4 måter å lage leppestift på

Innholdsfortegnelse:

4 måter å lage leppestift på
4 måter å lage leppestift på

Video: 4 måter å lage leppestift på

Video: 4 måter å lage leppestift på
Video: Tappe ser på nrksuper.no [EDUCATIONAL] 2024, Kan
Anonim

Gleder du deg til å lage leppestift med egne hender? Du kan til og med ha ingrediensene hjemme. Å lage din egen leppestift reduserer kostnaden for å kjøpe sminke. Dessuten kan du også lage leppestifter med regnbuefarger som du selv aldri har sett noen andre ha på seg. Lær hvordan du lager leppestift ved hjelp av naturlige ingredienser, øyenskygge eller fargestifter for å lage den fargen du ønsker.

Steg

Metode 1 av 4: Naturlige ingredienser

Lag leppestift trinn 1
Lag leppestift trinn 1

Trinn 1. Forbered ingrediensene for å lage leppestift

De fleste leppestiftingredienser er basisingredienser, og du justerer dem ved å tilsette pigment. Ingrediensene du bruker til å lage leppestiftbasen din kan finjusteres for å gjøre leppestiften mer blank, matt eller balsamaktig. Her er hva du trenger:

  • 1 ts bivoks (bivoks eller bivoksperler). Du kan kjøpe bivoks på en håndverksbutikk.
  • 1 ts sheasmør, mangosmør, mandelsmør eller avokadosmør. Disse ingrediensene danner en glatt leppestift.
  • 1 ts olje som mandelolje, ekstra virgin olivenolje eller jojoba.
Lag leppestift trinn 2
Lag leppestift trinn 2

Trinn 2. Velg en leppestiftfarge

Når du har de grunnleggende ingrediensene, er neste trinn å velge en farge. Det er mange naturlige ingredienser som kan brukes til å bruke forskjellige nyanser av rødt, rosa, brunt og oransje. Husk at denne leppestiftoppskriften er naturlig, så den resulterende fargen blir myk og jordnær. Vurder disse alternativene:

  • For en lys rød leppestift, bruk rødbeterpulver.
  • Kanel kan brukes til å produsere en rødbrun farge.
  • Gurkemeie kan blandes med andre pulver for å produsere kobbertoner.
  • Kakaopulver gir en mørk brun leppestift.
Lag leppestift trinn 3
Lag leppestift trinn 3

Trinn 3. Smelt ingrediensene til leppestiften

Ha ingrediensene til leppestiften i en bolle som tåler mikrobølgeovn. Sett i mikrobølgeovnen og varm i 30 sekunder til den er smeltet. Rør ingrediensene godt til de er grundig blandet.

Du kan også smelte ingrediensene i en dobbel panne. Varm ca 5 cm vann i en stor gryte over middels høy varme, og tilsett deretter ingrediensene i den mindre gryten som var i den første gryten. Rør og varm til det er helt smeltet og jevnt blandet

Image
Image

Trinn 4. Bland farger

Nå er det morsomme: tilsett 1/8 - 1/4 ts pulver av hvilken som helst naturlig farge. Tilsett pulver hvis du vil ha en mørkere farge. Rør fargepulveret i basisløsningen, og fortsett å legge til litt etter litt til du er fornøyd med fargen som dannes.

Image
Image

Trinn 5. Hell løsningen i beholderen

Du kan bruke brukte leppestiftbeholdere, små kosmetiske beholdere eller andre beholdere med lokk for å lagre din nye leppestift. La leppestiften stivne ved romtemperatur eller i kjøleskapet før du bruker den.

Metode 2 av 4: Øyenskygge

Image
Image

Trinn 1. Forbered øyenskyggen

Bruk din gamle øyenskygge (eller kjøp billig øyenskygge) i pulverform eller fast form i stedet for gel. Legg øyeskyggen i en bolle og bland på baksiden av en skje til du får et glatt, klumpfritt pulver.

  • For å få leppestiften til å se skinnende ut, prøv å legge til en liten glitrende øyenskygge til øyenskyggen du har valgt.
  • Å bruke øyenskygge er en fin måte å eksperimentere med interessante øyenskygge farger. Øyenskygge er som et fargepigment, så vi velger det som en leppestiftfarge. Prøv greener, blues, svarte og andre farger som er vanskelig å finne i leppestiftfarger.
  • Du må vite at noen øyenskygger ikke er trygge å bruke på leppene. Så sjekk ingrediensene først. Ikke bruk øyenskygger som inneholder ultramarin, ferrocyanid og/eller kromoksid. Bruk kun øyenskygge som inneholder trygt jernoksid.
Image
Image

Trinn 2. Bland øyeskygge pulver med vaselin

Ha omtrent en spiseskje vaselin i en mikrobølgeovn som er trygg for å tilsette en teskje med øyeskygge. Sett deigen i mikrobølgeovnen og varm til den smelter og er flytende, rør deretter til fargen er jevnt fordelt.

  • Tilsett mer pulver hvis du vil ha en mørkere leppestift. (mørkere/ ugjennomsiktig)
  • Legg til mindre pulver for et farget lipgloss -utseende. (Lysere / gjennomsiktig)
  • I tillegg til vaselin kan du bruke chapstick/leppebalsam.
Image
Image

Trinn 3. Hell røren i beholderen

Bruk leppestift eller chapstick tube, liten kosmetisk beholder eller hvilken som helst beholder så lenge den har lokk. La deigen stivne før du bruker den.

Metode 3 av 4: Fargestifter

Lag leppestift trinn 9
Lag leppestift trinn 9

Trinn 1. Forbered en eske med fargestifter

Fordelen med denne metoden er at du kan lage en lys, vakker leppestift med nesten alle fargetoner. Bruk de ødelagte fargestiftene du allerede har, eller du kan kjøpe en ny eske med fargestifter for å lage leppestiften din. Du trenger en fargestift for å lage et glass leppestift.

  • Velg et fargestift som er trygt å spise i små mengder. Siden barn ofte putter fargestifter i munnen, testes mange merker for å sikre at fargestiftene er giftfrie. Velg en eske med fargestifter merket som sådan. Ikke bruk oljepasteller eller andre profesjonelle kunstartikler, ettersom slike produkter ikke er så tett regulert som fargestifter for barn.
  • Sniff fargestiftene før du kjøper en eske med fargestifter. Du kommer til å ha den på leppene dine, så pass på at du bruker et fargestift som ikke lukter for sterkt.
Image
Image

Trinn 2. Smelt fargestiftene i en dobbel panne

Hvis du prøver å varme fargestiftene uten dobbel panne, vil fargestiftene brenne. Åpne fargepapiret og kast papiret. Legg fargestiftene på toppen av dobbeltkoker og varm opp over middels varme til de er smeltet.

  • Du kan lage en dobbel ved hjelp av to panner, en liten og en stor. Ha noen centimeter vann i den store gryten og legg den mindre gryten i den større, slik at den mindre flyter oppå vannet. Legg fargestiftene i en mindre gryte, varm deretter over middels varme og la fargestiftene smelte.
  • Det er bedre å bruke en gammel eller brukt panne for å smelte fargestiftene, da de kan være vanskelige å rengjøre.
Image
Image

Trinn 3. Hell litt olje

Du kan bruke oliven-, mandel-, jojoba- eller kokosolje. Rør med smeltet fargestift til det er glatt.

Image
Image

Trinn 4. Tilsett duft

Noen dråper eterisk olje kan maskere eller skjule lukten av fargestiften. Bruk rose, peppermynte, lavendel eller andre essensielle oljer. Sørg for at de essensielle oljene du bruker er trygge å bruke på og rundt leppene dine.

Image
Image

Trinn 5. Hell røren i beholderen

Bruk brukte leppestift- eller chapstick -beholdere eller små kosmetiske beholdere eller andre beholdere med lokk. Etter å ha hellet den varme løsningen i beholderen, sett den i kjøleskapet for å la leppestiften stivne.

Metode 4 av 4: Bruk av gammel leppestift

Image
Image

Trinn 1. Bland litt gammel leppestift i en mikrobølgeovnssikker beholder

Denne metoden er egnet hvis du har flere gamle leppestifter som du vil oppdatere fargen. Du kan bruke leppestift i en lignende nyanse, eller lage en ny farge ved å velge flere forskjellige nyanser.

Sørg for at all leppestift du bruker ikke har gått ut. Leppestift som er mer enn 2 år gammel bør ikke brukes og skal kastes

Lag leppestift trinn 15
Lag leppestift trinn 15

Trinn 2. Smelt leppestiften i mikrobølgeovnen

Plasser leppestiften i mikrobølgeovnen på høy i 5 sekunder. La leppestiften smelte og bland deretter til fargen er kombinert med en plastskje eller rørestang.

  • Fortsett å varme leppestiften i mikrobølgeovnen med 5 sekunders mellomrom til den er godt blandet.
  • Du kan også smelte hele leppestiften i en dobbel panne i stedet for i mikrobølgeovnen. Vurder å tilsette ca 1 ts (5 ml) bivoks eller vaselin til hver 10 cm leppestift du bruker for å tilføre leppestiften en fuktighetsgivende effekt. Rør godt til det er godt blandet.
Lag leppestift trinn 16
Lag leppestift trinn 16

Trinn 3. Hell blandingen i beholderen

Når du er klar, hell leppestiften med den nye fargen i en beholder eller kosmetisk krukke. La leppestiften avkjøles og stivne før bruk.

Påfør ny leppestift med fingrene eller en børste

Tips

  • Hvis du vil fukte leppene dine, tilsett litt aloe vera gel.
  • Tilsett vaniljeekstrakt eller andre ekstrakter for å få leppestiften til å smake godt.
  • Det er andre måter å lage lipgloss med vaselin, men bruk en Kool-Aid-blanding i stedet for øyenskygge. Denne metoden er billigere og fungerer like bra.
  • Glimmer er flott for sminke. Sørg imidlertid for å bruke pigment, og bland godt, så det ikke blir klumper.

Advarsel

  • Hvis du bruker fargestifter for å lage sminke, anbefaler vi å velge Crayola eller andre giftfrie barnekritter fordi "profesjonelle" fargestifter ofte er giftige hvis selv små mengder svelges.
  • Crayola sier at det ikke anbefaler å bruke fargestifter som leppestift fordi de kan være forurenset. Crayola uttaler også at den ikke tester sine produkter, for eksempel sminke.
  • Vær forsiktig, ingrediensene blir veldig varme når de fjernes fra mikrobølgeovnen.

Anbefalt: