Hvordan øve ydmykhet (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan øve ydmykhet (med bilder)
Hvordan øve ydmykhet (med bilder)

Video: Hvordan øve ydmykhet (med bilder)

Video: Hvordan øve ydmykhet (med bilder)
Video: По следам древней цивилизации? 🗿 Что, если мы ошиблись в своем прошлом? 2024, April
Anonim

Mor Teresa sa en gang: “Ydmykhet er moren til alle gode egenskaper: renhet, gode gjerninger og lydighet. Når vi er ydmyke, blir vår kjærlighet ekte, blir et høytidelig offer.” Disse ordene er helt sanne, men du trenger ikke å være mor Teresa eller en religiøs person i det hele tatt for å prøve å praktisere ydmykhet i ditt daglige liv. Ydmykhet betyr å godta dine begrensninger og prøve å gjøre endringer til det bedre i omgivelsene rundt deg uten å forvente noe igjen eller verdsettelse.

Steg

Del 1 av 3: Utvikle en mer ydmyk tankegang

Delegere trinn 1
Delegere trinn 1

Trinn 1. Ikke tro at du er for god eller overlegen til alt du gjør

Folk med store egoer har en tendens til å tro at de fortjener en bedre jobb, en bedre elsker eller mer interessante og klassiske venner. Men livet ditt er ditt eget, og hvis du vil ha bedre ting, må du jobbe for dem, ikke tro at du blir urettferdig behandlet. For å øve ydmykhet, prøv å godta livet ditt nå, mens du fortsetter å jobbe hardt for å oppnå bedre ting, uten å klage.

Hvis du stadig tenker på deg selv som for god eller overlegen, vil andre bli "allergiske" og unngå deg. I stedet må du gjøre en innsats for å være takknemlig for det du har og arbeide for å oppnå det du ikke har, hvis det er det du vil

Bytt ungdomsbleier Trinn 20
Bytt ungdomsbleier Trinn 20

Trinn 2. Ha en optimistisk holdning

Folk som praktiserer ydmykhet er naturligvis optimister, fordi de ikke kaster bort tid på å klage på at dårlige ting skjer med dem eller utsette fremover. I stedet er de takknemlige for det de har, og de ser frem til gode ting i fremtiden. Ydmyke mennesker forventer ikke å få gode og vakre ting foran seg, men de tror at gode ting vil skje med dem hvis de prøver å oppnå dem.

  • Prøv å ha lidenskap i alt som ligger foran deg. Ikke alltid tenk negativt på at det vil oppstå trøbbel eller kaos i fremtiden.
  • Selv om du alltid bør være forberedt på det verste, bør du prøve å finne det gode i enhver situasjon.
Kommuniser effektivt Trinn 25
Kommuniser effektivt Trinn 25

Trinn 3. Godta at du ikke er best og best på alt

For å ha en mer ydmyk tankegang, må du akseptere det faktum at du ikke er den beste eller den beste til noe, eller til og med til noe. Uansett hvor god eller god du er til å surfe, synge eller skrive skjønnlitteratur, vil det alltid være noen andre som er mer kunnskapsrike enn deg. Og dette er greit. Ikke oppfør deg som om du må være den som tar den endelige avgjørelsen om noe. Vær åpen fordi du alltid forandrer deg og vokser, og vet at andre mennesker kan hjelpe deg med å bevege deg i en bedre retning.

Hvis du oppfører deg som om du er best, blir du arrogant. I stedet må du vise andre at selv om du er stolt av det du vet eller har oppnådd, vil du fremdeles vokse til å bli bedre

Kommuniser effektivt Trinn 18
Kommuniser effektivt Trinn 18

Trinn 4. Vet at ydmykhet ikke er en påskudd

Å være ydmyk er ikke det samme som å late som å være ydmyk. Hvis du har jobbet sent hele helgen og på mandag gratulerer sjefen deg med arbeidet ditt, ikke svar: "Å, det er ingenting." Si at du er glad for at han liker arbeidet ditt, og si at du er glad du jobbet hardt for å få det gjort. Du tror kanskje at det å få et kompliment vil få deg til å se ydmyk ut, men faktisk viser det faktisk at du er en arrogant person.

Selvfølgelig, når folk komplimenterer deg, kan det til tider føles rart. Du bør imidlertid godta prisen når den kommer, ikke opptre som om prisen er helt uviktig

Utvikle psykiske evner Trinn 5
Utvikle psykiske evner Trinn 5

Trinn 5. Identifiser dine svakheter

Hvis du vil praktisere ydmykhet, må du være oppmerksom på at du ikke er perfekt. Hvis du tror at du er en perfekt person, vil du ikke lære noe i denne verden og vil ikke vokse som person. På den annen side er det veldig viktig å være ydmyk overfor andre å være klar over sin tilstand og å vite hvilke områder som fortsatt trenger forbedring. En virkelig ydmyk person vet at han har svakheter som må korrigeres, og han vil prøve å gjøre det.

  • Det er riktignok ubehagelig å innrømme din svakhet i omgjengelighet eller ryddighet. Det vil imidlertid gi deg lyst til å jobbe hardt for å forbedre det.
  • I tillegg til å gjenkjenne dine svakheter, er det viktig at du godtar de tingene du ikke kan endre om deg selv.
Svar på intervjuspørsmål Trinn 8
Svar på intervjuspørsmål Trinn 8

Trinn 6. Unngå å skryte av deg selv

For å virkelig øve ydmykhet, bør du unngå å skryte så mye som mulig. Du vil kanskje snakke om prestasjonene dine, men ikke få det til å høres arrogant ut. Hvis du har jobbet hardt for å oppnå noe, er det greit å snakke om det. Unngå imidlertid å snakke om hvor rik, attraktiv eller vellykket du er, slik at andre ikke får feil inntrykk av deg. På den annen side må du innse at du er attraktiv uten å være stolt av deg selv, slik at andre mennesker vil legge merke til dette også.

  • Folk som virkelig praktiserer ydmykhet vil fokusere langt mer på å rose andre enn å skryte av seg selv.
  • Neste gang du vil snakke om noe du har oppnådd, spør deg selv om du er stolt av deg selv eller bare snakker om noe du er veldig stolt av.
Lev et godt liv Trinn 16
Lev et godt liv Trinn 16

Trinn 7. Vær takknemlig for det du har, så vel som det du ikke har

Hvis du virkelig ønsker å øve ydmykhet, bør du prøve å være takknemlig for alt du mottar, fra din fysiske helse til kjæledyret ditt. Ikke ta noe for gitt og vet at selv de minste tingene, som å lese en artikkel på Internett, er noe mange andre ikke får lett. Du bør også være takknemlig for alle vanskelighetene og utfordringene du har opplevd, fordi de har gjort deg til den du er i dag.

  • Selvfølgelig ser det ut til at noen mennesker har bedre hell enn andre. Men vet at det som betyr mest er hva du gjør med den flaks, og innser at du må være takknemlig for alt du har mottatt, ikke klage på det du ikke har.
  • Takknemlighet er avgjørende for sann ydmykhet. Prøv å liste opp tingene du er takknemlig for, og fortsett å legge til nye ting når du tenker på det.

Del 2 av 3: Handling

Behandle en jente Trinn 11
Behandle en jente Trinn 11

Trinn 1. Slutt å snakke

En måte å øve ydmykhet på er å lytte mer enn å snakke. Hvis du bruker tid på å bare snakke om deg selv eller dele ideene dine, er det liten sjanse for at du kan lære av andre mennesker og lære å sette pris på det de har å tilby. Å lytte til andre er også en måte å få dem til å føle seg viktigere og ivaretatt. Og faktisk vil prosessen med å lytte og gi den andre personen tid gjøre deg mer ydmyk.

  • Å innse at andre mennesker har et annet synspunkt, men like viktig som ditt, og innse at alle har sine egne bekymringer, tvil og forventninger, gjør deg også mer ydmyk.
  • Vær en ekspert på å lytte til andre, uten å avbryte eller gi råd, med mindre du blir bedt om det.
Vær spesiell trinn 4
Vær spesiell trinn 4

Trinn 2. Gi den andre personen riktig kreditt

Hvis du vil øve ydmykhet, er det beste du kan gjøre å lære å belønne på riktig måte. Hvis du blir rost for å ha fullført en arbeidsrapport, må du også nevne to medarbeidere du har jobbet hardt med. Hvis du får ros for å ha scoret mål i en fotballkamp, må du også nevne om lagkameratene dine som har kjempet sammen med deg. Det er sjelden du oppnår 100% suksess uten hjelp fra andre mennesker i det hele tatt, og det er veldig viktig at du sørger for at du verdsetter menneskene som har hjulpet deg med å oppnå den suksessen.

Å anerkjenne andres rolle og hardt arbeid vil faktisk få deg til å føle deg bedre. Hvis du mottar alle prisene og komplimentene du egentlig ikke fortjener, betyr det at du praktiserer en egoistisk holdning, ikke takknemlighet

Vær en bedre kjæreste Trinn 10
Vær en bedre kjæreste Trinn 10

Trinn 3. Innrøm feilene dine

Et av kjennetegnene til en ydmyk person er å innrømme feil. Hvis du gjør en feil, er et veldig ydmykt trinn å innrømme overfor den andre personen at du er klar over og beklager feilen din. Ikke nekte eller ignorere feilen. Hvis du vil praktisere ydmykhet, må du kunne godta det faktum at du ikke er perfekt, og innrømme og be om unnskyldning for dine feil.

  • Når du beklager til en annen person, må du se ham i øynene og sørge for at du snakker oppriktig. Vis at du absolutt ikke vil gjenta den feilen. La dem se ekte anger gjennom øynene dine, ikke få inntrykk av at du bare beklager som en forpliktelse.
  • Handlinger snakker selvfølgelig høyere enn ord. For å bli virkelig tilgitt, må du prøve å ikke gjøre den samme feilen igjen.
Vær en gentleman Trinn 18
Vær en gentleman Trinn 18

Trinn 4. Vær den siste

Når du bestiller mat til en familiemiddag, venter i kø ved billettskranken eller venter på din tur ved et busstopp, kan du noen ganger la noen andre gå foran deg. Ydmyke mennesker innser at de og tiden deres ikke er det viktigste i denne verden, så noen ganger lar de andre komme foran dem. Det anbefales ikke at du er svak, men du må finne muligheter der andre kan komme foran deg hvis du virkelig vil være ydmyk.

  • Det er en ekte ydmykhet i å si: "Fortsett, du går først." Prøv å se at tiden din ikke er viktigere enn andres tid, og la andre mennesker komme foran deg.
  • Å komme foran andre i køen er en veldig uhyggelig holdning, og alle forstår dette selv om det ikke er en skriftlig regel.
Empower People Trinn 8
Empower People Trinn 8

Trinn 5. Søk råd fra andre

Å innrømme at du ikke har svaret på alle spørsmål/problemer og spør andre om råd, er ydmykende. Når noe forvirrer eller plager deg, kan du kontakte en venn for å få råd. Innrøm rolig at andre har noe som kan hjelpe deg, og at du alltid er åpen for å lære mer og vokse som person. Virkelig ydmyke mennesker vet at kunnskap er ubegrenset, og de ber alltid om at andre skal dele det de vet med dem.

  • Ikke vær redd for å innrømme at du ikke vet noe. Faktisk liker de fleste å dele sin kunnskap med andre og vil gjerne hjelpe deg.
  • Du kan også gi komplimenter når du spør om råd. Bare si, "Hei, jeg tror du er veldig god i matte, og jeg forstår ikke dette i det hele tatt." Dette vil få personen til å føle seg bra, så lenge du hilser ærlig uten å fawing over dem.
Vær oppmerksom på trinn 6
Vær oppmerksom på trinn 6

Trinn 6. Gi æren til andre

En annen måte å praktisere ydmykhet er å anerkjenne andres prestasjoner. Sett pris på andre så mye du kan, fra å sette pris på en kollegas harde arbeid med å forberede presentasjonsmateriell til å heie søsteren din på at hun har holdt seg i en vanskelig situasjon. Å rose en annen person offentlig, så lenge du ikke gjør ham eller henne flau, kan også være en god måte å vise respekt for andre, så vel som ydmykhet i møte med andres fortreffelighet.

  • Ha for vane å fortelle andre når de oppnår suksess. Dette vil gjøre dem så vel som du føler deg komfortabel.
  • Sørg selvfølgelig for at prisen er passende. Du vil ikke at personen skal tro at du bare setter pris på ham for å ville ha noe fra ham.
Vær moden trinn 26
Vær moden trinn 26

Trinn 7. Gi komplimenter

Hvis du vil øve ydmykhet, må du alltid være åpen for å komplimentere andre, fra å komplimentere utseendet til å komplimentere personligheten. I den utstrekning komplimentet ditt er ekte, vil du få den andre til å føle seg bedre med seg selv, samt hjelpe deg selv med å øve ydmykhet. Virkelig ydmyke mennesker innser at andre mennesker har så mange kvaliteter i seg selv som er verdig ros.

Selv enkle ord som, “Jeg liker øredobberne dine veldig godt. Øynene dine ser så vakre ut med disse øredobber,”kan gjøre en person lykkeligere, og dette er veldig enkelt å gjøre

Del 3 av 3: Å leve i ydmykhet

Hjelp fellesskapet Trinn 8
Hjelp fellesskapet Trinn 8

Trinn 1. Vær frivillig

Hvis du blir vant til å frivillig din tid og evner som frivillig, kan du få et mer ydmykt liv. Enten det er å lære barn og voksne å lese på ditt lokale bibliotek eller hjelpe til med å lage mat på ditt lokale suppekjøkken, kan frivillig arbeid hjelpe deg med å opprettholde en takknemlighet og hjelpe andre i nød. Du kan i stor grad utvikle ydmykhet når du møter mennesker som er takknemlige for hjelpen din, i tillegg til å bli mer sjenerøse og ikke føle deg berettiget til ting du ikke har.

  • Frivillig fordi du vil, ikke for å skryte. Du trenger ikke å fortelle flere titalls venner at du er frivillig. Selvfølgelig, hvis du virkelig føler deg stolt og vil snakke om det, er det en annen sak.
  • Å ta deg tid til å hjelpe andre kan få deg til å innse at du ikke trenger å sette deg selv først. Det vil gjøre livet ditt fylt av ydmykhet.
Si farvel til kolleger Trinn 17
Si farvel til kolleger Trinn 17

Trinn 2. Ikke sammenlign deg selv med andre

For å stadig praktisere en takknemlighet, må du aldri føle deg sjalu og sammenligne deg selv med andre mennesker, hvem den personen er: naboen din, din nære venn eller til og med en berømt kjendis. Fokuser på å være takknemlig for det du har og nyte livet ditt med alt i det, uten å tenke på at du må ha det som en nær venn eller kollega har for å være virkelig lykkelig. Hvis du lever ved å sammenligne deg selv med andre, vil du aldri ha nok av det du har, og du vil aldri ha ydmykhet for å være takknemlig for det du har mottatt.

  • Det er greit å beundre andre mennesker og føle seg inspirert til å bli bedre på grunn av dem. Men hvis du er sjalu på det han har, er det mer sannsynlig at du blir fanget i en bitter følelse som hindrer deg i å nyte livet.
  • Ikke sladre om andre mennesker eller få folk ned fordi du faktisk er sjalu på dem i hemmelighet. Ydmyke mennesker sier bare fine ting bak andres rygg.
Tenk som en grafisk designer Trinn 7
Tenk som en grafisk designer Trinn 7

Trinn 3. Ha en lærerik holdning

Folk som praktiserer ydmykhet er de første som innrømmer at de ikke vet alt. Enten det er innspill fra en venn eller kollega, er det viktig at du alltid er åpen for nye muligheter og kunnskap. La andre se at de kan gi/dele mye med deg, og unngå å være sta som om du er den som forstår alt. Selv om du tror at du har ekspertise på noe, husk at du alltid kan lære mer. Å alltid lære av livet er en ydmyk holdning.

  • Ikke forsvar deg selv når noen prøver å lære deg noe. Hvis personen har ekte intensjoner, bør du prøve å lytte og godta det han eller hun lærer.
  • Ikke få andre til å tro at du har svarene på spørsmål/problemer, da dette vil avskrekke dem fra å dele sine erfaringer med deg.
Ta grep for å bekjempe menneskehandel Trinn 18
Ta grep for å bekjempe menneskehandel Trinn 18

Trinn 4. Gjør gode gjerninger uten å skryte av dem

Hvis du vil praktisere ydmykhet, trenger ikke alle dine gode gjerninger å få oppmerksomhet fra andre. Doner penger eller dine gamle klær til veldedighet uten å måtte fortelle det til noen. Hvis du tilfeldigvis finner ut at noen trenger endring, gi dem endringen din. Delta i felles finansieringsprosjekter for temaer som interesserer deg. Legg igjen en positiv kommentar på noens blogg på Internett. Ta deg tid til å gjøre noe hyggelig uten å forvente noe igjen, og dette vil føre til at du blir mer ydmyk hver dag.

  • Hvis du er den eneste personen som vet om de gode gjerningene du gjør, er dette en opplevelse som virkelig hjelper deg til å være mer ydmyk.
  • Du kan også skrive om denne opplevelsen i en journal, hvis du ønsker å dele den med andre.
Vær moden trinn 6
Vær moden trinn 6

Trinn 5. Ikke klag for mye

Ydmyke mennesker klager sjelden fordi de innser at livet er veldig dyrebart og at de faktisk har så mye å være takknemlige for. Riktignok vil alle få problemer, og det er greit å sutre et øyeblikk, men ikke gjør dette til en vane hvis du vil øve ydmykhet. Husk at det er så mange mennesker som har større problemer enn dine, og å klage på de små tingene som skjer med deg, vil hindre deg i å praktisere ydmykhet. Fokuser på det positive.

  • Andre vil bli tiltrukket av mennesker som er positive og viser takknemlighet. Hvis du alltid klager i livet ditt og i forholdene dine, vil det være veldig vanskelig for deg å utvikle et liv med ydmykhet.
  • Når du finner ut at du klager på noe, kan du prøve å motvirke klagen med noen positive kommentarer.
Lev et godt liv Trinn 17
Lev et godt liv Trinn 17

Trinn 6. Ta deg mer tid til å komme i kontakt med naturen

Å komme i kontakt med naturen er en dypt ydmykende opplevelse, enten det er en tur gjennom skogen, eller en dag på stranden. Naturen kan være en utmerket påminnelse om at det er større ting enn deg selv og dine problemer, og at vi virkelig trenger å fokusere på de større tingene og ikke på oss selv og våre småproblemer og ambisjoner.. Å bli vant til å være i hyppig kontakt med naturen kan trene deg til å være mer ydmyk.

Problemene dine vil ikke se så ille ut hvis du står på toppen av et fjell. Dette høres kanskje kornete ut, men å være ute i naturen vil tillate deg å se at du bare er et sandkorn på universets store kyster, og at du skal føle deg takknemlig for det du har i stedet for å mase om det du ikke gjør ha

Hold småbarn underholdt på en regnværsdag, trinn 11
Hold småbarn underholdt på en regnværsdag, trinn 11

Trinn 7. Heng med barn oftere

Barn har en naturlig tro på mirakler, og de har en tendens til å undre seg over alt de kommer over. Hvis du ønsker å øve ydmykhet oftere, må du venne deg til å henge med barn oftere. De kan hjelpe deg med å se verden i et nytt og friskt lys, og du kan gjenoppdage magien du en gang følte at du mistet på grunn av dine daglige klager. Gjør det til en vane å henge med barn oftere, frivillig for barnrelaterte prosjekter, eller hjelp en venn som trenger barnevakt, ettersom disse vil hjelpe deg å fortsette å øve ydmykhet.

  • Du tror kanskje at du kan lære barn mye, men du vil bli mer ydmyk når du oppdager at de også kan lære deg mye. Lytt til hvordan de ser på verden og opplev at den vil hjelpe deg med å bli en mer ydmyk og takknemlig person.
  • Å henge med barn vil forynge din tro på mirakler. Dette vil hjelpe deg å sette mer pris på verden rundt deg og forhindre deg i å ta ting for gitt.
Gjør forsiktig yoga trinn 13
Gjør forsiktig yoga trinn 13

Trinn 8. Gjør yoga

Yoga er en kroppspraksis som er basert på å være takknemlig for kroppen din og tiden du har fått i løpet av livet ditt i denne verden. Visst, noen av bevegelsene i yoga kan også være god trening, men det viktigste er fordi yoga trener deg til å være i kontakt med sinnet og kroppen din og ikke ta lett på hvert pust. Hvis du vil jobbe med å utvikle en ydmyk holdning, må du regelmessig praktisere yoga i ditt daglige liv.

Å ta 2-3 yogatimer i uken kan endre måten du ser verden på. Hvis du ikke har nok tid til det, kan du gjøre yoga selv hjemme

Tips

Ikke forsvar deg selv mot konstruktiv kritikk

Advarsel

  • Ydmykhet betyr ikke å la andre skamme eller ydmyke deg mer enn du tåler.
  • Husk å alltid si "nei" til tider, når du trenger å gi deg selv tid.

Anbefalt: