3 måter å myke opp polymerleire

Innholdsfortegnelse:

3 måter å myke opp polymerleire
3 måter å myke opp polymerleire

Video: 3 måter å myke opp polymerleire

Video: 3 måter å myke opp polymerleire
Video: En vannpumpe drevet av ENERGI fra solen! 2024, April
Anonim

Over tid kan polymerleire/leire herdes, noe som gjør det vanskelig eller til og med umulig å forme og bruke, spesielt hvis leiren blir stående ute. Mange vet imidlertid ikke at herdet leire fortsatt kan reddes. Du kan bruke en rekke metoder for å gjenopprette tilstanden til polymerleiren, for eksempel elting for hånd til du tilfører olje eller fortynningsmiddel. Ved hjelp av en eller flere av disse metodene kan du gjøre steinhard leire til leire som er fleksibel, smidig og klar til å bli støpt slik du vil!

Steg

Metode 1 av 3: Varm opp og elte leiren

Bløtgjør polymerleire Trinn 1
Bløtgjør polymerleire Trinn 1

Trinn 1. Varm leiren med kroppsvarme

Hvis leiren ikke er for hard, kan du fortsatt myke den ved å varme den og elte den for hånd. Før du klemmer leiren, hold den i hånden for å få den varm. Du kan også bruke kroppsvarme ved å sitte på den.

  • Varme temperaturer hjelper til med å gjenopprette leire. Hvis leiren ikke er for hard, kan du fortsatt gjenopprette fleksibiliteten med bare kroppsvarme.
  • Uansett hvilken metode du ender med å velge å myke opp leiren, må du først varme den opp.
Bløtgjør Polymer Clay Trinn 2
Bløtgjør Polymer Clay Trinn 2

Trinn 2. Varm leiren med en annen varmekilde

Hvis leiren er veldig hard, kan du trenge en varmekilde for å myke den. Legg en varmtvannsflaske på leiren i 20 minutter for å varme den opp.

  • Du kan også bruke lampevarme, men pass på at du ikke varmer den over kroppstemperatur. Hvis det er for varmt, vil leiren bake og bli ubrukelig.
  • I tillegg kan du også varme leiren i mikrobølgeovnen i 10 sekunder til den blir varm.
Bløtgjør polymerleire Trinn 3
Bløtgjør polymerleire Trinn 3

Trinn 3. Rull leiren i hendene

Når leiren er myknet, rull den i håndflaten til en slangeform og deretter til en ball. Rulling av leire vil skape friksjon og hjelpe myke den.

Du kan også kutte leiren i små biter og rulle den i hendene

Bløtgjør polymerleire Trinn 4
Bløtgjør polymerleire Trinn 4

Trinn 4. Kjevle ut leiren med en kjevle

Hvis leiren fremdeles er for vanskelig å rulle for hånd, kan du bruke et verktøy for å legge til styrke. Legg leiren på et rent skjærebrett eller på benken, og trykk deretter på leiren for å flate den ut. Deretter ruller du leiren med en kjevle. Leiren skal være varm nok etter rulling, og du kan rulle den for hånd.

Bløtgjør polymerleire Trinn 5
Bløtgjør polymerleire Trinn 5

Trinn 5. Pund leiren med en gummiklubbe

Hvis leiren er for vanskelig å rulle ut med en kjevle, trenger du mer styrke. Del leiren i små biter, og legg den i en plastklips. Pakk plasten inn i en klut og legg den på gulvet eller sementoverflaten eller fortauet.

  • Bruk en gummiklubbe til å dunke leiren i noen minutter. Gummihammeren vil bryte leiren og skape friksjon som gjør den mykere.
  • Etter å ha slått med en gummiklubbe, fjern leiren fra plastposen og rull den for hånd til en ball.
Bløtgjør polymerleire Trinn 6
Bløtgjør polymerleire Trinn 6

Trinn 6. Elt leiren for hånd

Når den er rullet, elter du leiren for hånd på benken slik du ville gjort med deig. Bruk så mye kraft som mulig for å trekke og forme leiren.

  • Elting av leire sikrer at du kan håndtere hele overflaten av leiren.
  • Du kan også elte leiren med en spesiell maskin hvis du ikke vil gjøre dette for hånd.

Metode 2 av 3: Tilsetning av mykner

Bløtgjør Polymer Clay Trinn 7
Bløtgjør Polymer Clay Trinn 7

Trinn 1. Tilsett flytende tynnere

Diluent solution er et kommersielt produkt som kan myke opp herdet leire. Mange fortynningsløsninger produseres av selskaper som lager polymerleire. Denne løsningen er spesielt laget for å gjenvinne gammel leire.

  • Bruk forhandlerens løsning hvis det ikke virker å myke opp leiren ved å varme og elte den.
  • Tilsett fortynningsoppløsningen dråpe for dråpe mens du elter leiren. Hvis du tilsetter for mye, blir leiren som mos.
  • Fortynningsmidler kan brukes som lim og øke leirens klebrighet. Hvis leiren blir for klebrig, pakk den inn i et papirhåndkle. Papirhåndklær kan absorbere klebrighet.
Bløtgjør Polymer Clay Trinn 8
Bløtgjør Polymer Clay Trinn 8

Trinn 2. Bruk en stavformet leiremykner

Det er flere produkter for mykning av leire som selges i form av pinner. I stedet for å bli produsert i flytende form, er disse produktene laget av nøytrale forbindelser som kan blandes i polymerleire for å gjøre dem mer fleksible.

  • Tilsett massivt mykner til polymerleire i forholdet 1: 5. Varm leiren, tilsett deretter den faste mykner og elt leiren til den er godt kombinert.
  • Den faste mykner er hvitaktig i fargen, og er spesielt egnet for veldig myke polymerleirer. Vær forsiktig når du tilfører solid mykner fordi for mye av det kan falme fargen på leiren.
Bløtgjør polymerleire Trinn 9
Bløtgjør polymerleire Trinn 9

Trinn 3. Tilsett flytende leire

Flytende polymerleire er et annet materiale som kan brukes til å gjøre harde leirer mykere. Bruk den flytende polymeren på samme måte som fortynningsmiddelet. Tilsett den flytende polymer dråpe for dråpe mens du elter leiren til den når ønsket konsistens.

  • Prøv å bruke en fargeløs flytende polymerleire slik at det ikke påvirker fargen på leiren.
  • Du kan også bruke farget flytende leire, men den opprinnelige fargen på leiren vil endre seg litt.
Bløtgjør polymerleire Trinn 10
Bløtgjør polymerleire Trinn 10

Trinn 4. Tilsett mineralolje

Selv om den ikke er spesielt formulert for å myke opp polymerleire, er mineralolje veldig effektiv til å myke opp og gi en bedre konsistens. Tilsett mineralolje dråpe for dråpe mens du elter til leiren er formbar.

Bløtgjør polymerleire Trinn 11
Bløtgjør polymerleire Trinn 11

Trinn 5. Gni leiren med petrolatum

Petrolatum er et produkt som vanligvis er tilgjengelig hjemme og kan brukes hvis du ikke har en kommersiell leiremykner. Hvordan du bruker det er å ta en liten mengde petrolatum med fingeren og gni den på leiren. Elt deretter leiren for å blande den med petrolatum. Tilsett mer petrolatum til du får den optimale konsistensen.

Bløtgjør polymerleire Trinn 12
Bløtgjør polymerleire Trinn 12

Trinn 6. Bland den harde leiren med den nye leiren

En annen metode du kan prøve er å blande ny leire og leire som er herdet, og deretter elte sammen. Jo mer ny leire du legger til, jo mykere blir den resulterende leireblandingen. Sørg for at du blander leirer av samme farge, med mindre du vil lage en ny farge.

Elt leiren for hånd til de to leirene er jevnt blandet

Metode 3 av 3: Hakke leire

Bløtgjør polymerleire Trinn 13
Bløtgjør polymerleire Trinn 13

Trinn 1. Skjær leiren med en kniv

Hvis du har å gjøre med veldig hard leire, må du kanskje bruke en kjøkkenmaskin for å hogge opp leiren og varme den opp. Før du legger leirbitene i en kjøkkenmaskin, bruk en kniv for å hakke leiren i små biter.

Bløtgjør polymerleire Trinn 14
Bløtgjør polymerleire Trinn 14

Trinn 2. Ha bitene av leire og kosemateriale i kjøkkenmaskinen

Når du har kuttet den så liten som mulig, legg leiren i en kjøkkenmaskin. Om nødvendig, tilsett noen dråper fortynningsmiddel eller flytende polymerleire i matprosessoren for å myke opp leiren ytterligere. Fest deretter lokket til matprosessoren.

  • Du kan også bruke en kaffekvern, men du må kanskje gjøre dette flere ganger
  • Prøv å bruke en annen bolle og hakker for å hakke leiren. Etter bearbeiding av leire anbefales det ikke å bruke samme beholder og kniv til å behandle mat, med mindre du kan rengjøre den grundig.
Bløtgjør polymerleire Trinn 15
Bløtgjør polymerleire Trinn 15

Trinn 3. Slip leiren i 10 sekunders intervaller

Bruk den høyeste innstillingen for å male leiren. Kniven vil hakke leiren i mindre biter og myke den slik at leiren blir lettere å forme. Mal i totalt 1-3 minutter, til leiren blir myk.

Bløtgjør polymerleire Trinn 16
Bløtgjør polymerleire Trinn 16

Trinn 4. Fjern leire og bland det sammen

Når leiren er myknet, fjerner du den fra kjøkkenmaskinen. Du kan bruke en skje til å plukke opp leirebiter på steder som er vanskelig å nå. Når du har fjernet alle leirbitene, kan du sette dem sammen igjen.

Bløtgjør polymerleire Trinn 17
Bløtgjør polymerleire Trinn 17

Trinn 5. Elt leiren for hånd

Etter å ha hakket leiren med en kjøkkenmaskin, blir den myk og seig. Elt leiren for hånd til den blir til en enhet. Leiren skal være myk og klar til bruk!

Tips

  • Ikke glem å pakke inn polymerleiren med plastfolie etter bruk for å forhindre at den tørker ut.
  • Prøv å varme og elte leiren før du bytter til en annen metode for mykning.
  • Hvis leiren er for klissete, prøv å jevne den ut. Legg leiren mellom to ark og legg en tung gjenstand på toppen (for eksempel en stor bok). Papiret vil absorbere noe av oljen i leiren, noe som gjør det mindre klebrig og lettere å leke med.
  • Hvis polymerleiren er veldig hard (for eksempel det berømte FIMO -merket, som er veldig stivt), kan du prøve å blande inn en liten mengde gjennomsiktig Sculpey III leire for å myke den opp. Hvis den gjennomsiktige leiren ikke blandes i mer enn 1/4 av den totale leiren, bør fargen ikke endres.

Anbefalt: