3 måter å kjøpe en labrador valper

Innholdsfortegnelse:

3 måter å kjøpe en labrador valper
3 måter å kjøpe en labrador valper

Video: 3 måter å kjøpe en labrador valper

Video: 3 måter å kjøpe en labrador valper
Video: Ремонт батареи ноутбука (замена аккумуляторов) 2024, Kan
Anonim

Labrador retrievere er vennlige og vennlige hunder og vil glede mennesker. De er kjent som drikkebærende hunder, men brukes også ofte som service-, guide- og søke- og redningshunder. Denne smarte og atletiske Labrador -retrieveren kan også trenes for nesten alle typer oppgaver og er et fantastisk kjæledyr for aktive familier.

Steg

Metode 1 av 3: Adopter en Labrador Retriever -valp fra et tilfluktsrom

Kjøp en Labrador Retriever Puppy Trinn 1
Kjøp en Labrador Retriever Puppy Trinn 1

Trinn 1. Les informasjonen om Labrador

Labrador er veldig energisk og ganske stor når den er voksen. Det er bøker på markedet som gir veiledning for å hjelpe deg med å velge ditt rase eller temperament. For eksempel boken The Perfect Puppy: How to Choose Your Dog by its Behavior, av legene Benjamin og Lynette Hart. Denne boken kan være til nytte for deg. I tillegg kan du også konsultere boken The Right Dog for You av Daniel Tortora, som en annen ressurs for å hjelpe deg med å ta en beslutning.

  • En annen måte å lære om Labrador på er å lese rasens historie og standarder.
  • Utdann deg selv ved å studere temperamenttester for hunder og valper, for å hjelpe deg med å velge en hund som passer din familie og livsstil. Det er mange ressurser der ute om emnet.
  • En veldig aktiv valp kan passe for en aktiv familie som kan ta ham med på trening, men han kan også være for aktiv for andre familietyper. Valper som er veldig sjenerte, kan bli engstelige senere i livet og bør få ekstra sosialiseringsinnsats for å forhindre alvorlige atferdsproblemer.
Kjøp en Labrador Retriever Puppy Trinn 2
Kjøp en Labrador Retriever Puppy Trinn 2

Trinn 2. Vurder timingen når du tar med deg en ny valp hjem

Vil du introdusere en valp i hjemmet ditt og sosialisere den på riktig måte? Var du på ferie da du først kjøpte valpen og deretter måtte komme tilbake på jobb og la ham være i fred neste dag? Vær forberedt og utdann deg selv slik at prosessen med å introdusere valpen for hjemmemiljøet ditt er en suksess.

Kjøp en Labrador Retriever Puppy Trinn 3
Kjøp en Labrador Retriever Puppy Trinn 3

Trinn 3. Finn en spesiell redningsgruppe fra Labrador

Kontakt hunde redningsgrupper i ditt område. Du kan kanskje få kontaktinformasjon for din lokale dyre redningsorganisasjon fra ditt lokale humanitære samfunn, hundetrenere, veterinærkontorer eller andre kjæledyrrelaterte virksomheter. Hvis du bor i USA, kan du besøke nettstedet til American Kennel Club (AKC) for kontaktinformasjon for redningsgrupper for spesifikke hunderaser i ditt område.

Kjøp en Labrador Retriever Puppy Trinn 4
Kjøp en Labrador Retriever Puppy Trinn 4

Trinn 4. Fyll ut søknadsskjemaet for redningsgruppen du liker

Mange av disse gruppene vil kreve at du går gjennom en omfattende plasseringsprosess. De kan be deg om å søke, delta på intervjuer og tillate hjemmebesøk, slik at de kan sikre at adopsjonsprosessen blir en suksess. Noen grupper kan til og med be om å få snakke med veterinæren din for å lære informasjon om deg selv og kjæledyrene dine på forhånd.

  • Hvis du ikke har et eget hjem, vær forberedt på å sende et brev fra verten din om at du har lov til å ha hunder. Selv om dette kan virke overveldende for noen, ønsker redningsgrupper å plassere hunden sammen med en familie i et hjem som er forberedt og kan takle det nye ansvaret. Denne gruppen ønsker ikke å tilføre hunder vanskeligheter med mislykkede plasseringsforsøk.
  • Hvis du allerede har en annen hund, bør den også evalueres for å sikre at din gamle og nye hund vil matche.
Kjøp en Labrador Retriever Puppy Trinn 5
Kjøp en Labrador Retriever Puppy Trinn 5

Trinn 5. Sørg for at du tar kontakt med en offisiell redningsgruppe og møter din potensielle valp

Alle valper som kommer fra redningsgrupper bør undersøkes grundig av en veterinær for mulige underliggende helseproblemer, parasitter og vaksinasjoner før adopsjon. I de fleste tilfeller vil valpen få en injeksjon før du flytter inn i et nytt hjem, eller du må signere en kontrakt for å gjøre det på et senere tidspunkt. Vær forsiktig med eventuelle redningsgrupper som hopper over disse trinnene.

Kjøp en Labrador Retriever Puppy Trinn 6
Kjøp en Labrador Retriever Puppy Trinn 6

Trinn 6. Adoptere valpen

Sørg for at du forstår innsatsen en valp vil trenge, i tillegg til de ekstra aktivitetene en valp som har hatt et vanskelig tidligere liv kan trenge for at han skal bli trent eller sosialisert. Vær også forberedt på å motta den ekstra kjærligheten han vil gi!

Metode 2 av 3: Kjøpe Labrador valper fra oppdrettere

Kjøp en Labrador Retriever Puppy Trinn 7
Kjøp en Labrador Retriever Puppy Trinn 7

Trinn 1. Møt Labrador personlig

Selv om det bare er en rase av Labrador, er genvariasjonen stor, og det vil være store forskjeller mellom hunder som ble avlet for et bestemt formål.

  • Ved å delta på et hundeshow, vil du kunne møte Labrador avlet for konkurranser og deres oppdrettere. Disse labradorene får spesiell oppmerksomhet når det gjelder deres fysiske utseende.
  • Hvis du vil møte en Labrador spesielt valgt for jakt og arbeidsformål, kan du besøke en jakt- eller feltprøve. Disse hundene ble valgt for sin intelligens, lette trening, atletiske evner og naturlige jaktferdigheter.
  • Du kan finne labradorer av forskjellige typer hastighet, samsvar og fysiske testresultater (så vel som fra forskjellige andre konkurranser). Kontakt labrador retriever klubber for detaljer og oppføringer av Labrador show arrangementer. American Kennel Club (AKC) har også en liste over oppdrettere og utstillinger på nettstedet deres, i tillegg til rasestandarder.
Kjøp en Labrador Retriever Puppy Trinn 8
Kjøp en Labrador Retriever Puppy Trinn 8

Trinn 2. Forbered budsjettet

Å kjøpe en valp skal ikke skyndes. Dette er et langsiktig engasjement med tilleggskostnader. Vurder kostnadene ved å kjøpe en valp fra en oppdretter, veterinæromsorg (inkludert vaksinasjoner, forebygging av lopper og hjerteorm og kastrering). Kostnader for mat, vedlikehold og opplæring krever budsjettering fra din side.

  • Overnatting for ferier og reiser, samt gjerder og boliger bør også planlegges.
  • Er du klar for et akuttmedisinsk problem? Det er mange veterinærforsikringsselskaper som tilbyr rimelige forsikringsplaner, men krever at du betaler månedlig.
  • Vil du vise frem hunden din? I så fall vil disse aktivitetene også medføre visse kostnader.
Kjøp en Labrador Retriever Puppy Trinn 9
Kjøp en Labrador Retriever Puppy Trinn 9

Trinn 3. Finn pålitelige Labrador -oppdrettere slik at du kan kjøpe renrasede Labrador

Besøk hundeutstillinger, lydighetskonkurranser eller prøvejakt i ditt område der labradorer og deres eiere henger. Bestem deg for en hund du liker og be om informasjon om oppdretteren.

Besøk AKCs nettsted for anbefalinger fra Labrador -oppdrettere over hele landet

Kjøp en Labrador Retriever Puppy Trinn 10
Kjøp en Labrador Retriever Puppy Trinn 10

Trinn 4. Møt oppdretteren personlig

Besøk noen lokale oppdrettere før du bestemmer deg for hvem du vil kjøpe valpen din fra. Ikke kjøp valper fra den første oppdretteren du besøker.

Du kan kanskje utvide søket utover ditt lokale område for å finne de beste oppdretterne og valpene som passer dine behov

Kjøp en Labrador Retriever Puppy Trinn 11
Kjøp en Labrador Retriever Puppy Trinn 11

Trinn 5. Spør potensielle oppdrettere om labradorraser

Finn ut hva de vet om stell og avl av Labrador valper. Dette er viktig slik at du kan måle deres kunnskapsnivå.

  • Du bør også avgjøre om oppdretteren vil gi tilleggshjelp hvis du trenger det, og om han eller hun vil godta hunden tilbake hvis du ikke lenger kan ta vare på ham.
  • Dessverre garanterer ikke å kjøpe en valp fra en oppdretter, selv når papirene og stamtavlen er fullført, at valpen din blir frisk. Imidlertid vil kjøp av valper avlet i uansvarlig praksis sannsynligvis resultere i valper med helseproblemer, som du og han sannsynligvis må håndtere i fremtiden.
Kjøp en Labrador Retriever Puppy Trinn 12
Kjøp en Labrador Retriever Puppy Trinn 12

Trinn 6. Møt den potensielle valpen din personlig

Bli kjent med personligheten hennes litt før du forplikter deg til å betale adopsjonsavgiftene. Hvis oppdretteren ikke vil at du skal se hunden før du forplikter deg til å kjøpe den, bør dette være en advarsel om at noe er galt.

Prøv å leke med valpen og se hvordan han reagerer på deg. Valpen din skal ha et godt humør. Valper med et godt temperament bør ikke være altfor aggressive eller sjenerte

Kjøp en Labrador Retriever Puppy Trinn 13
Kjøp en Labrador Retriever Puppy Trinn 13

Trinn 7. Adoptere valpen din

Betal oppdretteren og ta med den nye valpen hjem! Husk å være forsiktig og rolig med ham. Valper blir sannsynligvis litt nervøse og redde når de forlater oppdretterhuset.

Sørg for at oppdretteren gir alle filene han har angående hunden din

Metode 3 av 3: Unngå dårlige avlssituasjoner

Kjøp en Labrador Retriever Puppy Trinn 14
Kjøp en Labrador Retriever Puppy Trinn 14

Trinn 1. Be om å få se foreldres helsebevis for alle valper du vurderer

Ikke godta noen unnskyldninger. Du fortjener en sunn valp, og dette krever kunnskap og planlegging fra oppdretterens side.

Sjekk rasefilene for å se om det er et stort antall tittelvinnende hunder i første og andre generasjon. Hvis valpens forfader hadde en tittel, for eksempel FC, JH, CH, CD, OTCH eller WC, ville denne tittelen blitt skrevet før eller etter navnet hans. Selv om de fleste slektsregister viser tre til fem generasjoner, er de to første generasjonene de viktigste. Grader på disse stamtavlenivåene indikerer at en hund er i stand til å oppfylle minimale utseendestandarder og sannsynligvis vil være en lettgående og omgjengelig hund. Høyere grader indikerer også overdreven intelligens, teamarbeidsevner og enkel trening. Dette betyr at avkomene er mer sannsynlig å være smarte og enkle å trene hunder

Kjøp en Labrador Retriever Puppy Trinn 15
Kjøp en Labrador Retriever Puppy Trinn 15

Trinn 2. Gjennomgå den potensielle hundens helsejournal, inkludert en historie med alle vaksinasjoner, medisiner og andre garantier

Hvis du har kjøpt en hund fra en oppdretter, kan du be om å se foreldrefilene til hann og hunn.

Kontroller at begge morhunder er minst 2 år gamle. En formell hofteundersøkelse kan ikke utføres i en lettere hundealder. Selv om hunden har gjennomgått denne undersøkelsen før, kan han fortsatt ha andre problemer som forhindrer sertifiseringsprosessen når han når 2 år. Hvis du bor i USA, må du sjekke foreldrehundens filer for å sikre at de begge har et hoftebevis fra Orthopedic Foundation for Animals, i tillegg til at de er registrert hos Canine Eye Registry Foundation eller et annet offisielt årlig øyeundersøkelsesorgan, som er bemannet av en veterinær som spesialiserer seg på øyeundersøkelser

Kjøp en Labrador Retriever Puppy Trinn 16
Kjøp en Labrador Retriever Puppy Trinn 16

Trinn 3. Finn ut hvordan valpen vil bli oppdratt før du adopterer den

Vil valpen din bli godt ivaretatt? Blir han ofte lagt merke til og sosialisert fra en tidlig alder? Hvilke erfaringer vil han ha? I hvilken alder får han lov til å flytte inn i et nytt hus? Valper bør ikke flytte inn i et nytt hjem, i hvert fall før de er 8 uker gamle. I noen stater i USA, for eksempel California, er dette en offisiell lov.

Det anbefales at du ser på valpene når de er sammen med mor og søsken. På den måten vet du at valpen ikke ble født på en uansvarlig gård, og at oppdretteren virkelig tar seg av hunden

Kjøp en Labrador Retriever Puppy Trinn 17
Kjøp en Labrador Retriever Puppy Trinn 17

Trinn 4. Unngå å kjøpe valper fra dyrebutikker

Dyrebutikker selger ofte kryssingshunder eller labradorvalper av dårlig kvalitet. Ofte får dyrebutikker valper fra uansvarlige gårder, som avler hunder uten hensyn til helse eller kvalitet. Begge foreldrene, spesielt den mannlige forelder, blir ofte holdt i dårlige miljøer og valpene blir sjelden sosialisert.

  • Noen stater i USA kjemper mot uansvarlige oppdrettere og dyrebutikker som kjøper fra dem, men denne praksisen er fortsatt vanlig. Vær oppmerksom på at kjøp fra en dyrebutikk betyr at du støtter uansvarlige oppdrettere, og øker sannsynligheten for fremtidige problemer.
  • Noen dyrebutikker gir et spesielt sted å selge dyr som er reddet av dyreglade grupper. Dette bør betraktes som en helt annen situasjon, og du bør støtte den.
  • Igjen, det er bedre å se valpen mens han fremdeles er hos moren og søsknene. På denne måten vet du om hunden ble avlet ansvarlig og ikke er i dårlig stand.
Kjøp en Labrador Retriever Puppy Trinn 18
Kjøp en Labrador Retriever Puppy Trinn 18

Trinn 5. Ikke kjøp fra en online oppdretter uten å besøke stedet

Noen lokale oppdrettere lar deg faktisk ikke besøke og vil møte deg på parkeringsplassen eller andre steder. Hvis dette skjer, bør du være oppmerksom og holde deg borte fra oppdretteren.

Tenk før du sender hunden din til et fjernt sted. Valper blir vanligvis stresset og syke når du slipper dem og henter dem på flyplassen. En medisinsk garanti vil ikke garantere at valpen din er risikofri, og hvis han eller hun er syk når du får en, hva kan du gjøre hvis oppdretteren er tusenvis av miles fra ditt sted?

Kjøp en Labrador Retriever Puppy Trinn 19
Kjøp en Labrador Retriever Puppy Trinn 19

Trinn 6. Ikke adopter eller kjøp en hund som er syk

En sunn hund vil se ren, godt matet, energisk ut og ha klare øyne, nese og ører. Disse valpene bør også være godt preparerte, uten klumper eller smuss. Neglene bør også trimmes. Til å begynne med kan appetitten minke, men han må fortsatt spise og drikke. Han skal ikke være oppkast og diaré.

Kjøp en Labrador Retriever Puppy Trinn 20
Kjøp en Labrador Retriever Puppy Trinn 20

Trinn 7. Unngå å håndtere hundeforhandlere som ikke er gjennomsiktige om sine oppdrettere

Det er mennesker som ikke avler hunder selv, men fungerer som meglere for valper. De tjener penger på å ta hunder fra forskjellige kilder og annonsere og selge dem til naive mennesker. Igjen, sørg for at du besøker oppdretterens sted hvis du vil inngå en avtale med en megler. Hvis dette ikke er mulig, fortsett å lete.

Kjøp en Labrador Retriever Puppy Step 21
Kjøp en Labrador Retriever Puppy Step 21

Trinn 8. Unngå å kjøpe hunder fra spesialiserte lokale annonser

Labradoren som annonseres her er ofte avlet og solgt uten fil. Dette er virkelig en enkel måte å finne rimelige valper på, men vær oppmerksom på at du må bruke mye penger på medisinsk behandling i fremtiden.

På samme måte må du ikke adoptere valper som selges foran butikkvinduer. Impulskjøp er en dårlig ting. Husk at hvis du kjøper en valp som ser trist eller syk ut, betyr ikke dette at du redder ham, men du støtter også uansvarlig avlspraksis. Ikke la deg støtte uetisk avlspraksis

Tips

  • For å hjelpe valpen din til å overgå til sitt nye hjem, bør oppdretteren eller hunden redde i det minste fortelle hunden hvilken type hunden hans vanligvis spiser, eller en pose med prøvefôr. De samme matvarene vil minimere sjansene for fordøyelsesproblemer og støtte et kjent kosthold på et nytt sted. Hvis du vil endre kostholdet på et senere tidspunkt, gjør det ved hjelp av en veterinær og implementer det gradvis (over en uke eller to).
  • Adopter en Labrador fra en gruppe dyreelskere hvis du vil finne en god følgesvenn i en hund. Selv om ikke alle redde hunder er renrasede/registrerte/har et sunt foreldresertifikat, kan disse hundene fremdeles lage gode kjæledyr. Han kan ha en viss atferds- eller helsehistorie, men dyregruppen som reddet ham burde kunne fortelle deg om det.

Advarsel

  • Ikke kjøp valper til andre mennesker. Dette er en veldig personlig og alvorlig sak, og skal ikke tas lett på. Å velge valp er en del av introduksjonsprosessen.
  • Alle morhunder bør få øynene sjekket av en øyelege før de føder. Vær oppmerksom på at ikke alle oppdrettere kjører tester før avl, og sørg for at du velger en oppdretter som gjør alt og er villig til å vise resultatene. Hvis du bor i USA, kan testresultatene også sees online på [www.offa.org]
  • Labrador er utsatt for flere arvelige sykdommer, som kan forebygges eller reduseres med riktig undersøkelse. Labrador bør testes for hofte, albue dysplasi, tretthet, sentronukleær myopati, progressiv retinal atrofi og retinal dysplasi før parring.

Anbefalt: