3 måter å presentere deg selv og imponere andre

Innholdsfortegnelse:

3 måter å presentere deg selv og imponere andre
3 måter å presentere deg selv og imponere andre

Video: 3 måter å presentere deg selv og imponere andre

Video: 3 måter å presentere deg selv og imponere andre
Video: 10 tegn på at noen liker deg 2024, Kan
Anonim

Skal du ha et jobbintervju snart? Må du ta din første klasse på universitetet i nær fremtid? Eller vil du møte mange nye mennesker på den store festen som kommer til å finne sted i helgen? Uansett situasjon, lær deg først kraftige tips for å introdusere deg selv godt og imponere andre på et øyeblikk!

Steg

Metode 1 av 3: Introdusere deg selv under et jobbintervju

Oppdag depresjon hos deg selv og andre Trinn 3
Oppdag depresjon hos deg selv og andre Trinn 3

Trinn 1. Forbered tingene du vil si

Prøv å huske alle intervjuene du har hatt og spørsmålene som ble stilt i dem. Du vet i det minste allerede de generelle emnene som intervjueren sannsynligvis vil diskutere eller spørre deg om. Tenk også på stillingen du søker på og hvordan det vil påvirke spørsmålene du vil motta. Forbered svar på alle mulige spørsmål, og prøv å fokusere på følgende emner:

  • Forholdet mellom din tidligere erfaring (jobb, utdanning eller frivilligprogram) og stillingen du søker på.
  • Dine evner som individ, både generelle og spesifikke og relevante for stillingen du søker.
  • Følgende problemløsningsevner er eksempler for å vise at du er i stand til å jobbe under press.
Introduser deg selv på irsk trinn 3
Introduser deg selv på irsk trinn 3

Trinn 2. Øv før du gjennomfører intervjuet

Gjør en kort simulering ved hjelp av folk nærmest deg for å finne ut de viktige tingene du har å fortelle intervjueren. Om nødvendig kan du spille inn stemmen din og spille den av for å identifisere ting som ikke er kommunisert tydelig. Du kan til og med lage et stykke juksepapir for å sikre at ingenting eller materiale glemmes.

Sett pris på livet ditt Trinn 6
Sett pris på livet ditt Trinn 6

Trinn 3. Presenter deg umiddelbart

Umiddelbart etter å ha blitt bedt om å gå inn i intervjuerommet, presenter deg selv umiddelbart og formidle ting intervjueren trenger å vite. Fremhev din egenart fra andre søkere i en grei setning. Hvis du blir bedt om å "beskrive hvem du er", gi et kort, men solid svar på fantastiske fakta. For eksempel:

  • "Jeg ble uteksaminert som den fjerde beste scoreren fra universitet A."
  • "Jeg var leder med X -ansatte i X -selskap i X år."
  • “Jeg er en frilansskribent som har publisert…"
  • “Jeg hadde en gang en stilling som leder av Studentstyret og ledet aktiviteter…"
Oppnå storhet gjennom ydmykhet Trinn 2
Oppnå storhet gjennom ydmykhet Trinn 2

Trinn 4. Liste over prestasjonene dine

Gi om mulig eksempler på prestasjoner som er relevante for stillingen du søker. I tillegg kan du også beskrive andre stolte prestasjoner, selv om de ikke har relevans for stillingen du søker på. Del dine profesjonelle ferdigheter og vis stolthet over det du har oppnådd. For eksempel:

  • “Jeg klarte å identifisere områder som måtte utvikles raskt. På mitt forrige kontor implementerte jeg et nytt system for å kontrollere selskapets arbeidsflyt. Gjennom dette systemet kan bedrifter fremdeles oppnå maksimale resultater, selv om antallet arbeidere reduseres når det er flere og flere ting å gjøre.”
  • - Jeg er ganske flink til å gjøre mange ting samtidig. I fjor ble jeg uteksaminert med toppkarakter, selv om jeg måtte jobbe heltid og oppdra et barn samtidig.”
  • - Jeg tar virkelig lederens posisjon veldig alvorlig. De siste to årene har jeg hatt dobbeltansvar som kaptein for høyskolens idrettslag og president i den utenomfaglige klubben.”
Endre livet ditt etter å ha gjort det samme så lenge Trinn 10
Endre livet ditt etter å ha gjort det samme så lenge Trinn 10

Trinn 5. Utfordre deg selv

Basert på stillingen du søker på, del hvilke erfaringer du ønsker å få hvis du ble akseptert for å jobbe i selskapet. Hvis du virkelig er interessert i ansvaret du vil ta, kan du gjerne påpeke dem! Selv om interessen din for jobben ikke er for stor, må du fortsatt formidle målene du vil oppnå for å få personlig tilfredshet. Legg vekt på hvor viktig jobben er for deg ved å si:

  • - Jeg er veldig bekymret for bærekraftig miljø. Derfor er jeg interessert i å delta i dette programmet og være i stand til å utdanne mange mennesker om den massive miljøtrusselen som faktisk setter livene våre i fare.”
  • "Jeg liker veldig godt å lese bøker. Derfor ville jeg virkelig jobbe i en bokhandel og kunne dele mine erfaringer og anbefalinger med kolleger og kunder. Dessuten håper jeg også å utvide kunnskapshorisonter på grunn av det.”
  • “Jeg har en veldig stor besettelse for miljøets velferd. Selv om jeg ikke har evnen til å redde mange menneskers liv som leger og sykepleiere, er jeg i hvert fall veldig glad for å kunne hjelpe kjøkkenet på dette sykehuset med å servere sunne og mettende måltider til pasienter.”

Metode 2 av 3: Imponer kolleger

Vær lykkelig Selv om livet ditt er snudd på hodet Trinn 8
Vær lykkelig Selv om livet ditt er snudd på hodet Trinn 8

Trinn 1. Presenter deg selv på en uformell og grei måte

Oppgi navnet ditt når du presenterer deg selv. Hvis din stilling i selskapet er nært knyttet til stillingen til personen du snakker med den gangen, forklar hvordan forholdet er. For eksempel, hvis du er ansvarlig for å ta vare på bestilling av varer og snakker med en ansatt fra leveringsavdelingen, legg vekt på forholdet som vil eksistere mellom dere to. Men hvis du skal jobbe som sjefen, trenger du ikke nevne det. Mest sannsynlig hadde de hørt informasjonen fra andre mennesker før.

Beskytt deg selv etter en husbrann Trinn 21
Beskytt deg selv etter en husbrann Trinn 21

Trinn 2. Vær villig til å lytte

I begynnelsen av arbeidsperioden må du ikke umiddelbart vise frem alle dine suksesser og fremtidige planer for alle dine kolleger. Bruk heller så mye tid som mulig på å bli kjent med identiteten til selskapet og alle dets ansatte. Still spørsmål om arbeidssystemet og selskapets forventninger. Vis at du verdsetter alle dine kolleger som kunnskapskilder og erfarne guider.

  • "Så langt, hvordan er den daglige og ukentlige arbeidsplanen på kontoret vårt?"
  • "Er det noe jeg kan gjøre for å forbedre kvaliteten på kommunikasjonen mellom de to avdelingene?"
  • "Etter din mening, er det bedre for meg å sende inn fakturaer for en uke som er signert med en gang eller en etter en?"
Vær en forretningsanalytiker i toppledelse Trinn 4
Vær en forretningsanalytiker i toppledelse Trinn 4

Trinn 3. Be om hjelp hvis du føler at du trenger det

Ikke late som du vet veien hvis du faktisk er tapt. Vis sjefen din at du vil lære spesifikke måter å gjøre ditt beste. Belønn dine medarbeidere ved å behandle dem som en lærer som er verdt å etterligne.

Denne metoden er også obligatorisk for de av dere som nettopp har blitt betrodd å ha en viktig stilling eller stilling i selskapet. Selv om din arbeidserfaring er omfattende, vær oppmerksom på at det alltid vil være unike detaljer i et nytt selskap eller en divisjon. Imponer ansatte ved å vise takknemlighet for tjenesten de har gitt selskapet og kunnskapen de har

Vær en forretningsanalytiker i toppledelse, trinn 2
Vær en forretningsanalytiker i toppledelse, trinn 2

Trinn 4. Innrøm feilene dine

Hvis du gjør en feil ved et uhell, må du umiddelbart innrømme det for noen andre, slik at situasjonen kan rettes opp umiddelbart. Hvis du diskuterer den beste måten å gjøre noe med lagkameratene dine, bare gi din mening og spør om noen andre har en bedre plan enn deg. Vis sjefen din og alle dine medarbeidere at hovedmålet ditt er å få jobben gjort, ikke skille seg ut.

Gjelder det samme for alle ansatte som jobber under ditt tilsyn. Tjen deres respekt ved å innrømme at du også kan gjøre feil. Tro meg, deres tillit vil avta hvis de er under ledelse av en overordnet som alltid nekter hans feil

Overføringsforretningsmøter Trinn 22
Overføringsforretningsmøter Trinn 22

Trinn 5. Slå av lysene som skinner på deg

Vis alle at hovedmålet ditt er å gjøre ditt beste, ikke å få komplimenter etterpå. Når du har fullført et stort prosjekt, går du tilbake og deler prisen du mottok med lagkameratene. I stedet for å fremheve individuelle kvaliteter, må du alltid strebe etter å oppmuntre til lagånd og demonstrere at hovedmålet ditt er å få frem selskapets kvaliteter i offentlighetens øyne.

Bli en forbedret
Bli en forbedret

Trinn 6. Behold din positivitet

Ikke snakk negative ting om andre mennesker! Hvis en kollega ser ut til å slappe av, kan du kontakte ham direkte i stedet for å sladre om det foran dine andre kolleger. Med andre ord, behold alle negative tanker i tankene dine. Vis at man ikke trenger å få ned andre for å heve sin verdighet!

Metode 3 av 3: Gjør et sterkt inntrykk i ulike sosiale situasjoner

Endre livet ditt etter å ha gjort det samme så lenge trinn 37
Endre livet ditt etter å ha gjort det samme så lenge trinn 37

Trinn 1. Presenter deg selv på en uformell og grei måte

Når du presenterer deg selv, ikke glem å nevne navnet ditt. Hvis det ikke er helt nødvendig, ikke gi annen informasjon. Husk, i motsetning til et jobbintervju, krever handlingen med å introdusere deg selv i en uformell sosial setting ikke at du skal avsløre en rekke kvaliteter og erfaringer du har. La i stedet den andre personen bli kjent med deg naturlig gjennom hver samtale etter hverandre. I noen situasjoner må du også inkludere kort relevant informasjon, for eksempel:

  • "Hallo! Jeg er _, barnets bursdagsvenn.”
  • "Hallo! Mitt navn _. Mors barn går i samme klasse som barnet mitt."
  • "Hallo! Mitt navn er _. Din bror og jeg jobber på samme kontor."
Endre livet ditt etter å ha gjort det samme så lenge trinn 48
Endre livet ditt etter å ha gjort det samme så lenge trinn 48

Trinn 2. Vær trygg

Imponer andre ved ikke å konstant bekymre deg for deres reaksjoner og meninger om alt du gjør. Vær ærlig med deg selv og vis den siden av deg selv som er mest passende for ulike situasjoner. For eksempel:

  • Hvis du møter gruppekameratene dine i klassen, må du holde fokus så du ikke blir distrahert av akademikere.
  • Hvis du møter noen for første gang i et nytt miljø, ikke nøl med å spille rollen som en ny person som ikke er veldig kjent med kulturen rundt deg.
  • Hvis en venn ber deg om å reise på en reise med folk du ikke kjenner, behold posisjonen din som en "fremmed" i vennekretsen i stedet for å være en vet-alt-om-deg.
Slå opp med kjæresten din på videregående trinn 9
Slå opp med kjæresten din på videregående trinn 9

Trinn 3. Unngå å vise deg frem

Selv om du har friheten til å dele alle dine livs prestasjoner og stolte hendelser som har skjedd i livet ditt, må du ikke overdrive det heller. I stedet for å tvinge andre til å bli overrasket over dine tidligere prestasjoner, fortjen deres respekt gjennom dine nåværende handlinger og personlighet. Vis at du ikke trenger andres godkjennelse for å føle deg trygg!

  • Hvis samtaleemnet kommer ned til arbeidet ditt, bare gi navnet på selskapet og en generell beskrivelse av hva du gjør. Unngå trangen til å vise frem stillingen din på kontoret!
  • Hvis andre kjenner deg igjen som en veldig populær idrettsutøver, understreker du at alle prestasjonene dine også er et resultat av lagarbeid og trenerenes storhet.
  • Hvis noen roser ditt initiativ for å bryte gjennom en brennende bygning for å redde en katt, legg på et sjenert uttrykk og bytt emne umiddelbart i stedet for å forherlige tapperheten din.
Vokse som relasjonspartner (for kvinner) Trinn 9
Vokse som relasjonspartner (for kvinner) Trinn 9

Trinn 4. Snakk om angst og ubehag som tynger deg

Hvis du føler deg ubehagelig av en eller annen grunn, kan du dele det. Vis din tillit ved å tørre å innrømme at du ikke er perfekt. Oppfordre i stedet den andre personen til å gjøre det samme! Hvis du gjør det, vil du få mer kontroll over livet ditt i stedet for å bare gå med strømmen.

  • Hvis du ofte har problemer med å huske navn (spesielt når du blir introdusert for mange mennesker samtidig), kan du prøve å be om unnskyldning på forhånd og forklare at du sannsynligvis vil glemme navnet på kort tid. Hvis den andre personen finner ut det, er det mer sannsynlig at de sier navnet sitt igjen neste gang de ser deg.
  • Hvis du føler deg ukomfortabel når du må delta på et stort arrangement eller en fest, forklar at situasjonen ikke stemmer overens med din personlighet. Etter det må du understreke overfor den andre personen at din sanne personlighet vil være mer synlig i hendelser som har et mer intimt konsept.
  • Hvis du går tilbake på en date etter en stund (eller hvis du aldri har datet noen), ikke vær redd for å innrømme det for datoen din. Forsikre ham om at enhver oppførsel som virker rar, rar eller uvanlig ikke skyldes ham, men din mangel på datingopplevelse.
Spør moren din om puberteten (for jenter) Trinn 5
Spør moren din om puberteten (for jenter) Trinn 5

Trinn 5. Vær villig til å lytte

Lag en balansert kommunikasjonsflyt i stedet for å bare snakke for å bli hørt. Hvis den andre personen sier noe, svar umiddelbart! Hvis du har en historie eller livserfaring som er relevant for hans ord, kan du gjerne snakke om det. I stedet for å benytte anledningen til å bytte emne og gjenopprette din posisjon som tema for samtalen, vis at historien din er et ekte og ærlig svar på hans ord. Hvis du vil, kan du stille oppfølgingsspørsmål for å vise din interesse.

  • "Wow, jeg tenkte ikke så langt! Det ser ut til at jeg må se det igjen fra en fans perspektiv."
  • "Duh, det ser ut som ferien din er trist, hva. Vil du dra tilbake dit eller ikke, hvis du har mulighet?"
  • "Jeg har også opplevd en lignende hendelse. Forskjellen er, …"
Snakk med en tenåring om sengevæting Trinn 3
Snakk med en tenåring om sengevæting Trinn 3

Trinn 6. Ikke hold negative forutsetninger om andre mennesker

Med andre ord, ikke døm andre gjennom subjektive øyne; skape et positivt inntrykk på andres sinn ved å forsikre dem om at de også har gjort det samme for deg. Ha alltid positive antagelser om andre mennesker, og ikke dra konklusjoner før du har virkelig sterke grunner.

Anbefalt: