Hvordan være en Wiccan (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan være en Wiccan (med bilder)
Hvordan være en Wiccan (med bilder)

Video: Hvordan være en Wiccan (med bilder)

Video: Hvordan være en Wiccan (med bilder)
Video: HVEM TÅLER MEST?! ☠ (IKKE gjør dette hjemme!) 2024, Kan
Anonim

Wicca, kjent som "Ancient Religion" og "Sorcery", er en religion med forordninger, regler og tro som er forankret i hedenske tradisjoner. Som med andre religioner er det mange sekter og typer Wicca, og mange mennesker praktiserer det basert på deres egen tro og livsstil. Prosessen med å bli en Wiccan kan ta tid, krever studier, konsentrasjon og fokus, men når den er fullt levd, kan en Wiccan være en tillit som kan gi tilfredshet og glede.

Steg

Del 1 av 3: Studerer kunsten i Wicca

Bli en Wiccan Trinn 1
Bli en Wiccan Trinn 1

Trinn 1. Lær Wiccan -tro

Wicca baserer sin tro på troen på at gudinnen er sentrum for alt liv og skapelse. Noen Wicca -skoler plasserer guder og gudinner på lik linje fordi det er en felles oppfatning i Wicca om at det er en balansert dualitet i universet. Det er ingen skrifter eller profeter eller mellommenn i Wicca. Alle som praktiserer Wicca har direkte tilgang til gudinnen eller det guddommelige og at det guddommelige er tilstede i hver enkelt.

  • Wiccan Rede, eller trosbekjennelse, er et sentralt prinsipp som Wicca overholder, som lyder: "Hvis handlingene dine ikke skader noen, gjør det." Denne trosbekjennelsen følger verdien av harmoni som alle bør følge, og så lenge handlingene dine ikke skader andre eller forstyrrer andres evne til å leve sine liv, gjør som du vil. Den "tredobbelte" regelen er også sentral i den wiccanske troen, nemlig at det du gjør vil komme tilbake til deg tredelt. Hvis handlingen din er positiv, vil belønningen være noe tre ganger mer positivt, men hvis den er negativ, vil det motsatte skje.
  • Wiccans er ansvarlige for sine egne handlinger. De tror at vi, og bare oss selv, er ansvarlige for våre handlinger og ord. Du bestemmer hvordan du oppfører deg og reagerer på påvirkninger fra utsiden, og det er den beste måten å ta ansvar på.
  • Harmoni med naturen er en av de viktige nøklene, så vel som helligheten i alt liv. Wiccans erkjenner at mennesker sameksisterer med jorden og er avhengige av jordens rikdom for å overleve. Natur og liv kombineres for å danne en syklus, og mennesker er en del av det. Relatert til denne troen er eksistensen av reinkarnasjon i livet. Alle ting i naturen vil fortsette å komme tilbake, fra havene som kommer tilbake som skyer, eller skyer som kommer tilbake som regn, og så videre. Det påvirker også måten Wiccans ser på døden, nemlig at døden også er en del av naturens syklus.
  • Wicca kommer i mange former. I følge Circle Sanctuary er "Arvelig, Sjamansk, Gardnerisk, Alexandrisk, Keltisk, Tradisjonalistisk, Dianisk, Faerie og Eklektisk bare noen få av de mange forskjellige typene Wiccan -tradisjoner der ute." Hver av dem har spesifikke overbevisninger og ritualer.
Bli en Wiccan Trinn 2
Bli en Wiccan Trinn 2

Trinn 2. Lær hvordan Wiccans utfører sine religiøse ritualer og seremonier

Wiccans har en tendens til å foretrekke å utføre sine ritualer og feiringer utendørs, på steder som gir dem en tettere forbindelse med naturen. Mange av ritualene og feiringene de utfører er relatert til månens syklus, for eksempel fullmåne og nymåne, samt de skiftende årstidene. Imidlertid kan det også være problemer knyttet til vær og sikkerhet, noe som betyr at Wiccans ofte utfører ritualer innendørs. Noen ritualer utføres i form av en Wiccan -samling i en sirkel omgitt av lys. Alteret kan plasseres på lyset i den nordlige enden av sirkelen. Denne sirkelen skaper et rom for strømmen av helbredende energi. Wiccans samles i denne kretsen. Under denne sirkelsamlingen vil det være helbredelse, spådom, diskusjon eller andre aktiviteter knyttet til naturen. Mange seremonier og ritualer innebærer også å spise mat og drikke vin eller juice før sirkelen fjernes og ritualet avsluttes.

Bli en Wiccan Trinn 3
Bli en Wiccan Trinn 3

Trinn 3. Finn ut hva Wiccan ikke er

Wicca er ikke antikristen; Wicca er ikke imot andre religioner. Ofte er Wiccans kjent som førkristne, fordi mange av deres tro er forankret i hedenske praksiser med å verdsette jorden, verdsette liv og skapelse og tilbe gudinnen. Du trenger heller ikke kle deg ut eller kle deg spesielt for å være en Wiccan. Alle fra alle samfunnslag kan være en Wiccan, og det er ingen formelle opptredener eller skikker for alle Wiccans.

Bli en Wiccan Trinn 4
Bli en Wiccan Trinn 4

Trinn 4. Forstå Wicca -etiketten

Denne religionen bruker ikke magi eller forbanner andre eller trylleformularer som er rettet mot å skade. Som Wiccan må du ta ansvar i forholdet ditt til og ved bruk av magi. Du må leve etter grunnreglene for trosbekjennelsen, eller Wiccan Rede, som lyder: "Hvis handlingene dine ikke skader noen, gjør det." Hvis du lever positivt og i harmoni med jorden, vil du bli en vellykket Wiccan.

Bli en Wiccan Trinn 5
Bli en Wiccan Trinn 5

Trinn 5. Les bøker og andre referanser for å forstå mer om Wicca

Den beste måten å bli kjent med Wicca på er å lese og forske på religion. Noen av de mest innflytelsesrike bøkene om Wicca er: "The Heart of Wicca" av Ellen Cannon Reed, "Wicca for a Solitary Practitioner" av Scott Cunningham, og mange flere. Det er mange introduksjoner og avanserte instruksjoner som vil gi deg en solid forståelse av denne religionen.

Del 2 av 3: Bli en Wiccan

Bli en Wiccan Trinn 6
Bli en Wiccan Trinn 6

Trinn 1. Velg gudene dine og bygg ditt forhold til dem

Wicca er en polyteistisk tro, noe som betyr at tilhengerne tilber mange gudinner og guder. Disse gudinnene og gudene er uatskillelige fra naturen, og de har heller ingen superkrefter. I stedet manifesterer deres eksistens seg i naturen. Det er mer enn 200 guder eller gudinner som Wiccans kan tilbe, men du velger ikke bare en av dem tilfeldig. En av disse gudene vil velge deg. Selv om du selvfølgelig vil kunne velge hvilken gud eller gudinne du vil tilbe, vil de også være åpne for deg, så du bør også være åpen for å lære om de mange gudene og gudinnene. Sørg for å undersøke gudene i dybden, slik at du kan finne ut hvilke av dem som har egenskaper som ikke passer din.

Bli en Wiccan Trinn 7
Bli en Wiccan Trinn 7

Trinn 2. Hold oversikt over reisen din i en dagbok

Når du fortsetter å lære om Wicca, vil du begynne å oppdage forbindelser og ledetråder i deg selv. Å skrive ned disse tingene vil hjelpe deg med å danne et forhold og få selvbevissthet. Denne journalen vil utvikle seg til Book of Shadows, en bok du vil beholde når du blir en Wiccan.

Bli en Wiccan Trinn 8
Bli en Wiccan Trinn 8

Trinn 3. Lær magi, eller trolldom, og hvordan du bruker det

I Wiccan -religion kaller spådom og kanaliserer energi til et formål. For Wiccans er spådom veldig forskjellig fra bare scenemagiske triks. De fleste Wiccans tror at trolldom er en personlig manifestasjon av energien som kommer fra oss. Trolldom er ikke magi. Spådom er åndelig og kan gjøre drømmene dine til virkelighet ved å trylleformel. Du må lære å bruke magi trygt og sikkert ved å tenke på konsekvensene av visse forespørsler eller staver og forstå konsekvensene av å bruke magi for å få noe.

Tren meditasjon og visualisering for å forbedre konsentrasjonen din om spådom. Velg et sted hvor du kan meditere uten å bli avbrutt

Bli en Wiccan Trinn 9
Bli en Wiccan Trinn 9

Trinn 4. Lær prinsippet i trippeloven

I Wicca er loven om treer prinsippet om at uansett hva du gjør, vil det påvirke deg tre ganger også. På godt og vondt kommer handlingene dine tilbake til deg. Ved å forstå og etterleve trippeloven, vil du forstå at hatefulle eller hevnaktige handlinger vil påvirke deg negativt. Bruk det tredobbelte prinsippet til å handle bedre og være mer takknemlig for velsignelsene du får.

Bli en Wiccan Trinn 10
Bli en Wiccan Trinn 10

Trinn 5. Ta kontakt med andre Wiccans

Du kan finne dem på internett, i diskusjonsgrupper og andre fora, eller du kan finne dem i lokalsamfunnet. Det er høyst sannsynlig at du lettere vil finne Wiccans i større byer, men det betyr ikke at mindre lokalsamfunn ikke også har Wiccans. Avhengig av religiøs toleranse i lokalsamfunnet, kan det hende at Wiccans ikke er så sterke om sin tro. Snakk med Wiccans om hva de tror på, hvordan de tilber, hvordan de ble Wiccans og så videre. Slike samtaler kan gi deg en bedre forståelse av deres tro, og de vil hjelpe deg med å finne et støttende miljø.

Bli en Wiccan Trinn 11
Bli en Wiccan Trinn 11

Trinn 6. Ha en dedikert seremoni for deg selv

Denne seremonien vil formalisere ditt personlige forhold til Wicca og vise din tro på gudene. Det er mange enkle og komplekse seremonier du kan utføre; mange av dem finnes på internett. En av seremoniene er som følger:

  • Samle symboler som representerer en balanse i naturen. Objektene vil representere ild, vann, luft og jord. Du kan bruke eksisterende ting som et lys til en brann, en kopp vann til vann og så videre. I en sirkel rundt deg plasserer du vann i vest, jord i nord, luft i øst og brann i sør.
  • Gå eller sving armene med klokken tre ganger. Lukk sirkelen ved å si: "Tre ganger synger jeg denne sirkelen, rens dette hellige landet." Dette skaper et mellomrom mellom deg og den fysiske verden der du kan uttrykke din engasjement.
  • Fortell hvorfor du vil omfavne Wicca. Oppgi at du vil følge Rede ("Hvis handlingen din ikke skader noen, gjør det."> I stedet for å gå tilbake i sirkelen ved å gå eller svinge armen tre ganger i retning mot klokken.
Bli en Wiccan Trinn 12
Bli en Wiccan Trinn 12

Trinn 7. Bli med i et wiccan -samfunn, eller coven, etter å ha studert Wicca i et år og en dag

De fleste covens og andre formelle samfunn krever at du studerer Wicca i et år og en dag før du blir ansett som kunnskapsrik nok eller alvorlig nok til å bli med dem. Se etter en pakt i lokalsamfunnet hvis det er en, og presenter deg for dem. Noen covens har stengt medlemskap og godtar ikke nye medlemmer. Andre er mer åpne og tar imot nye medlemmer.

Du trenger ikke bli med i en pakt for å trene Wicca. Som med andre religioner kan Wicca være en individuell eller gruppeaktivitet. Kanskje samfunnet rundt deg ikke støtter eksistensen av gruppen, eller kanskje du har prøvd å delta i gruppeaktiviteter, og det er ikke riktig for deg. Som ensom Wicca kan du føle deg ensom, men du kan også føle deg fri. Du kan fortsatt være den du vil være. En sirkel er en samling mennesker som bare kommer sammen av og til, men de støtter hverandre. En pakt er en mer formell forening, og de er ofte stengt utenfra. De ber om tillit og respekt, men det kan også være personlighet eller egokonflikter i dem

Bli en Wiccan Trinn 13
Bli en Wiccan Trinn 13

Trinn 8. Uttrykk en taushetsed

En av de første handlingene en Wiccan må gjøre er å erklære sin ed om hemmelighold. Dette inkluderer tre ting: beskyttelse av identitet, beskyttelse av ritualer og beskyttelse av trolldomens mysterier. Wiccans skal ikke anta at andre Wiccans har offentliggjort at de følger religionen; mange fortsetter å gjøre det i hemmelighet på grunn av potensialet for diskriminering og trakassering, eller av forskjellige andre personlige årsaker. Wiccans må holde sine ritualer hemmelige og beskytte dem for å opprettholde tillit og at alle kan åpne seg innenfor en pålitelig gruppe og rom. Beskyttelsen av magiens mysterier ærer også kompleksiteten og sårbarheten til Wicca som religion. Ved å respektere mysteriene og uforklarlige aktivitetene i den, vil Wiccans bidra til å opprettholde Wicca som en tro og bevare dens magiske kvaliteter for alle som aktivt praktiserer det.

Del 3 av 3: Bruk av Wicca i dagliglivet

Bli en Wiccan Trinn 14
Bli en Wiccan Trinn 14

Trinn 1. Følg Wiccan Rede

Rede, Wicca -trosbekjennelsen, eller prinsippet, er som du allerede vet: "Hvis handlingene dine ikke skader noen, gjør det." Det understreker friheten til å handle så lenge du tror at handlingene dine ikke vil skade andre. Å være bundet til trosbekjennelsen er den tredobbelte loven, eller troen på at det du gjør vil komme tilbake til deg tredelt. Disse prinsippene understreker et positivt og harmonisk liv.

Bli en Wiccan Trinn 15
Bli en Wiccan Trinn 15

Trinn 2. Gjør meditasjon og andakter hver dag

Få Wiccan -tro inn i ditt daglige liv ved regelmessig å reflektere over din religiøse vei. Wicca verdsetter kreativ frihet, forbindelse med fysisk og åndelig selvmakt, gudinner, familiebånd og forbindelse med naturen. De kan feires og integreres i hverdagen gjennom meditasjon, øke familietiden og engasjere seg i miljøet. Mange daglige Wicca-øvelser tar bare noen få minutter, for eksempel puste- eller konsentrasjonsøvelser, 10-15 minutters meditasjon eller å være takknemlig for mat. Du kan også utføre et kort ritual for å tilbe en av gudene, snakke med dem om et problem du har, eller takke dem for gledene du har i livet. Andre tilbedelser som kan ta lengre tid inkluderer: å bygge et alter for en av gudene dine; lage kunst eller forfatterskap som gjenspeiler din tro, eller ta en lang spasertur i det store utendørs.

Bli en Wiccan Trinn 16
Bli en Wiccan Trinn 16

Trinn 3. Feir Wiccan -ferien

Det er 8 høytidsdager, eller sabbater, som Wiccans vanligvis holder gjennom året. For eksempel feires Wiccan nyttår 31. oktober hvert år. Disse høytidene kan feires på en rekke måter, og inkluderer ofte anerkjennelser og feiringer av natur, familie eller samfunn. Esbat er en feiring basert på månens syklus. Noen Wiccans feirer fullmånens utseende og forsvinning, men det er også de som bare feirer fullmåne. Sabbaten inkluderer:

  • Samhain (sensommer, 31. oktober)
  • Yule (vintersolverv, rundt 20.-23. Desember)
  • Imbolc (1. februar)
  • Ostara (vårjevndøgn, rundt 21. mars)
  • Beltane (30. april-1. mai)
  • Litha (sommersolhverv, rundt 21. juni)
  • Lughnasadh (31. juli-1. august, første høstdag)
  • Mabon (høstjevndøgn, rundt 21. september)
Bli en Wiccan Trinn 17
Bli en Wiccan Trinn 17

Trinn 4. Utvikle din egen Shadow Book

A Book of Shadows er en integrert del av å være en Wiccan, og er en oversikt over din tilbedelse som en Wiccan. Denne boken kan følge en rekke eksisterende maler, og ikke to bøker er helt like. Denne boken er veldig personlig og en Wiccan kan designe boken sin basert på sine egne erfaringer. De fleste av disse bøkene har visse elementer, for eksempel en side med Wiccan Rede, en liste eller beskrivelse av gudene du tilber, staver og besvergelser, ritualer, mytologi og andre elementer.

Bli en Wiccan Trinn 18
Bli en Wiccan Trinn 18

Trinn 5. Utvikle Wicca -fellesskapet

Når du fortsetter å praktisere Wicca og blir mer komfortabel med Wicca i livet ditt, kan du bli en del av Wicca -samfunnet. Dette betyr imidlertid ikke at du bør prøve å rekruttere andre mennesker til å bli Wiccans. Denne troen er uenig i handlingen om å invitere andre til å bli en Wiccan. Du kan imidlertid bli en leder i Wicca -samfunnet, og du kan gi veiledning og hjelp til nye medlemmer.

Tips

  • Wicca er ikke bare for kvinner, til tross for sin vekt på femininitet. Mange menn er også en del av Wiccan. Siden Wicca er basert på balanse, er det naturlig at en mann og en kvinne eksisterer sammen i denne troen.
  • Å lære og tilpasse seg en ny religion er ikke noe som kan gjøres over natt. Du trenger tid for å forstå hans tro og praksis fullt ut. Mange Wiccans går langt - fire eller fem år - før de blir fullt ut Wiccans, og selv etter det føler mange at tiden fremdeles er knapp. Det er ingen frist eller tidsbegrensning for å bli en Wiccan, så studer på den tiden du vil.

Anbefalt: