3 måter å gjenkjenne symptomene på hemorroider

Innholdsfortegnelse:

3 måter å gjenkjenne symptomene på hemorroider
3 måter å gjenkjenne symptomene på hemorroider

Video: 3 måter å gjenkjenne symptomene på hemorroider

Video: 3 måter å gjenkjenne symptomene på hemorroider
Video: Behandlingsprogram for muskel- og skjelettlidelser 2024, Kan
Anonim

Hemorroider er hovne vener i endetarmen eller anus som er kløende og smertefulle. Selv om alle kan få hemorroider, er de veldig vanlige blant kvinner før og etter fødsel. Hvis du kjenner symptomene og årsakene til hemorroider, kan du kanskje oppdage dem tidlig og deretter behandle dem hjemme. I noen tilfeller som er ganske alvorlige, krever hemorroider imidlertid profesjonell medisinsk behandling. Se trinn 1 og fremover for å lære mer om hemorroider.

Steg

Metode 1 av 3: Identifisering av vanlige symptomer

Finn symptomene på hemorroider Trinn 1
Finn symptomene på hemorroider Trinn 1

Trinn 1. Identifiser anal kløe eller smerte

Dette er det mest vanlige symptomet, så vel som et veldig irriterende symptom for hemorroider. Hovne blodkar oser ofte av slim som irriterer huden rundt anus og forårsaker kløe. I tillegg kan du også føle smerter i området når du går eller sitter.

  • Hemorroider kan være interne eller eksterne og interne hemorroider er årsaken til kløe.
  • Begge typer hemorroider er generelt smertefulle, men i noen tilfeller kan indre hemorroider ikke engang forårsake smerte.
Finn symptomene på hemorroider Trinn 2
Finn symptomene på hemorroider Trinn 2

Trinn 2. Se etter smerter når du har avføring

Pasienter med hemorroider føler ofte sterke smerter under tarmbevegelser, det vil si når det oppstår trykk i anal- og endetarmsområdet. I tillegg til å føle smerte, rapporterer noen om følelsen av å ville gå tilbake til avføring raskt, selv om magen er tømt.

Finn symptomene på hemorroider Trinn 3
Finn symptomene på hemorroider Trinn 3

Trinn 3. Identifiser blødningen

Ferskt rødt blod i toalettskålen eller toalettpapir kan være en indikasjon på at du har indre eller ytre hemorroider. Blødning kan oppstå selv om du ikke føler smerte eller kløe. Siden endetarmsblødning er et symptom på noen alvorlige sykdommer som tykktarmskreft og endetarmskreft, bør du kontakte legen din umiddelbart hvis du opplever kontinuerlig blødning, det er ikke nok å bare assosiere det med hemorroider.

Finn symptomene på hemorroider Trinn 4
Finn symptomene på hemorroider Trinn 4

Trinn 4. Identifiser klumpen

Blod som størkner under huden forårsaker hemorroider forårsaket av blodpropper. Disse klumpene er generelt harde og veldig smertefulle. Klumpen kan oppstå enten i eller utenfor endetarmen.

Finn symptomene på hemorroider Trinn 5
Finn symptomene på hemorroider Trinn 5

Trinn 5. Identifiser hevelsen

Eksterne hemorroider får analområdet til å hovne opp og bli ømt. Dette kan oppstå på grunn av dannelse av trombose. Hvis analområdet svulmer, er dette en indikasjon på hemorroider. Sjekk de avanserte hemorroide risikofaktorene nedenfor for å bestemme tilstanden din.

Metode 2 av 3: Kjenn din risiko

Finn symptomene på hemorroider Trinn 6
Finn symptomene på hemorroider Trinn 6

Trinn 1. Sjekk tarmvaner

Den største årsaken til hemorroider er hyppig belastning for hard under avføring. Dette legger press på blodårene i endetarmen og anus, forårsaker hevelse, smerte og ubehag som kan være ganske irriterende. Hvis du ikke har vanlige tarmbevegelser, eller hvis du ofte har problemer med tarmbevegelser, vil du generelt belaste deg oftere. Tenk på tarmvanene dine og avgjøre om du har risiko for å utvikle hemorroider.

For høyt trykk vil føre til at indre hemorroider springer ut gjennom anus, en tilstand som kalles hemorroider som stikker ut eller faller

Finn symptomene på hemorroider Trinn 7
Finn symptomene på hemorroider Trinn 7

Trinn 2. Kontroller om du ofte er forstoppet

Forstoppelse forårsaker en følelse av "fylling", som får folk til å belastes under avføring. Hvis du har problemer med å ha vanlige avføring, vil du belastes under avføring for å få stoffet ut av systemet raskere.

Finn symptomene på hemorroider Trinn 8
Finn symptomene på hemorroider Trinn 8

Trinn 3. Legg merke til om du ofte sitter i lange perioder

Å sitte hele dagen legger mer press på analområdet og utløser hemorroider. En person som er vant til å kjøre i lange timer, jobber på et kontor mens du sitter eller noen som ikke kan bevege deg fritt av andre årsaker, har generelt stor risiko for å utvikle hemorroider. Overvåk dine daglige vaner for å finne ut om å sitte for lenge er kilden til problemet.

Finn symptomene på hemorroider Trinn 9
Finn symptomene på hemorroider Trinn 9

Trinn 4. Se opp for andre forhold som kan forårsake hemorroider

Hemorroider kan også utløses av andre forhold som forårsaker trykk og irriterer anal- og endetarmsområdet, for eksempel analinfeksjoner som kan påvirke det omkringliggende vevet som forårsaker hemorroider.

Finn symptomene på hemorroider Trinn 10
Finn symptomene på hemorroider Trinn 10

Trinn 5. Legg merke til om graviditet kan være forbundet med noen av symptomene

Overdreven belastning fører til at gravide kvinner har større risiko for å utvikle hemorroider. Dette er kjent som et midlertidig problem og vil vanligvis ikke fortsette etter at babyen er født.

Metode 3 av 3: Behandling av hemorroider

Finn symptomene på hemorroider Trinn 11
Finn symptomene på hemorroider Trinn 11

Trinn 1. Bruke trollhassel

Den inneholder stoffer som kan bidra til å redusere hevelse og irritasjon. Dypp en bomullspinne i trollhassel og gni den på det berørte området. La tørke en stund. Hvis du ikke vil bruke ren trollhassel, kan du kjøpe en krem som inneholder trollhassel.

Finn symptomene på hemorroider Trinn 12
Finn symptomene på hemorroider Trinn 12

Trinn 2. Bruk en smerteløs krem uten resept

Det er en rekke kremer som er ganske effektive for behandling av hemorroider - så mange at i de fleste tilfeller trenger folk som bruker dem ikke å se lege. Se etter følgende kremer på apotek:

  • Kortikosteroidkremer kan redusere kløe og hevelse.
  • Kremer som inneholder lidokain kan også redusere smerte.
Finn symptomene på hemorroider Trinn 13
Finn symptomene på hemorroider Trinn 13

Trinn 3. Bruk en avføringsmykner

Siden tarmbevegelser kan være veldig smertefulle når du har hemorroider, kan det være nyttig å bruke avføringsmykner. Denne medisinen gjør at du ikke trenger å presse for hardt under avføringen, noe som setter overdreven press på anus og endetarm. Bruk av avføringsmykler kan også bekjempe tendensen til belastning mens du er på toalettet.

Finn symptomene på hemorroider Trinn 14
Finn symptomene på hemorroider Trinn 14

Trinn 4. Unngå å bruke duftende toalettpapir og andre irriterende stoffer

Parfymer, fargestoffer, slipende toalettpapir og andre irriterende stoffer kan gjøre hemorroider verre. Bruk mykt, hvitt toalettpapir eller til og med bomull hvis du er veldig sensitiv. Unngå også å bruke for tette bukser eller strømper.

Finn symptomene på hemorroider Trinn 15
Finn symptomene på hemorroider Trinn 15

Trinn 5. Bruk løst undertøy i bomull

Mykt bomullsundertøy lar luft strømme inn og ut av det smertefulle området for å forhindre at irritasjon av hemorroider blir verre og smertefullere. Bruk av undertøy laget av syntetiske stoffer kan fange fuktighet i området. I tillegg vil det være veldig ubehagelig og irriterende å bruke tett undertøy eller stroppundertøy når du har hemorroider.

Finn symptomene på hemorroider Trinn 16
Finn symptomene på hemorroider Trinn 16

Trinn 6. Prøv et sitz -bad

Denne bademetoden kan lindre smerter og ubehag når du lider av hemorroider. Fyll karet med varmt (ikke varmt) vann og sett det i ca 15 minutter. Ikke tilsett såpe eller skummende væske, da de kan irritere hemorroider. Du kan imidlertid legge til trollhassel for å legge til en helbredende effekt på bløtleggingsvannet.

Finn symptomene på hemorroider Trinn 17
Finn symptomene på hemorroider Trinn 17

Trinn 7. Søk medisinsk hjelp om nødvendig

Hvis symptomene på hemorroider ikke ser ut til å avta etter at du har gjennomgått hjemmebehandling, og hvis symptomene ikke forsvinner etter en uke eller så, bør du oppsøke lege umiddelbart for å se om du trenger medisinsk behandling for å behandle problemet. Ganske mange tilfeller av hemorroider blir vellykket kurert med hjemmebehandlinger, dessuten hvis du er vedvarende, trenger du ikke å føle ubehag på lang tid.

  • I tillegg kan det faktum at hemorroiden ikke forsvinner være en indikasjon på et dypere problem, for eksempel blødning fra et annet sted enn tuppen av endetarmen eller anus.
  • Varmebehandling og kirurgi brukes også ofte til behandling av alvorlige hemorroider.

Tips

  • Det finnes en rekke hjemmemedisiner du kan bruke, for eksempel peppermynteolje i dusjen eller tea tree olje blandet med olivenolje og deretter påføres det berørte området for kortsiktig lindring.
  • Du rådes sterkt til å søke en profesjonell mening fra en lege eller sykepleier hvis du har hemorroider, slik at de kan gi den beste behandlingen enten med reseptbelagte legemidler eller ved bruk av reseptfrie legemidler, slik at irritasjonen forårsaket av sykdommen kan løses umiddelbart.

Anbefalt: