Hvordan være tro mot deg selv (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan være tro mot deg selv (med bilder)
Hvordan være tro mot deg selv (med bilder)

Video: Hvordan være tro mot deg selv (med bilder)

Video: Hvordan være tro mot deg selv (med bilder)
Video: Norsk nepe og gulrot 3 – Helbakte gulrøtter 2024, Kan
Anonim

Har du noen gang hatt en slik følelse som bare ikke vil forlate tankene dine, hele tiden fortelle deg at du ikke er ærlig med deg selv? Kanskje du lurer deg selv til å tro at forholdet ditt er lykkelig, når det ikke er det. Eller kanskje du straffer deg selv for økonomiske forhold, når du faktisk gjør alt bra. Uansett er det å være ærlig med deg selv en flott mulighet til å utvikle dine livskunnskaper, overvinne utfordringer, få selvaksept og øke ektheten din.

Steg

Del 1 av 3: Forbered deg på å vurdere deg selv

Vær ærlig med deg selv Trinn 1
Vær ærlig med deg selv Trinn 1

Trinn 1. Ha den rette tankegangen

Vær åpen for egenvurdering, som kan være et nyttig problemløsende verktøy. Du må gjøre det uten skam eller skyld. Du trenger ikke å være brutal. Vær i stedet mild og snill mot deg selv, men vær ærlig.

Tenk på deg selv som en venn som gir råd til deg selv. Dette er for å hjelpe deg med å unngå å behandle deg selv hardt

Vær ærlig med deg selv Trinn 2
Vær ærlig med deg selv Trinn 2

Trinn 2. Identifiser områder for egenvurdering

Du trenger ikke å vurdere alle aspekter av livet ditt for å begynne å være tro mot deg selv. Tenk på ting som gjør deg urolig og kan endres. Dine fokusalternativer inkluderer mål, karriere, penger, familie, spiritualitet og kjærlighet.

  • Du kan også bedømme hvordan du bruker tiden. Hvem tilbringer du for eksempel tid med? Hva slags kvalitetstid bruker du sammen med andre mennesker?
  • Du kan se valgene du gjør for deg selv. Hva er for eksempel dine mål, treningsvaner, spising, drikking eller arbeid?
  • Du kan også se hvordan du utfører rollene du fyller, for eksempel en ansatt, forelder, barn, ektefelle og så videre. Evaluer målene dine og fremdriften din mot å nå dem.
Vær ærlig med deg selv Trinn 3
Vær ærlig med deg selv Trinn 3

Trinn 3. Vær modig

En god start er med et problem du er komfortabel med, og deretter jobbe deg opp til et problem som gjør deg ukomfortabel. Når du har fått tillit til din evne til å være ærlig mot deg selv, kan du fortsette å utfordre deg selv ved å berøre temaer du ikke føler deg veldig komfortabel med.

Vær forsiktig så du ikke velger hva du skal dømme utelukkende basert på hvor komfortabel du føler deg om emnet. Hvis du unngår de tingene som gjør deg ukomfortabel, er sjansen stor for at du vil unngå det viktigste problemet av alle

Vær ærlig med deg selv Trinn 4
Vær ærlig med deg selv Trinn 4

Trinn 4. Sett av litt tid til deg selv

Stå opp tidligere eller senere enn familien din, eller finn et stille sted hvor du kan sitte og tenke. Noen mennesker tenker bedre mens de gjør enkle gjøremål (for eksempel å vaske) eller mens de går en tur. Finn det som fungerer for deg.

Del 2 av 3: Gjøre en egenvurdering

Vær ærlig med deg selv Trinn 5
Vær ærlig med deg selv Trinn 5

Trinn 1. Skriv ned alt

Å sette ord på ting vil gjøre deg spesifikk. Du kan skrive dem ned slik du vil, enten det er i form av lister, notater, bilder eller kart. Hvis du ikke skriver, kan du vurdere å snakke med en taleopptaker eller ta opp tankene dine på en annen måte.

Vær ærlig med deg selv Trinn 6
Vær ærlig med deg selv Trinn 6

Trinn 2. Skriv ned spesifikt og fullstendig

I stedet for vage vurderinger gir brede vurderinger spesifikke styrker og forbedringsområder. Dette vil hjelpe deg når det er på tide å iverksette tiltak. Ikke bare fokuser på forbedringsområder, men fokuser også på styrker og ferdigheter.

For eksempel, i stedet for å merke at du er "for sjenert", kan du si "Jeg vil være mer selvsikker når jeg gjør poenget mitt på et møte på jobben når jeg føler meg veldig sikker på noe."

Vær ærlig med deg selv Trinn 7
Vær ærlig med deg selv Trinn 7

Trinn 3. Start med dine styrker

Hva er du flink til å gjøre? Hva gjør du med lidenskap? Hva får andre til å komplimentere deg eller si at du er smart? Når det er notert ned, tenk på hvordan du kan gjøre det bedre eller bruk det til ditt eget beste.

Ta 10 minutter og fullfør følgende setninger på så mange forskjellige måter du kan: En av mine styrker er …

Vær ærlig med deg selv Trinn 8
Vær ærlig med deg selv Trinn 8

Trinn 4. Legg merke til hvilke områder som kan forbedres

Hva liker du ikke? Hva fungerte ikke helt for deg? Fokus på forbedringsområder kan sette ting i perspektiv. Etter å ha skrevet alt det ned, kan du velge om du vil prøve å fikse området eller bare la det gå.

Ta ytterligere 10 minutter og fullfør følgende setning på så mange forskjellige måter som mulig: Ting fungerer ikke når …

Vær ærlig med deg selv Trinn 9
Vær ærlig med deg selv Trinn 9

Trinn 5. Skriv ned mulighetene du har

Dette kan være basert på hvordan du bruker dine styrker eller forbedrer deg selv. På et personlig nivå betyr en mulighet ikke bare potensialet til å tjene penger. På den annen side kan en mulighet bety å dekke et behov eller hjelpe deg med å forbedre deg.

For eksempel gir det deg kanskje ikke økonomisk mulighet til å lære å spille et instrument, men tilfredsstillelsen ved å lære å spille musikk er nok til å bli en mulighet

Vær ærlig med deg selv Trinn 10
Vær ærlig med deg selv Trinn 10

Trinn 6. Skriv ned faktorene som undergravde din suksess

Hva kan ødelegge muligheten, hindre håp eller ødelegge suksessen din? Å identifisere alle disse faktorene vil gjøre deg mer våken, slik at det ikke lenger føles så truende.

Noen risikoer er utenfor vår kontroll, men mange kan dempes eller forventes

Vær ærlig med deg selv Trinn 11
Vær ærlig med deg selv Trinn 11

Trinn 7. Utfør en verbal selvvurdering

Plasser en tom stol overfor deg og tenk deg selv at du sitter i den. Si høyt alle tingene du skjuler for deg selv. Dette kan være en positiv ting om deg selv.

Hvis du føler deg mer komfortabel med å snakke med en annen person, kan du forestille deg den personen som sitter i den tomme stolen. Du må til og med ringe personen og faktisk formidle det du nettopp sa

Del 3 av 3: Gjennomgang og oppfølging av egenvurdering

Vær ærlig med deg selv Trinn 12
Vær ærlig med deg selv Trinn 12

Trinn 1. Gjennomgå listen over styrker, muligheter og forbedringsområder

Kryss av ting som ved andre tanker ikke virker riktig eller ikke gir mening. Erstatt med ting som viste seg å være savnet. Legg også en stjerne ved siden av ting som er veldig sanne eller fremkaller din reaksjon.

Vær ærlig med deg selv Trinn 13
Vær ærlig med deg selv Trinn 13

Trinn 2. Ikke gi opp

Bekjemp følelser av håpløshet og motløshet når du identifiserer disse områdene for selvforbedring. En måte er å gi deg selv en liten belønning for å identifisere områder med selvforbedring og handling. Når følelser av håpløshet og motløshet oppstår, fokuser du også på det enkleste og vurderer noe som er relativt smertefritt og lett å fikse.

Husk at du ikke måler din verdi som person, du prøver bare å identifisere forskjellen mellom ditt virkelige og ideelle selv

Vær ærlig med deg selv Trinn 14
Vær ærlig med deg selv Trinn 14

Trinn 3. Spør pålitelige venner hvordan de oppfatter deg

Å se objektivt på deg selv er ikke alltid lett, og en ærlig vurdering fra en utenforstående kan hjelpe deg med å avgjøre om din personlige vurdering er riktig.

Hold ting i perspektiv. Du har ikke vunnet Nobels fred ennå. De fleste av oss gjør det også. Du er bare et menneske, og ingen, inkludert deg selv, forventer perfeksjon av deg

Vær ærlig med deg selv Trinn 15
Vær ærlig med deg selv Trinn 15

Trinn 4. Lag en handlingsplan

Bestem hvilke områder som trenger forbedring, og sett deg mål for å nå dem. For mål som virker for store, kan du vurdere å dele dem ned i mindre mål. Sørg for å definere suksess på en måte som du kan identifisere når den har fungert og sannsynligvis vil lykkes.

For eksempel, hvis du tror at du har et vektproblem, setter du deg et mål som "Gå ned 45 kg" og bryter det ned i små trinn som får deg dit. Tenk på så mange små endringer du kan som alle vil oppfylle ditt store mål. For eksempel den første uken med å slutte å drikke brus og sukkerholdige drikker. Den andre uken, la kakene som selges i pakker, for eksempel bakverk og smultringer, og erstatt dem med sunnere versjoner. Fortsett å omorganisere kostholdet ditt til du nesten alltid spiser et sunt kosthold

Vær ærlig med deg selv Trinn 16
Vær ærlig med deg selv Trinn 16

Trinn 5. Lag et diagram som viser fremgangen din

Behold listen for å huske hva dine styrker og mål er. Når du har fullført en handling og nådd et mål, krysser du elementet og legger til et nytt mål på listen. Hvis det ikke er noen fremgang, finn ut hindringene som holder deg tilbake og fokuser på hvordan du kan overvinne dem.

For eksempel, hvis du ikke kan bli kvitt din spilleavhengighet, tenk på hvordan du startet avsluttingsprosessen og når den ikke fungerte. Du kan oppdage at du går tilbake til pengespill i helgene når det ikke er noe annet å gjøre, og du kan begynne å planlegge flere aktiviteter for å bruke tiden i helgene

Vær ærlig med deg selv Trinn 17
Vær ærlig med deg selv Trinn 17

Trinn 6. Ikke vær for hard mot deg selv og behold perspektivet

Mens du går gjennom alt dette, må du huske å skille atferden din fra den du er som person. Du er ikke dine handlinger, og handlingene dine bestemmer ikke din verdi. Når du fokuserer på et område med selvforbedring, virker det som alt du skal gjøre er å "forbedre" deg selv. Så sørg for at du fokuserer på områdene som ikke trenger forbedring.

For eksempel, hvis du er fokusert på å trene oftere, og du har nådd alle treningsmålene dine den siste måneden, kan du ta en dag fri og gå på kino i stedet for å løpe. Du må bare være forsiktig så du ikke faller tilbake til gamle vaner og kaster bort all innsatsen du har lagt ned

Tips

  • Husk at det aldri skader å skrive ned noe. Du kan velge å ikke dele den, ødelegge den, redigere den eller bare holde den hemmelig.
  • Hvis du ikke vet hvor du skal begynne, kan du prøve å ta en personlighetstest (se ekstern lenke). Testen alene kan ikke avsløre hvem du er, men den kan gi innsikt i naturen din for å hjelpe deg i gang.
  • Du kan alltid søke profesjonell hjelp uavhengig av fremdriften du har gjort. Å være tro mot deg selv betyr ikke at du må gjøre det selv.

Anbefalt: