3 måter å holde leppene fuktige på

Innholdsfortegnelse:

3 måter å holde leppene fuktige på
3 måter å holde leppene fuktige på

Video: 3 måter å holde leppene fuktige på

Video: 3 måter å holde leppene fuktige på
Video: Такие секреты уже все забыли, но их стоит знать! Полезные советы на все случаи жизни! 2024, Kan
Anonim

Tørre og sprukne lepper ser uattraktive ut, til og med ømme. Heldigvis, for å holde leppene sunne og fulle, trenger du bare å vite hvilke produkter du skal bruke og gi opp dårlige vaner. Å drikke rikelig med vann, bruke fuktighetsgivende leppestift og leppebalsam og eksfoliere regelmessig kan alle bidra til å opprettholde fyldigere lepper. I tillegg, prøv å ikke utsette leppene for tørre forhold for lenge og ikke slikke dem slik at fuktigheten ikke forsvinner raskt.

Steg

Metode 1 av 3: Hydrate Lips Naturally

Hold leppene fuktige Trinn 1
Hold leppene fuktige Trinn 1

Trinn 1. Drikk rikelig med vann

En av de beste måtene å forhindre tørre, sprukne lepper er å sørge for at du blir hydrert både inne og ute. Prøv å drikke minst 2 liter (ca. 8 glass) per dag. En ekstra bonus, forbruk av vann får også leppene til å virke fyldigere.

  • Ta med en vannflaske eller termos slik at drikkevann er tilgjengelig hele dagen.
  • Tilstrekkelig fuktighet er ikke bare bra for leppene, men gir deg også næring i nesten alle aspekter.
  • Ikke-koffeinholdig kaffe, ikke-koffeinholdig te, juice og andre drikker hjelper deg også med å dekke dine daglige hydreringsbehov. Unngå koffeinholdige og høyt natriumdrikker fordi de tørker ut leppene dine.
Hold leppene fuktige Trinn 2
Hold leppene fuktige Trinn 2

Trinn 2. Slå på luftfukteren

Luftfuktere befukter miljøet rundt, så det er fordelaktig hvis du bor på et sted hvor både innendørs og utendørs forhold er tørre. Slå den på noen timer om dagen, og du vil snart føle at leppene dine blir bedre.

Prisen på luftfuktere varierer mye, alt fra hundretusener til millioner av rupiah, men fordelene er verdt prisen

Hold leppene fuktige Trinn 3
Hold leppene fuktige Trinn 3

Trinn 3. Påfør naturlig mandelolje, kokosolje eller sheasmør

Hell en liten mengde olje på fingertuppene og påfør den direkte på leppene. Fettoljer er flotte naturlige balsam fordi de fukter, myker og gir leppene en sunn glød. For best resultat, påfør en liten mengde olje 2-3 ganger om dagen.

  • Mandelolje er allergivenlig, så den er trygg for alle hudtyper, fra topp til tå.
  • Det høye innholdet av vitamin A og E i organisk olje inneholder aldersbekjempende stoffer, slik at hvis de brukes regelmessig, kan det få leppene til å se yngre ut. For å dra nytte av den høyere konsentrasjonen kan du til og med bruke ren vitamin E -olje.
Hold leppene fuktige Trinn 4
Hold leppene fuktige Trinn 4

Trinn 4. Bruk agurk for å gjenopprette vital fuktighet

Skjær den modne agurken i tynne skiver, legg deretter skivene på leppene mens du ligger eller klapp dem på leppene. Den fuktighetsgivende essensen og næringsinnholdet i agurken vil bli absorbert av leppene på få minutter, men effekten vil vare en hel dag.

  • Agurkbehandlinger kan være et raskt og effektivt tillegg til hudpleierutinen din om natten.
  • Aktuell påføring av frukten kan også bidra til å lindre ubehaget som kommer med sprukne eller solbrente lepper.

Metode 2 av 3: Bruk av beskyttende produkter

Hold leppene fuktige Trinn 5
Hold leppene fuktige Trinn 5

Trinn 1. Se etter en leppebalsam som beskytter leppene dine mot å tørke ut

Se etter produkter som inneholder tilsetningsstoffer som sheasmør, vitamin E og kokos- og jojobaoljer. Disse ingrediensene gir en naturlig barriere for leppens hud for å avverge eksterne tørkemidler og forhindre fuktighetstap.

  • Kvalitetsfuktighetssalver lar også leppene dine føles mykere, mykere og mindre følsomme for vind og kulde.
  • Ikke bruk leppepleieprodukter som inneholder kamfer eller mentol, da disse kan gjøre tørr hud verre og kan skade irriterte lepper.
Hold leppene fuktige Trinn 6
Hold leppene fuktige Trinn 6

Trinn 2. Kjøp en eksfolierende leppeskrubbe

Eksfoliering fjerner død, tørr hud og etterlater et sunt lag. Ha for vane å eksfoliere leppene dine noen få dager eller etter behov. Dette trinnet er veldig viktig å gjøre på slutten av året, når den kalde luften ødelegger helsen til leppene.

  • Eksfolierende skrubber kan kjøpes i nesten alle butikker som selger skjønnhets- og hudpleieprodukter.
  • Hvis du vil bruke hjemmelagde produkter, kan du prøve å lage dem av ingredienser som havsalt, brunt sukker, honning og oliven- eller kokosolje.
Hold leppene fuktige Trinn 7
Hold leppene fuktige Trinn 7

Trinn 3. Påfør solkrem på leppene

Du skjønner det kanskje ikke, men leppene er like utsatt for solbrenthet som resten av kroppen. Heldigvis finnes det nå en rekke leppestifter og leppepomader som inneholder solkrem. Pass på at du bruker produktet tykt før du går til stranden eller går en ettermiddag/kveldstur.

  • Påfør solkrem på leppene igjen noen få timer, som anvist. Fullstendige bruksanvisninger finnes på etiketten.
  • Beskyttelsen som tilbys av solkremprodukter for leppene er opptil 15 SPF.
Hold leppene fuktige Trinn 8
Hold leppene fuktige Trinn 8

Trinn 4. Påfør et fuktighetsgivende produkt etter påføring av matt leppestift

For å vare lenge må matt leppestift tørke overflaten som den påføres. For at leppene ikke skal tørke ut like tørre som ørkenen, bør du alltid prøve å bruke fuktighetsgivende leppestifter eller bytte dem slik at fuktigheten som går tapt når du bruker matte leppestifter kan gjenopprettes.

  • Sheasmør, vitamin E og kokosnøttolje og jojobaolje er blant de beste ingrediensene for å skjemme bort dehydrerte lepper på grunn av bruk av matt leppestift.
  • Hvis du er typen som ikke kan gå ut uten en matt leppestift, påfør et lett lag med balsam på leppene dine før du påfører den matte leppestiften for å gi et beskyttende lag.

Metode 3 av 3: Unngå dårlige vaner

Hold leppene fuktige Trinn 9
Hold leppene fuktige Trinn 9

Trinn 1. Slutt å slikke leppene dine

Å fukte leppene med tungespissen kan virke effektivt på kort sikt, men det negative oppveier det positive. Over tid vil beskyttelseslaget på den følsomme huden på leppene bli erodert av fordøyelsesenzymer i spyttet.

  • Ha alltid med deg en fuktighetsgivende leppestift eller leppebalsam. Fristelsen til å slikke leppene dine vil avta hvis du bare bruker leppene på nytt med leppestift eller leppebalsam.
  • Bruk alltid en leppebalsam uten smak da smaker kan få deg til å slikke leppene dine.
Hold leppene fuktige Trinn 10
Hold leppene fuktige Trinn 10

Trinn 2. Se opp for krydret eller sur mat

Syreinnholdet i en tallerken med krydrede kyllingvinger eller et glass appelsinjuice er nok til at leppene tørker umiddelbart. Hvis du spiser det i store mengder, kan leppene dine bli sprukne og ømme. Fet mat er det verste fordi de har en tendens til å danne en rest som er vanskelig å rengjøre.

  • Når det er mulig, bruk redskaper som et sugerør eller en gaffel og spis sakte, slik at matkontakt med munnområdet reduseres til et minimum.
  • Leppebalsam laget av naturlige ingredienser som sheasmør og aloe vera er svært nyttige for behandling av irriterte lepper.
Hold leppene fuktige Trinn 11
Hold leppene fuktige Trinn 11

Trinn 3. Pust gjennom nesen

Hvis du ikke allerede har øvd, begynn å puste inn og ut gjennom nesen, ikke munnen. Hele luftbevegelsen rundt leppene kan få leppene til å tørke raskt. Å lukke munnen får også leppestiften til å vare lenger enn om du hadde holdt munnen.

  • Hvis du blir tvunget til å puste gjennom munnen under trening, må du åpne munnen litt bredere slik at det ikke blåses luft inn i leppene.
  • Puste gjennom munnen er bra og fordelaktig, men det er også mange negative konsekvenser, for eksempel hvit munnsykdom, gnissing av tenner og en pute som er våt av sikling. yuh!
  • Hvis du ikke ser ut til å slutte å puste gjennom munnen din, bør du oppsøke lege i ØNH (øre, nese, hals). Kanskje du har en avvikende septum.
Hold leppene fuktige Trinn 12
Hold leppene fuktige Trinn 12

Trinn 4. Dekk leppene i kaldt vær

Vinterværet er beryktet for å skade leppene. Hvis du må forlate rommet, ta med et skjerf eller en krage med høy krage for å dekke den nedre delen av ansiktet ditt. På den måten holder du deg i tillegg til å beskytte leppene dine varme og komfortable.

Du må pakke deg inn, spesielt når du går i kald vind eller må nøle ute

Tips

  • Ikke nøl med å påføre leppebalsam så ofte som mulig, om nødvendig. Nøkkelen til å holde leppene fuktige er forebygging.
  • Oppbevar fuktighetsgivende produkter på forskjellige steder, for eksempel nattbordet, vesken, skapet eller hanskeskuffen i bilen, slik at de alltid er tilgjengelige når du trenger dem.
  • Hvis sprukne lepper er alvorlige, må du kanskje bytte til medisinske produkter som inneholder ceramider. Disse voksaktige molekylene hjelper til med å gjenoppbygge det naturlige beskyttende laget av leppene.

Anbefalt: