4 måter å presentere deg selv på

Innholdsfortegnelse:

4 måter å presentere deg selv på
4 måter å presentere deg selv på

Video: 4 måter å presentere deg selv på

Video: 4 måter å presentere deg selv på
Video: De Beste Jobbintervjutips - Fortell Litt Om Deg Selv 2024, Kan
Anonim

I praksis er det å introdusere seg selv mer enn å bare si navnet ditt. Introduksjoner er en måte å få kontakt med nye mennesker gjennom ordveksling og noen ganger fysisk kontakt også. Å presentere deg selv for en fremmed er litt vanskelig fordi det du sier avhenger helt av konteksten. Du kan presentere deg selv på forskjellige måter avhengig av hvem du har å gjøre med, enten det er en gruppe publikum før du holder talen din, møter noen på et sosialt arrangement eller bare starter en samtale med nye mennesker på en fest. Den viktigste faktoren er å presentere deg selv på en passende måte og få folk til å like og huske deg.

Steg

Metode 1 av 4: Introdusere deg selv i sosiale situasjoner

Introduser deg selv trinn 1
Introduser deg selv trinn 1

Trinn 1. Få øyekontakt

Øyekontakt indikerer at du er fullt ut engasjert i en interaksjon. Øyekontakt er en måte å få kontakt med en annen person og vise at han eller hun har din oppmerksomhet. Hvis du får øyekontakt, viser det at du er åpen og fullt involvert.

  • Hvis du ikke er komfortabel med å se noen rett i øynene, kan du se på prikken mellom personens øyenbryn, han vil ikke merke forskjellen.
  • Hvis du er i en gruppe, må du av og til ha øyekontakt med dem alle.
Introduser deg selv Trinn 2
Introduser deg selv Trinn 2

Trinn 2. Smil

Et lyst, ekte smil er viktig når du møter nye mennesker. Vis ekte glede når du møter nye mennesker, og prøv å dele positive erfaringer, det vil bidra til å skape et ekte smil. For å skape et mer ekte, mindre enn falskt smil, må du involvere den øvre delen av ansiktet ditt når du smiler.

Introduser deg selv Trinn 3
Introduser deg selv Trinn 3

Trinn 3. Vis passende kroppsspråk

Kroppsspråk skal formidle at du er trygg og avslappet. Stå med hodet høyt og ryggen trukket tilbake, vær forsiktig så du ikke bøyer deg. Etterlign kroppsspråket til de rundt deg. Etterlign også deres hastighet og tonefall for å skape harmoni.

Metode 2 av 4: Introdusere deg selv for enkeltpersoner

Introduser deg selv trinn 4
Introduser deg selv trinn 4

Trinn 1. Gi hvert navn et navn

I en formell introduksjon, si "Hei, jeg er [fornavn] [etternavn]." Hvis det er uformelt, kan du si "Hei, jeg er [fornavn]." Spør den andre personens navn umiddelbart etter at du har sagt navnet ditt ved å si "Ditt navn?" i en hyggelig tone. Når du kjenner navnet hennes, gjentar du med å si "Hyggelig å møte deg, Febri" eller "Hyggelig å møte deg, Karin."

Gjenta navnet vil hjelpe deg med å huske personen og legge til et personlig preg på introduksjonen

Introduser deg selv Trinn 5
Introduser deg selv Trinn 5

Trinn 2. Rist hender eller bruk annet kulturelt passende kroppsspråk

De fleste kulturer har en form for fysisk kontakt som følger med hilsener. I Indonesia håndhilser folk vanligvis når de møtes. Sørg for at håndtrykket ditt er kort og ikke for svakt eller sterkt.

  • Vær oppmerksom på kulturelle forskjeller. For eksempel regnes det som uhøflig å håndhilse fast i Kina.
  • Å møte noen med en klem anses også som passende, spesielt hvis du møter en venn av en venn eller svigerinne. Sammenlignet med et håndtrykk, viser klemmer mer åpenhet. Kvinner foretrekker vanligvis å klemme fremfor å håndhilse som menn.
  • I mange kulturer anses kyss på kinnet når du møtes også som passende. For eksempel, i Sør -Amerika blir alle kvinner møtt med et kyss, og i Frankrike blir kvinner møtt med et kyss på venstre og høyre kinn. Hvis du ikke er sikker på hvilken du skal bruke, følg andre menneskers eksempler eller hvordan folk rundt deg hilser deg.
Introduser deg selv Trinn 6
Introduser deg selv Trinn 6

Trinn 3. Still spørsmål

I introduksjoner er det viktig å vise interesse for den andre personen. Spør ham hvor han kommer fra, hva han driver med, eller hva dere to kan ha til felles. Spør ham hvilke aktiviteter han liker å gjøre og hvilke interesser han har. Vis at du er oppmerksom og er interessert i det han har å si.

  • Du kan gi litt bakgrunn for å fortsette samtalen og dele om deg selv. For eksempel vil det være hensiktsmessig å fortelle arbeidsplassen din eller klatrehobbyen du liker, i innledningen og kan føre til flere temaer.
  • Ikke benytt anledningen til å bare snakke om deg selv. Du vil fremstå som egoistisk eller uinteressert.
Introduser deg selv trinn 7
Introduser deg selv trinn 7

Trinn 4. Lukk samtalen

Etter å ha møtt noen for første gang, bør du avslutte samtalen med å si igjen at du likte møtet. Hvis samspillet er formelt, si “Miss Sastro, det er hyggelig å møte deg. Jeg håper vi kan snakke igjen en annen gang.” Hvis samtalen er uformell, kan du si "Hyggelig å møte deg, Hari. Jeg håper vi kan møtes igjen."

Metode 3 av 4: Introdusere deg selv før du holder tale

Introduser deg selv Trinn 8
Introduser deg selv Trinn 8

Trinn 1. Hilsen publikum og si navnet ditt

Å si for- og etternavn er viktig når du holder en tale. Når du hilser og nevner navn, må du huske å snakke klart og trygt.

Si "God morgen, jeg er Satria Anandito" eller "Hvordan har du det i dag? Jeg heter Lisa Karina"

Introduser deg selv Trinn 9
Introduser deg selv Trinn 9

Trinn 2. Gi relevant informasjon om deg selv

Etter å ha sagt navnet, del din relevans for talen for å sikre troverdighet. Hvilken informasjon du deler, avhenger av publikummet ditt og emnet du snakker om. Hvis du holder en tale om viktigheten av å spise økologisk mat, si at du er forsker, kokk eller miljøforkjemper. Hvis du holder en tale om barneutvikling, må du inkludere informasjonen om at du er barnepsykolog.

Gi annen relevant informasjon. For eksempel kan du gi en kort bakgrunn om din troverdige opplevelse. “Jeg heter Erika Larasati og er foreleser i miljøvitenskap ved Gadjah Mada University. Etter å ha forsket i regnskogene på Borneo, innså jeg viktigheten av å dele måter å beskytte miljøet på.”

Introduser deg selv Trinn 10
Introduser deg selv Trinn 10

Trinn 3. Kommuniser effektivt

Sørg for at stemmen din er høy nok fra starten til at alle lytter. Unngå å mumle lyder ved å uttale konsonantene så tydelig som mulig. Du kan til og med spørre publikummet om stemmen din er høy nok til at alle kan høre. Publikum vil ikke kunne forstå eller sette pris på informasjonen du gir hvis de ikke kan høre deg.

Introduser deg selv Trinn 11
Introduser deg selv Trinn 11

Trinn 4. Beveg kroppen din

Stå med god holdning og beveg deg fritt når du snakker. Stå rett, trekk skuldrene bakover slik at du ikke slakker, og frigjør hendene og beveg dem når det er nødvendig. Hvis du ikke står bak pallen, kan du gå rundt på scenen for å vise publikum at du er komfortabel og ikke stiv.

Metode 4 av 4: Introdusere deg selv på profesjonelle arrangementer

Introduser deg selv Trinn 12
Introduser deg selv Trinn 12

Trinn 1. Oppgi ditt fulle navn

Sørg for å oppgi hele navnet ditt slik at den andre personen kan huske navnet ditt. Du kan si "Hei, jeg heter Mark Salim" eller "Hei, jeg er Anita Gendis". På denne måten er det mer sannsynlig at de husker deg.

Introduser deg selv Trinn 13
Introduser deg selv Trinn 13

Trinn 2. Gi en en-setning beskrivelse av jobben din

Hvis du er på et sosialt nettverksarrangement, er det sannsynlig at du snakker om arbeid med mange mennesker. Så hva sier du når en forbindelse spør: "Hva er jobben din?" Ville du begynne å bruke 10 minutter på å fortelle historier om din karriere? Kommer du til å liste innholdet i prestasjonslisten en etter en? Selvfølgelig ikke. Hvis du ikke deltar i en lang samtale, bør du være forberedt på å gi en stillingsbeskrivelse med én setning som inneholder følgende informasjon:

  • Hvem er du, profesjonelt? Er du lærer, prosjektleder eller helsepersonell?
  • Hvem jobber du med? Jobber du med barn, interkulturelle prosjektgrupper eller mikrofinansieringsorganisasjoner?
  • Hva gjør du? Hjelper du andreklassinger med å utvikle sine skriveferdigheter, hjelper du interkulturelle team med å nå mål mens du holder orden på budsjettene, eller hjelper du mikrofinansieringsorganisasjoner med å utvikle en markedsbase i utviklingsland?
  • Sett nå setningene sammen. Fortell hvem du er, hvem du jobber med, og hva du gjør.
Introduser deg selv Trinn 14
Introduser deg selv Trinn 14

Trinn 3. Respekter andres plass

Hvis du bærer ting, ikke plasser dem på rekrutterings- eller programlederens skrivebord. Respekter plassen deres og ikke vær en byrde. Du kan også forstyrre materialet deres, for eksempel å rive plakater eller skade flygeblad. Vent til du blir bedt om det før du deler ut visittkort, CVer osv.

Introduser deg selv Trinn 15
Introduser deg selv Trinn 15

Trinn 4. Følg opp med spørsmål

Hvis den første personen du snakker med spør om arbeidet ditt, ikke gå bort eller ros deg selv for en godt utført jobb. Spør i stedet hva den andre personens jobb er. Dette er ikke bare høflig, men viser at du har en genuin interesse for hans eller hennes karrierevei og virkelig ønsker å bygge en forbindelse.

Introduser deg selv Trinn 16
Introduser deg selv Trinn 16

Trinn 5. Si farvel som en proff

Ikke bare vinke og si "Vi sees senere" og gå bort. Alle du møter på sosiale nettverksarrangementer kan ha potensial til å hjelpe deg i fremtiden, så sørg for å få øyekontakt, gjenta navnet og bytte visittkort eller annen relevant informasjon før du skiller.

Tips

  • Hold fokus på menneskene du møter, og gi dem den respekten du vil motta.
  • Unngå mat som kan feste seg til tennene.
  • Ikke se den andre veien eller oppfør deg som om du er distrahert, noe som får deg til å virke lei eller uinteressert.
  • Ikke snakk når munnen er full av mat.
  • Fokuser på det positive. Introduksjoner er ikke tiden for å si negative ting om deg selv eller andre.
  • Prøv å lette stemningen med en vits eller kompliment.
  • Hvis hendene dine blir svette, tørk dem med et lommetørkle før du blir kjent med hverandre.

Anbefalt: