4 måter å behandle eksem hos babyer naturlig

Innholdsfortegnelse:

4 måter å behandle eksem hos babyer naturlig
4 måter å behandle eksem hos babyer naturlig

Video: 4 måter å behandle eksem hos babyer naturlig

Video: 4 måter å behandle eksem hos babyer naturlig
Video: Мой первый самодельный квадрик ЖУЖА ! Летает как пуля !!! 2024, April
Anonim

Eksem er en tilstand som får huden til å bli betent, kløende, tørr og utsatt for utslipp fra huden. Babyer lider vanligvis av eksem på kinnene, pannen og hodebunnen, og beveger seg deretter til armer og ben, eller til og med hele kroppen. Legen din kan foreskrive steroidkremer som kan bidra til å redusere betennelsen i eksem drastisk, men det er naturlige hjemmemedisiner som kan bekjempe spredning av eksem. Først må du diagnostisere at barnet ditt har eksem (helst ved hjelp av lege), deretter må du behandle huden direkte med en mild såpe og en mild fuktighetskrem. Når du kan kontrollere spredningen av eksem hos barnet ditt, kan du prøve å identifisere og eliminere kilden til eksemet.

Steg

Metode 1 av 4: Diagnostisering av eksem hos babyen din

Behandle spedbarnseksem naturlig trinn 1
Behandle spedbarnseksem naturlig trinn 1

Trinn 1. Se etter hudområder som er tørre, røde og kløende

Mest sannsynlig vil eksem-av forskjellige typer vises i ansiktet, albuene, baksiden av knærne og på hendene og føttene til babyen. Som mest irritert hud, vil eksem bare bli verre hvis du klør det. Hos spedbarn begynner eksem vanligvis å vises rundt seks til tolv ukers alder. Den akutte typen eksem varer vanligvis omtrent en måned eller to og etterfølges av den kroniske typen som er preget av irritert hud med store røde flekker.

Behandle spedbarnseksem naturlig trinn 2
Behandle spedbarnseksem naturlig trinn 2

Trinn 2. Identifiser hvilken type eksem babyen din har

Det er seks hovedtyper av eksem. Hvis du kan identifisere nøyaktig hvilken type eksem barnet ditt har, vil du bedre kunne håndtere tilstanden. Noen typer eksem er et resultat av allergener som egg, melk, soya, hvete, nøtter, fisk, støvmidd, kjæledyrflak eller muggsporer. Andre babyer med eksem kan ganske enkelt ha en disposisjon for en hudtilstand.

  • Atopisk dermatitt: Dette kalles oftest eksem, og er vanlig hos spedbarn. Denne typen eksem er et rødt utslett som kan klø. Denne tilstanden er vanligvis kronisk eller langvarig.
  • Allergisk kontaktdermatitt: Denne typen eksem er ofte forårsaket av kontakt med et allergen, for eksempel nikkel, aktuelt antibiotika, brennesle eller gift eik og forårsaker en rød, kløende reaksjon på det berørte området. Det sprer seg ikke.
  • Kontakteksem: Dette ligner på allergisk kontaktdermatitt, men er forårsaket av irritasjon. Denne typen eksem sprer seg ikke når den vises på huden.
  • Dyshidrotisk eksem: Dette er en type eksem som vises på hender og fotsåler med mellomstore blemmer som er tydelig synlige og kløende og har en tendens til å brenne.
  • Tallrike eksem: Dette er en hudtilstand som produserer runde myntformede lesjoner som vanligvis vises på armer, rygg, rumpe og underben.
  • Seboreisk eksem: Denne typen eksem forårsaker at hud med fet, gulaktig skjellende lesjon vises i hodebunnen, ansiktet, nakken og brystet. Denne typen finnes ofte hos spedbarn.
Behandle spedbarnseksem naturlig Trinn 3
Behandle spedbarnseksem naturlig Trinn 3

Trinn 3. Se lege

I de fleste tilfeller må du oppsøke lege for å få en diagnose og lære om behandlingsprogrammet hans. Noen tilfeller av eksem er så milde at du bare kan ignorere dem. I andre tilfeller kan eksem være en stor irritasjon og veldig smertefull for babyen din. I dette tilfellet, besøk legen din umiddelbart. Husk at eksem kan forårsake smerte, infeksjon og til og med arrdannelse hvis det ikke behandles.

  • Se lege umiddelbart hvis det er tegn på infeksjon på babyens hud (økende rødhet, hevelse, pustende pus, oppvarming av huden, feber eller svært irritabel). Se også en lege hvis eksem ikke bedres eller blir verre, eller hvis babyen din er veldig ubehagelig eller ute av stand til å sove på grunn av eksem.
  • Legen din vil foreskrive antiinflammatoriske legemidler, for eksempel aktuelle steroider eller aktuelle kalsineurinhemmere (TCI), for å behandle betennelse. Orale antihistaminer kan anbefales for å hjelpe med kløe og hjelpe babyen din til å sove om natten. Noen ganger er det nødvendig med orale antiinflammatoriske legemidler for å behandle de mest alvorlige tilfellene. I de fleste andre tilfeller vil legen be deg om å lage et beroligende bad og foreskrive en fuktighetskrem laget spesielt for eksem.

Metode 2 av 4: Bade babyen din for å lindre eksem

Behandle spedbarnseksem naturlig trinn 4
Behandle spedbarnseksem naturlig trinn 4

Trinn 1. Bad babyen med varmt vann

De fleste eksperter anbefaler å ikke bade babyen oftere enn vanlig. Ikke bruk varmt vann. Bruk milde, luktfrie såper (f.eks. Olay, Caress, Camay, Dove, Aveeno og Purpose). Gni aldri babyens hud. Påfør såpen forsiktig, beveg såpen i små sirkelbevegelser. Milde såper er bedre enn antibakterielle produkter som tea tree olje, som kan utløse inflammatorisk eksem.

  • Badet bør ikke vare mer enn 10 minutter.
  • Unngå badetilsetningsstoffer som ytterligere vil dehydrere babyens hud, for eksempel Epsom -salter.
  • Et havrebad som bruker naturlig kolloidal havre, eller en Aveeno havrebadpakke, kan også hjelpe.
Behandle spedbarnseksem naturlig trinn 5
Behandle spedbarnseksem naturlig trinn 5

Trinn 2. Tilsett kamille, lakris eller bukkehornkløver til babyens bad som en ekstra effekt

Disse tre ingrediensene er antiinflammatoriske legemidler og vil redusere effekten av rødhet på babyens eksem. Bare legg til fire eller fem dråper kamille eller lakris (roten, ikke kandisert) til babyens bad. Fenugreek er tilgjengelig i form av pulveriserte frø. Bare tilsett så mye som en teskje i varmt vann for bading.

Behandle spedbarnseksem naturlig trinn 6
Behandle spedbarnseksem naturlig trinn 6

Trinn 3. Vurder et blekemiddelbad

Noen leger vil anbefale et blekemiddelbad for babyer med ekstremt eksem. Bading med blekemiddel bidrar til å forhindre infeksjon. Staphylococcus aerus er en bakterie som lever på huden til mange barn med eksem og noen ganger kan forårsake betennelse. Bading med blekemiddel bekjemper disse bakteriene. Hvis legen din anbefaler det, bytt ut det vanlige badet med et blekemiddel to ganger i uken.

  • Hell 1/4 kopp blekemiddel i et halvfylt badekar med varmt vann. Denne mengden tilsvarer en eller to teskjeer blekemiddel per liter vann. Litt blekemiddel tilsatt badekaret får vannet til å føles mykt for babyen din, ikke hard.
  • Sørg for å løse opp blekemidlet før du berører det, og unngå kontakt med øynene.
Behandle spedbarnseksem naturlig trinn 7
Behandle spedbarnseksem naturlig trinn 7

Trinn 4. Tapp forsiktig babyens hud

Grov tørking vil bare gjøre babyens hudtilstand betent. Ta et mykt håndkle og klapp babyen til huden og håret er tørt.

Metode 3 av 4: Bruk myknere for å lindre eksem

Behandle spedbarnseksem naturlig trinn 8
Behandle spedbarnseksem naturlig trinn 8

Trinn 1. Velg en mykgjørende krem

Den mykgjørende kremen forhindrer tørrhet i babyens hud og gir et lag med beskyttelse. Påfør det på babyens hud to ganger om dagen. Den beste tiden å påføre den er rett etter bading. Siden babyens porer fremdeles vil være åpne fra det varme badet, vil en mykgjørende krem fungere bedre. Det er mange mykgjørende kremer å velge mellom i mange butikker. Aquaphor, Elta, DML Forte, Moisturel, Aveeno, Curel, Purpose, Dermasil, Neutrogena, Eucerin, Cetaphil og CeraVe er gode produkter som løfter kronisk kløende og tørr eksemhud. Se etter salver og kremer i stedet for lotioner.

Behandle spedbarnseksem naturlig trinn 9
Behandle spedbarnseksem naturlig trinn 9

Trinn 2. Lag en fuktighetskrem av kokos og lavendel

Kokosolje er en veldig nyttig fuktighetskrem og har antimikrobielle egenskaper. Kokos er rik på omega-3 fettsyrer, som er veldig viktige for sunn hud. Lavendelolje er beroligende og har antibakterielle egenskaper.

Bland 1/2 kopp kokosnøttolje med to til tre dråper lavendelolje. Du kan bruke en kopp og skje til å blande løsningen. Oppbevares i en lukket krukke og borte fra lys. Varm oljen i mikrobølgeovnen til en temperatur på neglene før du påfører den på det irriterte området, og pass på at den ikke overopphetes

Behandle spedbarnseksem naturlig trinn 10
Behandle spedbarnseksem naturlig trinn 10

Trinn 3. Bruk aloe vera

Aloe vera har ofte blitt brukt til å behandle brannskader og kan hjelpe til med å helbrede sår. Du kan kjøpe aloe vera på ditt lokale apotek eller kjøpe aloe vera -planter fra hagetjenesteleverandører rundt deg. Klipp bladene og gni dem forsiktig på babyens hud.

Behandle spedbarnseksem naturlig trinn 11
Behandle spedbarnseksem naturlig trinn 11

Trinn 4. Prøv kakaosmør (kakaosmør)

Kakaosmør er rikt på vitamin E, som forbedrer hudens elastisitet og fuktighet. Du kan kjøpe det på ditt lokale apotek eller skjønnhetsbutikk. Ta en liten skje med kakaosmør og påfør det på babyens hud.

Behandle spedbarnseksem naturlig trinn 12
Behandle spedbarnseksem naturlig trinn 12

Trinn 5. Hell litt søt mandelbærerolje

Bortsett fra å lukte godt, er mandelolje også rik på vitaminer og inneholder ursolic og oljesyre, som begge er antiinflammatoriske og kan reparere skadet hud. Masser babyens eksem før og etter badetid for å forhindre tørrhet.

Metode 4 av 4: Justere babyens diett

Behandle spedbarnseksem naturlig trinn 13
Behandle spedbarnseksem naturlig trinn 13

Trinn 1. Besøk en allergiker

Spør om dietten din eller babyen din kan forårsake eksem. Hvis babyen din fortsatt ammer, må du passe på kostholdet ditt. Hvis babyen din har en allergisk reaksjon - i form av eksem - mot det du spiser, vil forebygging være nødvendig.

  • Allergologen din kan anbefale en spesiell støvsuger eller et deksel som beskytter mot støvmidd hvis barnet ditt er følsomt for støvmidd eller hvis du har kjæledyr.
  • Hvis babyen din drikker formel, må du velge melketypen uten ingredienser som babyen din er allergisk mot. Snakk med legen din om bruk av allergivenlige formler som Enfamil A+ HA, Similac LF og Nutrilon HA hvis babyen din er allergisk mot melk.
  • På samme måte kan barnet ditt også utvikle eksem hvis maten tilberedes med for mange kjemikalier eller plantevernmidler.
Behandle spedbarnseksem naturlig trinn 14
Behandle spedbarnseksem naturlig trinn 14

Trinn 2. Spis mat rik på vitamin D

Lavt vitamin D -nivå er forbundet med økt risiko for eksem.

Matvarer som ørret, laks, bærbar sopp, tofu, smør, skummet melk, svinekjøtt og hardkokte egg er rike på vitamin D

Behandle spedbarnseksem naturlig trinn 15
Behandle spedbarnseksem naturlig trinn 15

Trinn 3. Vurder å introdusere nøtter i babyens diett rundt seks måneders alder

Enkelte nøtter (som mandler) har antiinflammatoriske egenskaper. Siden eksem er en inflammatorisk hudsykdom, kan det å spise nøtter bidra til å bekjempe spredningen naturlig.

American Academy of Pediatrics har rådet foreldre til å være forsiktige med nøtter fordi mange barn er veldig allergiske mot nøtter. Vær oppmerksom på at nøttenes natur for behandling av eksem og om du skal mate barnet ditt nøtter, alltid er i endring. I tillegg kan babyer kveles av harde små matvarer som nøtter

Behandle spedbarnseksem naturlig trinn 16
Behandle spedbarnseksem naturlig trinn 16

Trinn 4. Unngå vanlige triggermatvarer

Dette inkluderer maten du skal gi babyen din og hva du spiser hvis du ammer. Det er ingen fast liste over matvarer som forårsaker eksem. Uansett er leger enige om at det er vanlige triggermatvarer som bør unngås. Sitrusfrukter, pasteuriserte meieriprodukter, tomater, bearbeidet sukkersnacks, alkohol, sukker, gjær og svart te kan alle forårsake eksem.

Vær oppmerksom på babyens diett og se hvilken mat som forårsaker eksem. Prøv å eliminere disse matvarene fra kostholdet hvis babyens eksem er et resultat av matallergi, og du vil til slutt finne årsaken

Tips

  • Du kan også legge en kald komprimering på den irriterte, røde huden, og snakke med legen din om å pakke den inn i en våt klut hvis eksemet er alvorlig.
  • Bruk en luftfukter for å holde luften fuktig i kaldt, tørt vær hele året.
  • Ikke kle eller pakk babyen din for tykt, da dette kan føre til økt svette, noe som vil gjøre eksem verre. Prøv å forhindre at temperaturen blir for varm eller kald hos babyen din
  • Bruk vaskemiddel merket "gratis" eller "klart", og unngå produkter tilsatt parfymer eller fargestoffer.

Relatert artikkel

  • Overvinne betennelse på grunn av eksem
  • Naturlig behandler eksem

Anbefalt: