3 måter å krympe hemorroider

Innholdsfortegnelse:

3 måter å krympe hemorroider
3 måter å krympe hemorroider

Video: 3 måter å krympe hemorroider

Video: 3 måter å krympe hemorroider
Video: Переход. Я нашёл нечто страшное в доме своего дяди. Джеральд Даррелл 2024, Kan
Anonim

Hemorroider eller hauger utvikler seg når venene i endetarmen svulmer og forstørres. Interne hemorroider er vanligvis smertefrie, selv når de bløder, men ytre hemorroider er vanligvis smertefulle og kløende. Heldigvis er det mange måter du kan krympe hemorroider fra nå av. Se trinn 1 for å lære om det.

Steg

Metode 1 av 3: Krymp hemorroider raskt

Ta vare på hemorroider etter fødsel Trinn 10
Ta vare på hemorroider etter fødsel Trinn 10

Trinn 1. Påfør trollhasselekstrakt

Dette naturlige planteekstraktet inneholder astringerende stoffer som bidrar til å krympe hemorroider og redusere kløe. Hekseekstrakt på flaske er tilgjengelig på de fleste apotek. Du kan også finne aktuelle kremer som inneholder trollhassel.

  • Bløtlegg en bomullspinne i trollhassel og påfør hemorroider etter avføring.
  • Når du føler at hemoroider klør, legg til mer trollhassel etter behov.
Forhindre hudinfeksjoner Trinn 11
Forhindre hudinfeksjoner Trinn 11

Trinn 2. Prøv å bruke en reseptfri salve på et apotek

Suppositorier eller kremer som inneholder hydrokortison vil redusere betennelse og lindre smerter.

Medisinene i disse kremene og salvene kan forårsake hudskader over tid, så ikke bruk disse salvene og kremene lenger enn anbefalt på pakningen

Ta vare på hemorroider etter fødsel Trinn 5
Ta vare på hemorroider etter fødsel Trinn 5

Trinn 3. Prøv å bruke en ispose

Legg en liten ispose på endetarmen i noen minutter. Dette får blodårene til å trekke seg sammen, og derved redusere smerte og hevelse. Påfør is i ikke mer enn 20 minutter om gangen.

Ta vare på hemorroider etter fødsel Trinn 6
Ta vare på hemorroider etter fødsel Trinn 6

Trinn 4. Ta et sitz -bad

Et sitz -bad er et varmt bad for baken og hoftene. Ha nok varmt vann i et stort badekar (som kan passe på et toalettsete) eller sitte i et vanlig kar med noen centimeter varmt vann i det. Eksperter anbefaler å ta et sitzbad i 20 minutter etter hver avføring og to eller tre ganger om dagen. Et sitzbad kan redusere kløe, irritasjon og spasmer i lukkemuskulaturen.

  • Tørk analområdet forsiktig tørt etter et sitzbad. Ikke gni eller tørk av området, da dette kan forårsake blødning og irritasjon.
  • For noen mennesker kan tilsetning av Epsom -salter til vannet for et sitzbad ytterligere redusere hemorroide smerter. Hvis du vil, tilsett dette saltet i vannet i henhold til mengden som er anbefalt på pakken, og rør deretter til det er helt oppløst.

Metode 2 av 3: Endre vaner

Ta vare på hemorroider etter fødsel Trinn 9
Ta vare på hemorroider etter fødsel Trinn 9

Trinn 1. Ikke skyv på toalettet

Prøv å unngå belastning på toalettet. Å anstrenge seg for å få avføring er hovedårsaken til hemorroider. Ikke poop med mindre du virkelig trenger det, og ikke sitt på toalettet i mer enn 5 minutter.

  • Belastning er også kjent som Valsalva -manøveren. Under belastning øker det perifere venetrykket, noe som får de utvidede venene til å bli mer smertefulle.
  • Prøv å legge en pute på toalettsetet (tilgjengelig på apotek). Å sitte på en pute i stedet for en hard overflate bidrar til å redusere hevelse av eksisterende hemorroider og forhindrer at nye hemorroider dannes.
Ta vare på hemorroider etter fødsel Trinn 17
Ta vare på hemorroider etter fødsel Trinn 17

Trinn 2. Unngå forstoppelse

Forstoppelse gjør belastningen hyppigere, noe som gjør det vanskelig å krympe hemorroider. For å forhindre forstoppelse, drikk rikelig med vann og maksimer fiberinntaket for å holde fordøyelsen normal.

  • Et fiberrik diett sammen med tilstrekkelig vanninntak hjelper til med å myke opp avføringen og gjøre dem lettere å passere, og reduserer dermed smerten ved hemorroider.
  • Matvarer med mye fiber inkluderer brokkoli, bønner, havre og hvetekli, fullkornsmat og fersk frukt.
  • Fibertilskudd kan også hjelpe. Ifølge helseeksperter fra Harvard kan du starte sakte og gradvis øke fiberinntaket til 25 til 30 gram per dag.
  • Bruk avføringsmidler hvis andre metoder ikke hjelper forstoppelsen.
Spis mer vitamin B Trinn 19
Spis mer vitamin B Trinn 19

Trinn 3. Prøv ubekreftede naturmidler

Enkelte urter og kosttilskudd har blitt spioneringen for å hjelpe til med å krympe hemorroider og forhindre at de kommer tilbake. Det er ingen vitenskapelig bevis for at disse urter og kosttilskudd virker, men mange mennesker har funnet det nyttig å bruke disse medisinene:

  • Ta triphala kapsler, tilgjengelig i helsekostbutikker. Triphala kapsler inneholder urter som hjelper med tarmhelsen.
  • Bruk hestekastanje og slakterkost. Disse stoffene brukes i urtehemorroide kremer, og du kan ta dem i teform.
  • Bruk aloe vera. Spis en teskje aloe vera etter hvert måltid, og gni aloe vera på hemorroider for en avkjølende effekt.

Metode 3 av 3: Søke medisinsk hjelp

Ta vare på hemorroider etter fødsel Trinn 4
Ta vare på hemorroider etter fødsel Trinn 4

Trinn 1. Søk medisinsk hjelp for alvorlige hemorroider

Ring legen din hvis du opplever moderat intensitet i endetarmen i mer enn en uke etter hjemmebehandlingen. Du bør også besøke legen din for alvorlig smerte eller hvis du har rektal hevelse som ikke forbedres etter 3-7 dagers hjemmebehandling.

  • Bruk et speil for å observere dine eksterne hemorroider. Søk legehjelp umiddelbart hvis den er større enn en mynt. Se også en lege hvis hemorroider er så store at de blokkerer avføring.
  • Hemorroider hos eldre er ofte tyngre og mindre responsive på hjemmebehandlinger. Så hvis du er i en høy alder, bør du søke medisinsk hjelp.
Ta vare på hemorroider etter fødsel Trinn 19
Ta vare på hemorroider etter fødsel Trinn 19

Trinn 2. Diskuter ikke-kirurgiske behandlingsalternativer med legen din

Hemorroider som ikke forsvinner etter at du har prøvd hjemmemedisiner kan fjernes med en rekke forskjellige midler. Diskuter følgende alternativer med legen din og finn ut hvilken som passer best for din tilstand:

  • Gummibåndsbinding. Et gummibånd er plassert rundt hemorroiden for å kutte blodtilførselen og la hemorroiden sakte falle av.
  • Skleroterapi injeksjon. En mengde væske injiseres i det hemorroide vevet, noe som får hemorroidet til å krympe.
  • Infrarød fotokoagulering. En sonde brukes til å skinne lys over dommere som ikke reagerer på andre behandlinger.
Tøm blader trinn 10
Tøm blader trinn 10

Trinn 3. Vurder å utføre en hemorrhoidektomi

Hemorroidektomi er kirurgisk fjerning av hemorroider og de omkringliggende blodårene som kan få hemorroider til å gjenta seg. Restitusjonstiden etter operasjonen tar vanligvis bare noen få dager.

Advarsel

  • Se lege hvis noe av det følgende oppstår.

    • Eksterne hemorroider.
    • Store blødninger.
    • Det er en historie med tykktarmskreft i familien.
    • Det er en endring i tarmvaner.

Anbefalt: