Hvordan skrive en policyoppsummering: 14 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan skrive en policyoppsummering: 14 trinn (med bilder)
Hvordan skrive en policyoppsummering: 14 trinn (med bilder)

Video: Hvordan skrive en policyoppsummering: 14 trinn (med bilder)

Video: Hvordan skrive en policyoppsummering: 14 trinn (med bilder)
Video: ПРИВОЗ. ОДЕССА СЕГОДНЯ. МЯСО РЫБА ЦЕНЫ И НОЖИ 2022 2024, Kan
Anonim

Et policyoppsummering er et kort dokument som foreslår en bestemt posisjon eller beskriver et objektivt politikkproblem og tilgjengelige alternativer. Du må kanskje skrive en policyoppsummering for undervisning eller mens du jobber for et selskap eller en ideell organisasjon. Retningslinjer for politikk er vanligvis mindre enn 1000 ord og bruker fakta og tall for å fortelle et bestemt problem til lesere som ønsker en grunnleggende forståelse.

Steg

Del 1 av 3: Plassering av problemet ditt

Skriv en policyerklæring Trinn 1
Skriv en policyerklæring Trinn 1

Trinn 1. Identifiser leserne

Retningslinjer for politikk blir vanligvis ikke lest av eksperter på området. Dine potensielle lesere er sannsynligvis mennesker som har en bedre forståelse av emnet og ønsker å forstå de potensielle effektene av visse retningslinjer.

  • For eksempel, hvis du skriver for en ideell organisasjon, kan potensielle lesere være tilhenger av organisasjonen din. På den annen side kan potensielle lesere også være embetsmenn som misliker budskapet ditt.
  • Hvis du skriver en policyoppsummering for en klasseoppgave, kan du be professoren eller læreren identifisere potensielle lesere av sammendraget hvis denne informasjonen ikke er nevnt i stillingsbeskrivelsen.
Skriv en policyerklæring Trinn 2
Skriv en policyerklæring Trinn 2

Trinn 2. Lag en realiserbar avhandling

I likhet med en forskningsartikkel, vil en avhandlingserklæring hjelpe deg med å organisere skrivingen din. Selv om det er kort, bør hvert avsnitt knytte seg til oppgavens uttalelse.

  • På grunn av deres egenskaper inneholder policyoppsummeringer vanligvis ikke mye bakgrunnsinformasjon. Avhandlingserklæringen din må knytte seg til en aktuell problemstilling eller situasjon.
  • For en advokatsammendrag bør avhandlingserklæringen gi en måte å løse problemene beskrevet i sammendraget. Avhandlingserklæringen for et objektivt sammendrag skal beskrive et problem og beskrive begrunnelsen bak de forskjellige forslagene som tilbys for å løse problemet.
Skriv en policyerklæring Trinn 3
Skriv en policyerklæring Trinn 3

Trinn 3. Finn informasjonen som trengs for å støtte oppgaven din

Retningslinjer for politikk bør være basert på god forskning og planlegging. Hvert faktum du nevner i sammendraget må understøttes av pålitelige referanser.

  • Bruk pålitelige kilder, for eksempel akademisk forskning eller offentlige data og statistikk. Begge vil gjøre din policyoppsummering mer pålitelig.
  • Sørg for at dataene og informasjonen du finner, er direkte knyttet til oppgaven din. Fordi den bare har noen få hundre ord, har du ikke nok plass til å beskrive studier om emnet i detalj.
Skriv en policyerklæring Trinn 4
Skriv en policyerklæring Trinn 4

Trinn 4. Skriv et foreløpig utkast basert på avhandlingen

Et utkast til policyoppsummering kan hjelpe deg i de siste stadiene av å skrive et sammendrag. På dette tidspunktet, ikke bekymre deg for mye om oppsummeringsstrukturen. Du kan fikse det senere.

Ikke bry deg om lengden på teksten. Skriv ned hva du synes er nødvendig. Det er lettere å trekke fra enn å legge til

Skriv en policyerklæring Trinn 5
Skriv en policyerklæring Trinn 5

Trinn 5. Bruk en omvendt kontur for å gjøre utkastet skarpere

Når du har et utkast, les og noter hovedpunktene i hvert avsnitt. Bruk notater for å lage en oversikt. Juster fokuset ditt når det er nødvendig. Ved hjelp av oversikten vil det være lett å identifisere avsnitt som ikke er i samsvar med det overordnede policyoppsummeringen.

  • Se oversikten du har opprettet, og endre rekkefølgen på avsnittene etter behov. Fortellingen din skal flyte logisk fra ett avsnitt til det neste.
  • Bruk overganger når det er nødvendig for å gjøre sammendraget sammenhengende, ikke bare en samling av avsnitt eller seksjoner.

Tips:

Hvis du har problemer med å skjerpe utkastet ditt, snakk med folk du synes verdsetter. Det spiller ingen rolle om de ikke forstår emnet du skriver om - du leter bare etter en måte å få policyoppsummeringen til å gå dit du vil.

Del 2 av 3: Bygg en struktur

Skriv en policyerklæring Trinn 6
Skriv en policyerklæring Trinn 6

Trinn 1. Skriv en sammendragserklæring for å åpne policyoppsummeringen

Sammendragserklæringen vil vises på sammendragsomslaget eller øverst på den første siden hvis du ikke bruker et omslag. Bruk den til å avslutte den foreslåtte avhandlingen og policyerklæringene.

For eksempel skriver du et sammendrag om frivillig dødshjelp, og argumenterer for at det er lovlig. For en oppsummering kan du skrive: “Mennesker som er dødelig syke vil dø med verdighet og uavhengighet. Frivillig dødshjelp er et alternativ for å kontrollere dødsfallet deres."

Skriv en policyerklæring Trinn 7
Skriv en policyerklæring Trinn 7

Trinn 2. Forklar hvorfor dette problemet er viktig for leseren

Bruk oppsummeringen for å forklare hvorfor leserne bør bry seg om dette. Vurder alltid leseren, spesielt hvis leseren din er antagonistisk.

Anta at du skriver om frivillig dødshjelp adressert til parlamentsmedlemmer som er uenige i dette tiltaket. Innledningsvis kan du skrive: “Alle har rett til å dø med verdighet. For mennesker som ikke har forventet levealder, kan dette bare skje hvis dødshjelp er legalisert. Å støtte dødshjelp betyr å støtte en persons frihet ved slutten av livet."

Skriv en policyerklæring Trinn 8
Skriv en policyerklæring Trinn 8

Trinn 3. Lag titler for hovedseksjonene

Disse overskriftene vil dele teksten og hjelpe leserne med å finne og lese avsnittene som interesserer dem. Bruk en aktiv frase med to eller tre ord som oppsummerer innholdet i avsnittet.

  • For eksempel, hvis du skriver om frivillig dødshjelp, kan du opprette overskrifter, for eksempel "Respekt for frihet", "Opprettholde verdighet" og "Administrere kostnader".
  • For oppsummeringer av retningslinjer lar avsnittsoverskrifter leseren starte på flere punkter. De trenger ikke lese fra perm til perm. De kan umiddelbart konsentrere seg om tingene som interesserer dem.
Skriv en policyerklæring Trinn 9
Skriv en policyerklæring Trinn 9

Trinn 4. Lukk med en konklusjon og handlingsforespørsel

Spesielt for et sammendrag av advokater, vil du oppfordre leserne til å iverksette tiltak som støtter løsningen din. Oppsummer hva de har lært av informasjonen du ga i sammendraget, og oppmunt dem deretter til å iverksette tiltak. Vær oppmerksom på leserne i denne delen.

For eksempel, hvis du skriver et frivillig resumé av politisk dødshjelp for offentlige tjenestemenn, kan du oppmuntre dem til å skrive eller fremme forskrifter som legaliserer frivillig dødshjelp. På den annen side, hvis leserne dine er borgere, vil du at de skal velge representanter for menneskene som støtter legalisering av frivillig dødshjelp

Tips:

Tekstbehandlingsapper har maler du kan bruke til å polere policyoppsummeringen. Disse malene vil gjøre ditt policyoppsummeringsdesign iøynefallende, rent og ryddig.

Del 3 av 3: Skrive effektivt

Skriv en policyerklæring Trinn 10
Skriv en policyerklæring Trinn 10

Trinn 1. Konsentrer deg om resultater og konklusjoner fremfor metoder

Den korte retningslinjen gir ingen plass til å beskrive metodikken som ble brukt i forskningen. I stedet for å angi detaljer om rådata, markerer du konklusjonene fra forskningen eller statistikken du brukte.

Bruk setninger, for eksempel "en studie funnet" eller "statistikk viser" for å åpne en konklusjon. Skriv referansene dine på slutten av sammendraget. Leserne kan se på forskningen du siterer hvis de vil forstå metodene som brukes

Skriv en policyerklæring Trinn 11
Skriv en policyerklæring Trinn 11

Trinn 2. Bruk et klart og enkelt språk

Retningslinjene bør bruke aktiv stemme og vanlig terminologi for å formidle budskapet. Bruk relativt korte setninger og kommuniser viktige begreper i ord som er enkle for alle å forstå.

Unngå så mye som mulig teknisk terminologi. Hvis du må bruke den, må du gi en kort beskrivelse eller definisjon etter det tekniske ordet eller uttrykket

Skriv en policyerklæring Trinn 12
Skriv en policyerklæring Trinn 12

Trinn 3. Legg til grafikk og bilder for å gjøre det lettere for leserne

Grafer, diagrammer og tabeller gjør det lettere å forstå sammendrag. Disse bildene lar leserne raskt forstå policyoppsummeringen uten å måtte lese teksten i den.

Alle bildene må knyttes direkte til oppgaven. Tenk at noen bare leser tittelen og undertittelen, men kan forstå sammendraget når de ser bildet du presenterer

Skriv en policyerklæring Trinn 13
Skriv en policyerklæring Trinn 13

Trinn 4. Koble funnene til den større situasjonen

Retningslinjer for politikk er bare nyttige når de er relevante for den større situasjonen. Vis hvordan problemet du tar opp har vidtrekkende implikasjoner som kan være relatert til andre spørsmål eller virkningsområder.

For eksempel, hvis du skriver et policyoppsummering om dødshjelp, kan du nevne at kritisk syke pasienter etterlater høye medisinske regninger, og dette kan kontrolleres hvis dødshjelp ble legalisert

Skriv en policyerklæring Trinn 14
Skriv en policyerklæring Trinn 14

Trinn 5. Les policyoppsummeringen nøye på nytt

Les forfra og bak. Sørg for at det ikke er noen stave- og setningsstrukturfeil. Du kan også lese den høyt. Delene som hindrer deg i å lese må kanskje fikses for å gjøre det jevnere.

Retningslinjer for politikk er korte, slik at selv mindre feil vil bli merkbar. Stave- og setningsfeil vil gjøre oppsummeringen din mindre troverdig

Tips:

Hvis du skriver på engelsk, er det apper du kan laste ned gratis for å korrigere skrivingen din. Grammatikk kan hjelpe til med å redigere aktive setninger. Hemingway -appen kan også hjelpe deg med å skrive aktive setninger og skreddersy tilbakemeldinger basert på ditt spesifikke leseferdighetsnivå.

Anbefalt: