3 måter å unngå forstoppelse

Innholdsfortegnelse:

3 måter å unngå forstoppelse
3 måter å unngå forstoppelse

Video: 3 måter å unngå forstoppelse

Video: 3 måter å unngå forstoppelse
Video: 7 triks for å senke blodtrykket på naturlig måte raskt og effektivt 2024, Kan
Anonim

Endring av forbruksmønstre kan gjøre en stor forskjell i å påvirke fordøyelsen og bidra til å stoppe forstoppelse eller forstoppelse. Hvis forstoppelse har blitt et vanlig problem i livet ditt, og du blir lei og lei av det, er det på tide å revurdere dine spisevaner og mønstre og gi opp maten som kan utløse denne svært ubehagelige tilstanden. Å spise mer fiber, drikke mer vann og unngå stekt mat vil hjelpe deg med å holde forstoppelse fri.

Steg

Metode 1 av 3: Hjelper fordøyelsen

Unngå forstoppelse Trinn 1
Unngå forstoppelse Trinn 1

Trinn 1. Spis fiberrik mat

Du har kanskje hørt at fiber er bra for deg, men har du prioritert å spise det til hvert måltid? Forbruk av fiberrike matvarer vil ha langsiktige fordeler for å forhindre forstoppelse. Fiber gir avføring til avføringen, noe som gjør det lettere å passere. Du trenger 24 til 26 gram fiber daglig. Disse matvarene er rike på fiber og forhindrer deg i å bli forstoppet. Prøv å konsumere minst en type for hvert måltid:

  • Kål, blomkål, brokkoli og lignende
  • Linser, sorte bønner, nyrebønner og andre belgfrukter
  • Fersken, jordbær, blåbær, papaya
  • Mandler, valnøtter, peanøtter
  • Hvete, kli og andre korn
  • Linfrø
Unngå forstoppelse Trinn 2
Unngå forstoppelse Trinn 2

Trinn 2. Prøv et fibertilskudd

Hvis bare det å spise fiberrik mat ikke virker riktig for deg, kan du sikre at du får i deg nok fiber ved å ta kosttilskudd. De fleste fibertilskudd er tilgjengelige i pulverform som deretter oppløses i vann før du drikker. Disse kosttilskuddene er laget av fiberkilder fra planter og dyr som er kjent for å ha fordeler for mennesker. Vær oppmerksom på at inntak av for mye fiber kan forårsake diaré og andre bivirkninger, så pass på å bare ta den anbefalte dosen.

  • Kosttilskudd som inneholder psyllium er egnet for å håndtere forstoppelse ved å legge masse til avføringen.
  • Kosttilskudd som inneholder inulin og oligofruktose kan stimulere utviklingen av gode bakterier i tarmen, og redusere forstoppelse.
Unngå forstoppelse Trinn 3
Unngå forstoppelse Trinn 3

Trinn 3. Spis sviskejuice

Svisker er en naturlig kilde til konsentrert fiber, og de inneholder også sorbitol, som fungerer som et naturlig avføringsmiddel. Hvis du liker smaken av svisker, kan du prøve å spise svisker eller drikke sviskejuice hver morgen. Svisker vil hjelpe til med å skyve avføring i fordøyelsessystemet og forhindre forstoppelse.

Unngå forstoppelse Trinn 4
Unngå forstoppelse Trinn 4

Trinn 4. Spis en porsjon yoghurt hver dag

Noen ganger er forstoppelse forårsaket av en ubalanse av bakterier i tarmen. Å spise yoghurt som inneholder probiotika vil gjenopprette de gode bakteriene som vil lette fordøyelsen. Prøv å spise en skål med yoghurt sammen med frokost hver dag for å forhindre forstoppelse.

Unngå forstoppelse Trinn 5
Unngå forstoppelse Trinn 5

Trinn 5. Drikk mye vann

Forstoppelse oppstår som et resultat av avføring som ikke har nok vanninnhold til å passere gjennom og ut av kroppen lett. Når du er litt dehydrert, kan du lett bli forstoppet. Sørg for å drikke vann til hvert måltid og når du føler deg tørst for å holde kroppen tilstrekkelig hydrert. Prøv å drikke 8 til 10 glass vann hver dag.

  • Når du føler deg forstoppet, må du øke forbruket av vann umiddelbart for å forhindre at forstoppelse blir verre.
  • Start dagen med et stort glass varmt vann og sitron for bedre fordøyelseshelse.

Metode 2 av 3: Unngå vaner som gjør forholdene dine forverrende

Unngå forstoppelse Trinn 6
Unngå forstoppelse Trinn 6

Trinn 1. Unngå bearbeidede matvarer

Matvarer som har blitt bearbeidet og blandet med hvetemel og sukker har blitt fullstendig atskilt fra det sunne fiberinnholdet. Forbruk av mat uten fiber er vanskelig å fordøye og kan utløse forstoppelse. Følgende matvarer er vanlige synder:

  • loff
  • Matbit
  • Hurtigmat
  • Frites
  • Emballerte meieriprodukter
  • Sukkertøy
Unngå forstoppelse Trinn 7
Unngå forstoppelse Trinn 7

Trinn 2. Reduser alkoholforbruket

Alkoholholdige drikker som vin, øl, whisky og så videre utløser dehydrering. Dehydrering kan gjøre avføring vanskeligere å passere. Hvis du har en tendens til å bli forstoppet ofte, bør du vurdere å kutte ned på alkoholforbruket. Nok med bare et glass hver ettermiddag, eller ikke konsumere det i det hele tatt. Hvis du velger å holde fast ved det, må du drikke et glass vann per glass alkohol du drikker.

Unngå forstoppelse Trinn 8
Unngå forstoppelse Trinn 8

Trinn 3. Kutt ned på koffein

Koffein kan noen ganger hjelpe med mild forstoppelse fordi det er et vanndrivende middel, men koffein kan gjøre langvarig forstoppelse verre på grunn av koffeinets dehydratiserende egenskaper. Hvis du har for vane å drikke 3 glass om dagen, kan det være lurt å redusere det midlertidig for å se om det kan hjelpe deg med å unngå forstoppelse. Prøv å drikke bare ett glass om dagen eller bytt til et koffeinfattig.

Unngå forstoppelse Trinn 9
Unngå forstoppelse Trinn 9

Trinn 4. Ikke ignorere det når du virkelig føler trang til å ta avføring

Når du føler trang til å gjøre avføring, kan du føle deg motvillig til å gå på do eller toalett, men det er ikke bra for fordøyelsessystemet. Forsinkelse av å gå på do for lenge er en vanlig årsak til forstoppelse, så når du føler trang til å gå på do, må du gå på do.

Å ha en bestemt tidsplan kan hjelpe. For eksempel, kanskje du planlegger å gå på do for å ta avføring hver morgen. Når du starter en rutine som denne, vil kroppen din svare ved å holde den mer regelmessig

Unngå forstoppelse Trinn 10
Unngå forstoppelse Trinn 10

Trinn 5. Vær aktiv

Løping, yoga og andre fysiske aktiviteter bidrar til å forbedre fordøyelsen. Hvis du er forstoppet, kan du prøve å jogge eller ta en liten spasertur for å forbedre fordøyelsen. Å bli aktiv 3 eller 4 ganger i uken vil bidra til å holde fordøyelsen jevn og forhindre forstoppelse.

Trinn 6. Endre posisjon når du bruker toalettet

For noen mennesker er å sitte på toalettet ikke den beste posisjonen til å gjøre avføring. De fleste føler at ved å sette seg på huk kan de være lettere å gjøre avføring. Den enkleste måten å prøve denne stillingen (for toalettsetet) er å støtte føttene opp på toalettsetet mens du sitter, slik at knærne er hevet.

Du kan også bruke et lite sete/brett for å støtte føttene

Metode 3 av 3: Bli kvitt forstoppelse raskt

Unngå forstoppelse Trinn 12
Unngå forstoppelse Trinn 12

Trinn 1. Prøv ricinusolje

Ricinusolje er et klassisk middel som gjør underverker. Ricinusolje virker irriterende på tarmkanalen og får deg til å ønske å gjøre avføring. Å ta en teskje ricinusolje er en effektiv måte å håndtere forstoppelse på, men vær forsiktig så du ikke tar for mye, da det kan forårsake fordøyelsesproblemer hvis det spises for mye.

  • Spis i henhold til anbefalt dose på lakseroljepakken du kjøper, og ikke mer.
  • Unngå å spise ricinusolje før du legger deg, for du må kanskje gå på do etter at du har spist det.
Unngå forstoppelse Trinn 13
Unngå forstoppelse Trinn 13

Trinn 2. Spis en dose engelsk salt

Engelsk salt blandet med vann vil fungere som avføringsmiddel eller avføringsmiddel ved å "vanne" avføringen for å gjøre det lettere å passere. Bland en skje engelsk salt i et glass vann, vent til det løser seg, og drikk deretter oppløsningen. Omtrent en time skal forstoppelsen gå over.

Unngå forstoppelse Trinn 14
Unngå forstoppelse Trinn 14

Trinn 3. Drikk løvetann te

Løvetannrot som har blitt tørket og gjort til en te har vært et urtemedisin mot forstoppelse i mange år. Du kan kanskje lindre mild forstoppelse ved å innta løvetannste hver dag. Løvetannste er trygt og effektivt, selv om det ikke er gjort overbevisende forskning for å bevise at det virker.

Du kan kjøpe ferdigpakket løvetannste eller kjøpe tørket løvetannrot for å lage din egen. Soak i fem minutter, rør deretter og tilsett litt honning for din fornøyelse

Unngå forstoppelse Trinn 15
Unngå forstoppelse Trinn 15

Trinn 4. Prøv senna tabletter

Senna er en plante som stimulerer musklene i tarmene til å trekke seg sammen, slik at du kan gjøre avføring. Senna er effektivt for å lindre langvarig forstoppelse, med andre metoder du har prøvd, men uten resultat. Men senna tabletter kan ha bivirkninger, så kontakt legen din før du bruker dem hvis du tidligere har problemer/sykdommer relatert til fordøyelsen.

Tips

  • Ikke vær sjenert for å konsultere lege om problemet ditt. Han vet veldig godt hvordan han kan hjelpe deg.
  • Et proteinrikt diett er vanskelig for fordøyelsessystemet. Forstoppelse kan forekomme oftere på Atkins-dietten eller andre proteinrike dietter. Kosthold som begrenser karbohydrater, for eksempel Atkins -dietten, kan mangle fiber og andre næringsstoffer. Hvis du følger et proteinrik diett, må du inkludere lavkarbo-matvarer som fremdeles er rike på fiber, for eksempel brokkoli.
  • Smertestillende midler forårsaker ofte forstoppelse ved å bremse bevegelsen av mat gjennom tarmene. Vurder bruk av loperamid, et stoff for å behandle diaré ved å påvirke bevegelsen av mat gjennom fordøyelseskanalen. Loperamidet virker og fungerer som opioider, men virker bare på tarmen. Sørg for at du også har et fiberrik kost mens du tar smertestillende midler. Hvis problemet vedvarer, kan du prøve en CHAPTER -lansering.
  • Noen typer yoghurt som selges i delen melk, ost og smør i dagligvarebutikker eller supermarkeder, har flere enzymer som hjelper til med fordøyelsen.
  • Ikke slå rundt busken om problemet ditt; de hadde hørt det mange ganger før.
  • Hvis forstoppelse er kronisk (langvarig), må du snakke med legen din eller spesialist. Forstoppelse er et symptom på mange alvorlige medisinske problemer, inkludert obstruksjon (innsnevring) av tykktarmen, tykktarmskreft og endetarmskreft.
  • Å spise bananer regelmessig vil hjelpe deg med å forbedre fordøyelsen og kan hjelpe mot forstoppelse.

Advarsel

  • Et fiberrikt kosthold er bra for tarmen (kanskje til og med bra for hjertet og bukspyttkjertelen), men ikke overdriv. For mye fiber kan redusere absorpsjonen av næringsstoffer fra maten du spiser ved å binde dem i fordøyelseskanalen. Hvis du tar vitaminer samtidig med kosttilskudd, kan det hende du må ta kosttilskudd til forskjellige tider for å øke effektiviteten til vitaminene du tar.
  • Du bør ikke drikke for mye vann heller. I de fleste ekstreme tilfeller kan det å drikke for mye vann føre til hyponatremi (mangel på natrium/salt i blodet) og kan til og med drepe deg. Ikke overskrid 10 glass om dagen, og unngå å drikke store mengder isotoniske drikker.
  • Hvis forstoppelse veksler med diaré, varer lenge, eller det er blod i avføringen, umiddelbart og ikke utsett å kontakte legen din.
  • Unngå sterke avføringsmidler eller avføringsmidler, spesielt når de brukes over lengre tid. Viktigheten av å forhindre forstoppelse er ikke overdrevet, langvarig bruk av avføringsmidler kan skade tarmen og føre til avhengighet. Du må kanskje ta kosttilskudd av fiber og magnesium resten av livet, hvis du ikke får nok av disse næringsstoffene fra maten du spiser.
  • Vær forsiktig når du starter flere øvelser. Start sakte, og igjen, snakk med legen din om eventuelle tidligere helseproblemer.

Anbefalt: