Hvordan overvinne gul avføring

Innholdsfortegnelse:

Hvordan overvinne gul avføring
Hvordan overvinne gul avføring

Video: Hvordan overvinne gul avføring

Video: Hvordan overvinne gul avføring
Video: A Better Path Forward: Your Life's Journey (Guided Meditation) 2024, Kan
Anonim

Krakkene dine i morges er lyse gule? Vær i så fall oppmerksom på at avføring som er lysere enn vanlig i fargen, kan indikere et større helseproblem i kroppen din. Heldigvis er problemet med gul avføring faktisk ikke vanskelig å behandle. Det første trinnet som må gjøres er å oppsøke lege for å diagnostisere årsaken. Når du vet årsaken, følg legens instruksjoner og foreta nødvendige livsstilsendringer for å behandle problemet. Med tid, krefter og riktig medisinering vil tarmbevegelsene definitivt bli bedre på kort tid!

Steg

Metode 1 av 3: Identifisere årsaken til gult avføringsproblem

Behandle gul avføring Trinn 1
Behandle gul avføring Trinn 1

Trinn 1. Finn sammenhengen mellom maten du spiser og fargen på avføringen

I utgangspunktet, hvis du spiser for mange matvarer som inneholder betakaroten, er sjansen stor for at avføringen blir oransje eller gulaktig. På den annen side kan det å spise for mange matvarer som er gule eller oransje også ha en lignende effekt. I tillegg kan mat med mye fett også gjøre avføringen gul, spesielt fordi bukspyttkjertelen ikke kan produsere nok enzymer til å bryte ned fettet. Prøv derfor å analysere dietten din i detalj for å identifisere tilstedeværelse eller fravær av utløsende matvarer.

  • For eksempel kan å spise for mange gulrøtter og søte poteter gjøre avføringen gul eller oransje.
  • Å spise for mye stekt, fet eller fet mat kan også gjøre avføringen gul.

Tips: Prøv å føre matjournal. Skriv ned maten du spiste og fargen på avføringen din i den perioden. Muligens må dette trinnet gjøres for å identifisere om det er en sammenheng mellom maten du spiser og fargen på avføringen din.

Behandle gul avføring Trinn 2
Behandle gul avføring Trinn 2

Trinn 2. Identifiser mulig cøliaki

Noen ganger vil avføringen virke gulaktig eller lysere enn vanlig hvis kroppen din ikke tåler gluten. Rådfør deg derfor umiddelbart med lege hvis magen din føles ubehagelig, eller hvis du har hatt diaré i mer enn 2 uker. Legen din kan bestille blodprøver for å bekrefte eller utelukke en diagnose av cøliaki. Noen av symptomene som kan følge cøliaki er:

  • Utmattelse
  • Diaré
  • Vekttap
  • Mage oppblåsthet og gass
  • Kvalme og oppkast
  • Smerter i magen
  • Forstoppelse
Behandle gul avføring Trinn 3
Behandle gul avføring Trinn 3

Trinn 3. Se en lege for å utelukke eller bekrefte muligheten for giardiasis (beverfeber) hvis det gule avføringsproblemet er ledsaget av diaré

Giardiasis er en sykdom forårsaket av parasittisk forurensning i kroppen, og utløser ofte diaré og problemer med gul avføring. For å diagnostisere giardiasis må legen din ta en eller flere avføringsprøver. Siden giardiasis noen ganger ikke er ledsaget av symptomer, er det fortsatt viktig å be legen din om å sjekke denne muligheten, selv om problemet med gul avføring ikke er ledsaget av diaré. Noen andre symptomer som også kan følge med giardiasis er:

  • Gassete mage
  • Magekramper
  • Kvalme eller magesmerter
  • Dehydrering
  • Fete og flytende avføring
Behandle gul avføring Trinn 4
Behandle gul avføring Trinn 4

Trinn 4. Be legen din om hjelp til å oppdage tilstedeværelse eller fravær av lidelser i leveren, bukspyttkjertelen og galleblæren

Det er en rekke medisinske tilstander som kan påvirke leverens, bukspyttkjertelens og galleblærens ytelse, og problemer med ett eller flere av disse organene kan påvirke mengden gallsalt som bryter ned mat i kroppen. Som et resultat vil avføringen være gul når den fjernes. Men forstå at for å oppdage lidelser i lever, bukspyttkjertel eller lever, må leger generelt ta blodprøver.

  • Ring legen din umiddelbart hvis problemet med gul avføring ledsages av andre symptomer, som svimmelhet eller magesmerter.
  • Noen medisinske tilstander som kan forstyrre ytelsen til leveren, galleblæren og bukspyttkjertelen er gulsott, hepatitt C, skrumplever, gallestein, pankreasitt og kreft i bukspyttkjertelen.

Metode 2 av 3: Gjøre medisinsk behandling

Behandle gul avføring Trinn 5
Behandle gul avføring Trinn 5

Trinn 1. Ta medisiner foreskrevet av legen din for å behandle giardiasis

Hvis problemet med gul avføring skyldes en giardiasis -infeksjon, bør du ta medisiner som er foreskrevet av legen din for å behandle den. Ikke glem å følge bruksanvisningen og anbefalt dosering gitt av legen for å maksimere helbredelsesprosessen. Noen typer medisiner som vanligvis foreskrives for å behandle giardiasis er:

  • Metronidazol (Flagyl)
  • Tinidazol (Tindamax)
  • Nitazoxanide (Alinia)

Tips: Giardiasis kan oppstå etter at du har spist en drink eller mat som har blitt forurenset av parasitten, eller hvis kjønnsorganene ved et uhell kommer i kontakt med avføring under samleie. Hold derfor alltid personlig hygiene og unngå mat og drikke som er forurenset med parasitter for å forhindre infeksjon.

Behandle gul avføring trinn 6
Behandle gul avføring trinn 6

Trinn 2. Konsulter behandlingsalternativer for lever-, bukspyttkjertel- eller galleblæreforstyrrelser

I utgangspunktet er det flere medisinske tilstander som kan forstyrre ytelsen til leveren, bukspyttkjertelen og galleblæren. Hvis du opplever en av disse, og ifølge legen, er det denne tilstanden som utløser den gule fargen på avføringen, vennligst kontakt det aktuelle behandlingsalternativet til legen.

For eksempel, hvis legen din sier at du har en stein i galleblæren, vil du mest sannsynlig bli bedt om å operere for å fjerne steinen

Behandle gul avføring trinn 7
Behandle gul avføring trinn 7

Trinn 3. Diskuter behandlingsmetoder for kreft i bukspyttkjertelen med legen din, hvis du godtar diagnosen

Selv om gule avføringsproblemer sjelden er forårsaket av kreft i bukspyttkjertelen, skader det aldri å oppsøke lege for å utelukke eller bekrefte diagnosen. Hvis du har fått diagnosen kreft i bukspyttkjertelen, må du samarbeide med legen din for å finne en passende behandlingsplan. Samtidig, ikke glem å be om støtte fra dine nærmeste når du tar beslutninger, selv når du gjennomgår ulike former for terapi som er nødvendig. Ikke møtt hele prosessen alene!

  • Noen former for kreftbehandling er kirurgi, cellegift, strålebehandling og palliativ behandling.
  • Hvis du ønsker det, kan du bli med i en støttegruppe som tar imot kreftpasienter i byen din. Ved å gjøre det kan du møte mange andre mennesker som gjennomgår lignende behandling.
  • Husk alltid at kreftbehandlingsmetoder alltid utvikler seg fra tid til annen. Ikke nøl derfor med å spørre legen din om anbefalinger for nye behandlingsalternativer hvis resultater har vist seg lovende.

Metode 3 av 3: Endre livsstil

Behandle gul avføring Trinn 8
Behandle gul avføring Trinn 8

Trinn 1. Spis et sunt og balansert kosthold

Ikke spis bare en type mat hvis du føler at denne oppførselen er det som gjør avføringen gul. Spis så mange frukter og grønnsaker som mulig, men varier typer. For eksempel, spis grønnsaker med en rekke farger, for eksempel rød, gul, oransje, lilla og grønn, i stedet for bare å spise grønne bladgrønnsaker.

For eksempel kan du spise havregryn med en kopp blåbær og fettfri melk til frokost. Til lunsjmenyen kan du spise brød laget av rug (rug) fylt med kyllingbryst med biter av gulrøtter som tilbehør. I mellomtiden, til middagsmenyen, kan du spise en bolle med pasta med tillegg av brokkoli. Mellom tunge måltider kan du spise fersk frukt, yoghurt og/eller kringler

Behandle gul avføring Trinn 9
Behandle gul avføring Trinn 9

Trinn 2. Slutt å spise gluten hvis du har cøliaki

Å følge et glutenfritt diett kan være i stand til å overvinne problemet med gul avføring som mennesker med cøliaki opplever. Ikke bekymre deg, for de fleste matvarer inneholder faktisk ikke gluten, for eksempel frukt, grønnsaker, kjøtt, fisk, egg og meieriprodukter. Men hvis du liker å spise karbohydrater, kan du prøve å finne alternativer til brød, pasta, frokostblandinger, kjeks og informasjonskapsler som ikke inneholder gluten. Les om nødvendig alltid produktemballasjen for å sikre at det ikke er gluten i maten du kjøper.

  • Generelt vil glutenfrie matvarer inneholde en etikett med påstanden.
  • Hvis du vil, kan du også gå gjennom de enkelte ingrediensene i maten, og unngå produkter som inneholder hvete, hvetegluten, durum (hvetepasta), semulegryn, bygg, bulgur, farina, rug (rug), grahamsmel., Malt, stavet og triticale.

Tips: Identifiser om det er en spesiell hylle for glutenfrie matvarer på supermarkedet du besøker. I så fall er det en god idé å fortsette å sjekke produktinnholdet for å sikre at maten du kjøper er virkelig glutenfri.

Behandle gul avføring Trinn 10
Behandle gul avføring Trinn 10

Trinn 3. Drikk så mye vann som mulig for å holde deg hydrert

Hvis du får diagnosen giardiasis, vil du mest sannsynlig bli dehydrert. Sørg derfor for at du alltid drikker vann når du er tørst eller svett, for eksempel etter trening.

  • Ta med deg en vannflaske uansett hvor du går. Hvis vannet i flasken går tomt, ikke glem å fylle det igjen.
  • Prøv å legge til en skive fersk sitron eller lime hvis du ikke liker smaken av rent vann.
Behandle gul avføring Trinn 11
Behandle gul avføring Trinn 11

Trinn 4. Bruk avslapningsteknikker for å kontrollere stress

Faktisk kan for høyt stressnivå påvirke kvaliteten på avføringen. Derfor, for å regulere avføringen, prøv å bruke minst 15 minutter om dagen på å slappe av. Spesielt kan du prøve å bruke noen av følgende avslapningsteknikker som har vist seg å fungere for stresskontroll:

  • Bruk av progressive muskelavslappingsteknikker
  • Tren yoga
  • meditere
  • Bruk dype pusteteknikker

Anbefalt: