Hvordan forhindre angrep av Trichoderma (grønn sopp)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan forhindre angrep av Trichoderma (grønn sopp)
Hvordan forhindre angrep av Trichoderma (grønn sopp)

Video: Hvordan forhindre angrep av Trichoderma (grønn sopp)

Video: Hvordan forhindre angrep av Trichoderma (grønn sopp)
Video: Moringa Tree "The Tree of Life" | vlog episode 14 2024, Kan
Anonim

Hvis du noen gang har vokst sopp, vet du sannsynligvis hvor ondskapsfullt et trichoderma -angrep kan være. Hvis den ikke overvåkes, vil denne grønne plagen sopp spre seg over hele planten på kort tid. Denne artikkelen svarer på noen spørsmål om hvordan du forhindrer trichoderma -angrep. Med de riktige trinnene kan du beskytte avlingene dine og forhindre tap ved høsting.

Steg

Spørsmål 1 av 10: Hva betyr trichoderma?

  • Forhindre Trichoderma Trinn 1
    Forhindre Trichoderma Trinn 1

    Trinn 1. Trichoderma er en spore som vokser til en grønn sopp på planter. Derfor kalles trichoderma også ofte "grønn sopp". Selv om det ikke skader avlinger, hemmer grønn mugg veksten og dreper sopparter, for eksempel sopp, og forårsaker problemer for bønder og sjampinjongentreprenører.

    • Trichoderma vokser vanligvis i planterøtter under jordoverflaten, noe som gjør det vanskelig å oppdage i visse plantetyper.
    • Trichoderma er vanskelig å utrydde fordi den er motstandsdyktig mot plantevernmidler.
  • Spørsmål 2 av 10: Hvor vokser vanligvis trichoderma?

  • Forhindre Trichoderma Trinn 2
    Forhindre Trichoderma Trinn 2

    Trinn 1. Trichoderma veldig lett å spre og kan vokse i alle typer jord. Du kan finne trichoderma hvor som helst fordi veksten ikke er begrenset til et bestemt geografisk område, så lenge de naturlige forholdene er i samsvar med trichoderma -habitatet.

    Trichoderma er veldig lett å dyrke i soppsubstrater. Derfor må soppsubstratet dampes etter høsting

    Spørsmål 3 av 10: Hvordan lukter trichoderma?

  • Forhindre Trichoderma Trinn 3
    Forhindre Trichoderma Trinn 3

    Trinn 1. Lukten av trichoderma er lik den av kokos

    Denne lukten kommer fra den grønne muggsoppen som du lukter når du ser etter muggvekst. I tillegg til den særegne grønne fargen, kan trichoderma oppdages gjennom aromaen.

    Generelt er trichoderma -arter ufarlige for mennesker. Når du finner en grønn sopp, må du ikke lukte aromaen slik at sporene kommer inn i luftveiene

    Spørsmål 4 av 10: Hva skal jeg gjøre hvis jeg finner trichoderma?

  • Forhindre Trichoderma Trinn 4
    Forhindre Trichoderma Trinn 4

    Trinn 1. Fjern alle gjenstander som har trichoderma umiddelbart fra soppdyrkingsområdet

    Isolasjon er den beste løsningen fordi veksten og spredningen av grønn mugg er veldig rask. Hold poser, redskaper, underlag, mugg eller blomsterpotter med grønn mugg borte fra sunn mugg. Vask deretter med klutblekemiddel eller alkohol for å drepe sporene. Dette trinnet kan forhindre at planter eller sopp blir infisert med trichoderma.

    Spørsmål 5 av 10: Hva er den beste måten å stoppe veksten av trichoderma?

  • Forhindre Trichoderma Trinn 5
    Forhindre Trichoderma Trinn 5

    Trinn 1. Damp rommet for soppdyrking etter høsting

    Grønne sopp kan vokse i blomsterpotter og jord. Et ustilt miljø er hovedårsaken til at grønn sopp sprer seg til planter eller nyvoksende sopp. Den beste måten å sterilisere en soppbarnehage er å dampe rommet ved 66 ° C i 12 timer. Dette trinnet kan drepe de grønne muggsporene som fortsatt er der og ikke angripe den nylig voksende soppen.

    • Denne metoden anbefales for rom der underlag eller soppdyrking inneholder sporer. Hvis du ikke bruker et underlag, damp rommet i 24 timer i stedet for bare 12.
    • Hvis du ikke dyrker sopp i stor skala, er det kanskje ikke et middel til å dampe rommet. Du kan leie verktøyet. Det er omtrent på størrelse med en støvsuger eller ovn. Slå den på i 20-24 timer for å drepe de grønne muggsporene på underlaget eller blomsterpotten.
  • Spørsmål 6 av 10: Kan spredning av trichoderma til andre planter eller sopp forhindres?

  • Forhindre Trichoderma Trinn 6
    Forhindre Trichoderma Trinn 6

    Trinn 1. Kan

    Trichoderma spres vanligvis gjennom friske planter eller sopp. Hvis du ikke er forsiktig, kan forurensede redskaper og blomsterpotter gjøre hele planten gjengrodd med grønn mugg. Den beste måten å forhindre dette på er å desinfisere alt utstyr etter hver bruk. Bløtlegg redskapene i klutblekemiddel fortynnet i 10% vann i 30 minutter eller bruk en klut fuktet med alkohol for å tørke av redskapene for å drepe grønne muggsporer.

    • Utstyret holdes rent når det vaskes med såpe og varmt vann, men dreper ikke grønnsoppsporer fullstendig. Bruk et desinfeksjonsmiddel, for eksempel alkohol eller blekemiddel, for å forhindre at den grønne muggen sprer seg.
    • Vend deg til å vaske hendene før du håndterer sopp. Hvis hendene ikke er rene, kan den nysåede soppen angripes av trichoderma eller andre skadedyr.

    Spørsmål 7 av 10: Påvirker jordens pH trichoderma vekst?

  • Forhindre Trichoderma Trinn 7
    Forhindre Trichoderma Trinn 7

    Trinn 1. Ja

    Trichoderma trives lettere i jord som har lav pH. Jord med en pH på 4-6 er ideell for trichoderma fordi de vokser veldig raskt i jord med lav surhet. Dette kan være gode nyheter fordi mugg er lettere å vokse i jord med høy pH mellom 5-7. Du kan hemme veksten av trichoderma ved å holde pH på substratet eller jorda mellom 6-7.

    En enkel måte å øke pH i dyrkingsmediet på er å drysse litt limejuice på jorda eller underlaget

    Spørsmål 8 av 10: Støtter høye temperaturer og fuktighet veksten av trichoderma?

  • Forhindre Trichoderma Trinn 8
    Forhindre Trichoderma Trinn 8

    Trinn 1. Ja

    Trichoderma vokser raskere i et miljø med høy temperatur og fuktighet. Prøv å redusere temperaturen og fuktigheten i soppvoksområdet for å forhindre vekst av den grønne soppen. Den ideelle temperaturen for trichoderma er 27-30 ° C. Så prøv å holde temperaturen på soppens voksende rom under 27 ° C, slik at den grønne soppen ikke kan leve.

    Noen av disse kravene støtter kanskje ikke soppvekst. Prioriter ideelle forhold som støtter muggvekst, og følg deretter med for å forhindre vekst av grønn mugg

    Spørsmål 9 av 10: Hvordan drepe trichoderma?

  • Forhindre Trichoderma Trinn 9
    Forhindre Trichoderma Trinn 9

    Trinn 1. Bløtlegg soppen i varmt vann for å drepe de grønne soppene

    Den dårlige nyheten er at trichoderma er vanskelig å utrydde når den begynner å vokse fordi den er motstandsdyktig mot kjemikalier og plantevernmidler. Grønn mugg kan imidlertid drepes ved å plukke soppene som blir angrepet, og deretter dynke dem i vann oppvarmet til 60 ° C i 30 minutter for å drepe soppsporer.

    • Sopp som blir angrepet av grønn mugg kan ikke vokse seg stor fordi de plukkes tidlig, men i det minste kan de reddes.
    • Hvis det er sopp som blir angrepet av grønn mugg, må du umiddelbart skille dem fra sunne sopp. Spredningen av trichoderma er veldig rask, selv om den har blitt hemmet av varmt vann.
  • Spørsmål 10 av 10: Er trichoderma gunstig?

  • Forhindre Trichoderma Trinn 10
    Forhindre Trichoderma Trinn 10

    Trinn 1. Trichoderma ofte brukt som gjødsel og soppdrepende for planter. Ironisk nok er trichoderma veldig gunstig hvis du Nei voksende sopp. Grønn sopp angriper sopparter, for eksempel sopp, så det er nyttig å drepe sopp på planter. Bønder rundt om i verden elsker trichoderma, så lenge de ikke dyrker sopp!

  • Anbefalt: