3 måter å fjerne svidd skorpe i stekepannen

Innholdsfortegnelse:

3 måter å fjerne svidd skorpe i stekepannen
3 måter å fjerne svidd skorpe i stekepannen

Video: 3 måter å fjerne svidd skorpe i stekepannen

Video: 3 måter å fjerne svidd skorpe i stekepannen
Video: Benfri stekt karpe, 3 måter min bestemor fortalte 2024, Kan
Anonim

Har du noen gang følt deg frustrert da du så at bunnen av favorittpannen din var dekket av et svidd lag som virket umulig å rengjøre? Ikke bekymre deg, selv profesjonelle kokker har gjort denne feilen. Oppvarming av melk over høy varme, ikke omrøring ofte eller ikke se på maten som tilberedes, kan føre til en irriterende svidd skorpe på bunnen av pannen. Når du står overfor denne situasjonen, ikke skynd deg å skrubbe pannen med en oppvaskmaskin! For å forhindre skade på pannenes belegg, prøv noen av metodene nedenfor. Selv om det kan ta lengre tid, er i det minste hele prosessen nedenfor det verdt å rengjøre overflaten på pannen uten å ripe eller skade belegget!

Steg

Metode 1 av 3: Bruk oppvasksåpe

Rengjør en svidd panne Trinn 1
Rengjør en svidd panne Trinn 1

Trinn 1. Fyll pannen med nok varmt vann

Sørg for at hele det svidde området er nedsenket i vann, og tilsett mer vann enn nødvendig, da noe av vannet vil fordampe når det varmes opp.

Når den er fylt med vann, tørker du bunnen av kjelen tørr slik at det ikke drypper vann på komfyren

Rengjør en svidd panne Trinn 2
Rengjør en svidd panne Trinn 2

Trinn 2. Hell i noen dråper oppvaskmiddel

Vann alene vil ikke være nok til å fjerne all skalaen som sitter fast i pannen din. Tilsett derfor to til fire dråper oppvaskmiddel i kjelen, rør godt til såpen kan blandes godt med vannet.

For å fjerne hardnakk, anbefaler vi å bruke et spesielt vaskemiddel til oppvaskmaskinen i stedet for vanlig oppvaskmiddel. Du kan bruke en tablett, noen dråper væske eller 1-2 ss. spesielt vaskemiddelpulver for oppvaskmaskiner

Rengjør en svidd panne Trinn 3
Rengjør en svidd panne Trinn 3

Trinn 3. Kok opp vann- og såpeblandingen

Når vannet og såpen er godt blandet, legger du skilleten på komfyren og varm den over høy varme til den koker. For å fjerne det meste av den gjenstridige skorpen, la blandingen småkoke i 10-15 minutter.

Sørg for at vann- og såpeblandingen virkelig koker. Skiltet, du kan se fremveksten av store bobler fra bunnen av pannen. I tillegg ser dampen som kommer ut konstant ut

Rengjør en svidd panne Trinn 4
Rengjør en svidd panne Trinn 4

Trinn 4. Avkjøl og skrubb pannen

Etter å ha kokt vann og såpeblanding i 10 minutter, slå av varmen og la kjelen avkjøles helt (ca. 20 minutter). Kast deretter blandingen av vann og såpe. På dette tidspunktet vil du legge merke til at bunnen av pannen ser mye renere ut enn før. Skrubbe deretter hele overflaten av pannen med varmt vann og oppvaskmiddel (eller et spesielt oppvaskmiddel) for å fjerne eventuell gjenværende skala.

Du må kanskje bruke en oppvasksvamp eller en spesiell børste for å fjerne all skalaen som sitter fast på bunnen av pannen. Svamper med belegg i stålull er effektive, men vil ofte ripe opp og skade overflaten på pannen din. Prøv derfor å bruke en svamp med en plastfiber som er i stand til å rengjøre vanskelige vekter godt uten å skade belegget på pannen din

Metode 2 av 3: Bruk eddik og natron

Rengjør en svidd panne Trinn 5
Rengjør en svidd panne Trinn 5

Trinn 1. Fyll pannen med vann

For å starte rengjøringsprosessen, fyll pannen med nok vann til å dekke hele det brente området. Mengden vann du trenger vil avhenge av størrelsen på pannen din, men vanligvis er 250 ml standardregelen. Hvis mengden ikke er nok til å suge den brente delen, kan du øke mengden.

Rengjør en svidd panne Trinn 6
Rengjør en svidd panne Trinn 6

Trinn 2. Hell eddiken i en kjele med vann og kok opp blandingen

Etter at pannen er fylt med nok vann, hell ca 250 ml eddik i vannet; rør til de to ingrediensene er jevnt blandet. Etter det legger du kjelen på ovnen og varm den over høy varme til den koker. La blandingen småkoke i ca 10 minutter.

Mengden eddik du bruker vil avhenge av hvor mye vann du har. Generelt bruker du et forhold på 1: 1 for vannet og eddiken du bruker

Rengjør en svidd form Steg 7
Rengjør en svidd form Steg 7

Trinn 3. Fjern kjelen fra ovnen og tilsett natron

Når vann- og eddikblandingen koker, slår du av ovnen og tilsetter 2 ss. natron i formen. Når det kommer i kontakt med eddik, vil natronen forårsake en kraftig hvesende reaksjon, noe som gjør skorpen nederst i pannen lettere å trekke av.

  • Pannen blir veldig varm når du tilfører natron. Sørg derfor for at du ikke berører den, slik at du ikke skader hendene.
  • Etter at den sydende reaksjonen oppstår, la pannen sitte til den er helt avkjølt.
  • Rollen som natron kan også erstattes med krem av tannstein. Før du heller i pannen, blander du først 1 ss. krem av tannstein med 250 ml vann. Hvis du bruker denne metoden, trenger du ikke å legge eddik i pannen.
  • Natron fungerer utmerket til rengjøring av panner i rustfritt stål. Imidlertid bør du aldri bruke natron eller andre alkaliske rengjøringsmidler for å rengjøre kokekar i aluminium laget med anodiseringsteknikken.
Rengjør en svidd panne Trinn 8
Rengjør en svidd panne Trinn 8

Trinn 4. Skrubbe bunnen av pannen ren

Når pannen er helt avkjølt, kast vann, eddik og natronblanding, og skyll deretter pannen med en blanding av varmt vann og såpe. Bruk en oppvasksvamp med plastbørster for å skrubbe av skorpen som sitter fast på bunnen av pannen.

  • Ikke bekymre deg, natronblandingen og varmtvannsblandingen burde ha fjernet det meste av skorpen som sitter fast på bunnen av pannen.
  • Hvis det fortsatt er en skorpe som ikke forsvinner, kan du prøve å blande litt natron med noen dråper vann til den har en pasta-lignende tekstur. Etter det, påfør natronpastaen på det gjenstridige området og la den sitte i 10-15 minutter før du skyller den av.
  • Gjenta prosessen flere ganger for å fjerne noen virkelig sta skorpe.

Metode 3 av 3: Bruke et ovnsrengjøringsmiddel

Rengjør en svidd panne Trinn 9
Rengjør en svidd panne Trinn 9

Trinn 1. Pass på at pannen ikke er belagt med nonstick -materiale

Selv om ovnrenseren er veldig effektiv til avkalking av panner, må du bruke den som en siste utvei, siden den er svært etsende og kan endre fargen på formen. Ikke bruk den til å rengjøre panner som er belagt med nonstick -materiale hvis du ikke vil at det beskyttende belegget på pannen din skal bli skadet.

Siden stekeovnrenseren kan skade kjøkkenutstyret, må du bare bruke det hvis alle andre metoder ikke har fungert. Men hvis du ikke har noe imot å kaste pannen hvis den går i stykker, er det ikke noe galt i å prøve denne metoden

Rengjør en svidd panne Trinn 10
Rengjør en svidd panne Trinn 10

Trinn 2. Ta på hanskene og åpne kjøkkenvinduet

Husk at ovnsrens inneholder kjemikalier som er veldig etsende og har en veldig sterk lukt. Sørg derfor for å ta ekstra beskyttelsestiltak før du bruker den. Først av alt, beskytt hendene dine med gummihansker. Etter det må du sørge for at luftsirkulasjonen på kjøkkenet ditt er veldig god ved å åpne alle vinduene før du sprøyter ovnrenseren.

  • Hvis du er veldig følsom for gassen i rengjøringsvæsken, kan du prøve å bruke en maske for å beskytte nesen og munnen.
  • Les alle instruksjoner og advarsler på beholderen for rengjøring av ovnen for andre beskyttende tiltak du må ta.
Rengjør en svidd panne Trinn 11
Rengjør en svidd panne Trinn 11

Trinn 3. Spray ovnrens på bunnen av formen

Etter at du har tatt alle nødvendige beskyttelsestiltak, spray ovnrenseren på det brente området. Siden kjemikaliene i den er veldig etsende, ikke spray for mye væske på bunnen av kjelen. Bruk en børste for å fordele væsken jevnt i pannen.

Faktisk selges ovnsrensemidler oftere i flytende form. Du kan imidlertid også bruke en krem- eller mykt skumrens hvis det fungerer mer effektivt for å rengjøre den brente bunnen av pannen

Rengjør en svidd form Steg 12
Rengjør en svidd form Steg 12

Trinn 4. Dekk til pannen og sett til side

For at rengjøringsvæsken skal absorberes ordentlig i porene i pannen, må du først la kjelen stå i omtrent en halv time. Siden ovnrenseren avgir en ganske sterk gass og aroma, må du sette pannen utenfor og dekke den med et lokk.

Hvis du ikke kan plassere pannen utenfor, kan du prøve å plassere den på kanten av et åpent vindu

Rengjør en svidd panne Trinn 13
Rengjør en svidd panne Trinn 13

Trinn 5. Skrubb pannen og skyll grundig

Etter å ha latt den sitte i en halv time, bruk en svamp for å skala av bunnen av pannen. Det skal være enkelt å fjerne skorpen etterpå. Etter det må du skylle pannen grundig for å sikre at det ikke blir igjen rengjøringsvæske på overflaten av pannen.

Hvis du er bekymret for rengjøringsvæsken som er igjen på overflaten av pannen, kan du prøve å tørke av hele pannen med en tørr klut etter at du har skylt den. Hvis du finner ut at det fortsatt er skorpe på fille, må du skylle den igjen til den er helt ren

Tips

  • Før du praktiserer noen teknikk, er det en god idé først å suge kjelen i varmt vann for å gjøre skrellingsprosessen enklere. Gjør denne prosessen i minst en halv time eller over natten.
  • Metoden for å rengjøre pannen med eddik, natron og ovnsrens er mer egnet for panner laget av rustfritt stål. Det er best å ikke bruke denne metoden til å rengjøre anodiserende aluminiumspanner eller teflonpanner.
  • Oppvaskmaskinen er faktisk trygg å bruke til rengjøring av teflonbaserte panner.
  • Anodiseringspanner av aluminium bør kun rengjøres med varmt vann og oppvaskmiddel. I tillegg må du også rengjøre den manuelt og ikke bruke en maskin.

Advarsel

  • Les alltid instruksjonene på kokekaret før du rengjør det. Vær forsiktig, noen ingredienser kan skade ingrediensene i wokken! Dessuten vil pannens produsent mest sannsynlig anbefale en bestemt metode for å fjerne skala som sitter fast på bunnen av pannen.
  • Pass på at kjelen er helt avkjølt før rengjøring, så hendene ikke brenner seg.

Anbefalt: