3 måter å redusere vannforurensning

Innholdsfortegnelse:

3 måter å redusere vannforurensning
3 måter å redusere vannforurensning

Video: 3 måter å redusere vannforurensning

Video: 3 måter å redusere vannforurensning
Video: How to Deliver Puppies 2024, Kan
Anonim

Vann er en av verdens viktigste ressurser, og vi kan alle gjøre vårt for å forhindre at det blir forurenset. Enkle trinn som å bruke naturlige rengjøringsprodukter hjemme og unngå giftige og plante flere trær og blomster i hagen din eller hagen kan ha en betydelig innvirkning. I større skala kan du vurdere motstridende næringer som dumper avfall til lokale bekker, elver og foreshores eller kyster for å redusere vannforurensning i samfunnet ditt. Hver handling du gjør vil gjøre en vesentlig forskjell.

Steg

Metode 1 av 3: Endring av husholdningsrutiner

Vær grønnere Steg 7
Vær grønnere Steg 7

Trinn 1. Reduser bruken av kjemikalier for å rengjøre huset

Det er et enkelt trinn som kan gjøre en stor forskjell. Å bruke giftige kjemikalier som blekemiddel og ammoniakk for å rengjøre huset er ikke bare dårlig for vannforsyningen, men også upassende. Naturlige rengjøringsmidler er like effektive til å rengjøre hjemmet ditt, og du trenger ikke å bekymre deg for å bidra til vannforurensning når du bruker dem.

  • Environmental Protection Agency (EPA) gir en liste over rengjøringsprodukter (så vel som en rekke andre produkter) som regnes som "grønne", noe som betyr at de ikke vil forurense vannforsyningen. Se epa.gov/greenerproducts.
  • Vanlige husholdningsartikler som hvit eddik og natron kan brukes til alt fra å vaske vinduer til å vaske baderomsfliser, og de er giftfrie.
Reduser avfallstrinn 18
Reduser avfallstrinn 18

Trinn 2. Kast avfall på riktig måte

Ikke hell noe som ikke kan resirkuleres naturlig i avløp. Når du tror du må bruke noe som kan forgifte vannforsyningen, for eksempel maling eller ammoniakk, må du være forsiktig når du kasserer den. Hvis du ikke vet hvordan du skal kvitte deg med noe, kan du sjekke det lokale myndighetens nettsted eller kontakte sanitetsavdelingen for å finne ut hvordan du kan kvitte deg med giftig avfall i lokalsamfunnet. Følgende materialer skal ikke slippes ut i vassdrag:

  • Maling
  • Motor olje
  • Rengjøringsløsning
  • Ammoniakk
  • Kjemikalier til svømmebassenger
Hjelp til å stoppe forurensning Trinn 23
Hjelp til å stoppe forurensning Trinn 23

Trinn 3. Ikke skyll medisiner ned på toalettet

Medisiner er laget med forskjellige stoffer som kan forurense vannforsyningen. Hvis du har ubrukte eller resterende medisiner, kan du prøve å lete etter lokale "ta tilbake" -programmer som lar deg overlevere ubrukte medisiner slik at de kan avhendes på riktig måte. Gjennom dette programmet vil ikke narkotika havne i vannkilder som kan skade mennesker og dyr som følge av dette.

Reduser avfall Trinn 1
Reduser avfall Trinn 1

Trinn 4. Ikke kast søppel på toalettet

Elementer som ikke kan resirkuleres, for eksempel bleier, våtservietter og plasttamponger, kan forårsake problemer i kloakksystemet. Disse elementene vil til slutt ende opp i lokale bekker, elver og andre vannreservoarer, og dermed sette fisk og dyreliv i fare. I stedet for å kaste det ned på toalettet, kast det i søpla.

Du kan også hjelpe ved å bruke tøybleier, resirkulert toalettpapir og biologisk nedbrytbare sanitetsservietter for å redusere avfall som bygger seg opp på søppelfyllinger

Hjelp til å stoppe forurensning Trinn 25
Hjelp til å stoppe forurensning Trinn 25

Trinn 5. Spar så mye vann som mulig

Bevaring er en viktig måte å spare vann på som en global ressurs. Å behandle vann så det er rent nok til å drikke og bruke det til husholdningsformål krever mye energi, så det er viktig å spare det så mye som mulig, spesielt i områder som opplever hyppige tørker. Øv følgende vaner for å spare mer vann i hjemmet ditt:

  • Ta en dusj i stedet for å ligge i badekaret fordi det blir mer vann å bløte i badekaret.
  • Slå av kranen når den ikke er i bruk, for eksempel når du pusser tennene.
  • Ikke overvann gresset. Sørg for at sprinklerne på plenen er slått av når det regner.
  • Vann hagen før soloppgang eller etter solnedgang for å redusere fordampning som fører til vannsvinn.
Reduser avfall Trinn 5
Reduser avfall Trinn 5

Trinn 6. Unngå å bruke plast

Fordi de ikke er resirkulerbare, havner plast ofte i elver, innsjøer eller hav når det ikke har andre steder å gå. The Great Pacific Garbage Patch, for eksempel, er en stor virvel av søppel, spesielt plast, som har blitt samlet i havet fordi den ikke har andre steder å gå. Dette avfallet er skadelig for livet i havet og påvirker også menneskelivet. Hvis mulig, bruk en glass- eller klutbeholder i stedet for plast.

Metode 2 av 3: Holde forurensning av hjemmesiden fri

Hjelp til å stoppe forurensning Trinn 22
Hjelp til å stoppe forurensning Trinn 22

Trinn 1. Ikke bruk plantevernmidler og ugressmidler

Kjemikaliene sprøytes på overflaten av plenen, men når det regner, lekker de ut i jorda og ned i grunnvannet i bunnen. Forurenset grunnvann kan ha negative effekter på miljøet og menneskene som er avhengige av det. Vend deg til naturlige metoder for å bli kvitt skadedyr og ugress.

  • Søk informasjon om organisk hagearbeid for å finne kreative måter å håndtere skadedyr på. For eksempel kan mange skadedyr behandles med en enkel oppvaskmiddel og oppvaskmiddel.
  • Å plante innfødte arter kan også hjelpe ettersom innfødte arter har utviklet motstand mot skadedyr og ugress i området. Arter som er hjemmehørende i jord i andre områder, har også en tendens til å være utsatt for sykdom.
Øk verdien av hjemmet ditt Trinn 20
Øk verdien av hjemmet ditt Trinn 20

Trinn 2. Ikke bruk en betongoverflate og erstatt den med en jordbunke

Når boliger er omgitt av betongterrasser og andre overflater, lekker bassengkjemikalier og avrenning ut i grunnvannet og fordeles ikke jevnt på overflaten. Det kan være fristende å dekke hele gården med et betonglag, slik at du ikke trenger å klippe plenen, men å vedlikeholde plenen er mye bedre for miljøet.

Vær grønnere Trinn 12
Vær grønnere Trinn 12

Trinn 3. Forhindre jorderosjon

Når jord eroderer og ender i bekker, elver og andre vannveier, blandes kjemikaliene i jorda med vannet og skaper problemer for plante- og dyreliv. For eksempel når fosforinnholdet i vannet blir for høyt, vil dette resultere i høy algevekst som til slutt kan drepe fiskebestanden. Den beste måten å forhindre erosjon på er å holde jorda på plass ved å plante mange innfødte trær, busker, gress og hauger av jord. Plantens røtter holder jorden på plass og forhindrer at den faller i vannet.

Hjelp til å stoppe forurensning Trinn 24
Hjelp til å stoppe forurensning Trinn 24

Trinn 4. Samle søppel og lag kompost fra gårdsavfall

Søppel på gården kan lett bæres av vinden til kloakken når det regner. Selv om avfallet ikke inneholder kjemikalier som ugressmidler og plantevernmidler, kan rusk fra grener, blader og gressklipp oversvømme vannveier fylt med usunne stoffer.

  • Kompost må lagres i en beholder eller fat for å forhindre at det blir ført bort av vann. Noen byer tilbyr containere gratis eller til en lav kostnad.
  • Ikke legg gressklipp i lommen, bruk heller en klippemaskin. En mulchklipper legger et lag med naturlig kompost på gården, slik at du ikke trenger å fjerne gressklipp.
  • Kast avfall og gressklipp på en forsvarlig måte. Hvis du ikke komposterer eller har avfall som ikke kan komposteres, kan du kontakte din lokale avfallshåndtering eller miljøvernbyrå for å bestemme hvordan du skal kassere det.
Hjelp til å stoppe forurensning Trinn 5
Hjelp til å stoppe forurensning Trinn 5

Trinn 5. Hold bilen i god stand

Hvis bilen lekker olje og andre kjemikalier, kan de lekke ut i vannet under jorden. Ta bilen til et verksted for regelmessige inspeksjoner, og sørg for å reparere den umiddelbart i tilfelle lekkasje.

I tillegg må du ikke glemme å kaste motorolje på riktig måte, i stedet for bare å helle den ned i avløpet

Metode 3 av 3: Forlengelse av rekkevidde

Hjelp til å stoppe forurensning Trinn 30
Hjelp til å stoppe forurensning Trinn 30

Trinn 1. Vær aktivt involvert i aktiviteter på skolen og på jobben

Du kan gjøre de samme handlingene på jobb eller skole som du allerede gjør hjemme for å redusere vannforurensning. Prøv å finne ut om reglene og retningslinjene på jobb eller skole, og tenk på tiltak du kan ta for å legge til rette for et forurensningsfritt miljø. Å involvere klassekameratene, lærerne og medarbeiderne er en fin måte å utdanne andre og gjøre meningsfylte endringer på.

  • For eksempel kan du anbefale kontoret eller skolen din å bruke miljøvennlige rengjøringsprodukter og komme med forslag til effektive produkter.
  • Du kan også sette et skilt på badet eller på kjøkkenet for å minne folk om å spare vann.
Vær grønnere Trinn 9
Vær grønnere Trinn 9

Trinn 2. Rydd opp søppel i vannfylte områder

Hvis du bor i et område nær vann, er det mye du kan gjøre for å redusere forurensning og forurensning der. Søk informasjon hvis det er en gruppe mennesker som jobber sammen for å rydde opp i en strand, innsjø, elv eller havområde. Mange byer arrangerer opprydningsdager som også kan få selskap av frivillige som ønsker å hjelpe til med å rense miljøet for å beskytte lokale vannveier mot forurensning og forurensning.

Hvis du ikke har funnet en lokal gruppe som jobber med å redusere vannforurensning i ditt område, kan du begynne! Vurder å starte en rengjøringsdag. Start med å angi en dato, publisere hendelsen og deretter lage en plan for innsamling og avhending av søppel

Hjelp til å stoppe forurensning Trinn 27
Hjelp til å stoppe forurensning Trinn 27

Trinn 3. Snakk om vannproblemer som påvirker samfunnet ditt

Bedrifter som lar industriavfall sive ut i vassdrag er den største bidragsyteren til vannforurensning. Det har blitt gjort forskrifter for å forhindre det, men dette skjer fortsatt ofte. Prøv å undersøke nærmere om det er en bestemt industri eller energiproduksjonsanlegg i ditt område som er ansvarlig for forurensning av lokale farvann, og snakk om problemet.

  • Lær om lokale og nasjonale lover om vannforurensning, og meld deg deretter inn i en arbeidsgruppe for å beskytte vannkildene der du bor.
  • Å støtte politiske kandidater som arbeider for å beskytte vannressursene er en fin måte å gjøre din plikt for å bekjempe forurensning.

Tips

  • Tenk med en større horisont. Du tror kanskje at biloljelekkasjer er trivielle ting. Imidlertid vil tusenvis eller millioner av biler, hver med mindre oljelekkasjer, samle seg, og uten at vi skjønner effekten av et oljesøl vil være verre enn et oljeutslipp forårsaket av en tankulykke. Du kan ikke fikse alle oljelekkasjene i verden, men i det minste kan du fikse bilen din. Delta for å løse eksisterende problemer.
  • Hvis du vil fastslå farene ved et bestemt stoff eller tilstand, kan du søke informasjon gjennom din lokale avfallshåndterings- eller miljøvernavdeling, eller gjøre noen undersøkelser på nettet.
  • I noen områder kan landbruksavrenning være et større forurensningsproblem enn byavrenning. Hvis du er involvert i landbruket, kan du kontakte ditt lokale utvidelsesbyrå eller miljøvernbyrå for å finne ut mer om trinn du kan ta for å redusere din innvirkning på det lokale miljøet.
  • Opplær familie, venner og naboer om hvordan de kan redusere bidraget til forurensning. Hvis samfunnet ditt ennå ikke har et miljøopplæringsprogram, forskrifter for forurensningskontroll eller resirkuleringsanlegg for farlig avfall, kan du prøve å ta initiativ til dette.

Anbefalt: