Hvordan skrive en studieplan for stipend: 13 trinn

Innholdsfortegnelse:

Hvordan skrive en studieplan for stipend: 13 trinn
Hvordan skrive en studieplan for stipend: 13 trinn

Video: Hvordan skrive en studieplan for stipend: 13 trinn

Video: Hvordan skrive en studieplan for stipend: 13 trinn
Video: Узнав это СЕКРЕТ, ты никогда не выбросишь пластиковую бутылку! ТАКОГО ЕЩЕ НИКТО НЕ ВИДЕЛ! 2024, Kan
Anonim

Hvis du blir bedt om å skrive en studieplan for et stipend, vet du kanskje ikke hvor du skal begynne. I utgangspunktet beskriver en studieplan studieforløpet du vil studere og årsakene til å velge det. En av de generelle stipendkomiteene som ber om studieplaner er China Scholarship Council (CSC). Start med å sette de viktigste utdanningsmålene, og forklar deretter hvordan du skal nå disse målene. Etter det, avslutt studieplanen og sett av tid til å forbedre skrivingen.

Steg

Del 1 av 3: Angi mål og interesser

Skriv en studieplan for et stipend Trinn 1
Skriv en studieplan for et stipend Trinn 1

Trinn 1. Beskriv hovedformålet med utdannelse

Start med å fortelle ønsket major og årsaken til at du velger den majoren. For eksempel kan du diskutere graden du ønsker å oppnå mens du er i Kina eller studiet du vil ta.

For eksempel kan hovedmålet med å studere i Kina være å tjene en bachelorgrad i næringslivet og lære kinesisk, som har blitt et globalt språk. Du kan skrive: "Mine to viktigste utdanningsmål var å få en handelsutdannelse og å lære kinesisk. Jeg følte behovet for å lære det fordi det har blitt et globalt språk."

Skriv en studieplan for et stipend Trinn 2
Skriv en studieplan for et stipend Trinn 2

Trinn 2. Forklar årsakene til å velge en bestemt skole eller et bestemt program

Det er ikke nok å forklare skolen du vil gå på og hvor bra den er. Skriv også ned grunnene til at skolen passer best for deg eller emnet du vil studere.

  • Tilpass svar. Er det noe som inspirerte deg til å studere business? Hva er det? Diskuter årsakene skolen valgt er best egnet for å studere business.
  • Skriv for eksempel: "Jeg er født i USA, men mine besteforeldre er kinesere. Jeg valgte forretningsprogrammet fordi jeg ønsket å få kontakt med min kulturarv, forbedre mine kinesiske språkkunnskaper og til slutt bidra til å bygge bedre relasjoner mellom Kina og Kina. USA ved å styrke handelsforbindelsene."
Skriv en studieplan for et stipend Trinn 3
Skriv en studieplan for et stipend Trinn 3

Trinn 3. Diskuter fremtidig forskning hvis du er utdannet student

Hvis du skal forfølge en doktorgrad, kan du undersøke tingene som skal undersøkes, spesielt hvis du gjør vitenskapelig eller sosiologisk forskning som krever et prøveemne.

Skriv for eksempel: "Som doktorgradskandidat planlegger jeg å forske på hvordan gamle tradisjoner og ritualer påvirket samtidens kinesiske kultur, som vil inkludere litteraturanmeldelser og omfattende intervjuer med historikere og ta et lite utvalg av den kinesiske befolkningen."

Skriv en studieplan for et stipend Trinn 4
Skriv en studieplan for et stipend Trinn 4

Trinn 4. Avgrens forskning for å vise alvor

Ph.d. -studenter tar ofte for mange variabler med i forskningen. Du trenger ikke å dekke alle aspekter. Begrens til de viktigste og integrerte variablene for det valgte emnet. Det vil bidra til å vise at du vet hvordan du gjør forskning godt, noe som gjør deg til en bedre kandidat.

  • Å tegne en konseptuell modell kan hjelpe. Start med forløpet (årsaken) og mediatoren (prosessen med å endre forløpet). Avslutt deretter med å forklare resultatene. Tegn en linje mellom de to for å se hvilke variabler som er mer problemsentrerte.
  • Vurder å be en venn eller professor om å se på et forskningsforslag. De kan kanskje hjelpe deg med å begrense forskningen din.
Skriv en studieplan for et stipend Trinn 5
Skriv en studieplan for et stipend Trinn 5

Trinn 5. Fortell oss hvordan studien vil være til fordel for dine langsiktige mål

Etter å ha satt deg umiddelbare mål, diskuter du hvordan programmet vil hjelpe deg med å oppnå fremtidige mål. På den måten forstår stipendkomiteen deg bedre og årsakene til valg av studieprogram, skole, beliggenhet.

Du kan for eksempel skrive: "Et av mine langsiktige mål er å åpne en importvirksomhet fra Kina til USA, og å lære om virksomhet i Kina er avgjørende for at jeg skal lykkes."

Del 2 av 3: Diskusjon om implementering av målene

Skriv en studieplan for et stipend Trinn 6
Skriv en studieplan for et stipend Trinn 6

Trinn 1. Sett en plan for å nå hvert mål

Stipendkomiteen vil ikke bare høre om målene dine. De vil også vite at du har en plan for å nå alle disse målene, slik at du ikke blir sittende fast uten å ha en måte å nå dine mål på. Skriv en plan for ett mål om gangen for å hjelpe stipendkomiteen med å se din beredskap.

For eksempel, hvis du planlegger å ta en doktorgrad som involverer forskningsrespondenter, kan du diskutere hvordan du finner disse menneskene for studien. Du kan skrive, "Jeg planlegger å lage en annonse for å få deltakere i fokusgrupper, samt kontakte historikere på telefon og e -post for intervjuer."

Skriv en studieplan for et stipend Trinn 7
Skriv en studieplan for et stipend Trinn 7

Trinn 2. Fortell meg hvordan du kan overvinne hindringer

Med en hvilken som helst studieplan vil det sikkert være hindringer eller utfordringer som står i veien. Stipendkomiteen vil bli imponert hvis du kan forutse noen av disse utfordringene og tilby korte løsninger på dem.

Skriv for eksempel: "Jeg regnet med at språkbarrieren først ville være et problem. Imidlertid planla jeg å jobbe hardt tidlig for å lære språket, og jeg tar for tiden intensive timer."

Skriv en studieplan for et stipend Trinn 8
Skriv en studieplan for et stipend Trinn 8

Trinn 3. Bestem metodikken som skal brukes

Hvis du søker på et PhD -program, må du være mer spesifikk om forskning enn andre studienivåer. Skriv inn metodikken du vil bruke til forskningen. Stipendedommerne vil vite at du har en detaljert plan og er seriøse med prosjektet.

Gjør en grundig litteraturgjennomgang for å hjelpe deg med å velge. Vær oppmerksom på forskningen som er gjort på området du vil studere. Skriv ned hovedmetodene som brukes i forskningen, sammen med fordeler og ulemper. Velg den potensielt mest vellykkede metoden for forskningen din

Skriv en studieplan for et stipend Trinn 9
Skriv en studieplan for et stipend Trinn 9

Trinn 4. Lag en samplingsstrategi hvis du vil involvere prøver

Prøvetakingsstrategi er en plan for å velge ut flere personer som skal representere hele befolkningen i forskning. Strategien som velges, bestemmes vanligvis av typen forskning som utføres. Stipendkomiteen vil vite dette for å sikre at du har en plan for forskningen.

For eksempel ved å bruke enkel eller systematisk stikprøvetaking når hele populasjonen er lik basert på forskningsvariablene. På den annen side brukes stratifisert tilfeldig prøvetaking ofte når de involverte respondentene er veldig forskjellige i henhold til forskningsvariabler

Del 3 av 3: Avslutte og korrigere innlegget

Skriv en studieplan for et stipend Trinn 10
Skriv en studieplan for et stipend Trinn 10

Trinn 1. Lukk studieplanen med en kort oppsummering

På slutten av studieplanen, gjentar du hvorfor du vil studere i det valgte programmet, og gjentar viktigheten av det for å realisere målene dine. Legg også til noen få ord om hvordan stipendet kan hjelpe deg med å nå dine mål.

Skriv for eksempel: "Takk for at du vurderer meg for dette stipendiet. Hvis jeg velger dette, kan jeg fokusere fullt ut på studiene. Jeg vil jobbe hardt for å implementere mine mål om å studere kinesisk og få en handelsutdannelse ved et kinesisk universitet, og din tillit i meg vil ikke være verdiløs."

Skriv en studieplan for et stipend Trinn 11
Skriv en studieplan for et stipend Trinn 11

Trinn 2. Skriv tydelig og fjern sjargong

Studieplanen skal være forståelig selv for folk som ikke er i ditt område. Dette betyr at du må unngå å bruke sjargong og prøve å forklare forskningen så enkelt som mulig.

Dette er ikke å si at skriving er som å snakke med et barn. Skriv det imidlertid ned slik at andre utenfor ditt område lett kan forstå planen

Skriv en studieplan for et stipend Trinn 12
Skriv en studieplan for et stipend Trinn 12

Trinn 3. Skriv ned så mange detaljer som mulig

Du skriver kanskje ikke en avhandling i studieplanen, men gir så mange detaljer som mulig om emnet du vil ta og planlegger å starte det. På den måten forstår stipendkomiteen deg bedre som student, noe som kan hjelpe deg med å skille deg ut fra mengden.

Plassen til å skrive en studieplan i CSC -applikasjonen er bare noen få linjer. Du kan imidlertid legge til ekstra papir om nødvendig

Skriv en studieplan for et stipend Trinn 13
Skriv en studieplan for et stipend Trinn 13

Trinn 4. Etter selvransakelse, finn noen som kan korrigere studieplanen

Etter å ha grundig sjekket studieplanen for stavefeil, finn noen som kan sjekke den også. De vil mest sannsynlig finne ting du savnet. Det er nyttig å få professoren eller læreren til å sjekke det, ettersom de mest sannsynlig har lest en lignende studieplan før.

Anbefalt: