Hvordan være deg selv (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan være deg selv (med bilder)
Hvordan være deg selv (med bilder)

Video: Hvordan være deg selv (med bilder)

Video: Hvordan være deg selv (med bilder)
Video: How To Take Photos By Yourself 🤳🏼 2024, Kan
Anonim

"Vær deg selv" er kanskje den mest brukte setningen gjennom menneskets historie for å gi råd om personlig utvikling. Vær deg selv. Dette er en tvetydig setning. Hva betyr det egentlig å være seg selv? Er det så enkelt som det høres ut? Med trinnene nedenfor er svaret ja.

Steg

Del 1 av 4: Finding Yourself

Vær deg selv trinn 1
Vær deg selv trinn 1

Trinn 1. Finn ut hvem du er og definer det med dine egne ord

Oscar Wilde sa en gang Vær deg selv, andre har blitt tatt. Så morsomt som det høres ut, er det sant. Du kan imidlertid ikke være deg selv hvis du ikke vet, forstår og godtar hvem du er. Du må finne den først.

  • Dykk ned i normene du tror på og tenk på tingene som utgjør kjernen din. Som en del av denne prosessen kan du også reflektere over ditt liv og dine valg. Prøv å tenke på tingene du vil og ikke vil gjøre, og handle deretter. Å lære av feil vil hjelpe deg mer enn du kanskje trodde var mulig.
  • Du kan også prøve en personlighetstest, men husk å ikke ta resultatene til pålydende. Sørg i stedet for at meningen er basert på egnethet og komfort. Du kan føle deg mindreverdig, men over tid hvis du henger med de riktige menneskene, vil de godta deg for den du er.
Vær deg selv trinn 2
Vær deg selv trinn 2

Trinn 2. Ikke bli overrasket om normene du tror på virker motstridende

Dette er naturlig fordi livsnormene kommer fra forskjellige kilder, inkludert kultur, religion, mentorer, inspirerende mennesker, utdanningsressurser, etc. Det viktigste er å fortsette å jobbe gjennom konflikten for å finne hvilke normer du verdsetter høyest.

Hvis normene du tror er i konflikt med, ikke ignorer dem. Tenk på konflikten som din dynamikk. Du kan ikke tvinges til å være noen du ikke er. Hvert aspekt av livet ditt har sine egne normer, så det er naturlig å være annerledes

Vær deg selv trinn 3
Vær deg selv trinn 3

Trinn 3. Ikke dvel ved fortiden og stå i veien for selvutvikling

En av de mest usunne tilnærmingene til å være deg selv er å konkludere med at du er definert av et enkelt øyeblikk eller en tidsperiode, hvoretter resten av livet ditt brukes på å prøve å forbli slik, ikke den samme personen, men utvikler seg med alder og tiår. Tillat deg selv å vokse, bli bedre og klokere.

  • Tillat deg selv å tilgi feil og handlinger tidligere som du ikke kan være stolt av. Prøv å godta feilene og valgene som er tatt, de har passert. Det er en grunn bak det, og til tider virker avgjørelsen din rimelig, så i stedet for å fortsette å angre på det, la deg lære av feilen og fortsette å vokse.
  • Se etter folk som stolt uttaler at de ikke er annerledes enn de var da de var 16, 26 eller 36, eller hva som helst. Virker de fleksible, avslappede og lykkelige? Mest sannsynlig ikke, fordi de er for opptatt av å insistere på at ingenting har endret seg med dem, at de ikke kan godta nye ideer, lære av andre eller trives. Å utvikle seg med alder og livsfase er en viktig del av å være seg selv og være følelsesmessig og generelt sunn.
Vær deg selv trinn 4
Vær deg selv trinn 4

Trinn 4. Slutt aldri å lete etter dine styrker

Styrker kan endres over tid, og derfor endres definisjonen din av deg selv, men aldri slutte å lete. Styrke er ikke bare å balansere ulempene, men hovedårsaken til ikke å sammenligne deg selv med andre.

  • Å sammenligne seg selv med andre kan føre til skuffelse. Mennesker som er skuffet kan ikke fokusere på "vær deg selv" -mantraet fordi de er for opptatt av å ville være noen andre!
  • Sammenligninger utløser også kritikk av andre. Et travelt liv som kritiserer andre stammer fra lav selvfølelse og behovet for å sette andre ned. Begge kan trekke venner og respekt bort, og hindre deg i å være deg selv fordi du er fylt av misunnelse og bruker for mye tid på å beundre andres egenskaper.
Vær deg selv trinn 5
Vær deg selv trinn 5

Trinn 5. Slapp av

Ikke alltid bekymre deg for det verste, spesielt offentlig. Så hva om du faller om? Hva er problemet hvis du har spinat i tennene? Eller er det feil hvis du ved et uhell støter på hodet til kjæresten din når du vil kysse ham? Lær å le av deg selv når og etter at noe pinlig skjer med deg.

Gjør pinlige hendelser til morsomme historier og fortell vennene dine. De vil vite at du ikke er perfekt, og dette vil også gjøre deg roligere. Å kunne le av deg selv og være avslappet er også attraktive egenskaper

Del 2 av 4: Koble til andre

Vær deg selv trinn 6
Vær deg selv trinn 6

Trinn 1. Vær alltid ærlig og åpen

Hva annet må skjules? Vi er alle ufullkomne mennesker, som fortsatt utvikler og lærer. Hvis det er et aspekt av deg selv som får deg til å føle skam eller mindreverdig og føle at du må skjule det fysisk eller følelsesmessig, må du forholde deg til den feilen og lære å gjøre det til noe unikt, eller bare innrømme at du er ikke perfekt.

Prøv taktikken med å innrømme ufullkommenhet når du er i strid med andre mennesker. Du vil ofte befinne deg i situasjoner der du plutselig gir opp grunner for et argument, vanligvis bare for å beholde ansiktet ditt og ikke gi opp. I det øyeblikket du sier: “Ja, jeg blir irritert når rommet er rotete også. Og jeg innrømmer at jeg ikke burde ha stablet klær på gulvet, men jeg gjorde det uansett fordi det er en lat del av meg, jeg prøver fortsatt å stoppe det. Beklager, jeg vet at jeg kan, og jeg skal prøve,”du har tatt med en ærlig ærlighet som kan dempe et argument

Vær deg selv trinn 7
Vær deg selv trinn 7

Trinn 2. Ikke sammenlign deg selv med andre

Hvis du alltid prøver å være noen andre, kommer du ikke til å bli lykkelig. Ulykke oppstår ved å sammenligne deg selv og ha lyst på visse ting. Det er her det går galt, tanken vil bare bli mer og mer negativ.

  • Du kan alltid se andres perfekte utseende på utsiden, men vet aldri hvordan det er på innsiden. Ved å sammenligne deg selv med dem, overvurderer du den personen og tenker alltid på deg selv som mangelfull. Dette er ubrukelig og vil bare skade deg selv.
  • I stedet skal du respektere deg selv, elske personligheten din og godta dine mangler. Vi har alle mangler, og som forklart tidligere er det bedre å være ærlig enn å løpe.
Vær deg selv trinn 8
Vær deg selv trinn 8

Trinn 3. Slutt å bry deg om hva andre mennesker synes

Noen vil like deg og noen vil ikke. Det er ikke noe galt med dem. Det er umulig å være deg selv hvis du fortsetter å tenke “Synes de at jeg er morsom? Synes han jeg er feit? Synes de jeg er dum? Er jeg god/smart/populær nok til å være en del av gruppen deres?” For å være deg selv må du slippe slike bekymringer og la holdningen flyte. Tenk på dem som filtre, ikke tenk på deres mening.

Hvis du endrer deg til fordel for en person eller gruppe, kan det hende at en annen person eller gruppe ikke liker deg, og du kan ikke bli sittende fast i å prøve å glede andre i stedet for å fokusere på å utvikle dine talenter og styrker

Vær deg selv trinn 9
Vær deg selv trinn 9

Trinn 4. Ikke alltid prøve å glede andre mennesker

Å alltid ønske kjærlighet og respekt fra alle er en meningsløs handling som bare vil hindre personlig utvikling og selvtillit. Hvem bryr seg om hva folk sier? Som Eleanor Roosevelt en gang sa, kan ingen undervurdere deg uten din tillatelse, og viktigst av alt lytter du til din egen tro, og hvis du ikke har en, begynn å vokse dem.

Betyr dette at andres meninger er viktige? Nei. Å bli avvist gjør virkelig vondt. Hvis du befinner deg i en situasjon som krever at du bruker mesteparten av tiden din med mennesker som ikke tåler å være rundt deg av sine egne årsaker, ikke stol på deres mening om deg fordi det er farlig. Det du kan gjøre er å veie på noen meninger som du verdsetter mer. Det er sunnere å ta hensyn til mennesker som oppriktig ønsker deg bedre og som er enige i det du vil gjøre i livet

Vær deg selv trinn 10
Vær deg selv trinn 10

Trinn 5. Omgiv deg med positive mennesker

Ikke undervurder hva du går gjennom hvis du står overfor negativt sosialt press eller mobbing. Du kan redde deg selv hvis du er klar over presset og har et sunt forsvar. Den beste måten å redusere virkningen av ugunstige mennesker er å ha en krets av pålitelige venner og mennesker som deler dine synspunkter og oppfatninger. Du kan overbevise deg selv om at andres meninger ikke spiller noen rolle, men det er mye lettere å ha noen andre enige og stå ved din side.

Sammenlign mennesker som elsker deg og folk som ser ned på deg. Du vil raskt innse at deres mening om deg, din familie eller din livsstil ikke spiller noen rolle. Vi bør bry oss om meningene til de som verdsetter oss og som vi ser opp til. Det går begge veier, hvis noen ikke respekterer deg, er hans mening om deg bare tomme ord som kommer fra en nesten fullstendig fremmed

Vær deg selv trinn 11
Vær deg selv trinn 11

Trinn 6. Kjenn forskjellen mellom en nedsettende, sarkastisk eller skadelig kommentar, og en velmenende, konstruktiv kritikk

Skadelige kommentarer fokuserer på feil du ikke vet om og som kan korrigeres. I mellomtiden vil foreldre, mentorer, lærere, trenere og andre fortelle deg ting du trenger å fordøye og reflektere over for å forbedre deg selv. Forskjellen er at kritikken deres er ment å være nyttig.

Disse menneskene bryr seg om deg og er interessert i din utvikling som person, og verdsetter deg. Lær å skille mellom dem, slik at du kan leve et bedre liv, ignorere meningsløs negativ kritikk og lære av konstruktiv kritikk

Del 3 av 4: Utvikle ditt virkelige selv

Vær deg selv Trinn 12
Vær deg selv Trinn 12

Trinn 1. Behandle deg selv som en venn

Du verdsetter venner og dine nærmeste, hvem er da nærmere deg enn deg selv? Behandle deg selv med samme vennlighet, omsorg og respekt som du ville behandle dem du bryr deg om. Hvis du måtte tilbringe tid med deg selv hele dagen, kan du være en morsom/morsom/glad/rolig/fornøyd person, men fortsatt være deg selv? Hva er den beste versjonen av deg selv?

Ta ansvar for deg selv og for å øke selvfølelsen. Hvis andre ikke forteller deg at du er flott, ikke la det påvirke deg. Overbevis i stedet deg selv om at du er spesiell, fantastisk og verdifull. Når du tror på det, vil andre mennesker se den gnisten av tillit og begynne å tro på det også

Vær deg selv Trinn 13
Vær deg selv Trinn 13

Trinn 2. Utvikle og uttrykke din individualitet

Hvis du liker en bestemt måte utenom det vanlige, uansett om du kler deg eller snakker, og fremdeles finner på noe positivt, vær stolt. Ha tegn, ikke bare typer.

Lær å kommunisere godt. Jo bedre du uttrykker deg, jo lettere blir det for folk som liker deg å komme nær og folk som ikke liker å gå bort

Vær deg selv trinn 14
Vær deg selv trinn 14

Trinn 3. Ikke behandle deg selv urettferdig

Noen ganger får sammenligninger oss til å sammenligne epler med guavaer. Si for eksempel at du vil bli en topp Hollywood -produsent når du faktisk ønsker å bli manusforfatter. Ser på livsstilen til en toppprodusent og ønsker det er en urettferdig sammenligning, han har mange års erfaring og forbindelser, mens du nettopp har startet, bare testet om skriveferdighetene dine vil vise seg å være enestående senere.

Sammenlign deg selv realistisk og se på andre bare som inspirasjon og en kilde til motivasjon, ikke som et verktøy for å nedprioritere deg selv

Vær deg selv trinn 15
Vær deg selv trinn 15

Trinn 4. Ha din egen stil

Mange etterligner andre fordi det virker som den enkleste måten å passe inn, men seriøst, burde du ikke være annerledes enn alle andre? Det er vanskelig, ja, men du bør ikke innse andres perspektiver på deg, selv om du ikke er vant til det. Det er det det betyr å være deg selv.

Hvem du enn er, godta. Forskjellig er vakkert og interessant. Ikke la andre forandre deg

Vær deg selv trinn 16
Vær deg selv trinn 16

Trinn 5. Godta at noen dager er bedre enn andre

Folk kan heve øyenbrynene og gjøre narr av deg når du presenterer ditt sanne jeg, men så lenge du slapper av og sier "Hei, her er jeg", og ignorerer det, vil de til slutt respektere deg, og du vil respektere deg selv også. De fleste har det vanskelig å være seg selv. Hvis du kan, vil de sannsynligvis beundre deg enda mer.

Latter er smertefullt. Selv om dette er vanskelig og mye lettere sagt enn gjort, kan du prøve å ignorere det. Til slutt vil du bli en større og bedre person, vite hvem du er og kunne overleve hindringene som står i veien for fremtiden

Del 4 av 4: Act Brave

Vær deg selv Trinn 17
Vær deg selv Trinn 17

Trinn 1. Selvforsvar

Når noen mobber deg, ikke la det gå. De har ingen rett til å undertrykke noen. Hvis du har et problem, er det mange snille og forståelsesfulle mennesker som er villige til å hjelpe.

Vær deg selv Trinn 18
Vær deg selv Trinn 18

Trinn 2. Forsvar andre

Når du finner noen som mobber deg, er det helt naturlig at du stopper dem. Uansett hva du gjør, har du rett til å stoppe det. Tro på deg selv.

Vær deg selv trinn 19
Vær deg selv trinn 19

Trinn 3. Forstå menneskene du har å gjøre med

Bare fordi de gjør at du må forsvare deg selv, betyr det ikke at de er hjerteløse.

Tips

  • Bare fordi noen sier at du ikke liker noe med deg, betyr det ikke at du må endre det. Noen ganger er det bare et spørsmål om preferanse.
  • Ikke føl at du må gjøre noe spektakulært eller uvanlig for å være annerledes, du trenger bare å vise hvem DU virkelig er.
  • Endring er konstant. Så du er nødt til å forandre deg, og det er flott hvis du alltid er informert, relevant og koblet til verden rundt deg og prioriterer personlig utvikling.
  • Selv om vennene dine er forskjellige fra deg, ikke nøl. Bare vær deg selv, og hvis de ikke godtar det, er de ikke din virkelige venn.
  • Mote og trender er en personlig beslutning. Selv om mange mennesker unngår det som pesten i ordet “individualisme”, betyr det ikke at du ikke kan være deg selv hvis du velger å følge trender. Det handler om hva "du" vil.
  • Vet når du går med strømmen er bedre enn å tvinge deg selv til å være annerledes. Noen ganger er det for eksempel et bedre alternativ å gå på en konsert du kanskje ikke liker, fordi du vil ha det gøy med vennene dine. Det handler om å gå på kompromiss og respektere andres valg.
  • Ikke gå med på noe bare for å glede andre mennesker! Dette er ikke nyttig i det hele tatt, og den personen vil også legge merke til det med en gang.
  • I et forsøk på å godta deg selv, ikke la dine mangler motvirke deg. Du kan eller du kan ikke, vet at disse manglene former hvem du er og hjelper deg med å bestemme hvem du er. Faktisk er feil en integrert del av deg, så ikke vær sjenert.
  • Ikke la andre mennesker ta valgene for deg.
  • Se på deg selv i speilet når du skal kle deg. I stedet for å bli skuffet over det du ser der, konsentrer deg om det gode. Dette vil bidra til å øke selvtilliten.

Advarsel

  • Respekter andre slik du respekterer deg selv. Selv om det å være deg selv betyr å uttrykke dine meninger, drømmer og valg, betyr det ikke at du kan gå lett på andre mennesker. Alle har like viktige behov, drømmer og ønsker, og vi bør respektere hverandre. Så ikke vær frekk, intolerant eller egoistisk i søket etter identitet.
  • Uansett hva andre mennesker tror, ikke forsøm utseende og etikett. Respekt for seg selv og andre er i etikk, i tillegg til at alle mennesker lever side om side i harmoni og respektfulle relasjoner.

Anbefalt: