburk. Etter at glasset er lukket, lagrer du gressløken på et kjølig sted utilgjengelig for sollys. Husk at tørket gressløk som dette kan vare i flere år.

Ikke oppbevar gressløk i nærheten av kjøleskapet eller på ovnen, da dette kan påvirke kvaliteten. Sørg for at gressløken lukter som løk, og hvis de ikke gjør det, er gressløken ikke lenger fersk

Metode 4 av 4: Hengende og luftende gressløk

Tørr gressløk Trinn 15
Tørr gressløk Trinn 15

Trinn 1. Vask gressløken med kaldt vann og tørk

Ha gressløken i en bolle med kaldt vann og rør for å fjerne støv eller smuss på gressløken. Når den er ren, legg gressløken på et tørt papirhåndkle. Bruk et annet stykke silkepapir til å tørke gressløken. Luft til slutt gressløken i 2-3 minutter.

For å gjøre gressløken tørrere, prøv å rulle gressløken på et papirhåndkle som kan absorbere det gjenværende vannet

Tørr gressløk Trinn 16
Tørr gressløk Trinn 16

Trinn 2. Foren og bind gressløk

Samle gressløk og bind dem for enkel griping. Knytt stilkene med hyssing eller gummibånd for å sikre at gressløken henger sammen uten å skade dem. I dette trinnet velger og fjerner du visnet eller død gressløk som fortsatt er festet til stilkene til annen gressløk.

Trim toppene og bunnene på planten som stikker ut ved å trimme dem hvis du vil at gressløkbuntene skal se jevne ut

Tips:

Hvis du høster gressløk fra hagen, klipper du stilkene om morgenen etter at dugg har tørket, det er da gressløken er på sitt sunneste og mest smakfulle.

Tørr gressløk Trinn 17
Tørr gressløk Trinn 17

Trinn 3. Heng gressløken opp ned i en papirpose

Lag omtrent 15 små hull eller snitt på hver side av papirposen slik at luft kan strømme gjennom. Fest toppen med hyssing og heng gressløken i en pose. Pass på at gressløken er opp ned, ellers renner ikke oljen fra stilkene ned.

  • Denne papirposen beskytter gressløken mot støv og forhindrer at solstrålene ødelegger den grønne fargen.
  • Prøv å kutte eller kutte papirposen så stor som et nålhode.
Tørr gressløk Trinn 18
Tørr gressløk Trinn 18

Trinn 4. Heng posen med gressløk på et varmt, tørt sted

Heng gressløken i omtrent to uker til den er ganske sprø. Ikke oppbevar gressløk i matlagingsområdet eller i nærheten av noe som avgir sterk lukt. Hvis du legger sensitiv gressløk rundt disse elementene, vil teksturen og smaken av denne urten bli skadet.

Sjekk noen få dager for å sikre at det ikke vokser mugg på gressløken

Tørr gressløk Trinn 19
Tørr gressløk Trinn 19

Trinn 5. Oppbevar tørket gressløk i en lufttett beholder

Sjekk gressløk noen få dager for å holde øye med tørkeprosessen. Når gressløken er sprø og smuldrende å ta på, legg den i en lufttett beholder, for eksempel en glassburk. Sørg for å holde gressløken unna direkte sollys når du lagrer den.

  • Gressløk kan vare i flere år hvis den er riktig tørket.
  • Gressløk har en karakteristisk luktlignende lukt. Hvis du ikke finner dem, er sjansen stor at tørket gressløk ikke lenger er fersk.

Tips

  • Før du tørker gressløken, fjerner du de lilla blomstene på toppen, da de ikke pleier å tørke ut lett.
  • Velg den ferskeste gressløken for å maksimere smaken når den tørkes.

Anbefalt: