Hvordan bli en mannlig modell (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bli en mannlig modell (med bilder)
Hvordan bli en mannlig modell (med bilder)

Video: Hvordan bli en mannlig modell (med bilder)

Video: Hvordan bli en mannlig modell (med bilder)
Video: Hvad kan jeg blive? Fotograf 2024, Kan
Anonim

Å være en mannlig modell betyr ikke å få en gratis tur til de beste festene i byen. Det krever hardt arbeid å være en mannlig modell, så vel som lange timer, og noen ganger, lite utbytte. Når det er sagt, er det litt lettere å bryte seg inn i modellindustrien som en mann enn det er for kvinner, fordi mannlige modeller ikke trenger å oppfylle de samme stive fysiske kravene hele tiden og kan fungere i mange år - noen av dem jobbet godt inn i femtiårene. Hvis du vil vite om du har det som trengs for å være en mannlig modell, er det bare å følge med.

Steg

Del 1 av 3: Få søkelyset

Gå inn i mannlig modellering Trinn 1
Gå inn i mannlig modellering Trinn 1

Trinn 1. Mens mannlige modeller har litt mer fleksibilitet når det gjelder utseende enn kvinnelige modeller, er det noen generelle standarder du må oppfylle for å være en mannlig modell

Men hvis du ikke oppfyller alle disse standardene, ikke fortvil; hvis du virkelig har "utseende", kan du kanskje finne en jobb selv om du er under gjennomsnittlig høyde eller over gjennomsnittlig vekt. Her er noen vurderinger for å avgjøre om du kan hoppe inn i verden av mannlig modellering eller ikke:

  • Standardhøyden er mellom 180 og 188 centimeter.
  • I motsetning til kvinnelige modeller, som stort sett går av med pensjon innen 25 år, kan mannlige modeller fortsette å fungere godt inn i 50 -årene.
  • Menn i alderen 15 til 25 utgjør "ungdoms" -markedet.
  • Menn i alderen 25 til 35 utgjør det "voksne mannlige" markedet.
  • Den typiske vekten for menn er mellom 70 og 82,5 kilo, men det vil avhenge av kroppsmasseindeksen din.
  • Gjennomsnittlig størrelse på en drakt er 40 vanlig og 42 lang.
  • Vanligvis ser ikke den mannlige modellindustrien etter menn med mye hår på brystet og armene. Vær forberedt på å vokse før du fortsetter karrieren din.
Kom i gang med mannlig modellering Trinn 2
Kom i gang med mannlig modellering Trinn 2

Trinn 2. Bestem hvilken type modellering du er interessert i

Typen modellering du driver med kan påvirke måten du ser på arbeidet, typen bilder du tar for å finne en jobb og den første tilnærmingen du tar når du starter modellkarrieren. For eksempel, hvis du vil være en rullebanemodell, må du oppfylle andre standarder enn en katalogmodell. Her er typer modeller du kan forfølge:

  • Mote modeller fremme mote og klær.
  • Mote modeller som jobber med kjente motehus eller motedesignere.
  • Den redaksjonelle modellen fungerer bare for visse publikasjoner.
  • Rullebanemodeller vises på moteutstillinger.
  • Showroom -modell som viser klær på en motefest eller et boutique.
  • Kommersielle trykkmodeller er skutt for blader, aviser, reklametavler og andre utskriftsmidler.
  • Katalogmodeller leies inn for å vises i katalogen.
  • Reklamemodeller fungerer på møter eller messer.
  • Spesialistmodeller spesialiserer seg på en kroppsdel, for eksempel hender, føtter, nakke, hår eller fotsåler.
  • Tegnmodeller brukes til å beskrive vanlige mennesker.
  • Glamour -modellering fokuserer mer på modellen enn produktet.
Gå inn i mannlig modellering Trinn 3
Gå inn i mannlig modellering Trinn 3

Trinn 3. Få søkelyset

Selv om du kan hoppe over dette trinnet og gå direkte til å prøve å signere med et byrå, er det ikke noe galt i å få ansiktet ditt ut og få litt modellopplevelse, så du har noe å vise når du nærmer deg byrået. Prøv å vises i lokalavisannonser, TV -programmer, blader eller moteshow. Du kan kanskje fange oppmerksomheten til de riktige personene uten å gå rett til byrået.

  • Imidlertid betyr dette "ikke" at du bør godta hvilken som helst jobb. Husk at du prøver å bygge og opprettholde bildet ditt, så ikke gjør arbeid som virkelig er under din verdighet, som ikke er utført av en ekte fotograf, eller som ikke gjenspeiler hvem du er i det hele tatt.
  • Vil ikke bli fotografert uten å ha noe med mindre du blir betalt. Du kan bli fortalt at du må bli fotografert naken, men du bør unngå slike tilbud. Ikke bli fotografert naken med mindre det er for et profesjonelt, anerkjent og modent selskap som betaler deg for prestasjonene dine. Hvis det var en falsk fotograf som gjorde det, hvem vet hvor bildene skulle gå?
Gå inn i mannlig modellering Trinn 4
Gå inn i mannlig modellering Trinn 4

Trinn 4. Be om å bli tatt for noen profesjonelle bilder

Selv om du kan utvide porteføljen din etter å ha signert en avtale med et byrå, vil du få et par bilder tatt med en profesjonell på forhånd for å se profesjonell ut og ha noe å vise hvis du fanger oppmerksomheten til noen i bransjen. Ikke la bildene dine bli tatt av noen med et billig kamera som bare har erfaring som årbokfotograf; få bildene dine behandlet av en fotograf over gjennomsnittet slik at utseendet ditt ser bra ut, over gjennomsnittet.

  • Sørg for at modellutgivelsesbrevet er signert av hver fotograf du jobber med. På denne måten vet du sikkert hva bildene dine brukes til.
  • Ikke kast bort tiden din med “portrettfotografer”. Du vil at den skal bli fotografert for modellering, ikke for skoleårsbilder.
  • Sørg for at du har et nærbilde og noen helkroppsbilder.
  • Fordi menneskene som trenger tjenestene dine, vil kanskje se hvordan kroppstypen din ser ut, inkludert bilder av hele kroppen i shorts, undertøy eller singletter.
  • Dette inkluderer tillegg av et bilde i et uformelt antrekk, samt et bilde i et forretningsklær eller dress.
  • Ha svart -hvite "og" farge -bilder.
Gå inn i mannlig modellering Trinn 5
Gå inn i mannlig modellering Trinn 5

Trinn 5. Unngå svindel

Dessverre skjer det i dag også svindel av modellbyråer. Du kan bli offer for nesten ethvert punkt på reisen, fra å bli lurt til å betale en formue for å få bildet ditt tatt av en luskende fotograf eller signere en kontrakt med et falskt eller anerkjent byrå. Her er noen ting du bør være oppmerksom på når du reiser som modell:

  • Fotografer som ikke krever noe for å lage din portefølje. Når du har jobbet med et byrå, vil du kunne utvide porteføljen din, så unngå fotografer som tilbyr porteføljer verdt flere titalls millioner, og hevder at det er den eneste måten å nærme seg et byrå.
  • Byråer som tar forhåndspriser utover normale priser. Hvis agenten ber om en stor registreringsavgift og portefølje, la ham være i fred. Agenten skal ikke tjene penger før han eller hun får jobb for deg og får en del av rabatten. Tvilsomme byråer som disse har vanligvis ikke mange kunder, er nye i bransjen og har ikke forbindelsene som trengs for å finne deg en jobb.
  • Dyre modellskoler. Husk at det ikke er sertifiserte skoler for modellering. Visst, de kan lære deg å gå, posere og justere ansiktsuttrykk, men det er sannsynligvis best hvis du lærer disse ferdighetene gjennom bøker eller nettressurser. Disse skolene kan påstå at de kan få deg en jobb, men ikke bli sugd inn med mindre de faktisk kan bevise at det er andre modeller som har fått jobber på grunn av dem.
  • Folk som plutselig nærmer seg deg ut av ingenting. Selvfølgelig har modeller noen ganger historier om å bli kontaktet av tilfeldige mennesker på arrangementer eller på nattklubber og fortalt at de har "utseendet", men mesteparten av tiden gjøres dette av slemme mennesker som har til hensikt å ta pengene dine ved å blåse opp ego. Hvis disse personene ber om betaling med uredelige metoder, er dette et klart tegn på at du bør slutte å kontakte dem. Selvfølgelig, hvis den personen beviser at han eller hun har en virkelig forbindelse, har du lykke til.
  • Folk som tilbyr penger på internett for din personlige informasjon. Unngå nettsteder der folk tilbyr deg tilbud i bytte mot kredittkort og annen personlig informasjon. Du kan være et mål for identitetstyveri.
Gå inn i mannlig modellering Trinn 6
Gå inn i mannlig modellering Trinn 6

Trinn 6. Vurder å flytte til en storby

Hvis du virkelig mener det å være en mannlig modell, kan du ikke leve for alltid i en liten by med bare to trafikklys. Du må flytte til en av de store modellbyene, for eksempel Jakarta, Singapore, Hong Kong, New York, Los Angeles, Milano eller Paris. Du kan også finne arbeid på regionalt nivå i andre byer som Surabaya, Bandung, etc. Ikke føl at du ikke kan være modell hvis du ikke kan gå videre nå; Prøv å søke i ditt område eller kontakt et byrå direkte fra stedet ditt. (mer om det senere)

Del 2 av 3: Å inngå en kontrakt med en agent

Gå inn i mannlig modellering Trinn 7
Gå inn i mannlig modellering Trinn 7

Trinn 1. Ta en åpen audition

En åpen audition er når et modellbyrå lar hvem som helst komme inn på kontoret for å prøve. Du må stå i kø med mange andre modeller til du blir kalt inn i et rom for å bli sett av agenter og dømt om du møter det de leter etter. Ofte må du vente i timevis bare for å bli sett i mindre enn et minutt. Det kan være veldig irriterende, men hei, det er det du kom for.

Gå inn i mannlig modellering Trinn 8
Gå inn i mannlig modellering Trinn 8

Trinn 2. Gå til modellsøk

Å lete etter en modell er som en åpen audition, bare at det er gjort av et byrå som reiser til en liten by og leter etter en modell. Siden det er de som prøver å komme til stedet, trenger du bare å betale et lite gebyr for å komme med. Dette er et flott alternativ hvis du bor i en liten by hvor det er færre modelleringsmuligheter. Akkurat som før er sjansene dine for å bli valgt ikke store, men du kan opprette noen verdifulle forbindelser.

Kom i gang med mannlig modellering Trinn 9
Kom i gang med mannlig modellering Trinn 9

Trinn 3. Delta i en modellkonkurranse

Selv om det er vanskelig, men hvis du vinner, kan det være et springbrett for deg til en modellkarriere. Sørg for at konkurransen er en anerkjent konkurranse arrangert av en anerkjent arrangør, og at du ikke trenger å betale urimelige registreringsavgifter. Mange av disse konkurransene vil umiddelbart gi deg en kontrakt hvis du vinner. Selv om du ikke vinner, vil dette være et alternativ til å sette deg der ute.

Sørg for at du oppfyller de spesifikke kravene for å delta i en modellkonkurranse. Det er svært sannsynlig at du må forberede et bildesett

Gå inn i mannlig modellering Trinn 10
Gå inn i mannlig modellering Trinn 10

Trinn 4. Gå til modellkonvensjonen

Det er en fin måte å få litt søkelys på så vel som å møte andre profesjonelle modeller og byråer. Dessverre er det ganske dyrt å besøke slike stevner, så hvis du går, bør du få mest mulig ut av denne muligheten ved å være profesjonell og møte som så mange mennesker som mulig.

Gå inn i mannlig modellering Trinn 11
Gå inn i mannlig modellering Trinn 11

Trinn 5. Prøv det selv

Ikke sant. En annen måte å bli ansatt på et byrå er å kontakte dem selv. Søk på internett etter en liste over toppmodellbyråer, for eksempel Zema, og noter e-postadressene deres. Send dem deretter en e-post med noen profesjonelle bilder av deg i forskjellige stillinger. Selv om du må bygge din portefølje først for å gjøre dette, er lønnen verdt det.

Gå inn i mannlig modellering Trinn 12
Gå inn i mannlig modellering Trinn 12

Trinn 6. Kontrakt med et talentfirma

Dette er en flott og relativt billig måte å presentere deg selv på, og du trenger ikke gjøre all reklamen selv. Se etter et anerkjent selskap. Du må sende inn profilfilen din, og de vil videresende informasjonen din til de store byråene.

Gå inn i mannlig modellering Trinn 13
Gå inn i mannlig modellering Trinn 13

Trinn 7. Lag en kontrakt med en agent

Når du har jobbet hardt og endelig har funnet en agent som liker deg, er det på tide å signere en kontrakt. Igjen, sørg for at agenten ikke ber om penger på forhånd. En ekte agent vil bare be om penger etter at han har tjent "deg". Selv om agenten virker logisk, må du sørge for at du blir ledsaget av en advokat når du utarbeider kontrakten for å sikre at du gjør en rettferdig avtale.

  • Når du snakker med en agent, kan du spørre om hvilke fagforeninger du kan bli med, og også spørre om du kan godta en sidemodellering.
  • Hvis du har signert en kontrakt med et toppbyrå og har mulighet til å tjene mye penger, kan du også se en regnskapsfører for å diskutere hvordan du skal administrere inntekten din.

Del 3 av 3: Leve livet til en mannlig modell

Gå inn i mannlig modellering Trinn 14
Gå inn i mannlig modellering Trinn 14

Trinn 1. Begynn å lete etter en jobb

Når du har inngått en kontrakt med et byrå, begynner du å bygge porteføljen din, som vil hjelpe deg med å ansette tjenestene. Byrået vil hjelpe deg med å finne en modellintervju-mulighet, også kjent som en "go-see". Så begynn å gå på intervjuer, vær profesjonell, og ikke fortvil hvis du ikke får sjansen med en gang.

  • Byrået kan ikke "garantere" deg en jobb; men en god agent vil ikke dumpe deg hvis han ikke føler at du har en god sjanse til å finne en god jobb.
  • Ha utholdenhet. Du vil ikke kunne jobbe med Calvin Klein på ditt første intervjuforsøk.
Kom i gang med mannlig modellering Trinn 15
Kom i gang med mannlig modellering Trinn 15

Trinn 2. Hold deg profesjonell

Enten du er en stor gutt eller bare begynner, vil du ikke bygge et rykte for å være utakknemlig, frekk eller sen. Hvis du vil bli i bransjen, er det ting du må gjøre for å oppfylle profesjonelle standarder, så vel som i enhver annen jobb:

  • Kom i tide til avtalen.
  • Vær høflig og profesjonell med alle du møter.
  • Vurder å ansette en profesjonell trener for å hjelpe deg med å holde et balansert kosthold og oppnå optimale muskeltreningsmål.
  • Ta en forsiktig tilnærming til pleie og hudpleie.
  • Ta en tidlig pause kvelden før arbeidsdagen. Å få nok søvn vil forhindre utseendet av mørke poser under øynene og hjelpe deg med å se bra og sunn ut for de som ansetter deg.
Kom i gang med mannlig modellering Trinn 16
Kom i gang med mannlig modellering Trinn 16

Trinn 3. Behold den opprinnelige jobben

Selv om alle har hørt historier om at mannlige modeller ble oppdaget på et russisk lasteskip eller oppdaget på en bar i Las Vegas klokken 03.00, er faktum at de fleste mannlige modellene ikke går i bane umiddelbart og fortsatt må jobbe hardt selv etter å ha signert en kontrakt med et byrå. Dette betyr at med mindre du er en av de få heldige mannlige modellene som bare kan overleve på modelljobber, må du beholde den opprinnelige jobben eller finne en annen inntektskilde.

Hvis jobben din er for tung, finn en annen inntektskilde som fungerer for deg. Mange mannlige modeller blir servitører eller bartendere på deltid

Gå inn i mannlig modellering Trinn 17
Gå inn i mannlig modellering Trinn 17

Trinn 4. Ta vare på din fysiske og psykiske helse

Selv om den mannlige modellindustrien ikke er like slitsom som den kvinnelige modellindustrien, faller mannlige modeller inn i de samme problemene som kvinnelige modeller, som å føle seg verdiløse, føle seg rastløse eller verre, ha et rotete kosthold. Her er noen ting for å holde deg frisk i løpet av din karriere som mannlig modell:

  • Sørg for at du fortsetter å spise sunt, trene og minne deg selv på at du er verdifull; Ikke la modellens livsstil bringe deg ned.
  • Avvisning er en del av spillet, og hvis du synes det er lett å bli rastløs og selvbevisst, er ikke modellering den beste måten for deg.
  • Selv om en del av modellstilen kan kreve at du går ut til fester med mange mennesker, ikke bli avhengig av narkotika eller alkohol. Dette vil ikke bare forårsake store psykiske og fysiske smerter for deg, men det vil også ha en negativ innvirkning på ditt fysiske utseende.

Advarsel

  • For å beskytte deg selv når du jobber med byråer, må du sørge for at alt er sikret i svart -hvitt. Les kontrakten grundig og forstå den grundig før du signerer den. Spør om byrået er lisensiert, og finn ut om de er medlemmer av Association of Indonesian Model and Talent Agencies (AAMTI).
  • Forhindre svindel ved å holde deg borte fra byråer som ber om et depositum, belaste deg for timene sine, tvinge deg til å bruke en bestemt fotograf, belaste deg for sminke eller andre tjenester, men annonser at bildene dine kan tas gratis

Anbefalt: