Hvordan be om ekstra tid til å gjøre en oppgave: 10 trinn

Innholdsfortegnelse:

Hvordan be om ekstra tid til å gjøre en oppgave: 10 trinn
Hvordan be om ekstra tid til å gjøre en oppgave: 10 trinn

Video: Hvordan be om ekstra tid til å gjøre en oppgave: 10 trinn

Video: Hvordan be om ekstra tid til å gjøre en oppgave: 10 trinn
Video: Marcus & Martinus - Elektrisk (Official Music Video) ft. Katastrofe 2024, Kan
Anonim

Som tenåring som har mye travelhet, er det tider når du ikke kan fullføre akademiske oppgaver i tide. Kanskje du nettopp har gått igjennom et brudd, kanskje du er syk, eller at du bare har vanskelig for å dele tiden din med andre faglige ansvar. I utgangspunktet er det ikke tabubelagt å be om ekstra tid til å gjøre en oppgave. Så lenge du kan gi en solid grunn, er sjansen stor for at læreren din er villig til å oppfylle ønsket ditt (eller i det minste forhandle med deg). Vil du vite mer detaljert informasjon? Fortsett å lese artikkelen nedenfor, ja!

Steg

Del 1 av 2: Å gjøre grunner

Be en professor om papirutvidelse Trinn 1
Be en professor om papirutvidelse Trinn 1

Trinn 1. Gjennomgå lærerens læreplan og retningslinjer

Før du ber om ekstra tid, må du gå gjennom pensum og skriftlige retningslinjer fra læreren din. Noen lærere er villige til å gi ekstra tid til å gjøre oppgaver uten visse betingelser, noen er villige til å vurdere elevens forespørsel hvis den ledsages av klare årsaker, men mange er heller ikke villige til å gi ekstra tid av en eller annen grunn.

Å kjenne til faglige regler og lærerpolitikk vil hjelpe deg med å utvikle begrunnelsen og bedre formidle dine ønsker

Be en professor om en papirforlengelse Trinn 2
Be en professor om en papirforlengelse Trinn 2

Trinn 2. Kom med bevis hvis du påstår at du er syk

Alvorlige sykdommer som forkjølelse og influensa er gode grunner til å be om ekstra arbeidstid. Hvis du påstår at du er syk, må du sørge for å ha utarbeidet et legebrev eller lignende bevis som vil være nyttig hvis læreren din ber om det.

  • Hvis du innrømmer å være syk, vil læreren din generelt forstå situasjonen din og være villig til å gi deg ekstra tid til å gjøre leksene dine. Du trenger ikke å gi veldig spesifikke detaljer om tilstanden din, ok! De fleste lærere føler ikke behov for å lytte.
  • Bare gi en enkel forklaring som: "Beklager herre, siden jeg i forrige helg var forkjølet og hadde feber, så jeg hadde ikke tid til å utføre oppgaven du ga meg. Kan jeg be om ekstra tid for å fullføre? Hvis du trenger bevis i form av et legebrev, gir jeg det gjerne.”
Be en professor om papirutvidelse Trinn 3
Be en professor om papirutvidelse Trinn 3

Trinn 3. Fortell sannheten hvis du har et personlig problem

Hvis en slektning har dødd eller er alvorlig syk, eller hvis du plutselig opplever et personlig problem som påvirker ditt daglige liv, vær ærlig med læreren din. De fleste lærere vil være villige til å gi ekstra tid til å jobbe med oppgaver av personlige årsaker. Men husk, ikke misbruk denne muligheten!

  • Prøv å si: "Beklager herr, i går kveld døde tanten min. Jeg er for tiden på vei til begravelsesstedet med familien min, og det ser ut til at jeg kommer til å ha det vanskelig å fullføre oppgavene som må sendes i morgen. Kan jeg be om ytterligere to dager for å fullføre oppgaven du har gitt meg?"
  • Læreren din kan be om relevante bevis; så pass på at du ikke bruker denne unnskyldningen hvis du ikke kan gi solid bevis.
Be en professor om papirforlengelse Trinn 4
Be en professor om papirforlengelse Trinn 4

Trinn 4. Fortell læreren din hvis du har problemer med å administrere tid

Hvis du tar mange klasser samtidig, men også har andre ansvar utenfor skolen (for eksempel må du jobbe deltid), er sjansen stor for at læreren din forstår vanskeligheten. Hvis du trenger ekstra oppgaver fordi du har vanskelig for å dele tiden mellom skole og jobb (eller har problemer med å dele tiden din med faglig ansvar i andre klasser), ikke vær redd for å be læreren din om det.

Legg vekt på at du trenger ekstra tid for å kunne utføre oppgaven mer optimalt. Du kan for eksempel si: "Beklager, jeg har vanskelig for å administrere tid fordi jeg må ta tre eksamener samme dag som oppgaven. Kan jeg be om en ekstra dag eller to for å fullføre oppgaven så fullt som mulig?”

Be en professor om en papirforlengelse Trinn 5
Be en professor om en papirforlengelse Trinn 5

Trinn 5. Dra fordel av tallene

En gruppe studenter kan be om ekstra tid til å jobbe med oppgaver hvis de må ta eksamen eller fullføre andre faglige ansvar på samme dag som oppgaveinnsamlingstiden, vet du! Tross alt, hvis du har et stort antall studenter som ber om ekstra tid, er det sannsynlig at læreren din vil finne det lettere å gi det.

Prøv å si: "Beklager herre, sju personer i klassen din går også kjemikurs, og tilfeldigvis faller vår kjemieksamen sammen med dagen for innsamling av oppgaver i klassen din. Kan vi be om en ekstra dag for å gjøre oppgaven mer optimalt?”

Be en professor om en papirforlengelse Trinn 6
Be en professor om en papirforlengelse Trinn 6

Trinn 6. Gi en enkel forklaring

Uansett årsak, ikke gjør læreren din opprørt ved å gi kompliserte forklaringer. Sørg for at du kommer til poenget med samtalen; oppgi hvorfor du trenger ekstra tid, og takk læreren din for å ha vurdert det.

Hvis oppgaven din ikke er fullført på grunn av et problem du selv skapte, er du villig til å ta ansvar for handlingene dine og be om ekstra tid ved å gi ærlige grunner. Stol på meg, de fleste lærere vil sette pris på ærligheten til elevene

Del 2 av 2: Spør høflig

Be en professor om papirutvidelse Trinn 7
Be en professor om papirutvidelse Trinn 7

Trinn 1. Send inn forespørselen ASAP

Sjansen er stor for at forespørselen din lettere blir innvilget hvis den sendes inn kort tid etter fristen for innsending av oppgaver. Hvis du føler at du trenger ekstra tid, ikke vent til neste dag eller enda lenger.

Be en professor om papirutvidelse Trinn 8
Be en professor om papirutvidelse Trinn 8

Trinn 2. Møt læreren din personlig

Din ærlighet blir lettere å se gjennom den direkte kommunikasjonsprosessen. Hvis du føler at du trenger ekstra tid til å gjøre leksene dine, kan du prøve å besøke kontoret hans i kontortiden for å forhandle om dine ønsker.

Be en professor om en papirforlengelse Trinn 9
Be en professor om en papirforlengelse Trinn 9

Trinn 3. Kontakt læreren din via e -post

Hvis du er syk, er ute av byen, eller hvis skolen er stengt den dagen, er det sannsynlig at du ikke vil kunne se læreren din personlig. Prøv derfor å sende en e -post på en høflig og formell måte og be læreren om ekstra arbeidstid.

Be en professor om papirutvidelse Trinn 10
Be en professor om papirutvidelse Trinn 10

Trinn 4. Bestem hvor mye ekstra tid du trenger

Sørg for at du ber om rimelig ekstra tid; med andre ord, du vet at det er nok tid til å fullføre oppgaven fra læreren din. Før du bestemmer deg for den mest passende ekstra tiden, bør du vurdere personligheten til læreren din.

  • Hvis læreren din er en stiv og selvsikker person, la dem bestemme hvor mye ekstra tid de skal gi. I denne typen saker er du mest sannsynlig ikke i stand til å forhandle.
  • Hvis læreren din ikke er for stiv og du tror du kan fullføre oppgaven på en bestemt tid (si to dager), kan du prøve å be om spesifikk ekstra tid.
  • Hvis læreren din er lett å forhandle med, kan du prøve å be om mer ekstra tid enn du burde. Hvis du for eksempel vet at oppgaven vil bli fullført om to dager, kan du prøve å be om ytterligere fire dager i forveien. Mest sannsynlig vil læreren be deg om å forhandle etterpå; Som et resultat vil du også få den mest passende ekstratiden.

Anbefalt: